به گزارش ایسنا، عبدالحکیم ریگی -رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و پاکستان- در نشست مشترک تجارت با بازار پاکستان و اولین نمایشگاه بینالمللی صادرات به پاکستان اظهار کرد: پاکستان کشوری با جمعیت قابل ملاحظه بیش از ۲۴۰ میلیون نفر است که بازار خوبی برای ایران است. چرا که پاکستان ممنوعیت واردات ندارد و کشوری است با درهای باز.
همچنین به گفته وی ظرفیتهای خوبی هم برای همکاری دو کشور وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و پاکستان اشاره کرد که بر اساس آن بیش از ۳۰۰ قلم کالا میتواند با ۱۰ تا ۳۰ درصد معافیت بین دو کشور مبادله شود. اما پژوهشی در اتاق بازرگانی زاهدان انجام شده که پیشنهاد میدهد به جای آنها، حدود ۱۲۰ قلم کالا برای دو کشور تعیین کنیم و معافیت را بالا ببریم. همچنین این پژوهش پیشنهاد داده با پاکستان قرارداد تجارت آزاد منعقد کنیم تا جلوی قاچاق هم گرفته شود. البته میتوانیم در مواردی مثل منسوجات استثنا قائل شویم.
ریگی با بیان اینکه پیشنهاد دیگر ما این است که بانک مرکزی را قانع کنیم در شرایطی که امکان انتقال ارز نیست، جای آن کالا وارد کنیم و معاملات پایاپای داشته باشیم، تصریح کرد: به طور کلی پاکستان و افغانستان ارزی هم ندارند و بهترین راه حل همین مبادله پایاپای است. ظرفیت دیگر همکاری دو کشور نیز بازارچههاست که تحت مقررات صادرات و واردات فعالیت میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و پاکستان با تاکید بر اینکه برای افزایش صادرات باید حمل و نقل ارزان ارائه کنیم، اظهار کرد: پیشنهاد مشخص ما این است کالاهایی که به پاکستان صادر میشود در مرز تولید کنیم. در این راستا میتوانیم در منطقه آزاد چابهار و سیستان و منطقه ویژه میرجاوه و حتی با مشارکت پاکستان محصولات صادراتی به این کشور را تولید کنیم.
به گفته وی پاکستان سالانه نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار واردات و ۳۰ میلیارد دلار کسری بازرگانی دارد که بخشی از آن را با حضور کارگران در کشورهای دیگر و بخشی هم با کمکهای جهانی جبران میکند.
هدفگذاری تجارت پنج میلیارد دلاری ایران و پاکستان
در ادامه این نشست علی ریگی – رئیس اتاق بازرگانی زاهدان – نیز اظهار کرد: سیستان و بلوچستان سه مرز با افغانستان، پاکستان و دریای عمان دارد و دو منطقه آزاد و یک ویژه، بازارچهها و گمرکات مختلف و همچنین فعالیتهای گسترده در حوزه حمل و نقل از جمله ویژگیهای این استان است.
به گفته وی عمده واردات ایران از پاکستان شامل دانههای روغنی، کنجد، برنج، میوههای گرمسیری و مرکبات است. همچنین پاکستان نزدیک به یک میلیون تن کالای ترانزیتی دارد و حداکثر استفاده ترانزیتی را از قلمرو ایران میکند.
ریگی با بیان اینکه در دولت قبل برای تجارت پنج میلیارد دلاری با این کشور برنامهریزی شده، اما در حال حاضر این رقم زیر سه میلیارد دلار است، گفت: صنایع غذایی، برق و الکترونیک، لوازم خانگی و غیره از جمله مزیتهای صادرتی ایران به پاکستان است.
انتهای پیام