رژیم غذایی مناسب هر نوع پوست: آن چه در بیرون بدن قابل مشاهده است، نتیجه‌ی سطح سلامت داخل بدن است. به همین دلیل، غذا یکی از مهم‌ترین اصول زیبایی و داشتن پوستی سالم به شمار می‌رود. در طول سال‌ها، ارتباط بین غذا و سلامت پوست به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است. آکنه، قرمزی، ناهماهنگی رنگ پوست و منافذ مسدود شده، همگی نتیجه‌ی یک روده‌ی ضعیف هستند. طبق گفته‌ی انجمن ملی روزاسه در آمریکا، شایع‌ترین محرک‌های روزاسه (یک بیماری پوستی که به صورت قرمزی و تورم روی صورت ظاهر می‌شود) الکل، غذا‌های تند و نوشیدنی‌های گرم هستند. واضح است تا زمانی که رژیم غذایی خود را تغییر ندهید، هیچ درمان موضعی یا محصول مراقبت از پوستی نمی‌تواند ظاهر پوست شما را بهبود دهد. رژیم غذایی مناسب هر نوع پوست کمک می‌کند محصولات مراقبت پوست بیشترین نتیجه را ارائه دهند. با این مطلب دنیای مد همراه باشید.

بیشتر بخوانید: با این ماسک خانگی دست ساز، پوستی جوان و سفید داشته باشید!+نحوه تهیه و مصرف

رژیم غذایی مناسب پوست خشک

اگرچه بسیاری از افراد با پوست خشک، یعنی پوستی که چربی کمتری دارد به دنیا می‌آیند، اما ممکن است برای برخی دیگر، خشکی پوست تنها ناشی از کم آبی باشد. اگر پوست شما تشنه است، می‌توانید از طریق آب یا آب میوه‌های طبیعی کمبود آب آن را جبران کنید. بسیاری از افراد معتقدند با این که میزان کافی آب می‌نوشند اما هنوز پوستشان خشک است. یک راهکار ساده برای کمک به سلول‌های بدن برای جذب آبی که می‌نوشید، اضافه کردن یک لیوان آب نارگیل به بطری آب است. تعادل الکترولیت موجود در آب نارگیل می‌تواند به میزان زیادی آبرسانی را بهبود بخشد و به پوست شما رطوبت و درخشندگی بدهد. البته بهتر است مطمئن شوید آب نارگیلی که اضافه می‌کنید، طبیعی و فاقد شکر باشد.

پوست خشک به راحتی تحریک، حساس و قرمز می‌شود. چربی‌های اشباع شده مانند روغن نارگیل را می‌توان برای پخت و پز و استفاده موضعی برای تسکین پوست خشک و تحریک شده استفاده کرد. روغن نارگیل حاوی اسید لوریک و کاپریلیک است که به مبارزه با التهاب و تقویت لایه‌ی محافظ پوست با کمک به جذب بیشتر رطوبت کمک می‌کند. از سویی دیگر، پزشکان معتقدند الکل و کافئین عامل خشکی پوست هستند. در نتیجه باید میزان مصرف این دو را در روز به حداقل برسانید تا پوست سالم‌تر و مرطوب‌تری داشته باشید.

رژیم غذایی مناسب پوست چرب

اغلب افراد دارای پوست چرب، خود را از خوردن بسیاری از خوراکی‌های دارای چربی سالم محروم می‌کنند. اجازه ندهید پوست چرب شما را از داشتن چربی‌های سالم آووکادو، گردو و ماهی آزاد باز دارد. این‌ خوراکی‌ها اسید‌های چرب ضروری امگا ۳ را فراهم می‌کنند که التهاب را رام کرده و از تشکیل آکنه جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، هضم ضعیف یکی از دلایل اصلی پوست چرب و مستعد آکنه است. کلم بروکلی و سبزیجات دارای برگ سبز هضم را بهبود می‌بخشند. همچنین پرتقال، گریپ فروت، توت فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند که می‌توانند کبد را سم‌زدایی کنند و چربی پوست را از بین ببرند. جالب است بدانید مطالعات نشان می‌دهند که کمبود ریبوفلاوین یا همان ویتامین B2 ممکن است تولید سبوم سالم را مختل کند و منجر به پوست چرب شود. بنابراین مصرف غذاهای غنی از B2 مانند زرده‌ی تخم مرغ، قارچ (با کم‌ترین میزان سم پاشی)، توفو و اسفناج را افزایش دهید. به طور کلی برای داشتن پوستی با چربی متعادل، بهتر است غذا‌های فوق‌فرآوری شده مانند سیب زمینی سرخ شده را محدود کنید و مصرف اضافی شکر را به حداقل ۱۰ درصد در روز و حتی کمتر برسانید.

رژیم غذایی ترکیبی برای پوست مختلط

ادغام برنامه‌های غذایی هر دو نوع پوست چرب و خشک، می‌تواند رژیم مناسبی برای پوست مختلط باشد. رژیم غذایی شما باید متعادل و بر حفظ هماهنگی جنبه‌های مختلف پوست متمرکز باشد. توصیه می‌شود میوه‌های غنی از آنتی‌اکسیدان مانند کلم بروکلی، کلم پیچ، اسفناج و انواع توت‌ها را به رژیم غذایی روزانه‌ی خود اضافه کنید.

رژیم غذایی مناسب هر نوع پوست

رژیم غذایی برای پوست‌های مستعد آکنه

آکنه اغلب به عنوان معضل دوره‌ی نوجوانی در نظر گرفته می‌شود. اما اینطور نیست. انجمن آکادمی پوست آمریکا، آکنه با شروع بزرگسالی را به عنوان آکنه‌ای تعریف می‌کند که برای اولین بار در بزرگسالی افراد ظاهر می‌شود. یائسگی یک عامل شایع برای این موضوع است. حذف غذا‌های شیرین و چرب می‌تواند بروز آکنه را به حداقل برساند. در عوض، پروبیوتیک‌ها، مانند موادی که در ماست یونانی یافت می‌شوند، ممکن است به بهبود آکنه کمک کنند.

محققان دریافتند که سطوح پایین ویتامین A و E هم با موارد شدید آکنه مرتبط است. موز دارای مواد مغذی زیادی مانند ویتامین‌های A، B، C، E، پتاسیم، فسفر، روی و اسید‌های آمینه است که به تقویت مقاومت پوست کمک می‌کند. در عین حال، به کنترل سبوم، تحریک تولید کلاژن، آنتی اکسیدان، کمک به ترمیم و محو شدن اسکار‌های آکنه کمک می‌کند.

خیار یکی از عالی‌ترین گزینه‌ها برای پوست‌های مستعد آکنه است که باید هر روز بخورید. در خیار بیش از ۹۵ درصد مواد تشکیل‌دهنده، آب است که به آبرسانی و خنک شدن پوست کمک می‌کند. علاوه بر این، این میوه همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که اثرات ضد التهابی دارند. بنابراین اگر جوش‌های قرمز و متورم دارید که نیاز به تسکین دارند، از ماسک خیار استفاده کنید.

رژیم غذایی برای بهبود ناهماهنگی رنگ پوست

رژیم غذایی مناسب هر نوع پوست، هایپرپیگمانتاسیون مانند ملاسما، لک‌های تیره‌ ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و به طور کلی ناهماهنگی رنگدانه‌های پوست، یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی به شمار می‌روند. رژیم غذایی می‌تواند در مدیریت این مشکلات نقش داشته باشد. هایپرپیگمانتاسیون می‌تواند ناشی از التهاب، استرس‌های محیطی، عدم تعادل هورمونی، آسیب نور خورشید و حتی موارد وراثتی باشد (که در این صورت باید درمان‌هایی غیر از رژیم غذایی را دنبال کنید). برای داشتن رنگ پوستی یکدست، غذاهای آنتی‌اکسیدانی بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

خوردن غذاهای دارای بتاکاروتن (رنگ نارنجی) مانند سیب زمینی شیرین، کدو تنبل و هویج به جلوگیری از ایجاد رنگدانه‌های تیره روی پوست کمک می‌کنند. هویج همچنین دارای اثرات ضد پیری از طریق از بین بردن علل تشکیل رادیکال‌های آزاد، تحریک تکثیر کلاژن برای کمک به انعطاف‌پذیری و صاف شدن پوست است. از طرفی مرکباتی مانند پرتقال و لیمو و همچنین غذاهای دریایی سرشار از مس، منگنز، سلنیوم و روی هستند که در افزایش شفافیت و بهبود رنگ پوست نقش مؤثری دارند.

لیکوپن ماده‌ی مؤثر دیگری در بهبود ناهماهنگی رنگی پوست است و می‌تواند یک پادزهر عالی برای آسیب های ناشی از نور خورشید و هایپرپیگمانتاسیون باشد. گوجه فرنگی رنگ خود را از لیکوپن می‌گیرد و سرشار از این ماده است. در مطالعات بالینی نشان داده شده است که لیکوپن اثر روشن کنندگی ملایمی روی پوست دارد و می‌تواند به کاهش قرمزی، لکه‌های تیره و محافظت در برابر آفتاب سوختگی کمک کند. لیکوپن همچنین در گریپ فروت، گواوا و پاپایا وجود دارد و دارای خواص ضد پیری و کمک به کاهش لک است. کورکومین، ترکیب فعال موجود در زردچوبه هم می‌تواند برای پوست معجزه کند. سعی کنید حتما زردچوبه را به سوپ‌ها، اسموتی‌ها و خورش‌های خود اضافه کنید.

فراموش نکنید یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش لک در حالت ایده آل باید دارای شاخص گلیسمی پایین باشد. به این معنی که میزان کربوهیدرات‌های مصرفی خود را کاهش داده و مطمئن شوید هر کربوهیدراتی که مصرف می‌کنید از نوع آهسته رهش و حاوی مقدار زیادی فیبر است. با کاهش مصرف کربوهیدرات‌های زود رهش مانند نان سفید، برنج سفید و سیب‌زمینی، بار گلیسمی بدن را کاهش می‌دهید که می‌تواند به التهابات، هضم کند و سیستم ایمنی تحت فشار کمک کند.

بیشتر بخوانید: ترفند خوشگل شدن برای خانم هایی که وقت کم دارند

source

توسط funkhabari.ir