اجرای نمای کامپوزیت برای ساختمانهای مختلف در حال حاضر با افزایش قابل توجهی روبرو شده است و بیشتر طرفداران نماهای مدرن به اجرای آن روی میآورند. این نوع نما مانند سایر نماهایی که برای ساختمان خود انتخاب میکنید دارای مزایایی بوده و خالی از عیب نیز نیست. پس پیش از اجرای آن باید به طور کامل با ویژگیهای مثبت و منفی نماهای کامپوزیتی و یا آلومینیومی آشنا شوید. در این مقاله به بررسی معایب این نماها خواهیم پرداخت و برخی از مهمترین مزایای آنها را نیز مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
مزایای نمای کامپوزیت
در حال حاضر ورقهای کامپوزیت آلومینیومی با ضخامتهای مختلفی طراحی و تولید شده و در ساختار آنها از آلیاژهای متنوعی استفاده میکنند تا هر کدام کیفیتهای مخصوص به خود را داشته و در موارد و شرایط خاصی مورد استفاده قرار بگیرند.
این ورقها از مقاومت بسیار بالایی در برابر تغییرات دمایی بهرهمند شدهاند و لذا میتوانند در برابر این نوسانات از منفی ۵۰ درجه سانتیگراد تا مثبت ۸۰ درجه بدون هیچگونه کاهش در کیفیت از خود حفاظت کنند.
ورقهای کامپوزیت یک عایق رطوبتی مناسب و مطلوب محسوب شده و میتوانند فضایی میان پنل و دیوار ساختمان به وجود آورند تا از سازه مورد نظر در برابر رطوبت و نفوذ آب، سر و صدای محیط و حرارت حفاظت قابل توجهی به عمل آورند.
این ورقها از انعطاف پذیری بالایی هم برخوردار شدهاند و میتوانند انواع خم کاری، برش کاری، سوراخ کاری و…. را بر روی آنها انجام دهند. سایر ویژگیهای مثبت و مزایای این ورقها در ادامه آمده است:
داشتن وزن سبک و تنوع بالا
یکی از مهمترین دلایلی که باعث شده بسیاری از افراد تصمیم بگیرند نماهای ساختمان مد نظر خود را با کمک ورقهای کامپوزیتی تزیین و طراحی نمایند، وزن سبک این متریالهاست.
همانطور که میدانید در حال حاضر توجه به این موضوع اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده به این دلیل که متریالهای با وزن کمتر، بار کمتری را نیز به ساختمان مد نظر وارد میسازند. از سوی دیگر فرایند حمل و نقل و جابجایی آنها نیز آسانتر میشود.
علاوه بر این عامل، ورقهای کامپوزیتی در انواع و اقسام مختلف و ابعاد متنوع طراحی و تولید شده و سازندگان میتوانند برای آنها رنگهای گوناگون و یا ابعاد سفارشی و متناسب با پروژه را در نظر بگیرند.
مقاومت بالا
بدون شک یکی از مهمترین دلایل استقبال فراوان از ورقهای کامپوزیتی و کاربرد آنها در نماهای مختلف مسکونی، تجاری، اداری و…. مقاومت بسیار بالای این متریال در برابر شرایط و آسیبهای مختلف به ویژه رطوبت و نفوذ آب است.
این ورقها بافت و ساختار بسیار مستحکمی دارند. به همین دلیل آب و یا رطوبت نمیتواند در آنها نفوذ کند. پس میتوانید از آنها در مکانها و مناطقی استفاده کنید که با بارش شدید باران روبرو میشوند.
سرعت اجرای بالا
افرادی که تمایل دارند نمای ساختمان یک طبقه و یا چند طبقه خود را اجرا و پیاده سازی کنند به نکات و عوامل زیادی توجه نشان میدهند و یکی از مهمترین این نکات در نظر گرفتن مدت زمان اجرای پروژه است.
سعی اصلی این افراد بر این است که علاوه بر تحویل کار با کیفیت، سرعت اجرای آن را نیز ارتقا دهند و رضایت خاطر کارفرمایان را جلب کنند. اگر شما هم از این لحاظ با دغدغهای روبرو شدهاید میتوانید برای طراحی نمای ساختمان مد نظر خود از ورقهای کامپوزیتی استفاده کنید.
از آنجایی که این نوع ورقها به شکل کاملاً آماده در کارخانه ساخته شده و سپس به محل پروژه انتقال داده میشوند پس مدت زمان اجرای نمای ساختمان با کمک آنها بسیار کوتاه خواهد بود.
امکان جابجایی و تعویض
یکی دیگر از مهمترین مزایای نماهای طراحی شده با کامپوزیت امکان تعویض و یا جابجایی این ورقها است. این پنلها حتی در صورت نصب شدن در نمای ساختمان هم از امکان تعویض شدن برخوردارند.
پس اگر مشکلی در نمای مورد نظر به وجود آید میتوانید به راحتترین شکل ممکن ورق کامپوزیت مربوط به آن بخش را تعویض کنید تا به زیبایی و مقاومت ساختمان لطمهای وارد نشود.
عایق حرارتی
نمای کامپوزیت عایق حرارتی بسیار مناسبی برای سازه مد نظر شما خواهد بود. چراکه در ساختار این ورقها از یک لایه پلی اتیلن استفاده شده که اجازه نمیدهد حرارت به داخل ساختمان انتقال پیدا کند.
از سوی دیگر ورق کامپوزیت در مواقع تابش نور آفتاب از کمترین میزان جذب نور برخوردار شده و سطح هموار و صیقلی آن نور خورشید را به طور کامل بازتاب میدهد.
وجود این ساختار و سبک طراحی همچنین کمک میکند تا ورقهای کامپوزیت به کار رفته در نمای ساختمان از تغییر رنگ دور بمانند.
معایب نمای کامپوزیت
قیمت بالا
نماهای کامپوزیت مانند دیگر نماها علاوه بر داشتن مزیتها و ویژگیهای مثبت، معایبی هم دارند که نباید از آنها غفلت شود و یکی از مهمترین این معایب، قیمت اجرای این نوع نما است.
افرادی که تمایل دارند به اجرای نمای کامپوزیت دست بزنند باید از متخصصین کمک گرفته و کارشناسان اجرای این متریال نیز باید از ابزارهای مخصوصی کمک بگیرند.
علاوه بر این عامل برای خرید ورق کامپوزیت با کیفیت بالا هم باید قیمت نسبتا بالایی پرداخت شود.
امکان تغییر شکل
یکی دیگر از مهمترین معایب نماهای کامپوزیت احتمال تغییر شکل دادن این ورقها در شرایط سخت آب و هوایی و یا کاربرد در اقلیمهای خاص است.
این امکان وجود دارد که ورقهای کامپوزیت در اثر مواجه شدن با شرایطی از قبیل طوفان و یا تندباد به ضربه خوردگی مبتلا شده و یا دچار تو رفتگی شوند و شکل اولیه و اصلی خود را به سرعت از دست بدهند.
فضای خالی میان ورقها و ساختمان
در حالت معمول و پس از فرایند نصب و اجرای ورقهای کامپوزیتی در نمای ساختمان متوجه خواهید شد که فضای میان ورقها و ساختمان خالی است. به همین دلیل هم احتمال دارد که در این فضا شرایط مساعد و مطلوبی برای لانه کردن حشرات و رشد و تکثیر آنها فراهم شود.
به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر نصابان و مجریان نماهای کامپوزیتی نتوانند این ورقها را به خوبی و با کیفیت کافی نصب کرده و به آب بندی صحیحی دست بزنند به دلیل وجود همین فضاهای خالی، احتمال نشتی پنلها وجود خواهد داشت. حتی ممکن است آب نشت کرده به داخل ساختمان شما هم راه پیدا کند.
کلام آخر
از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. نمای کامپوزیت مزایا و معایب خاص خود را دارد که باید هنگام تصمیمگیری برای استفاده از آنها در پروژههای ساختمانی مورد توجه قرار گیرند. از مزایای این نوع نما میتوان به وزن سبک، نصب آسان و سریع، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و انعطافپذیری در طراحی اشاره کرد. این ویژگیها نمای کامپوزیت را به گزینهای محبوب برای معماران و پیمانکاران تبدیل کرده است. اما در مقابل، معایبی نظیر هزینه بالا، نیاز به نگهداری دورهای و حساسیت به آسیبهای مکانیکی نیز وجود دارد. با در نظر گرفتن این مزایا و معایب، انتخاب نمای کامپوزیت بستگی به اولویتها و نیازهای پروژه دارد.
source