کپی لینک
تصویب طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی با واکنشهایی همراه شده است که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم.
پس از تصویب طرح صیانت از حقوق کاربران وزیر ارتباطات دولت روحانی، به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرده است که آخرین پیش نویس منتشر شده، نه تنها نظامی را برای حکمرانی سایبری کشور ایجاد نمیکند، بلکه نظام حکمرانی فضای حقیقی کشور را هم تضعیف خواهد کرد.
به گفتهی وی، اختیارات دولت و شخص رییس جمهور به کمیسیونی فراقوهای واگذار شده که قدرت بالاتری از دولت دارد و ریاست آن با رییس جمهور هم نیست. حتی امکان نظارت نمایندگان مجلس بر عملکردها در این حوزه هم ضایع شده است. نهادهای بسیار مهم سیاستگذار کشور مثل شورایعالی امنیت ملی، همواره با ریاست رییس جمهور شکل گرفته است. پس در صورت تصویب این پیشنویس، حتما با بینظمی بیشتری در حکمرانی کشور مواجه خواهیم بود.
وزیر ارتباطات معتقد است که حمایت موثری از کسب و کارها در میان نیست و از سوی دیگر اگرچه ممکن است در کوتاه مدت چند ماهه شبکههای اجتماعی فیلتر نشوند اما مکانیزم پیش بینی شده در این پیشنویس و ترکیب کمیسیونها و کارگروههای تعریف شده در آن احتمال اعمال محدودیت گسترده بر پهنای باند پیامرسانها و حتی اعمال فیلتر را به شدت افزایش داده است.
وی همچنین پیشبینی کرده که بالا رفتن هزینه اینترنت هم از خروجیهای دیگر این طرح است. البته در کنار آن نباید افزایش تمایل کاربران ایرانی به سمت اینترنتهای ماهوارهای را هم نادیده گرفت.
محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی درباره تصمیم نمایندگان مجلس در واگذاری طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به کمیسیون، مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی اعلام کرد:
عمده ادعاهای مطرح شده درباره طرح مطابق واقع نیست و در طرح وجود ندارد و مسدودسازی اینستاگرام و واتساپ، برنامه مجلس نیست؛ چرا که هزاران کسب و کار در آنها جریان دارد از اهمیت زیادی برخوردار است و پیچیدگیهای فراوانی دارد و باید در خصوص آنها متغیرهای زیادی را مدنظر قرار داد.
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز نیز با مخالف با طرح صیانت از حقوق کاربران گفت:
این طرح نه تنها در دستیابی به اهداف خود موفق نخواهد شد، بلکه به بیشتر شدن شکاف بین مردم و حاکمیت منتهی خواهد شد.
جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تایباد نیز در مخالفت با این طرح اعلام کرد:
وقتی اکثریت مردم با قانونی مشکل دارند، مشکل؛ اکثریت مردم نیستند؛ مشکل آن قانون است که باید خود را با اراده مردم تطبیق دهد. فراموش نکنیم، قدرت و مشروعیت ما برای قانونگذاری، امانت همین مردم است
علیرضا زاکانی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس نیز در رابطه با طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی گفت:
مدیریت فضای مجازی درهمه جهان خصوصا ایران حیاتی است و تعارضی با بهرهمندی از مواهب آن ندارد. فیلترینگ بیراههایست که حکایت از بی اطلاعی از فضای سایبر دارد. مصوبه مجلس طبق اصل۸۵، آغاز بررسی های عمیقتر کارشناسی و گفتوگو با فعالان این عرصه در تضمین حقوق کاربران است. اقناع افکار عمومی ضروریست.
حسن تقیزاده انصاری، رییس جامعه گردشگری الکترونیک طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران اینترنت را در تضاد با پروژه مقابله با «ایرانهراسی» دانست و گفت:
با اجرای این طرح، ایران را حذف میکنند. چرا که بیش از ۹۰ درصد جذب گردشگر و آشنایی علاقهمندان به سفر، از طریق فضای مجازی اتفاق میافتد. در دنیای امروز، گردشگر بدون تحقیق مقصدی را برای سفر انتخاب نمیکند و این شناخت از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی محقق میشود. چنانچه در این فضا محدودیتی بهوجود آید بازار گردشگری را از دست میدهیم و باعث میشویم کشورهای همسایه گردشگران ما را بهراحتی جذب کنند و کشور ما از فهرست مقاصد گردشگری خارج شود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که مفاد طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی هنوز قطعی نیست و قضاوت درباره این طرح فعلا زود است.
به گفتهی علیرضا سلیمی، آنچه در مجلس مصوب شد تصویب اصل هشتاد و پنجی شدن آن یعنی بررسی در کمیسیون به جای صحن علنی بود و مفاد این طرح هنوز قطعی نشده بلکه چکش کاری خواهد شد و در یک کمیسیون مشترک با حضور خبرنگاران مورد بررسی قرار گیرد. آنچه الان در این باره مطرح میشود صرفا پیش داوری است، در بسیاری از طرحها متن اولیه دهها بار بالا و پایین میشود، پس فعلا قضاوت زود است.
این عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد که طرح اولیه با آنچه ۲۶ تیر ماه به مجلس ارائه شده متفاوت است و اکثر قضاوتها بر اساس طرح اولیه صورت میگیرد در حالی که متن طرح تغییرات معناداری کرده ضمن این که همین متن هم صرفا پیش نویس است و باید در کمیسیون مشترک مربوطه بررسی شود.
پربحثترینها
پربازدیدترینها
دیگه چه خبر؟
دسترسی
