به گزارش صدای بورس، بازار هفته گذشته شرایط فرسایشی را پشت سر گذاشت. در اقتصاد کلان، شاهد تزریق بیش از ۴۰ همت از سوی بانک مرکزی و کاهش نرخ بین بانکی بودیم. به این ترتیب، اولین نشانه‌ها از پایان سیاست انقباضی بانک مرکزی دیده می‌شود. از سوی دیگر، تعیین تکلیف ۸ بانک و موسسه مالی اعتباری ناتراز در دستور کار بانک مرکزی است. بودجه کل کشور در مجلس تصویب نشد و رئیس سازمان برنامه از عدم افزایش قیمت انرژی در سال آتی خبر داد. ارزش معاملات در این هفته کاهشی بود.
در گروه خودرویی پس از رشد هفته گذشته، شاهد رسیدن قیمت‌ها به سقف کانال‌های تکنیکال و آغاز اصلاح در اواخر هفته بودیم. در گروه بانکی، شاهد عرضه بلوکی «وبملت» به قیمت تابلو به علاوه ۱۵ درصد بودیم. «وبملت» ۸۲۳ ریال به ازای هر سهم محقق ساخت که بیش از ۲.۵ برابر سال قبل است. «وتجارت» نیز با رشد بیش از ۲.۵ برابری، بیش از ۵۰ تومان در تلفیق محقق ساخت.
با وجود اینکه هنوز فصل سرما فرانرسیده است، قطعی گاز پتروشیمی‌ها از جمله «شپدیس» و «زاگرس» آغاز شده است. در گروه مسکن، شاهد شفاف سازی در «ثرود» در خصوص قرارداد مشارکت و فروش واحد توسط «ثتران» بودیم. «ثنوسا» از برنده شدن در یک پرونده قضایی خبر داد. بانک دی نیز پس از اخراج از بازار اصلی، به بازار پایه منتقل شده است.
افزایش نرخ ۳۰ درصدی اینترنت تصویب شده و شورای رقابت فرمول یوتیلیتی را برای سال جاری مشابه سال گذشته تعیین کرد که خبر خوبی برای «مبین» و «بفجر» است. «تپسی» پس از اخباری در خصوص تملک توسط یک مجموعه صنعتی، چند روز متوقف بود که بازگشایی شد. «تراکتور» نیز در بورس کالا پذیرش شد که مهم برای «تایرا» است. البته این نماد در شش ماهه بیش از ۱۵۰ تومان سود تلفیقی محقق ساخته بود. «کگاز» نیز یک قرارداد ساخت بطری به ارزش ۲۸۰ میلیارد تومان منعقد کرده و آس پ از ساخت ساختمان مرکزی برای «وغدیر» خبر داد.
در بورس کالا، بیلت اندکی رقابت شد اما فولاد اسفنجی رقابت بیشتری داشت که احتمالا به دلیل انتظار توقف تولید در هفته‌های پیش رو به دلیل قطعی گاز است. اونس طلا شاهد برگشت به زیر ۲۰۰۰ دلار بود. نفت نیز به ۷۳ دلار رسیده است این موضوع ریسک بالا برای پالایشی‌ها و خبر خوب برای مصرف کنندگان فرآورده‌های نفتی در بورس است. روی به ۲۴۰۰ دلار و سرب به ۲۰۵۰ دلار کاهش یافت. مس نیز به زیر ۸۳۰۰ دلار کاهش یافت.
در اولین روز معاملاتی هفته پرعرضه و متعادل در نمادهای بزرگ و شاخص ساز بخصوص خودروسازان شروع شد. بازار پس از رشد هفته ماقبل با اخبار مثبت تجدید ارزیابی‌ها متعادل منفی معامله شد. حدود ۷۲ درصد نمادها در بازه منفی معامله شدند. شاخص کل با ریزش ۱۰ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۱۶۱ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد حدود ۶۳۰۰ میلیارد تومان بود و شاهد خروج پول حدود ۵۹ میلیارد تومان از بازار بودیم. از اخبار مهم این روز اگهی بلوک ۷ درصدی «وبملت» با قیمت پایه ۵۲۲ تومان توسط گروه مالی ملت بود.
در روز یکشنبه بازار با منفی شروع شد اما بتدریج با افزایش تقاضا بسیاری از نمادها به مدار مثبت و یا صفر بازگشتند. ارزش معاملات خرد در محدوده ۵۴۰۰ میلیارد تومان ثبت شد. حدود ۵۸ درصد نمادها در محدوده منفی معامله شدند.
شاخص کل نیز با افزایش اندک در همان سطح ۲ میلیون و ۱۶۱ هزار میلیارد تومان قرار گرفت. حقیقی‌ها حدود ۱۵۰ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند. «ذوب» نیز از مراحل پایانی افزایش سرمایه از محل تجدید خبر داد. «شکام» نیز اعلام کرد که دو طرح استامینوفن دی سی و واحد چند منظوره بهره برداری می‌شود که تاثیر مثبتی بر افزایش سودآوری این شرکت دارد. مدیر عامل «تجلی» نیز خبر از تجدید ارزیابی همه معادن و ماشین آلات را داد.
در روز دوشنبه بازار متعادل و کم رمق را شاهد بودیم به طوری که شاخص کل رشد کمتر از ۲۰۰۰ واحد را داشت. اکثر نمادها در بازه منفی شروع به معامله کردند که بتدریج روند معاملات بهبود پیدا کرد. باتوجه به اینکه فروشنده خاصی در بازار وجود ندارد اکثریت نمادها به حالت نوسانی مثبت معامله شدند. ارزش معاملات خرد نیز نسبت به هفته گذشته کاهشی و حدود ۵۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در بازار روز دوشنبه نماد «ورنا» و «وساپا» مورد اقبال سرمایه گذاران قرار گرفتند و خبرهای مجدد از واگذاری شرکت بن رو توانست جو مثبتی بر نمادهای تودلی دار خودرویی‌ها شود.
در روز سه شنبه نمادهای کوچکتر بخصوص گروه ساختمانی و کانی‌های غیرفلزی بیشتر مورد توجه بودند. ارزش معاملات نیز به ۵۳۰۰ رسید. اکثر نمادها در ابتدای بازار با تقاضا همراه بودند که در ساعات پایانی با رنج‌های منفی در نمادهای شاخص ساز سبب شد که شاخص کل با افت اندک همراه شود. ابهام درخصوص اخبار تجدید ارزیابی‌ها منجر به بازاری خنثی و با نوسانات اندک شده است. از اخبار مهم این روز می‌توان به آگهی بلوک مجدد «شیران» توسط «وآتی» اشاره کرد که سبب شد «شیران» به این واسطه مورد توجه بازار قرار گیرد. شفاف سازی بانک دی و بازگشایی در روزهای آتی در بازار پایه از نکات مهم دیگر این روز بود. در میانه‌های بازار اخبار در خصوص رد کلیات لایحه بودجه توسط نمایندگان مجلس مورد توجه اهالی بازار قرار گرفت.
در آخرین روز کاری هفته بازاری منفی و کم حجمی را شاهد بودیم. شاخص کل با افت ۳ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۱۵۸ هزار واحد رسید و حدود ۱۲۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار خارج شد. بازار میان صنعت‌ها و نمادها در حال چرخش است. خبر واردات لوازم خانگی سبب شد که نمادهای این گروه با تقاضای خوبی همراه شود. نمادهای پالایشی و «کچاد» و «خودرو» بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل را داشتند. ارزش معاملات خرد نیز به نسبت روزهای قبل هفته کاهشی و به سطح ۴۴۰۰ میلیارد تومان رسید.

  • ندا کریمی – کارشناس بازار سرمایه
  • شماره ۵۲۳ هفته نامه اطلاعات بورس

source

توسط funkhabari.ir