یادم می‌آید که تا همین چند سال پیش، بازی کردن پیش چشم بزرگترها وقت تلف کردن به حساب می‌آمد و خبری از استریم کردن و درآمدزایی از این راه نبود. پیش از استریم و حتی یوتوب که بتواند پول وارد چرخه اقتصادی کند، بازیکنانی در داخل کشورمان بودند که قصد داشتند تا با حضور در مسابقات مختلف، جام به دست بیاورند یا به درآمدزایی برسند. آن‌ها اعتقاد داشتند که با قهرمانی در مسابقات مختلف، می‌توان زندگی کرد و پول در آورد. این بازیکنان اشتباه نمی‌کردند و از قضا در مسیر درستی قرار داشتند اما مشکل این‌جا بود که تصمیم اعزام کردن یا نکردن افراد را عزیزان دیگری می‌گرفتند؛ همان دوستانی که گاهی اوقات هزینه اعزام بازیکنان را در جیب خود می‌گذاشتند و آرزوی آینده داران را پر پر می‌کردند.

متاسفانه مشکلات یکی دو تا نبود؛ به عنوان مثال به یک باره یک مسئول تصمیم می‌گرفت که فلان بازی فیلتر شود و همین حرکت خام، سرنوشت یک سری از بازیکنان را در کشورمان به طور کامل تغییر می‌داد. البته هنوز هم این قبیل تصمیم‌ها وجود دارد و دوستان زیادی با گذاشتن پای خود روی اینترنت، کار را برای گیمرهای رقابتی سخت‌تر می‌کنند. به عنوان مثال شما برای بازی کردن ولورانت باید به انواع و اقسام سرویس‌های کاهش پینگ دخیل ببندید تا شاید بتوانید با حداقل دردسر و در شرایطی نا برابر با حریفانتان مسابقه بدهید.
نسل‌های زیادی از بازیکنان خوب که بعضی از آن‌ها کیفیت جهانی داشتند، در داخل کشورمان با همین تصمیم‌های شب تا صبحی که منطقی هم ندارند، حرام شدند و هیچ وقت موفقیت‌هایی را که لایقشان بود، ندیدند. چقدر از گیمرهای Dota 2، League of Legends یا حتی Counter Strike داشتیم که به خاطر سو تصمیم‌های عده‌ای از مدیران، به مسابقات اعزام نشدند و بارها از جانب آن‌ها تحقیر شدند. می‌توان لیست بلند بالایی از این افراد را در رشته‌های مختلف ورزش‌های الکترونیکی درست کرد و آن‌ها را نسل سوخته اعلام کرد.

با این حال، اوضاع در حال حاضر کمی تغییر کرده و حداقل از تصمیم‌های شتاب‌زده، کمتر می‌بینیم. حالا حسن پاجانی در مسابقات بین‌المللی به خوبی می‌درخشد و قهرمانی‌های متعددی به ارمغان می‌آورد. او را باید اعجوبه eFootball دانست؛ کسی که بارها مقام قهرمانی جهان کسب کرده. با این حال هدفم از نوشتن این یادداشت، اتفاق بزرگی است که چند روز قبل برای تیم کانتر استرایک دختران افتاد. عزیزانی که با تمام محدودیت‌هایی که سر راهشان قرار دارد، تاریخ سازی کرده‌اند و توانسته‌اند تا به مسابقات لن در کشور چین راه پیدا کنند. باید به آن‌ها افتخار کرد و بدون این‌که چوب لای چرخشان گذاشت، زمینه پیشرفتشان را فراهم کرد. عمر ورزش‌های الکترونیک بسیار کوتاه است و باید استعداد این دخترها را به درستی درک کرد.

خطاب من به همان دوستانی است که تصمیم گیرنده هستند؛ به جای سخت‌تر کردن شرایط، کاری کنید که نه تنها تیم دختران، بلکه تمام افرادی که در ورزش‌های الکترونیک فعال هستند، با خیال راحت به مسابقات بروند. فیلترینگ بازی‌ها باعث نخواهند شد تا بازیکنان سراغ بازی محبوبشان نروند، بلکه همان عناوین را با شرایط سخت و پینگ‌های بالا تجربه کنند. یادتان رفته که مسابقات Dota 2 در داخل کشور را به خاطر لباس هیروهای بازی لغو کردید؟ چه چیزی به داشته‌هایتان در آن زمان اضافه شد؟ مشکل‌های عجیب و غریب سرورهای بازی‌های مبارزه‌ای مثل مورتال کامبت، تکن و یا استریت فایتر از آن طرف نیست. این شمایید که کار را سخت کرده‌اید که نمی‌توان به راحتی آنلاین بازی کرد تا در مسابقات، مرعوب حریف‌های بزرگ نشد. یادتان نرود که این بازیکنان که با تلاش و پشت سر گذاشتن انواع و اقسام تحریم‌های داخلی و خارجی باز هم به مسابقه فکر می‌کنند، سرمایه کشور هستند؛ آن‌ها را به جمع نسل سوخته اضافه نکنید.

بیشتر بخوانید:

source

توسط funkhabari.ir