شفقنا رسانه_ سردبیر روزنامه سیاست روز با اشاره به ویژگی های تیم اطلاع رسانی در دولت جدید می گوید: ابتدا باید یک تیم اطلاع رسانی حرفه ای برای دولت تشکیل شود که اعضای آن از بدنه قوی، با سابقه و با تجربه رسانه های کشور باشد. علاوه بر آن دید فرا جناحی باید در این تیم اطلاع رسانی حاکم باشد. هر رئیسی جمهوری با دیدگاه سیاسی و گرایش سیاسی خاص خود اقدام می کند اما در عرصه رسانه چنین نباید باشد.

محمد صفری سردبیر روزنامه سیاست روز در پاسخ به این سوال که مهمترین چالش های پیش روی دولت آینده که در حوزه اطلاع رسانی و رسانه وجود دارد، چیست؟ به شفقنارسانه می گوید:  بهره بردن از رسانه برای دولت ها همواره یک دغدغه بوده اما با این وجود در اکثر دولت هایی که دیدیم استفاده درستی از رسانه برای ثبت اقدامات و کارهای صورت گرفته از سوی دولت ها نشده است. بنده اعتقاد دارم که مسئولان اعتقاد درستی به رسانه ندارند در حالی که رسانه در دنیا یک ظرفیت بزرگ به حساب می آید و رکن چهارم دموکراسی نام گرفته است.

او ادامه می دهد: طبیعی است هر دولتی که به رسانه های کشور اهمیت بدهد، از استقلال و آزادی مطبوعات در چارچوب قانون حمایت و دفاع کند و از نقد رسانه ها نیاشوبد در عرصه رسانه موفق تر خواهد بود. دولت و دولت ها باید آستانه تحمل خود را بالا ببرند اگر با هر نقد و انتقادی بخواهند واکنش تند داشته باشند، در این زمینه با مشکل روبرو خواهند شد و البته رسانه ها نیز نقطه ضعف را به دست می آورند و انتقادات تند و تیزی را مطرح می کنند که باعث واکنش های تندتر هم خواهد شد.

او با توضیح درباره حل این چالش های می گوید:  باید به رسانه های کشور بها داده شود. رسانه در ایران مظلوم است و این مظلومیت بیشتر به دلیل وابستگی مالی به کمک های دولت ها است. بارها دیده شده که در برخی دولت ها حتی شرایط را به گونه ای پیش برده اند تا روزنامه ها و برخی رسانه های دیگر همچون خبرگزاری ها، دست به تعطیلی بزنند و پایان کار خود را اعلام کنند.حتی در بسیاری مواقع با حذف یارانه مستقیم، حذف سهیمه کاغذ و آگهی روزنامه و رسانه ای را تحت فشار قرار داده اند.

این فعال رسانه ای درباره ویژگی های تیم اطلاع رسانی دولت پیشنهاد می دهد: ابتدا باید یک تیم اطلاع رسانی حرفه ای برای دولت تشکیل شود که اعضای آن از بدنه قوی، با سابقه و با تجربه رسانه های کشور باشد. علاوه بر آن دید فرا جناحی باید در این تیم اطلاع رسانی حاکم باشد. هر رئیسی جمهوری با دیدگاه سیاسی و گرایش سیاسی خاص خود اقدام می کند اما در عرصه رسانه چنین نباید باشد.

او بیان می کند:  پس از آن تعاملی است که این تیم باید با همه رسانه ها داشته باشد نه این که صرفا با رسانه های همسو و همفکر از نظر سیاسی تعامل برقرار کند. این تفکیک و تبعیض خود خطری برای دولت و فضای رسانه ای کشور است. در همه دنیا رسانه های منتقد و همسو وجود دارد اما می بینیم که رسانه های مستقل و منتقد تحت فشار قرار نمی گیرد و فضا برای نقد باز است تا جایی که خط قرمزها و قانون نادیده گرفته نشود.

source

توسط funkhabari.ir