فرارو- دفعه بعد که به دنبال یک میان وعده سالم بودید سیب را کنار گذاشته و یک مشت هویج بردارید. نتایج مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که خوردن مقداری هویج تنها سه بار در هفته به طور قابل توجهی کاروتنوئید‌های پوست را افزایش می‌دهد. کاروتنوئید‌ها مواد مغذی گیاهی (مواد شیمیایی که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند) هستند که مسئول رنگ قرمز، نارنجی و زرد بودن بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات مانند گریپ فروت، هویج، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و کدو تنبل می‌باشند.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی تلگراف، تحقیقات قبلی سطوح بالاتر کاروتنوئید‌ها (که در پوست انباشته می‌شوند) را با خطر کم‌تر ابتلا به بیماری‌های مزمن  مانند بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته بودند. افرادی که دارای سطوح بالاتری از کاروتنوئید‌ها هستند سلامت پوست و عملکرد ایمنی قوی تری دارند. تنها راه دریافت فیتونوترینت‌ها مصرف کاروتنوئید‌ها می‌باشد.

براساس نتایج مطالعه‌ای تازه محققان دانشگاه سمفورد در آلاباما به ۶۰ دانش آموز تکه‌های سیب، ۱۰۰ گرم هویج و یک مکمل مولتی ویتامین حاوی بتاکاروتن یا ترکیبی از هویج و مکمل که سه بار در روز در طول چهار هفته مصرف می‌شود را دادند. نتیجه آن مطالعه نشان داد در دانش آموزانی که تکه‌های سیب را می‌خوردند یا مکمل را به تنهایی مصرف می‌کردند سطوح بالاتری از کاروتنوئید مشاهده نشد. با این وجود، دانش آموزان که هویج مصرف کردند ۱۰.۸ درصد بیش‌تر و افرادی که هویج را علاوه بر مکمل مصرف کردند ۲۱.۶ درصد بیش‌تر سطوح کاروتنوئید را نشان دادند.

با توجه به نتایج بررسی باید پرسید چه چیزی در هویج وجود دارد که برای شما مفید است؟

منبع خوبی از ویتامین آ می‌باشد

کاروتنوئید‌ها توجه متخصصان تغذیه را به خود جلب کرده اند، زیرا بدن می‌تواند آن‌ها را به دو مولکول تجزیه کند که سپس می‌توانند به ویتامین آ تبدیل شوند. می‌توانید ویتامین آ را از گوشت دریافت کنید، اما اگر رژیم غذایی گیاهخواری دارید یا به طور منظم گوشت نمی‌خورید خوردن مقدار زیادی هویج مهم است.

ویتامین آ برای حمایت از عملکرد سیستم ایمنی مهم است، اما در سلامت چشم نیز نقش دارد به ویژه آن که از  تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا که می‌تواند باعث بروز نابینایی در سنین بالا شود جلوگیری نماید. شما به سطح مشخصی از کاروتنوئید‌ها مانند لوتئین نیاز دارید که بیش‌تر در هویج زرد پیدا می‌کنید اگر برای مدت بسیار طولانی مطلقا لوتئین دریافت نکنید بینایی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما برای بهره مندی از این مزیت به مقدار زیادی از آن نیاز ندارید.

از بین بردن سرطان

نتیجه بررسی‌ای صورت گرفته در سال ۲۰۲۳ نشان داد خوردن ۳۰۰ گرم هویج در هفته خطر ابتلا به سرطان را به طور میانگین ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. با این وجود، این به دلیل کاروتنوئید‌ها نیست بلکه به سبب وجود ترکیبی کاملا متفاوت در هویج به نام پلی استیلن است. این مواد شیمیایی به تنظیم التهاب کمک می‌کنند و در نتیجه از آسیب سلولی جلوگیری می‌نمایند و اثری محافظتی در برابر سرطان ارائه می‌دهند.

بسیاری فکر می‌کنند کاروتنوئید‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند، اما به نظر می‌رسد که در واقع این پلی استیلن‌ها هستند که چنین کمکی را ارائه می‌کنند. اگر فردی را پیدا کردید که در پوست و خون اش کاروتنوئید زیادی وجود دارد نشانه آن است که هویج خورده، اما این بدان معنا نیست که کاروتنوئید‌ها به خودی خود کاری انجام می‌دهند. ما می‌دانیم که پلی استیلن‌ها کار می‌کنند، زیرا نتایج مطالعاتی دیگر بر روی سبزیجاتی غیر از هویج نشان داده که همان اثر ضد سرطانی را دارند.

مملو از فیبر

هویج حاوی برخی از بالاترین سطوح فیبر در بین هر سبزیجاتی است که آن را برای سلامت دستگاه گوارش مهم می‌کند. زمان زیادی به طول می‌انجامد تا فیبر تجزیه شده و باعث شود برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنیم. فیبر نقش بسیار مهمی در حمایت از میکروبیوم روده دارد. میکروبیوم روده مجموعه‌ای از باکتری‌های خوب و بد روده است. با افزودن فیبر بیش‌تر به رژیم غذایی خود باکتری‌های خوب را تغذیه می‌کنیم که به معنای فضای کمتری برای باکتری‌های بد است.

این باکتری‌های خوب اسید‌های چرب با زنجیره کوتاه تولید می‌کنند که با انواع فواید سلامتی از بهبود سلامت ذهنی گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و بهبود خواب مرتبط هستند. اگر تعداد زیادی باکتری خوب دارید ممکن است راحت‌تر غذای سالم‌تر را برای مصرف انتخاب کنید. زمانی که سطح باکتری‌های بد روده ما زیاد باشد بیش‌تر تمایل به خوردن غذا‌های پرقند و پرچرب داریم.

فیبر هم چنین باعث کاهش ترشح قند در جریان خون می‌شود. بنابراین، اگر بعد از یک بشقاب بزرگ هویج دسر بخورید با شدت کمتری افزایش سطح قند خون مواجه خواهید شد و بعدا دیگر هوس خوردن غذا‌های ناسالم را نخواهید دید.

سلامت پوست

از آنجایی که کاروتنوئید‌ها در پوست انباشته می‌شوند نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر آن که کاروتنوئید‌ها برای افرادی که پوست حساسی دارند و مستعد آفتاب سوختگی هستند مفید می‌باشند. کاروتنوئید‌ها تقریبا شبیه یک لوسیون ضد آفتاب داخلی هستند. کاروتنوئید‌ها اشعه‌های خورشید را پیش از آن که شما را بسوزانند جذب می‌کنند.

علیرغم آن که تحقیقات در مورد این موضوع هنوز ادامه دارد برخی از دانشمندان وجود دارند که فکر می‌کنند خوردن هویج ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست کمک کند.

اکنون تلاش‌های علمی‌ای در حال انجام است تا ژنی کشف شود که تبدیل کاروتن به ویتامین آ را دشوارتر سازد. این ژن بیش‌تر در ساکنان شمال اروپا یافت می‌شود و فرضیه مطرح شده در این باره آن است که آن ژن کاروتن را برای مدت طولانی تری در پوست نگه می‌دارد که از بروز سرطان پوست جلوگیری کرده و به انتقال آن ژن در افراد با پوست روشن کمک می‌کند.

آیا فواید هویج با رنگ‌های مختلف آن فرق می‌کند؟

در قرون وسطی هویج به رنگ نارنجی نبود و بیش‌تر سفید یا زرد بود. پس از آن دوره بود که هویج نارنجی رنگ محبوب شد. در حالی که همه هویج‌ها از بنفش تا قرمز، سفید و زرد طعم تقریبا یکسانی دارند و دارای سطوح یکسانی از فیبر هستند، اما حاوی انواع کمی متفاوت از کاروتنوئید‌ها می‌باشند.

هویج با رنگ زرد دارای لوتئین است که برای سلامت چشم مفید می‌باشد هویج بنفش دارای آنتوسیانین می‌باشد که ممکن است براساس نتیجه برخی مطالعات در حال انجام برای سلامت قلب مفید باشد در حالی که هویج سفید فاقد رنگدانه است؛ بنابراین نیازی نیست که نگران نارنجی شدن هویج باشید. تصور دانشمندان آن است که اکثر هویج‌ها صرفنظر از رنگ کاربرد‌های مشابهی برای سلامتی دارند.

مضرات خوردن زیاد هویج

انباشته شدن کاروتنوئید‌ها در زیر پوست یک جنبه منفی جزئی دارد. تمام آن رنگدانه نارنجی می‌تواند پوست شما را نارنجی کند و تمایل دارد در اطراف دست‌ها و پا‌های شما جمع شود. این در واقع مضر نیست هر چند ممکن است ظاهر جالبی نداشته باشد.

چگونه باید هویج را به منظور کسب حداکثر فواید برای سلامتی بخورید؟

در حالت ایده آل نباید هویج را پوست بگیرید، زیرا مقدار زیادی فیبر در پوست آن وجود دارد. بدیهی است که باید ابتدا آن را بشوئید. فراتر از آن خوردن هویج با منبع چربی سالم ارزش غذایی دارد. برای مثال، شما می‌توانید هویج را با کمی روغن زیتون تفت دهید یا آن را با حمص سرو کنید. این کار به جذب کاروتن کمک کرده و به شما کمک می‌کند تا تمام اثرات مثبت ان را دریافت کنید.

هم چنین، پختن هویج به تجزیه برخی از ترکیبات کاروتنوئیدی کمک می‌کند و تبدیل شدن به ویتامین آ را برای بدن آسان‌تر می‌سازد. با این وجود، هویج منبع خوبی از ویتامین ث است و اگر آن را بپزید بی ثبات می‌شود. بنابراین، خوب است که ترکیبی از هویج پخته و نپخته را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

source

توسط funkhabari.ir