دنیای بازیهای ترسناک، جهانی دستنخورده و کشفنشدهای است که رازهای وحشتناک زیادی را در دلش پنهان کرده. این سبک از بازیها از همان روزهای اولیه تولد صنعت بازیهای ویدئویی همراه ما بودند و حالا تبدیل به جزو پرطرفدارترین بازیهای ویدئویی شدهاند. منتهی در میان بازیهای ترسناک، این عناوین روانشناختیاند که سعی در داشتن دید متفاوتی دارند. در واقع بازیهای ترسناک روانشناختی به سبب دید متفاوتی که نسبت به مبحث ترس دارند، روایت ترسناکتری میتوانند داشته باشند و اگر طرفدار این سبک از بازیها هستید، در این مطلب همراه ویجیاتو باشید تا سری به ۱۰ بازی ترسناک برتری بزنیم که با استفاده از مفاهیم روانشناختی روایت میشوند.
The Song of Saya
ژاپنیها استعداد فوقالعادهای در ساخت بازیهای ترسناک دارند. The Song of Saya یک بازی مستقل ژاپنی است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و داستان عجیبی را روایت میکرد. داستان این بازی درباره پسر نوجوانی به نام Sakisaka Fuminori بود. پسری که پس از یک صانحه وحشتناک رانندگی، دنیای اطرافش را متفاوت میبیند. در این دنیای جدید، اطرافیانش تبدیل به گوشت شدهاند. خیابانها از گوشت انسانها ساخته شدهاند و همهجا پر شده از اجساد، گوشت بدن انسانها و استخوانهایشان! همهجا و همهکس به جز دختری با لباسی سفید رنگ.
این بازی با استفاده از موضوعات روانشناختی سعی در داشتن روایت متفاوتی از مبحث ترس دارد. این بازی در مورد این است که چگونه اخلاق و کردار ما میتواند بر اطرافیانمان تاثیر بگذارد. ما چه مسئولیتی در قبال افراد مهم زندگیمان داریم و تا چه اندازه حاضریم برای این افراد فداکاری کنیم!
Neverending Nightmares
در سال ۲۰۱۴ استودیوی Infinitap Games دست به ساخت یکی از بهترین بازیهای ترسناک آن سال زد. یک بازی ترسناک روانشناختی که جزئیات بینظیری داشت و خیلی زود به عنوان یکی از بهترین بازیهای مستقل آن دوره شناخته شد. Neverending Nightmares دلایل بسیاری برای دوست داشتنی بودن داشت. از گرافیک خاص این بازی بگیرید، تا داستان فوقالعادهای که این بازی آن را روایت میکرد.
این بازی سعی داشت تا روایتی جذاب از موضوعات مهمی چون افسردگی، تنهایی و انزوا داشته باشد. به گفته یکی از سازندگان ارشد این بازی به نام Matt Gilgenbach، این بازی با الهام از افسردگی و دوران تاریکی که خود داشته، ساخته شده است. به همین دلیل کیفیت ساخت این بازی نسبت به دیگر عناوین این لیست، یک سر و گردن بالاتر است.
Yomawari: Midnight Shadows
این بازی، جزو از آن دسته از بازیهاست که ابدا نباید اجازه دهید گرافیکش شما را فریب دهد. سری بازیهای Yomawari جزو بهترین بازیهای ترسناک روانشناختی هستند که شخصیت اصلی آنها کودکاناند. کودکانی که پس از تجربه یک رویداد وحشتناک، حال باید دنیا را از دید متفاوتی ببینند. این فرنچایز در هر نسخه عملکرد خوبی از خودش باقی گذاشته است. منتهی در Yomawari: Midnight Shadows ما شاهد عملکردی فوقالعاده از این سری هستیم که در مقایسه با سایر بازیهای این فرنچایز، یک سر و گردن بالاتر است.
ما در این نسخه همسفر ۲ کودک به نامهای Haru و Yui خواهیم شد که به دنبال کشف حقیقتاند. اما در این مسیر با هیولاها و موجودات ترسناکی روبرو خواهد شد که به جرئت میتوانند مو به تن گیمرها سیخ کنند و آنها را حسابی بترسانند.
Eternal Darkness: Sanity’s Requiem
از آنجایی که بازی Eternal Darkness: Sanity’s Requiem صرفا برای کنسول GameCube عرضه شده، چندان شناختهشده نیست. این بازی یکی از ترسناکترین و دارکترین بازیهایی است که تاکنون توسط نینتندو ساخته شده و در سال ۲۰۰۲، عرضه شد. این بازی اگرچه یک بازی ترسناک بود و به نوعی جدیترین تجربه نینتندو در ساخت و انتشار بازیهای ترسناک به شمار میرفت، اما به موفقیت بزرگی رسید و با امتیاز متای ۹۲ به مسیرش پایان داد.
این بازی، اتمسفر و فضای تاریکی را به تصویر میکشید. اتمسفری که در آن زمان کمتر میشد مشابهاش را در جایی پیدا کرد. همین باعث شد تا ما شاهد یکی از ترسناکترین بازیهای ویدئویی باشیم که انحصارا برای کنسول GameCube ساخته شده بود و از المانهای روانشناختی نیز بهره میبرد.
Doki Doki Literature Club
Doki Doki Literature Club احتمالا بدترین تجربه ممکن از دنیای بازیهای ویدئویی برای شما خواهد بود. اگر طرفدار بازیهای ترسناکاید، این بازی یکی از هوشمندانهترین عناوینی است که تاکنون ساخته شده. ظاهر انیمهای و فضای رنگارنگی که این بازی دارد، به ما حس آرامش میدهد. اما این آرامش، آرامش پیش از طوفان است و خیلی زود این بازی آن روی تاریک و سیاه خودش را به تصویر میکشد.
باید توجه داشته باشید که موضوعاتی چون خودزنی، آسیب زدن به دیگران و حتی خودکشی در این بازی بیپرده نمایش داده میشوند و راستش را بخواهید این بازی ممکن است که مناسب هر کسی نباشد. اما اگر روحیه قوی دارید، میتوانید روی این بازی حساب باز کنید.
Senua’s Saga: Hellblade II
اگرچه سری بازیهای هلبلید، بهتنهایی یک بازی ترسناک نیستند، اما موضوعاتی که این بازی به آنها اشاره میکند، دست کم از بازیهای ترسناک ندارد. نسخه اول این سری موفق شده بود تا با روایت متفاوتی که از مفاهیم روانشناختی داشت، خودش را ثابت کند و در سال ۲۰۲۴، استودیوی سازنده این سری یعنی نینجا تئوری مجددا به سراغ این سری رفت و نسخه دوم آن را تحت عنوان Senua’s Saga: Hellblade II برای پیسی و کنسولهای نسل نهمی مایکروسافت عرضه کرد.
هلبیلد ۲ حالا پیشرفتهای چشمگیری نسبت به نسخه اول داشت. فضای بازی تاریکتر شده بود و اتمسفر آن، مو به تن هر گیمری سیخ میکرد. بنابراین اگر طرفدار بازیهای ترسناک و مفاهیم روانشناختی هستید، تجربه هر ۲ بازی از سری هلبلید را نادیده نگیرید.
Devotion
بازی Devotion به معنای واقعی کلمه، یک بازی ممنوعه است که در بسیاری از کشورها به سبب ترسناک بودنش ممنوع شده است. این بازی دست روی مفاهیم حساسی گذاشته که سبب ترسناکتر شدن این بازی شدهاند. استفاده از مفاهیمی چون مذهب، کودکان و هیولاهایی که نشات گرفته از ترسهای درونی انسانها هستند، باعث شده تا این بازی جزو بهترین عناوین ترسناکی باشد که داستانش را با کمک از مفاهیم روانشناختی روایت میکند.
این بازی توسط یک استودیوی مستقل تایوانی به نام Red Candle Games ساخته شده از اساطیر و هیولاهای این کشور نیز استفاده کرده است. همچنین داستان سنتی و استفاده از گرافیک ۲ بعدی، سبب ترسناکتر شدن این بازی شده و اگر روحیه ضعیفی دارید، بیخیال تجربه این بازی شوید.
Soma
بازیهای ویدئویی تاثیر مستقیمی روی گیمرها دارند. گاه یک بازی ویدئویی بقدری میتواند تاثیرگذار باشد که ممکن دیدگاه شما را تغییر دهد و این موضوع درباره بازی ترسناک Soma نیز صدق میکند. عنوانی که در سال ۲۰۱۵ توسط استودیوی Frictional Games ساخته شد و با استفاده از موضوعات روانشناختی، فضای ترسناکی را روایت میکرد. فضایی در زیر آب جریان داشت و همهجای تیره و تار بود.
همچنین این بازی در زمان عرضهاش، با نقدهای بسیار خوبی رو به رو شد. بطوری که این بازی به امتیاز متای ۸۴ رسید و گیمرها معتقد بودند که Soma جلوتر از زمان خودش است. نهایتا به نوعی همهچیز دست به دست هم داد تا این بازی تبدیل به یکی از بهترین عناوین ترسناک – روانشناختی شود که تاکنون ساخته شده است.
Signalis
چقدر به خاطراتتان اعتماد دارید؟ این سوالیست که با تجربه بازی Signalis در ذهن هر گیمری نقش میبندد. روی صحبتمان با یکی از بهترین بازیهای مستقل چندسال اخیر است که هیچکسی انتظار موفقیت چنینی از آن نداشت. اما این بازی ثابت کرد که بازیهای مستقل ترسناک نیز میتوانند شگفتانگیز باشند. شما در دنیای این بازی وظیفه کنترل رباتی را برعهده داشتید که در یک کشتی غولپیکر متروکه گیرافتاده. حال باید همسفر او باشید و به این ربات کمک کنید تا در نهایت همهچیز را درباره خودش و این کشتی پیدا کند.
Signalis با الهام از بازیهای ترسناک بزرگی چون سایلنت هیل ۲ و Soma ساخته شده بود. همهچیز درباره این بازی بینظیر بود. از داستان فوقالعادهای که این بازی روایت میکرد بگیرید، تا گیمپلی و گرافیک آن! همچنین پایانبندی بازی نیز، به نوعی بود که میتوانست شما را تحت تاثیر قرار دهد و سوالات زیادی را در ذهن شما مطرح میکرد.
Silent Hill 2
با گذشت تمام این سالها، هنوز هیچ عنوانی به اندازه سایلنت هیل ۲ در به تصویر کشیدن یک بازی ترسناک روانشناختی عالی عمل نکرده است. سری سایلنت هیل همیشه پا به پای سری رزیدنت اویل در میان عناوین ترسناک حضور داشته و واقعا یکی از ترسناکترین آیپیهای ویدئویی است.
سایلنت هیل ۲ در سال ۲۰۰۱ توسط کونامی ساخته شد. این بازی یکی از افسانهایترین عناوین کنسول پلیاستیشن ۲ است و بقدری جذاب بود که با امتیاز متای ۸۹ به مسیرش پایان داد تا به عنوان یکی از بهترین بازیهای ژانر خودش شناخته شود.
source