استرس و کاهش اشتها: استرس با تولید هورمون های استرس زا مثل کورتیزول، متابولیسم و غیره روند گرسنگی را بر هم میزند. در وهله ی اول فرد باید مهارت های کنترل استرس را بیاموزد و در کنار آن باید از غذا های سالم و سرشار از مواد مغذی طبیعی استفاده کند تا آثار استرس در بدن او کاهش پیدا کند. استرس در اغلب افراد موجب افزایش اشتها و در برخی افراد موجب بی­ اشتهایی می شود. در حقیقت در چنین افرادی استرس، فرد را وارد مرحله ی اضطراب می­ کند. شاید این سوال پیش بیاید که تفاوت استرس با اضطراب دقیقا در چه چیزی است؛ استرس، واکنش طبیعی بدن به حساب می­ آید در حالی که با طولانی شدن، افزایش و تکرار آن، فرد دچار اضطراب می­شود. در چنین حالتی زندگی عادی و روزانه فرد مختل می­گردد. پس در افرادی که در اثر استرس، مضطرب می‌شوند، بی اشتهایی و کاهش وزن رخ می‌­دهد. با این مطلب سلامت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: روش های طبیعی برای کاهش اضطراب و استرس

ارتباط استرس و کاهش اشتها

افراد مضطرب ممکن است در طول روز تمرکز کافی نداشته باشند، ذهن­شان به شدت درگیر موضوعات مختلف باشد. درنتیجه شاید برخی از احساسات اصلی خود را به فراموشی بسپارند به این ترتیب متوجه گرسنه شدن­شان نمی‌شوند و یا احساس گرسنگی خود را در میان انبوه افکار خود گم می کنند.
پس استرس در برخی از افراد به طرز ناخواسته­‌ای منجر به از دست دادن اشتها و کاهش وزن می شود. اغلب این افراد در طول روز احساس سیری می‌کنند بدون آنکه مقدار زیادی غذا خورده باشند. همان میزان که استرس و افزایش وزن می‌­توانند تبعات نامناسبی برای وزن و سلامتی فرد داشته باشند، کاهش اشتها و وزن نیز در اثر داشتن استرس می‌تواند خطرناک و آسیب زننده باشد. از دست دادن و کمبود وزن، بدن را ضعیف و مستعدِ بسیاری از بیماری­‌ها می­‌کند.

رابطه بی اشتهایی و مزاج افراد

اگر در کنار بی اشتهایی، دچار کمبود وزن هم هستید، بهتر است بدانید که بدن شما به احتمال زیاد با غلبه‌ی سودا رو به رو شده و بهتر است با تعادل مزاج و رعایت رژیم غذایی مناسب در جهت بهبود وضعیت جسمانی خود اقدام کنید. چرا که غلبه ی سودا بستر بسیاری از بیماری ها را در بدن شما فراهم می‌کند. از طرف دیگر افرادی که با غلبه ی سودا مواجه هستند بیش از سایرین تحت تاثیر حساسیت های فکری و در نتیجه ابتلا به اضطراب قرار می گیرند.

استرس و کاهش اشتها، برای کنترل استرس اولین راهکار اراده خودتان است و سپس مراجعه به مشاور، رعایت تغذیه و تلاش برای تعادل مزاج به شدت در حفظ روحیه و افزایش آرامش­تان کارساز خواهد بود. با این وجود اجرای برخی راهکارها و دانستن برخی نکات می‌تواند اولین و حتی موثرترین گام در جهت کاهش اثرات استرس باشد.

یادمان باشد که استفاده از داروهای شیمیایی به عنوان آرامبخش و یا مسکن آخرین مرحله در غلبه بر اضطراب و استرس و دردهای روان ما است چرا که همین داروها موجب افزایش سردی بدن و پیدایش سایر بیماری ها می‌شوند.

استرس و کاهش اشتها

رژیم غذایی سالم و کاهش استرس

بهترین راه تغییر سبک زندگی در جهت سالم زیستن، تغذیه سالم است. تغییرات این چنینی ممکن است کمی زمان بر باشند اما می‌توانند آثار بلند مدت و بدون عوارضی بر روی تامین آسایش جسمی و روانی ما بگذارند. پس اولین گام تغییر عادت‌های روزمره است. مواد غذایی که به روند بهبود بی‌اشتهایی در اثر استرس کمک می‌کنند:
ویتامین دی: منبع اصلی این ویتامین نورخورشید است. این ویتامین در جهت تقویت سیستم ایمنی نقش به سزایی دارد و می‌تواند مانع از بروز افسردگی شود. ویتامین دی کمک بسیاری به عملکرد مغزی و بهبود اشتها می‌کند. به همین دلیل به افرادی که دچار افسردگی هستند پیشنهاد می‌شود چندین بار در طول روز خود را در معرض نور آفتاب قرار دهند.
امگا 3 یا روغن ماهی: امگا 3 یکی از بهترین انواع چربی های موجود در انواع ماهی ها به خصوص ماهی جنوب و سالمون است. ساختار این چربی به گونه‌ای است که به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک بسیاری می‌کند. قرص روغن ماهی و یا همان امگا 3 در کنار بهبود سیستم ایمنی، به کاهش تنش، کاهش افسردگی، بهبود خلق و خو و ترشح هورمون شادی بخش کمک می‌کند.
شیر: مورد دیگر، مصرف شیرهای کم چرب غنی شده با ویتامین دی است. با مصرف این شیرها می‌توان ویتامین دی را در افراد بالا برد و مصرف آن هنگام شب می‌تواند باعث آرامش و خواب راحت شود.
آنتی اکسیدان: مورد دیگر آنتی اکسیدان ها هستند، مصرف آنتی اکسیدان ها به میزان لازم باعث کاهش تنش و استرس در این افراد می شود. آنتی اکسیدان ها از جمله عناصری هستند که به کاهش رادیکالهای آزاد در بدن کمک به سزایی می کند.
بیشتر بخوانید:

تاثیر مصرف میوه و سبزیجات روی کاهش استرس

استرس و کاهش اشتها، مصرف میوه و سبزیجات تازه بسیار مفیدتر از مصرف مکمل است زیرا مواد غذایی و آنتی اکسیدان‌های موجود در این مواد خوراکی در کنار یکدیگر باعث کاهش التهاب و استرس در افراد می شوند تا اینکه فرد فقط یک مکمل خاص دریافت کند.

در رژیم های غذایی ما مصرف ۵۰۰ گرم میوه در طول روز متناسب فصل و با طبع مورد نیاز بدن به شدت توصیه می‌شود.
مصرف ۶تا ۸ لیوان آب در روز به نشاط و سلامتی جسمی و حتی روحی کمک می­کند. آب را جرعه جرعه و آرام باید نوشید.
خود را به خوردن دم نوش به جای قهوه، نوشیدنی های کافئین دار، الکل، چای ، انواع نوشابه ها و آبمیوه ها عادت دهید. دمنوش گل محمدی، بهار نارنج، گل گاو زبان و اسطوخودوس به شدت در تامین آرامش و تنظیم خواب کمک می کنند، اضطراب اغلب موجب اختلال خواب و خوراک می شود.
وعده های غذایی خود را افزایش دهید و درصورتی که مقدار همیشگی از غذای خود را در یک وعده نمیتوانید میل کنید پس از گذشت زمانی ، باقی غذای خود را در ساعات بعدی میل نمایید تا از ضعف بدن خود جلوگیری کرده باشید.

سرد بودن طبع غصه

ناراحتی، استرس و اضطراب مزاج سردی دارند، اگر فردی دارای طبع سرد باشد، در اثر استرس و ناراحی های فکری، با افزایش سردی بیش از حد مواجه می‌شود. سردی زیاد فرد را سمت بلغم و چاقی و یا سودای زیاد و لاغری سوق می‌دهد. در چنین حالتی بهترین راه، گرم کردن بدن است که با خوردن خوراکی‌های گرم مزاج صورت می‌گیرد. برای خوردن غذاهایی با طبع گرم بهتر است برنامه ریزی شده عمل کنید و در این جهت می­توانید غذا، نوشیدنی، دم نوش و میوه های گرم میل نمایید.

اگر بی اشتهایی در شما طولانی شده و موجب از دست رفتن وزن شما شده است قطعا باید از طریق یک رژیم اصولی برای غلبه این مشکل اقدام کنید. در این صورت، کم کم مزاج و متابولیسم بدن شما دچار تحول می شود و بر فعالیت ذهنی و تاثیر پذیری از استرس اثر می‌گذارد. در این متن به مفاهیمی مانند رادیکال آزاد و آنتی اکسیدان اشاره شد که معنی آنها در ادامه ذکر می‌شود.

رادیکال های آزاد، محصولات جانبی طبیعی سوخت و ساز بدن هستند که میتوانند در عملکرد سلول های بدن اختلال ایجاد کرده و سبب آسیب سلولی و ایجاد سرطان شوند.

استرس و کاهش اشتها، آنتی اکسیدان ها مجموعه ی انواع ویتامین ها ازجمله ویتامین های ای و سی هستند که بهتر است از طریق مصرف انواع مختلفی میوه و سبزیجات تازه به بدن برسند.

بیشتر بخوانید: درمان استرس در طب سنتی با ۵ دمنوش گیاهی قوی!

source

توسط funkhabari.ir