گیاهان دفع کننده حشرات: حشرات یکی از آزار دهنده ترین موجودات برای ما انسان ها هستند و انسان ها برای مقابله با آن ها از روش های گوناگونی استفاده می کنند. یکی از ساده ترین و بهترین روش های مقابله با حشرات موزی، پرورش گیاهانی است که باعث دفع این نوع حشرات می شوند. در بخش سبک زندگی از سری مطالب مهارت های زندگی، لیستی از بهترین گیاهانی که باعث دوری حشرات موزی از شما و محیط اطرافتان می شوند آورده شده است. با مجله گفتنی همراه باشید.
اسطوخودوس
گیاهان دفع کننده حشرات: اسطوخودوس قرن هاست که برای دادن عطر دلپذیر به منازل و لباس ها مورد استفاده قرار می گیرد. اگر چه مردم عاشق بوی اسطوخودوس هستند اما پشه ها، مگس ها و سایر حشرات از آن متنفرند. قرار دادن دسته های اسطوخودوس در منزل باعث می شود که حشرات موزی از خانه شما فراری باشند و همچنین با مالیدن روغن اسطوخودوس به بدن خود می توانید از نیش پشه ها در امان بمانید. این روغن خواص مفید دیگری هم دارد که از جمله آن ها می توان به آرام بخش بودن و کمک آن به خواب راحت اشاره کرد.
ریحان
گیاهان دفع کننده حشرات: گیاه ریحان، مگس ها و حشرات را دفع می کند. ریحان را در گلدان ها در داخل منزل و یا درون باغچه حیاط خود بکارید تا از شر حشرات در امان بمانید. ریحان همچنین، به سالاد ها و بسیاری از انواع غذا ها طعم لذیذی می دهد و این گیاه، همچنین طعم بعضی سبزیجات خاص مانند گوجه فرنگی، فلفل و مارچوبه را بهبود می بخشد. برای تهیه اسپری دفع حشرات می توانید از ریحان تازه استفاده کنید و برای تهیه اسپری ریحان لازم است 4 قاشق آب جوش را با 4 تا 6 برگ ریحان مخلوط کنید و آب حاصل از آن را درون ظرف مورد نظر بریزید و هنگام بیرون رفتن از منزل از آن به عنوان اسپری استفاده کنید و این اسپری را از چشم و بینی خود دور نگه دارید.
علف لیمو
سیترونا یک روغن طبیعی است که ازعلف لیمو ترش استخراج می شود و پشه ها و حشرات دیگر را دفع می کند و همچنین از این ماده برای ساختن شمع و طعم دهنده های غذا نیز استفاده می شود. این علف در اکثر کشور های دنیا یافت می شود.
نعنا
گیاهان دفع کننده حشرات: این گیاه که دفع کننده حشرات است بهتر است که در گلدان پرورش داده شود، نه در باغچه. چرا که این گیاه به سرعت رشد می کند و پس از کاشته شدن در باغ، برچیدن آن دشوار خواهد بود.وجود گیاه نعنا در باغچه و یا گلدان به دفع حشرات از سایر گیاهان اطراف خود نیز کمک می کند. از این گیاه به عنوان طعم دهنده بسیاری از غذا نیز استفاه می شود.
آویشن لیمو
گیاهان دفع کننده حشرات: این گیاه با خاک های خشک و صخره ای کم عمق سازگار است و در مناطق آفتابی رشد خوبی دارد. این گیاه به خودی خود پشه ها را دفع نمیکند و مواد شیمیایی داخل آن باعث دفع حشرات مزاحم از شما می شوند. برای استخراج ماده شیمیایی داخل آن لازم است که با دستان خود برگ های این گیاه را مالش دهید تا ماده ی مورد نظر را به دست آورید. البته قبل از انجام این کار توصیه میشود که ابتدا مقداری از این گیاه را به ساعد خود بمالید تا مطمئن شوید که خصوصیات طبیعی این گیاه باعث ایجاد حساسیت و تاثیرات منفی بر روی پوست شما نمی شود.
فرنجمشک
گیاهان دفع کننده حشرات: فرنجمشک گیاهی بسیار مقاوم و از خانواده نعناع است که آن را با نام نعناع وحشی می شناسند. این گیاه مقاوم در سایه نیز می روید و می تواند پشه ها را از اطراف خود دور کند.
مریم گلی
گیاهان دفع کننده حشرات: از این گیاه برای دفع حشرات به روش های مختلفی استفاده می شود و برای مثال با پرورش آن درون باغچه و یا گلدان می توانید به دفع حشرات مزاحم کمک کنید، همچنین با سوزاندن برگ این گیاه، دودی تولید می شود که دافع حشرات موزی است. از این گیاه برای ساختن اسپری دافع حشرات نیز می توانید استفاده کنید که این اسپری حاوی رزماری، نعنا و سرکه سیب نیز می تواند باشد.
رزماری
گیاهان دفع کننده حشرات: این گیاه که دفع کننده حشرات مختلف است و در اشکال مختلفی موجود است.
با پرورش این گیاه در گلدان های زینتی و یا باغچه می توانید باعث دفع حشرات مزاحم از منزل خود شوید و همچنین می توانید با جوشاندن این گیاه در آب به مدت 20 تا 30 دقیقه، اسپری دافع حشرات درست کنید و همچنین لازم به ذکر است که از روغن این گیاه به عنوان طعم دهنده غذاهای مختلف استفاده می شود.
گیاه آلیوم
گیاهان دفع کننده حشرات: گیاهانی که در این خانواده قرار دارند به عنوان یک حشره کش طبیعی با طیف گسترده در نظر گرفته می شوند. این گیاهان، حشرات بی شماری را از باغ های سبزیجات مانند مگس ها و کرم ها دفع می کنند. گیاهانی که از مجاورت آلیوم بهره مند می شوند شامل گوجه فرنگی، فلفل، سیب زمینی، کلم بروکلی و هویج هستند و این گیاهان همچنین، شته ها را از بوته های گل رز دور نگه می دارند.
سیر، پیاز و تره فرنگی از خانواده گیاهان الیوم هستند.
گل داوودی
گیاهان دفع کننده حشرات: گیاه گل داوودی باعث دفع مورچه ها، سوسک های ژاپنی، کنه ها، شپش ها، کک ها، کنه های عنکبوتی می شود. عنصر موجود در گیاه گل داووی که برای دفع حشرات موثر است، پیریتروم می باشد. از آنجا که پیریتروم می تواند حشرات را از بین ببرد، از آن ها در ساخت حشره کش ها و شامپو های مخصوص حیوانات استفاده می شود. از این گیاه می توان برای دفع حشرات استفاده کرد اما پیریتروم می تواند برای انسان سرطان زا باشد و در استفاده از آن باید محتاط بود.
علف گربه
گیاهان دفع کننده حشرات: این گیاه مورد علاقه گربه ها است و به همین دلیل نام آن را علف گربه گذاشته اند. با این وجود، انسان ها از این گیاه استفاده نمی کنند. این گیاه، از خانواده نعنا و حاوی نوعی ماده شیمیایی به نام نپتالاکتون است که گربه ها را جذب میکند اما باعث دفع حشرات موزی مانند پشه ها، مگس ها، کنه های آهو و سوسک ها میشود. از روغن این گیاه به منظور ساخت اسپری دفع حشرات طبیعی استفاده می شود و همچنین می توانید این گیاه را درون باغچه خود پرورش دهید اما باید مراقب باشید زیرا ممکن است گربه ها در باغچه شما مستقر شوند.
گیاه سنبل هندی
گیاه سنبل هندی، برگ های بلند و نازکی دارد و با رایحه قوی خود فضا را معطر کرده و سبب دفع پشه می شود.
گل همیشه بهار
گیاهان دفع کننده حشرات: رایحه ای که از انواع مختلف گل همیشه بهار گرفته می شود شته ها، پشه ها و حتی خرگوش ها را دفع میکند. تاثیر ریشه این گیاهان در دفع حشرات در بین کشاورزان به خوبی شناخته شده است. البته این ویژگی برای تاثیر گذاری نیاز به زمان یک ساله دارد. همچنین این گیاه باعث دفع کرم ها از گیاه گوجه فرنگی و دفع حشرات گل رز نیز می شوند. رشد این گیاه در مناطق آفتابی بسیار خوب است.
گل لادن
گیاهان دفع کننده حشرات: این گیاه شته ها، کرم های کدو و بسیاری از سوسک ها را دفع میکند. این گیاه با آزاد کردن نوعی ماده شیمیایی خاص در هوا باعث دفع حشرات میشود. انواع مختلف سبزیجات مانند گوجه فرنگی، خیار، کلم بروکلی و تربچه می توانند از وجود این گیاه بهره مند شوند.
گل اطلسی
گیاهان دفع کننده حشرات: این گیاه شته ها، کرم های گوجه فرنگی، سوسک ها و کرم های کدو را دفع میکنند. برخی از مردم از این گیاه به عنوان یک افت کش طبیعی استفاده می کنند. این گیاهان بخاطر داشتن زیبایی و رنگ های متنوع از محبوبیت خاصی برخوردارند و بهتر است این گیاه را در مناطق آفتابی و در نزدیکی سبزیجات و گیاهانی مانند لوبیا، گوجه فرنگی، فلفل و ریحان بکارید.
گیاهان پارچ
گیاهان دفع کننده حشرات: گیاهان پارچ بزرگترین گروه گیاهان گوشتخوار هستند. این گیاهان عجیب و غریب به دلیل داشتن شهد، عطر و رنگ جذاب، حشرات را به داخل پارچ خود می کشانند و هنگامی که حشره به داخل پارچ این گیاهان می رود، درون شهد لغزنده به دام می افتد و به درون آن فرو می رود و غرق می شود و سپس گیاه، حشره را هضم می کند و حشراتی که بیشتر توسط این گونه گیاهان به دام می افتند، عبارتند از :مورچه ها، مگس ها، زنبور ها، سوسک ها و حلزون ها.
این گیاهان برای پرورش یافتن به یک محیط آفتابی و مرطوب نیازمندند و شما می توانید این گیاهان را در باغچه خانه خود نیز پرورش دهید، البته به شرط مرطوب بودن کافی خاک.
گل شمعدانی
گیاهان دفع کننده حشرات: گل شمعدانی می تواند انواع مختلف حشرات را دفع کند و این گیاه به عنوان دافع پشه معروف است. گل های شمعدانی، مخصوص مناطق خشک و آفتابی هستند و می توانید آن ها را در باغچه و یا گلدان پرورش دهید.
گل ابریشم
گیاهان دفع کننده حشرات: گل های ابریشم حاوی کومارین، ماده شیمیایی مورد استفاده در اسپری های دفع حشرات هستند. پشه ها از بوی این ماده شیمیایی متنفرند و از آن ها دوری می کنند و این گیاهان به خوبی رشد می کنند و بسیار حاصل خیز هستند.
گیاهان مگس خوار
این دسته از گیاهان، مورچه ها و حشرات دیگر را می بلعند.
سایر گیاهانی که ضد پشه هستند
گل سرخ: این گیاه علاوه بر اینکه به دفع حشرات کمک می کند، یک طمع دهنده عالی برای غذا نیز هست.
پیازچه: مگس ها، سوسک ها و شته ها را دفع می کند.
شوید: شته ها، کرم های کدو حلوایی، کرم های کلم و کرم های گوجه فرنگی را دفع می کند.
رازیانه: شته ها و حلزون ها را دفع می کند.
لیمو: پشه ها را دفع می کند.
پونه کوهی: آفات زیادی را دفع می کند و باعث ایجاد پوشش زمین و رطوبت فلفل ها نیز می شود.
جعفری: سوسک ها را دفع می کند.
آویشن: انواع کرم های موجود در گیاهانی مثل کلم، ذرت و گوجه فرنگی را دفع می کند.
گل شاه پسند: پشه ها را دفع می کند.
گل ساعتی: سوسک ها را جذب اما مسموم می کند.
source