سرورهای نسل 10 اچ پی به عنوان یکی از پرفروش‌ترین سرورهای HPE، جایگاه خود را در میان انتخاب‌های ایده‌آل برای کاربردهای حرفه‌ای و مجازی‌سازی تثبیت کرده است. این سرورهای قدرتمند با بهره‌گیری از پردازنده‌های نسل دوم و سوم Intel Xeon Scalable و پشتیبانی از حافظه‌های DDR4 که امکان میزبانی 3 تا 8 ترابایت حافظه اصلی (8 ترابایت تنها در سری Gen 10 Plus)، به کاربران اطمینان می‌دهند مشکلی از بابت دسترسی به داده‌ها ندارند و بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند، اما داستان به اینجا ختم نمی‌شود! شرکت HPE با رونمایی از نسل 11 مثل DL380 Gen11، فصل جدیدی از قدرت و کارایی را در دنیای سرورها آغاز کرده است.

این سرورها بر پایه بهره‌گیری از پردازنده‌های جدیدتر و مدرن‌تر، حافظه قابل ارتقا و امکانات ذخیره‌سازی پیشرفته، سرعت دسترسی به داده‌ها را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهند. درست است که خریدن سرورهای نسل 11 قیمت بیشتری نسبت به نسل 10 دارند، اما در مقابل توانایی پشتیبانی از مولفه‌های سخت‌افزاری سطح بالا را دارند. در این مطلب قصد داریم، ویژگی‌های فنی سرورهای این دو نسل را به طور اجمالی مورد بررسی قرار دهیم.

مقایسه پردازنده سرورهای G10 و G11

سرورهای 10 مثل HPE ProLiant DL380 برای کاربردهای مختلف از جمله مجازی‌سازی، ایده‌آل هستند. مدل‌های G10 و G11 با بهره‌گیری از پردازنده‌های قدرتمند، عملکرد قابل‌توجهی را ارائه می‌دهند. اما کدام نسل برای شما مناسب‌تر است؟ برای پاسخ به این سوال، باید به سراغ مقایسه پردازنده‌های G10 و G11 برویم.

پردازنده سرور G10

سرورهای G10 از پردازنده‌های نسل اول و دوم Intel Xeon Scalable بهره می‌برند. این پردازنده‌ها که با حداکثر 28 هسته و 38.5 مگابایت کش ارائه می‌شوند، قدرت پردازشی قابل‌توجهی را برای طیف وسیعی از وظایف ارائه می‌دهند. پردازنده‌های سازگار با سرورهای G10 یک سری مزایای کلیدی زیر را در اختیار ما قرار می‌دهند:

  • پشتیبانی از حافظه‌های DDR4 با فرکانس 2666 و 2933 است که پهنای باند حافظه را افزایش می‌دهند و بنابراین، برنامه‌هایی که به حافظه پهنای باند بالا نیاز دارند با مشکل خاصی روبرو نمی‌شوند.
  • مورد بعد قابلیت ارتقا تا 3 ترابایت حافظه است. با ارتقای حافظه، می‌توانید به طور همزمان چند برنامه سنگین را اجرا کنید و حجم زیادی از داده‌ها را در حافظه نگه دارید.
  • پشتیبانی از طیف وسیعی از اسلات PCIe انعطاف‌پذیری لازم برای نصب انواع کارت‌های توسعه، از جمله کارت‌های شبکه، کارت‌های RAID و کارت‌های گرافیکی را فراهم می‌کند.

4 تفاوت کلیدی بین سرورهای اچ پی G10 و G11

پردازنده سرور G11

سرور hp G11 با بهره‌گیری از پردازنده‌های نسل چهارم و پنجم Intel Xeon Scalable، قدرت و کارایی را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهد. این پردازنده‌ها با حداکثر 64 هسته و 82.25 مگابایت کش، گرسنه‌ترین برنامه‌ها را نیز سیر می‌کنند! از مزایای شاخص ارائه شده توسط این پردازنده‌ها به موارد زیر باید اشاره کرد:

  • عملکرد بیشتر: پردازنده‌های G11 به طور قابل‌توجهی سریع‌تر از نسل G10 هستند و می‌توانند حجم بیشتری از کار را همزمان پردازش کنند.
  • مصرف انرژی بهینه‌تر: پردازنده‌های G11 با راندمان انرژی بالاتر، به شما در صرفه‌جویی در هزینه‌های برق کمک می‌کنند.
  • پشتیبانی از حافظه DDR5 با فرکانس 4800 و 5400 مگاهرتز: هنگامی که پهنای باند حافظه افزایش پیدا کند، فرآیند اجرای برنامه‌ها و رسیدگی به بارهای کاری پردازشی با سرعت بیشتری انجام می‌شود و بنابراین مشکلی از بابت ارسال اطلاعات میان مولفه‌های مختلف وجود ندارد.
  • پشتیبانی از 0: این نسل جدید PCIe، سرعت انتقال داده‌ها را دو برابر می‌کند و به شما امکان می‌دهد از جدیدترین کارت‌های توسعه بهره ببرید.

مقایسه حافظه در سرورهای اچ پی نسل 10 و 11

حافظه یکی از مهم‌ترین مولفه‌های هر سروری است و به طور مستقیم بر عملکرد و کارایی آن تاثیر می‌گذارد. سرورهای اچ پی نسل 10 و 11، از نظر نوع و ظرفیت حافظه، تفاوت‌هایی دارند.

ویژگی حافظه رم G10

نسل 10 از حافظه‌های DDR4 با فرکانس 2666 و 2933 مگاهرتز با حداکثر 3 ترابایت حافظه در قالب DIMMهای 64 گیگابایتی پشتیبانی می‌کند.

ویژگی حافظه رم سرور G11

نسل 11 از حافظه‌های DDR5 با فرکانس 4800 و 5400 مگاهرتز و حداکثر 8 ترابایت حافظه را در قالب DIMM های 256 گیگابایتی پشتیبانی می‌کند.

حافظه‌های DDR5 با فرکانس‌های بالاتر و پهنای باند بیشتر، به طور قابل‌توجهی سریع‌تر از DDR4 هستند. همین مسئله باعث می‌شود تا برنامه‌هایی که به پهنای باند بالا نیاز دارند مانند بازی‌ها، فایل‌های ویدیو و هوش مصنوعی با سرعت بیشتری اجرا شوند. همچنین، حافظه‌های DDR5 با ولتاژ پایین‌تر، مصرف انرژی کمتری دارند که صرفه‌جویی در مصرف برق سرورها را به همراه دارد. در ارتباط با ظرفیت ماژول‌ها نیز تفاوت‌هایی وجود دارد.

حافظه‌های DDR5 با چگالی بیشتر، ظرفیت دو برابر بیشتری نسبت به ماژول‌های DDR4 ارائه می‌دهند. در نهایت DDR5 از قابلیت‌های جدیدی مانند on-die ECC پیشرفته در ارتباط با تصحیح خطا و Prefetch (پیش‌خوانی) پشتیبانی می‌کند که به بهبود عملکرد و پایداری سیستم کمک می‌کنند. با این‌حال، حافظه‌های DDR5 معایب خاص خود را دارند. اولین مورد قیمت بالای آن‌هاست. در حال حاضر، حافظه‌های DDR5 به طور قابل‌توجهی گران‌تر از DDR4 هستند. همچنین، این حافظه‌ها تنها روی سرورهای نسل 11 قابل نصب هستند.

4 تفاوت کلیدی بین سرورهای اچ پی G10 و G11

مقایسه فضای ذخیره سازی در سرورهای HP Gen10 و Gen 11

سرورهای نسل 10 و 11 هر دو از طیف گسترده‌ای از مکانیزم‌های ذخیره‌سازی پشتیبانی می‌کنند. به طور مثال، سرور dl380 gen10 قابلیت نصب ۸ اسلات SFF SAS/SATA/SSD و ۴ اسلات LFF SAS/SATA/SSD برای درایوهای هارد دیسک و ۲۰ درایو با استفاده از کنترلرهای مجزا را دارد.

سرورهای نسل 11 از همان رسانه‌های ذخیره‌سازی سنتی پشتیبانی می‌کنند با این تفاوت که توانایی پشتیبانی از رسانه‌های ذخیره‌ساز EDSFF را دارند که ظرفیت بالاتری را ارائه کرده و فضای کمتری را اشغال می‌کنند. همین مسئله باعث شده تا سرورهای فوق گزینه مناسبی برای استقرار در مراکز داده باشند.

تفاوت قابلیت های مدیریتی در سرور G10 و G11

در ارتباط با قابلیت‌های مدیریتی، سرورهای مختلف اچ پی بر مبنای یک مکانیزم ذخیره‌سازی مشخص مدیریت می‌شوند که iLO نام دارد. تفاوت اصلی این است که سرورهای G10 از iLO5 استفاده می‌کنند، در حالی که سرورهای G11 از iLO6 پشتیبانی‌ می‌کنند. همچنین، نسخه 6 از حافظه بیشتری برخوردار است که نقش مهمی در تسریع انجام عملیات دارد.

هنگامی که صحبت از تفاوت سرور G10 و G11 به میان می‌آید با طیف گسترده‌ای از تفاوت‌ها روبرو هستیم که باعث شده تا سرورهای نسل یازدهم در زمینه مدیریت و پردازش حجم زیادی از داده‌ها عملکرد بهتری داشته باشد. اصلی‌ترین تفاوت سرورهای این دو نسل در پشتیبانی از پردازنده‌هاست؛ نسل دهم در نهایت از پردازنده‌های نسل سوم زئون اینتل پشتیبانی می‌کنند، در حالی که سرورهای نسل یازدهم از سرورهای نسل چهارم و پنجم زئون اینتل پشتیبانی می‌کنند و دسترسی به هسته‌های بیشتری را امکان‌پذیر می‌کنند.

source

توسط funkhabari.ir