قهوه کافئیندار به بیدار شدن بسیاری از افراد در صبح کمک میکند. در واقع، حتی قهوه بدون کافئین به دلیل اثر دارونما میتواند اثر محرک ملایمی برای بسیاری از افراد داشته باشد.
به گزارش مثبت سبز، برای بسیاری از کسانی که قهوه مینوشند، افزایش انرژی یکی از مزایای اصلی قهوه و همچنین یکی از دلایلی است که ممکن است در هنگام بیماری قهوه بنوشند. اگر سرماخوردگی خفیف دارید، قهوه میتواند شما را در طول روز بدون ایجاد عوارض جانبی قابل توجهی هوشیار نگه دارد.
قهوه میتواند باعث کم آبی بدن و اسهال شود
قهوه میتواند اثرات منفی نیز ایجاد کند. کافئین موجود در قهوه ادرار آور است و میتواند مایعات را از بدن شما خارج کند. در برخی افراد، نوشیدن قهوه میتواند منجر به کم آبی بدن به دلیل اسهال یا افزایش ادرار شود. با این حال، برخی از محققان خاطرنشان میکنند که مقادیر متوسط کافئین مانند ۲ فنجان قهوه در روز تاثیر معنیداری بر تعادل مایعات ندارد.
آیا قهوه برای سرماخوردگی بد است؟ هنگامیکه علائم استفراغ یا اسهال، آنفلوانزا، سرماخوردگی شدید یا مسمومیت غذایی دارید، باید از قهوه اجتناب کنید و به جای آن مایعات و نوشیدنیهای الکترولیت و او آر اس مصرف کنید.
قهوه میتواند زخم معده را تحریک کند
قهوه اسیدی است، بنابراین میتواند معده را در برخی افراد مانند کسانی که زخم معده فعال یا مشکلات گوارشی مرتبط با اسید معده دارند، تحریک کند.
بر اساس مطالعهای که روی ۳۰۲ فرد مبتلا به زخم معده انجام شد، بیش از ۸۰ درصد موارد افزایش درد شکم و سایر علائم را پس از نوشیدن قهوه گزارش کردند. با این حال، مطالعه دیگری که روی ۸۰۰۰ نفر انجام شد، هیچ ارتباطی بین مصرف قهوه و زخم معده یا سایر مشکلات مربوط به دستگاه گوارش مانند زخم روده یا رفلاکس اسید نشان نداد.
در نتیجه، میتوان گفت که به نظر نمیرسد ارتباط بین قهوه و زخم معده ثابت باشد. اگر متوجه شدید که قهوه باعث ایجاد زخم معده یا تشدید آن در شما میشود، باید از مصرف آن اجتناب کنید.
قهوه با برخی داروها تداخل دارد
قهوه با برخی داروها نیز تداخل دارد، بنابراین در صورت مصرف حتی یکی از این داروها باید از مصرف قهوه خودداری کنید. کافئین میتواند اثرات داروهای محرک مانند سودوافدرین (Sudafed) را افزایش دهد که معمولا برای کمک به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده میشود. همچنین میتواند با آنتیبیوتیکهایی که در صورت ابتلا به عفونتهای باکتریایی از هر نوع دریافت میکنید، تداخل داشته باشد.
البته باز هم، معتادان قهوه معمولا میتوانند این داروها را حین نوشیدن قهوه تحمل کنند؛ زیرا بدن آنها به اثرات آن عادت میکند. با این حال، قبل از انتخاب نوشیدن قهوه با این داروها، باید با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید. گزینه دیگر، نوشیدن قهوه بدون کافئین در حین مصرف این داروها است؛ زیرا کافئین موجود در قهوه است که باعث این فعل و انفعالات میشود و بعید است که قهوه بدون کافئین باعث تداخل دارویی شود.
source