انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 به زودی و بعد از صدور کارنامه اولیه نوبت دوم آزمون سراسری آغاز می‌شود. پس از اعلام سازمان سنجش مبنی بر آغاز فرآیند تعیین رشته کنکور، کلیه داوطلبان، 7 روز فرصت خواهند داشت تا پس از مطالعه راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری و بررسی قوانین، ظرفیت‌ها و با توجه به رتبه و تراز خود، فرم اولویت بندی انتخاب رشته را در سامانه Sanjesh.org تکمیل کنند.

داوطلبان نوبت اول و دوم کنکور سراسری به صورت همزمان پس از ثبت اطلاعات هویتی و تحصیلی در زمان مقرر، حق دارند حداکثر 150 کد رشته محل را به هر ترتیب دلخواه اولویت‌بندی کند.

بدیهی است رتبه و تراز داوطلب از مهمترین عواملی هستند که در قبولی فرد در این رشته‌های انتخابی موثر هستند و به محض قبولی داوطلب در یکی از رشته‌های انتخابی، سایر رشته‌های با اولویت پایین تر از دسترس وی خارج شده و امکان قبولی در آن‌ها را نخواهند داشت.

به همین دلیل انتخاب رشته یکی از مهم‌ترین و حساس ترین مراحل تحصیل است و در نتیجه توصیه می‌شود برای انجام این فرآیند به نحو احسن، از متخصصان انتخاب رشته و افراد با سابقه بالا در این حوزه کمک گرفته و سپس چیدمان خود را نهایی کنید. در این راه می‌توانید از مشاوران با تجربه ایران تحصیل بصورت تلفنی با شماره 9099075307 نیز در ارتباط باشید.

برای ورود به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری sanjesh.org روی لینک کلیک کنید.

اطلاعیه: با توجه به تغییر تاریخ برگزاری کنکور به علت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، احتمال تغییر زمان آغاز انتخاب رشته نیز وجود دارد.

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

همزمان با اعلام نتایج، سازمان سنجش اطلاعیه‌ای  در سامانه خود منتشر می‌کند که در آن زمان دقیق انتخاب رشته کنکور سراسری بیان شده است. در سال گذشته کارنامه داوطلبان کنکور 1402 در 27 مرداد ماه در اختیار ایشان قرار گرفت.

امابر خلاف روال هرساله که کنکور در هفته اول تیرماه برگزار می‌شد، آزمون سراسری سال 1403 به تاریخ 21 و 22 تیرماه موکول شد تا شاهد یک تاخیر دو هفته‌ای در تمامی روندهای مرتبط با کنکور باشیم. در نتیجه احتمال می‌رود زمان شروع انتخاب رشته کنکور سراسری نیز به تعویق افتاده و تعیین رشته در هفته اول شهریور 1403 آغاز گردد.

هنوز تاریخ دقیقی برای آغاز فرایند انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 از طرف سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نشده است. زمان دقیق انتخاب رشته به محض انتشار اطلاعیه رسمی، در همین صفحه منتشر می‌شود.

مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری

مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری عموما بین 3 الی 5 روز در نظر گرفته می‌شود و برای تمامی گروه‌های آزمایشی و شرکت کنندگان هر دو نوبت اردیبهشت و تیر 1403 همزمان یکسان است.

توصیه می‌شود تکمیل فرم مربوطه را به روزهای پایانی مهلت تعیین رشته آزمون سراسری واگذار نکنید، زیرا ممکن  است مشکلاتی از قبیل ترافیک بالای داوطلبان، اتصال اینترنت و یا مراجعه به سایت منج. لازم به ذکر است، اگر به هر دلیلی در این مدت موفق به انتخاب رشته نشدید دیگر امکان اعتراض نخواهید داشت.

تبصره مهم: داوطلبانی که در هیچیک از دو نوبت کنکور سراسری ثبت نام نکرده و در کنکور شرکت نکرده اند نیز در سال گذشته از تاریخ 1403/05/31 لغایت 1403/06/04 با استفاده از سوابق تحصیلی خود اقدام به ثبت نام کنند.

بنر انتخاب رشته

تمدید انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

اگر به دلایل مختلفی نتوانستید در زمان مقرر و اعلام شده برای تعیین رشته کنکور سراسری اقدام نمایید می‌توانید در زمان تمدید مهلت که پس از اتمام زمان اصلی استبرای فرآیند انتخاب رشته اقدام نمایید. همچنین در این بین بایستی به رشته‌های قطبی کنکور توجه داشته و در انتخاب رشته آن را لحاظ کنید.

همچنین اگر اطلاعات خود را به اشتباه وارد کرده باشید، این زمان می‌توانید برای ویرایش اطلاعات خود اقدام نمایید. هر ساله بازه زمانی تمدید شود که انتظار می رود در کنکور امسال نیز این زمان تمدید گردد. به محض اطلاع از زمان تمدید مهلت گزینش رشته در این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.

تمدید انتخاب رشته کنکور سراسری

دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

مقدمه انجام انتخاب رشته کنکور سراسری، دانلود دفترچه انتخاب رشته 1403 و مطالعه دقیق آن است. این دفترچه هر ساله 2 الی 3 روز پس از اعلام نتایج اولیه کنکور در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. بر این اساس، همه متقاضیانی که در یکی از رشته های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان خارجه شرکت کرده و کارنامه اولیه خود را دریافت نموده اند، می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش و یا دانلود مستقیم دفترچه انتخاب رشته 1403 از طریق لینک های زیر آن را مطالعه نمایند.

در این مسیر به داوطلبان عزیز اکیدا توصیه می‌شود که قبل از هر گونه انتخابی، ابتدا دفترچه را با دقت مطالعه کرده و سپس با اشراف بر مفاد آن، اولویت های خود را در فرم مربوطه به ثبت برسانند. در این دفترچه اطلاعات مهمی از قبیل سهمیه بندی‌ها و تاثیر آن ها، نحوه گزینش، شرایط پذیرش دانشجو، لیست رشته‌ها و دانشگاه‌ها به همراه ظرفیت پذیرش ذکر شده است.

برای اطلاع از ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد و کد رشته محل ها کلیک کنید.

صرفا جهت اطلاع و مقایسه ظرفیت ها و قبولی های سال گذشته دفترچه انتخاب رشته کنکور سال 1401 نیز در دسترس شما خواهد بود تا با مطالعه و مقایسه آن بهترین اولویت بندی ها را انجام داده و با توجه به رتبه خود و رتبه آخرین قبولی سال گذشته در کد رشته محل مورد نظر قبولی خود را تخمین بزنید.

در نظر داشته باشید ساختار کنکور 1403 نسبت به سال گذشته بسیار متفاوت است و به این تخمین به تنهایی نباید اتکا کرد. برای تخمین قبولی تخمین رشته قبولی با رتبه کنکور میتوانید با مشاوران ایران تحصیل با شماره 9099075307 در تماس باشید.

راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

انتخاب رشته کنکور سراسری مرحله ای بسیار مهم و سرنوشت ساز برای داوطلبان است و در صورتی که آن را به درستی انجام دهید، مسیر موفقیت شما برای ادامه تحصیل در رشته دلخواه هموارتر خواهد شد. داوطلبان مجاز باید وضعیت علمی خود را مورد بررسی قرار دهند. آنها  بعد از تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری و مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور، رشته محل های مورد علاقه خود را اولویت بندی نمایند.

در این مرحله برای هر داوطلب امکان انتخاب 150 کد رشته محل وجود دارد که نحوه چینش این انتخاب‌ها اساسی‌ترین و حساس‌ترین بخش آن به شمار می آید. اگر اشتباهی در اولویت‌بندی تعیین رشته کنکور سراسری صورت بگیرد، ممکن است داوطلب شانس قبولی و ورود به دانشگاه مورد علاقه خود را از دست بدهد که این موضوع در این بازه زمانی قابل جبران نخواهد بود.

مراحل انتخاب رشته با مشاوران ایران تحصیل

جهت استفاده از خدمات حرفه ای و تضمینی مشاوره انتخاب رشته کنکور و اطلاع از جزئیات بیشتر کلیک کنید.

برای موفقیت در این برهه حساس اطلاع از مواردی از جمله نحوه انتخاب رشته، نحوه اولویت‌بندی انتخاب‌ها، تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور سراسری و … بسیار حائز اهمیت است. هر داوطلب با اطلاع از این موارد می تواند فرم مربوط به کنکور ۱۴۰۳ را به بهترین نحو ممکن تکمیل کند و در نهایت نتیجه مطلوب را کسب نماید. با توجه به محدود بودن زمان انتخاب رشته کنکور سراسری در ادامه توضیحات جامعی پیرامون زمان، شرایط و نحوه چینش انتخاب‌ها ارائه خواهد شد.

راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور 1403 در سایت سنجش

از آنجا که بسیاری از داوطلبان با نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری آشنایی کاملی ندارند، در ادامه به طور تصویری مراحل مورد نیاز جهت انجام این کار را شرح خواهیم داد.

❇️ آدرس اینترنتی سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org وارد کرده و بر روی گزینه سراسری کلیک نمایید.

انتخاب رشته کنکور

❇️ صفحه بعد گزینه انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری را  برای تعیین رشته کنکور سراسری لمس کنید. در صفحه مربوطه می‌توانید اطلاعاتی همچون مهلت زمانی در نظر گرفته شده و همچنین شماره تماس به منظور رفع مشکلات احتمالی را مشاهده نمایید.

متقاضیانی که در کارنامه مجاز به انتخاب دوره‌های پیام نور غیر انتفاعی یا دانشگاه فرهنگیان هستند، اما در فرم نام نویسی علاقمندی خود را برای این دوره‌ها اعلام نکرده اند، می‌توانند با کلیک بر روی لینک خرید کارت و پرداخت هزینه آن جهت انتخاب این دوره‌ها نیز اقدام نمایند.

انتخاب رشته کنکور

❇️ در مرحله بعد با کلیک بر روی بند ”  اطلاعیه ها و  من دفترچه راهنما را مطالعه کرده‌ام”  وارد سیستم ثبت رشته خواهید شد.

❇️ حال می‌توانید از طریق سه روش وارد سیستم انتخاب رشته شوید. بسته به اطلاعاتی که در دست دارید می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب نموده و اطلاعات را وارد کنید.

سه روش وارد سیستم انتخاب رشته

❇️ در صفحه بعد اطلاعات شخصی متقاضی درج شده است که باید با دقت آن ها را بررسی کرده در صورت درست بودن به مرحله بعد بروید. قابل ذکر است که چنانچه معدل کتبی دیپلم عنوان دیپلم شما به درستی قید نشده باشد می‌توانید آن را اصلاح نمایید.

❇️ در صورتی که قصد انتخاب دوره‌های پیام نور، غیرانتفاعی و یا دانشگاه فرهنگیان را داشته و هزینه آن را در مراحل قبلی واریز کرده‌اید، می‎‌بایست سریال پرداخت هر کدام از این دوره‌ها را وارد کنید. توجه داشته باشید که چنانچه قبلاً در فرم ثبت نام این دوره‌ها را انتخاب نموده‌اید دیگر نیازی به وارد کردن موارد ذکر شده نیست.

❇️ در فرم اصلی دو ستون را مشاهده خواهید کرد که یکی از آنها به ترتیب اولویت و دیگری کد رشته محل ها اختصاص دارد. پس از اینکه کد عددی رشته مورد نظر خود را وارد کردید، عنوان رشته، دوره و نام دانشگاه به طور خودکار برایتان به نمایش در خواهد آمد.  از این رو توصیه می‌شود کدهای مربوطه را با دقت وارد کنید. همچنین، کد رشته محل در گروه آزمایشی شما وجود نداشته باشد با پیغامی تحت عنوان ” کد رشته محل‌های مجاز شما با این کد رشته محل یافت نشد” مواجه خواهید شد.

نکته: در صورتی که  پیغام ” اگر در كد و عنوان رشته ها يا ترتیب آنها اشتباهی مشاهده می كنيد، می توانيد اشتباهات را اصلاح كنيد” را مشاهده کردید بدین مفهوم است که تعیین رشته کنکور سراسری شما در گروهی  است که در آن  نام نویسی نکرده‌اید.

❇️ بعد از اتمام و  چک کردن همه کد رشته محل های مورد نظر، با لمس گزینه تایید، رسید انتخاب رشته که حاوی اطلاعات فردی و فهرست رشته های انتخابی شما است، به نمایش در خواهد آمد.

❇️ حتماً شماره پرونده و شماره رسید خود را که ۱ کد ۱۵ رقمی می باشد تا مرحله پذیرش نزد خود نگه دارید. دریافت نکردن این کد به منزله عدم اتمام انتخاب و فرایند ثبت رشته های مورد نظر شما است. بهتر است که از رسید ذکر شده پرینت بگیرید.

اگر در انجام مراحل ذکر شده تعیین رشته کنکور سراسری دچار مشکل هستید می‌توانید با تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ این مراحل را به دست کارشناسان ایران تحصیل بسپارید.

بنر تعیین رشته کنکور

تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۳

پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری، اطلاعات بسیار دقیق و مفیدی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد به صورتی که باعث می‌شود یک انتخاب رشته دقیق و بی نقص انجام دهند. افراد متقاضی با استفاده از این اطلاعات از وضعیت پاسخگویی به سوالات کنکور ۱۴۰۳ مانند رتبه، تراز و وضعیت مجاز بودن در دوره‌های روزانه و غیر روزانه مطلع خواهند شد.

بر همین اساس تحلیل و بررسی درست کلیه بخش های این کارنامه در انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ تأثیر به سزایی دارد که جهت رفاه حال داوطلبان بخش های مختلف این کارنامه شرح داده شده است. کارنامه کنکور سراسری از چند قسمت تشکیل شده که هر بخش به بررسی یک سری از اطلاعات می پردازد. در این قسمت به این بخش ها اشاره کرده ایم:

✅ مشخصات ثبت نامی داوطلب

✅ اطلاعات گروه آزمایشی امتحانی

✅ وضعیت مجاز بودن داوطلبان در هر دوره

✅ وضعيت رتبه و نمره كل نهایی کنکور داوطلب

✅ کد دسترسی به سامانه دانشگاه آزاد برای متقاضیان ورود به این دانشگاه آزاد

افراد متقاضی باید برای انتخاب هر یک از رشته های دانشگاه ها به مواردی مثل رتبه در سهمیه، رتبه زیر گروه و همچنین تراز زیر گروه خود دقت نمایند و با توجه به آن ها انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهند. علاوه بر این مشاوره انتخاب رشته دولتی می تواند به شما کمک شایانی در این امر مهم برساند.

تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری

جهت اطلاع از رشته های دانشگاه علمی کاربردی بدون کنکور کلیک کنید.

در قسمت اطلاعات ثبت نام و آزمونی کارنامه، استان بومی، ناحیه بومی و قطب بومی داوطلب هم درج شده که می توان گفت توجه به این اطلاعات مانند رتبه و تراز داوطلبان، در محل قبولی بسیار اهمیت دارد و باعث می‌شود هر داوطلب در بوم مربوط به خود شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان خارج آن بوم داشته باشد.

به گونه‌ای که دانشگاه‌ها بر اساس این سهمیه در رشته‌های کم طرفدار 80 درصد ظرفیت کد رشته‌ها را به داوطلبان بومی و 20 درصد دیگر ظرفیت کد رشته ها را به داوطلبان غیر بومی اختصاص خواند داد و در رشته‌های پر طرفدار مثل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در گروه آزمایشی علوم تجربی این میزان به 60 درصد کاهش می یابد و 40 درصد از داوطلبان غیر بومی پذیرش خواهند شد.

در بخش سهمیه های تعیین شده کنکور سراسری، یکی از سهمیه های ایثارگران 5 و 25 درصدی، رزمندگان، خانواده شهدا و مناطق 1، 2 و 3 درج شده است. پس از تأیید سهمیه، هر داوطلب در گروه مربوط به سهمیه خود قرار می‌گیرد و نسبت به افراد آن گروه سنجیده می‌شود.

کلیه داوطلبانی که شامل سهمیه های ایثارگران و سهمیه رزمندگان کنکور ۱۴۰۳ هستند و سهمیه آن ها از طرف ارگان مربوطه تأیید شده است در این قسمت، سهمیه آن ها درج خواهد شد و طبق آن وضعیت داوطلب بررسی خواهد شد.

اما اگر می خواهید بدانید کدام بخش این کارنامه برای انتخاب رشته کنکور سراسری اهمیت دارد؟ باید گفت افراد متقاضی برای انتخاب کد رشته های کنکور سراسری ۱۴۰۳ می بایست به رتبه در سهمیه در زیر گروه های مختلف و علاوه بر آن تراز زیر گروه اکتسابی خود دقت نمایند و با توجه به این اطلاعات اقدام به ثبت رشته های مورد نظر خود کنند.

 اطلاعیه: رشته‌های هر گروه آزمایشی با توجه به ضریب دروس اختصاصی به چند دسته تقسیم می‌شوند و سازمان سنجش در زمان اعلام نتایج اولیه برای هر زیر گروه آزمایشی یک رتبه و تراز اعلام می‌کند که این اطلاعات کمک به سزایی به داوطلبان برای قبولی در رشته دلخواه می‌کند.

تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری

 

اهمیت چیدمان صحیح انتخاب رشته در قبولی داوطلبان

کنکوری های عزیزی که در طول یک سال خود را برای یک رقابت سنگین آماده کرده و در جلسه آزمون حاضر شده بودند، در این روزها باید یکی دیگر از مهمترین مراحل زندگی، یعنی انتخاب رشته کنکور سراسری را پشت سر بگذارند. حساسیت این مرحله از آن جهت که می تواند مسیر زندگی شخص را تغییر دهد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

چرا که اگر تصمیم یا انتخابی به غلط اتخاذ شود، می تواند باعث پشیمانی یا حسرتی بزرگی در آینده شود. از سوی دیگر، بسیار مشاهده می‌شود که فرد به دلیل عدم آشنایی با تکنیک ها و یا در نظر گرفتن فاکتورهای لازم، نتوانسته در رشته یا دانشگاهی که سزاوار آن بوده پذیرفته شود. البته قطعا با ایجاد رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری راه برای ورود به دانشگاه‌ها در هر یک از گروه های آزمایشی باز کرده اند، اما این موضوع بدین معنا نمی باشد که دانشگاه‌های سراسری از اهمیت کمی برخوردار باشند.

شرایط و نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری و تفاوت هایی که با سایر تعیین رشته های دیگر دارد موجب شده است که این تفاوت ها باعث سردرگمی داوطلبان شود و همین مسئله بر قبولی در داوطلب و همچنین نحوه چینش رشته تاثیرگذار می باشد. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم تا همه اطلاعات و نکات لازم جهت دانلود دفترچه انتخاب رشته 1403 و چیدمان رشته ها را در اختیار شما متقاضیان گرامی قرار دهیم تا بتوانید به بهترین شکل ممکن به انتخاب کد رشته های کنکور دست بزنید و در همان رشته ای که آرزوی آن را داشتید، پذیرفته شوید.

جهت اطلاع از رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری، بر روی لینک کلیک کنید.

تست شخصیت شناسی انتخاب رشته کنکور

یکی از مواردی که در هنگام انتخاب رشته کنکور باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید، استفاده از روش‌هایی است که با آن میتوانید به شناخت بهتری از خود و در نتیجه علایق خود به دست بیاورید. یکی از ابزارهای تخصصی بوجود آمده برای نوجوانان در هنگام انتخاب رشته کنکور، تست شخصیت شناسی انتخاب رشته کنکور است.

پس از انجام این تست، تحلیل و نتایج آن شناخت نسبتا خوبی در زمینه رغبت سنجی شغلی و تحصیلی، شخصیت شناسی، تیپ شخصیتی و… در اختیار شما قرار خواهد داد که در فرایند انتخاب رشته بسیار کارآمد و موثر است. برای انجام تست شخصیت شناسی انتخاب رشته کنکور کافی است روی لینک کلیک کنید.

دسته بندی کد رشته محل‌ها بر اساس شانس قبولی

در فرایند مشاوره انتخاب رشته دولتی به دواطلبان توصیه می‌شود که چنانچه انتخاب‌های مطلوب تر را در انتخاب‌های پایین تر قرار دهند، امکان دارد درصد قبولی خود را در این رشته محل ها از دست بدهند، زیرا نرم افزار سازمان سنجش انتخاب‌های داوطلب را به ترتیب از اول بررسی کرده و به محض قبولی داوطلب در یک رشته محل انتخاب‌های بعدی او را بررسی نمی‌کند.

اکیداً توصیه می‌شود برای کسب قبولی در رشته دلخواه در اعلام نتایج کنکور سراسری حتما انتخاب‌های خود را بر اساس چهار فاکتور علاقه، هزینه، مسیر و کیفیت انجام دهید. به این منظور بهتر است رشته محل های انتخابی خود را در سه دسته ایده آل، خوش بینانه و منطقی قرار دهند. به این صورت که:

✅ انتخاب خوشبینانه: دسته اول را به انتخاب کد رشته محل هایی اختصاص دهید که به نوعی درصد قبولی کمی دارید، اما در عین حال انتخاب‌های ایده آل برای شما به حساب می‌آیند.

✅ انتخابات منطقی: دسته دوم را به رشته محل‌هایی اختصاص دهید که براساس کارنامه های قبولی سال‌های گذشته به صورت منطقی شانس قبولی در آن رشته محل ها را دارید، در واقع انتخاب‌هایی را داشته باشید که با رتبه های نزدیک به رتبه شما در این رشته محل ها قبول شدند.

انتخاب بدبینانه: دسته سوم رشته محل‌هایی باشند که قبولی شما در آنها قطعی و صددرصدی است و با رتبه‌های خیلی بالاتر از رتبه شما، سالهای قبل در آن قبول شدند. انتخاب این رشته محل‌ها به شما اطمینان قبولی می‌دهد.

جهت راهنمای انتخاب رشته دانشگاه پردیس خودگردان توسط رتبه های برتر کلیک کنید.

اهمیت انتخاب رشته کنکور سراسری

انواع سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری

یکی از مواردی که  در انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار اهمیت دارد توجه به سهمیه های مختلف است.  اگر به کارنامه خود دقت کنید، در بندهای آن رتبه در سهمیه ذکر شده است. از آنجا که آشنایی مفهوم و تاثیر این سهمیه ها در تعیین رشته کنکور سراسری، نقش مهمی در قبولی فرد دارد، ادامه به طور اجمالی در مورد آن ها توضیح خواهیم داد.

تمامی داوطلبان کنکور که در هنگام نام نویسی سهمیه مناطق را انتخاب نموده اند، در یکی از سهمیه های مناطق 1، 2، 3 قرار می‌گیرند. ملاک اصلی تعیین سهمیه، محل اخذ مدرک تحصیلی متقاضی است.

به عنوان مثال، محل دریافت مدرک سه سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام جدید، محل اخذ مدرک پیش‌دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام قدیم، محل اخذ مدرک تحصیلی سال آخر دبیرستان یا هنرستان برای داوطلبان نظام قدیم می تواند تعیین کننده نوع سهمیه باشد. همچنین بندهای دیگری در مورد تعیین سهمیه مناطق در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری قید شده است که در اینجا مجال ذکر همه آنها نیست.

  • سهمیه مناطق محروم

بر اساس قوانین موجود، حدود 40 درصد از ظرفیت پذیرش همه رشته محل های ناحیه ای، قطبی و کشوری دوره‌های روزانه به داوطلبان بومی استان های ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختياری، سیستان و بلوچستان، كردستان، كرمانشاه، كهگيلويه و بوير احمد، لرستان و هرمزگان تعلق می گیرد. برای اطلاع از ظرفیت پذیرش این سهمیه می‌توانید دفترچه انتخاب رشته کنکور را مطالعه فرمایید.

  • سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

به طور کلی 25 درصد از ظرفیت پذیرش رشته محل های  قید شده در دفترچه انتخاب رشته کنکور به سهمیه رزمندگان ایثارگران و خانواده شهدا اختصاص دارد.

افرادی که همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان دارندگان سهمیه 25 درصد ایثارگر به شمار می روند، مشمول بهره مندی از این سهمیه خواهند بود. سهمیه 5 درصد ایثارگران نیز به جانبازان کمتر از 25 درصد، همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان (با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه) تعلق می گیرد. نکته قابل ذکر آن است که، ایثارگران بایستی حداقل 70% نمره گزینه آزاد را در رشته محل مورد نظر کسب کرده باشند.

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری

یکی از مهمترین مواردی که در زمینه انتخاب کد رشته محل های کنکور سراسری باید به آن توجه شود تاثیر بومی گزینی بر روی این انتخاب ها است. بر طبق قوانین بومی گزینی، دانشگاه ها موظفند 80% از کل ظرفیت خود را به افراد بومی شهر یا استان خود اختصاص دهند.

به این ترتیب علاوه بر اینکه حق داوطلبان شهر های مختلف ضایع نمیشود، از مشکلاتی نظیر کمبود خوابگاه، صرف هزینه های هنگفت رفت و آمد، افسردگی دانشجویان بعلت دوری از خانواده و دوستان، مهاجرت های غیر ضروری و… جلوگیری میشود.

چنانچه داوطلبی 3 سال پایانی تحصیلی خود را در یک شهر گذرانده باشد، بومی همان شهر میشود. اما باید دقت داشت رشته ها از نظر دسته بندی اولویت بومی گزینی متفاوت هستند و در دسته های استانی، رشته های ناحیه ای کنکور، رشته های قطبی کنکور و کشوری قرار میگیرند که به ترتیب از بیشترین شانس قبولی بومیان در آن رشته به آن اشاره شد بطوری که در رشته های کشوری بومی گزینی بطور کلی در نظر گرفته نمیشود.

انواع سهمیه در انتخاب رشته آزمون سراسری

رشته های متمرکز و نیمه متمرکز

رشته های متمرکز رشته هایی هستند که فقط شامل یک مرحله‌اند و داوطلبان فقط با قبولی در آزمون سراسری و کسب رتبه مورد نیاز، می توانند وارد آن رشته شوند و ثبت نام نمایند؛ اما رشته های نیمه متمرکز علاوه بر رتبه کنکور، شامل مصاحبه یا آزمون عملی هم می‌شوند.

نکته ای که باید داوطلب در نظر داشته باشد این است که در صورت قبول شدن داوطلب در رشته های متمرکز، او مستقیما می تواند برای ثبت نام در دانشگاه اقدام نماید؛ اما اگر در رشته ی نیمه متمرکز قبول شده باشد و در آزمون عملی یا مصاحبه رد شود، پس از رد شدن داوطلب از اولویت اول، سه اولویت دیگر باز می ماند که دو تا از رشته ها متمرکز و دیگری نیمه متمرکز است. این باعث می شود در صورت عدم قبولی در مصاحبه رشته نیمه متمرکز بتواند در رشته متمرکز قبول شود.

در این مرحله در صورتی که داوطلب بر اساس اولویت هایی که انتخاب کرده، در رشته های متمرکز پذیرفته شود می تواند مستقیما در دانشگاه مورد نظر ثبت نام کند. اما اگر در میان اولویت های نیمه متمرکز و متمرکز داوطلب موفق به قبولی در رشته ی نیمه متمرکز شود باز هم دو اولویت دیگر برای وی باز میماند. این امتیاز باعث می شود داوطلب از سایر فرصت های خود برای قبولی در رشته های متمرکز استفاده کند و اگر در آزمون عملی نتوانست موفق عمل کند فرصتی برای پذیرش در دانشگاه داشته باشد.

برای آن دسته از داوطلبان که قصد دارند در رشته های نیمه متمرکز پذیرش شوند، اطلاع از رشته های نیمه متمرکز و دانشگاه هایی که این رشته ها را ارائه می دهند، ضروری است. در ادامه دانشگاه هایی که رشته های نیمه متمرکز را ارائه می دهند معرفی می کنیم.

دانشگاه‌های دارای مصاحبه

یکی از سوالات متداول انتخاب رشته کنکور این است که کدام دانشگاه ها دارای مصاحبه هستند؟ دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، دانشگاه اطلاعات و امنیت، دانشگاه علوم انتظامی امین، مرکز آموزش عالی تربیت مربی عقیدتی سیاسی سپاه، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دانشکده پرستاری بانک ملی. دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی از جمله دانشگاه هایی هستند که نمره قبولی در کنکور برای ورود به آنها کافی نیست و داوطلب موظف است از سایر فیلترهای این دانشگاه ها مانند مصاحبه و یا آزمون جداگانه عبور کند تا بتواند در رشته های نیمه متمرکز مشغول به تحصیل شود. توجه کنید که همه چیز درباره انتخاب رشته، در دفترچه انتخاب رشته توضیح داده می شود.

8 نکته مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

برای همه افرادی که در کنکور سراسری شرکت نموده و قصد تعیین رشته کنکور سراسری دارند، یک سری اصول و نکات مشترک وجود دارد که می بایست به آن ها توجه نمایند. قبل از اینکه با نحوه انتخاب رشته آشنا شویم، بهتر است که از این نکات مطلع شوید.

✅ همه داوطلبان (تفاوت نمی‌کند در آزمون یک رشته یا بیشتر شرکت کرده باشند) بایستی انتخاب‌های خود را تنها در یک فرم درج نمایند. حداکثر تعداد مجاز انتخاب‌ها 150 رشته محل می باشد.

✅ قبل از اینکه کد رشته محلی را وارد کنید، حتما در دفترچه از ظرفیت پذیرش، نوع دوره اعم (روزانه، شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و … ) مطلع شوید.

✅ توصیه می‌شود قبل از تکمیل فرم در سامانه سنجش، ابتدا اولویت های خود را به همراه کدهای مورد نظر، در فرم پیش نویسی که در آخر دفترچه راهنما آورده شده است وارد نموده تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری به عمل آورید.

✅ ملاک قبولی داوطلب، بر اساس ترتیب اولویت بندی هایی که در فرم وارد شده است، نمی باشد. بلکه این اولویت بندی ها تنها نشان دهنده علاقه مندی وی خواهد بود. بنابراین، حتما معیار چینش را علاقه و هدف خود قرار دهید نه احتمال پذیرش.

✅ چنانچه احتمال قبولی در چند رشته بالا باشد، قبولی در رشته ایی خواهد بود که قبل از سایرین باشد.

✅ متقاضیان این امکان را دارند که تا پایان مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری ، انتخاب‌های خود را در چندین نوبت (در سال گذشته 8 نوبت بود) ویرایش نمایند.

✅ با پایان یافتن مهلت مقرر دیگر به هیچ وجه امکان تغییر یا اصلاح فرم وجود ندارد.

✅ بعد از اعلام نتایج نهایی، به هیچ وجه نمی توان رشته پذیرفته شده را تغییر دهید.

 اطلاعیه

چنانچه شما داوطلبان گرامی در مورد نحوه انتخاب رشته آزمون سراسری نسیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با کارشناسان آکادمی ایران تحصیل از طریق شماره 9099075307 در تماس باشید تا اطلاعات لازم را به شما عزیزان ارائه کرده و در تمام مراحل انتخاب کد رشته محل ها در کنار شما باشند.

علاوه بر این در مسیر مشاوره انتخاب رشته دولتی تأکید می‌شود داوطلبانی که در دو یا سه گروه آزمایشی امتحانی اصلی (ریاضی، تجربی و انسانی) و شناور (هنر و زبان) شرکت کرده و در هر سه رشته مجاز شدند، می‌توانند انتخاب‌های خود را به صورت ترکیبی از رشته محل های هر سه رشته قرار دهند.

چک لیست قبل از مشاوره انتخاب رشته

اگر می خواهید نتیجه زحمات خود را ببینید و یا اینکه در رابطه با تمامی تلاش‌هایی که داشته‌اید به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید، حتما باید اصولی را رعایت نمایید. این اصول با توجه به تمامی تجربه های موفق تهیه شده است و به همین دلیل در صورت رعایت تمامی مواردی که در رابطه با دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ذکر شده است می‌توانید به بهترین شکل ممکن در رشته مورد علاقه خود پذیرفته شوید.

آنچه در ادامه ذکر خواهد شد شامل تمامی موارد نمی‌باشد. ما برخی از موارد را که شما لازم است رعایت نمایید ذکر نموده ایم و شما میتوانید سایر موارد که شامل چندین نکته طلایی چیدمان رشته است را به مشاوران حرفه ای ایران تحصیل بسپارید. به همین دلیل بخش مهمی از کار شما به مشاوران واگذار می‌شود که یکی از مهم ترین آنها انجام تست های شخصیت برای انتخاب یک رشته متناسب با شخصیت شما می باشد. برای تست آنلاین انتخاب رشته نهم کلیک کنید.

9 نکته طلایی انتخاب رشته موفق

☑️ علایقتان را در نظر بگیرید

یکی از نکات مهمی که باید برای انتخاب رشته مد نظر قرار دهید توجه به علایقتان است، برخی از داوطلبان بدون توجه به علایقشان تنها به قبولی در دانشگاه فکر می‌کنند. این موضوع زمانی بروز می‌کند که شما در همان رشته پذیرفته شده‌اید و هیچ علاقه‌ای به رشته خود ندارید و نتیجه آن همین مدارکی است که بسیاری از دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی دریافت می‌کنند و هیچ اطلاع و تخصصی در رشته خود ندارند.

☑️ به نحوه پذیرش رشته مورد نظر توجه کنید

همانطور که می دانید شرایط پذیرش در هر یک از رشته ها متفاوت می باشد. به عنوان مثال نحوه گزینش برای برخی از رشته ها به صورت کشوری می باشد و برای برخی دیگر از رشته ها به صورت قطبی و ناحیه ای می باشد. در هر صورت باید توجه داشته باشید که تراز و نمره شما در زیر گروه مربوطه و همچنین سهمیه مربوطه چند است و آیا می‌توانید در اولویت پذیرش برای رشته مورد نظر قرار گیرید؟

☑️ زمان را مدیریت کنید

همانطور که می دانید مهلت در نظر گرفته شده برای انتخاب و ثبت نهایی رشته های کنکور سراسری محدود است. به همین دلیل این امر با تمامی حساسیت ها، تنها تا زمان مقرر امکان پذیر خواهد بود. منظور ما از زمان، زمانی است که شما باید برای مطالعه دفترچه داشته باشید. همچنین زمانی که برای مشورت و وارد نمودن کدها در سامانه سنجش و آموزش کشور را باید در نظر بگیرید و در این کار به هیچ عنوان تعلل نکنید.

☑️ دفترچه را به صورت دقیق مطالعه کنید

همانطور که در اطلاعیه ها و دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ذکر شده است، رعایت تمامی قوانین و اصول برای تمامی داوطلبان ضروری است. با توجه به اینکه هر ساله برخی از رشته ها به صورت جدید وارد دفترچه می‌شوند و یا اینکه برخی از شرایط تغییر می‌کنند، به همین دلیل در صورت عدم اطلاع شما از این شرایط دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و همچنین سازمان سنجش هیچگونه تعهدی در قبال این موضوع نخواهند داشت. به همین دلیل مسئولیت آن متوجه شخص داوطلب می باشد. در این مسیر می‌توانید برای رفع ابهامات خود از مشاوره تعیین رشته دولتی بهره ببرید.

☑️ بازار کار انتخاب رشته کنکور سراسری را بررسی کنید

در گذشته ادامه تحصیل یک ضرورت محسوب نمی‌شود. به همین دلیل افرادی که به دنبال ادامه تحصیل بودند، تنها هدف آنان یافتن کاری در آینده که شرایط بهتر و زحمت کمتر را موجب شود، بودند، اما امروزه شرایط کاملا تغییر نموده است. ولی باز هم با همین اوصاف شما در صورتی خواهید توانست موفقیت لازم را به دست آورید که پس از فارغ التحصیلی در رشته مرتبط با خود مشغول به کار شوید.

بازار کار انتخاب رشته کنکور سراسری را بررسی کنید

☑️ از چارت درسی رشته مورد نظر مطلع شوید

برخی از رشته ها ممکن است با توجه به عنوان، ظاهر و نام آنها نوع خاصی از معنا را برای داوطلبان تداعی نمایند. به همین دلیل داوطلبان انتخاب رشته کنکور سراسری نیز همین رشته ها را انتخاب نمایند، ولی پس از ورود به دانشگاه متوجه این تناقض و تضاد در این مورد شوند. به همین دلیل این موضوع با گذشت زمان آنان را دچار مشکل خواهد نمود. برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است که قبل از پذیرش از چارت درسی رشته انتخابی خود اطلاع یابید.

برای مشاوره انتخاب رشته تجربی و تکنیک های الماسی آن کلیک کنید.

☑️ از دانشگاه‌های شرایط خاص اطلاع یابید

برخی از دانشگاه‌ها مانند شهید رجایی و دانشگاه‌هایی که وابسته به وزارت اطلاعات و یا نیروی انتظامی هستند، شرایطی را برای پذیرش و همچنین استخدام و تحصیل داوطلبان در نظر می‌گیرند که می‌تواند این دانشگاه‌ها را جزو دانشگاه‌های دارای شرایط خاص دانست. به عنوان مثال یکی از شرایط تعیین شده برای پذیرفته شدگان در برخی از این دانشگاه‌ها عدم نیاز به گذراندن خدمت سربازی برای آقایان و اعطای حقوق به داوطلبان می باشد.

☑️ چک لیست داشته باشید

با توجه به اینکه وارد نمودن کدها در سامانه سنجش کشور بسیار حساس می‌باشد و یک اشتباه می‌تواند موجب شود تا شما از قبولی در رشته مورد نظر خود دور شوید، به همین دلیل توصیه می‌نماییم  پس از اینکه از لیست خود اطمینان یافتید و نوبت به وارد نمودن کد رشته های موجود شد، تلاش نمایید تا هر یک از رشته‌ها را به درستی در سامانه سنجش و آموزش کشور درج کنید و پس از آن این کدها را در سامانه مورد نظر وارد نمایید تا دچار اشتباه نشوید.

چنانچه انتخاب رشته خود را در کافی نت ها انجام می دهید حتما دقت عمل بیشتری داشته باشید، زیرا این مراکز معمولا به علت شلوغی ممکن است دچار خطا شوند. به همین دلیل، انجام این اقدام مهم در اینگونه مراکز توصیه نمی‌شود. متاسفانه در سالهای گذشته برخی از داوطلبان دچار مشکلاتی شده اند که موجب تغییر مسیر زندگی آنان گردیده است. به همین دلیل برای انجام تعیین رشته می‌توانید با مراکز انتخاب رشته کنکور در ارتباط باشید.

☑️ از یک مشاور خوب کمک بگیرید

یکی از ویژگی‌های انسان های باهوش این است که در هر کاری مشورت می‌نمایند. مشورت دو وجه دارد، یکی از این وجوه مربوط به مشورت با یک مشاور در مرحله گزینش و پایش رشته و یا پس از تصمیم گیری و ثبت انتخاب کد رشته های انتخابی می باشد. یک مشاور با توجه به اطلاعاتی که در رابطه با دفترچه انتخاب رشته کنکور و نحوه انتخاب و پذیرش دارد، می تواند به شما این اطمینان را بدهد که آیا شما می‌توانید در این رشته پذیرفته شوید یا خیر؟

نکته مثبتی که در رابطه با مشورت با یک مرکز مشاوره خوب، همچون ایران تحصیل برای انتخاب رشته کنکور می تواند وجود داشته باشد این است که شما با اطمینان و اعتماد بیشتری می‌توانید رشته و یا شغل مورد نظر خود را انتخاب نمایید. تجربه ای که یک مشاور در این امر حساس دارد، کمک می نماید تا شما حتی با وجود رتبه بالا بتوانید در رشته مورد علاقه و همچنین مورد نظر خود پذیرفته شوید.

بنر انتخاب رشته

 اطلاعیه: در صورتی که قصد انتخاب دانشگاه‌های شهریه پرداز را دارید، لازم است حتما از هزینه ای که باید در ابتدای هر ترم بپردازید، آگاه شده و به نسبت بودجه‌ای که برای تحصیل خود در نظر گرفته‌اید، به ادامه تحصیل در این قبیل دانشگاه‌ها اقدام کنید.

اهمیت نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری

در طول مقاله بار ها به اهمیت انتخاب رشته اشاره شده است پس با موضوعی بسیار جدی روبرو هستیم. با پیشرفت تکنولوژی قابلیت استفاده هوشمندانه از نرم افزار در این دست تصمیمات مهم نیز در دسترس قرار گرفته است. این نرم افزار ها دارای بانک اطلاعاتی گسترده سال های گذشته و آزمون های آزمایشی کنکور هستند.

با  استفاده از این نرم افزار، اطلاعات شما در سیستم ثبت میشود و با پر کردن فرم علاقه مندی ها، درصد ها، شهر، سهمیه ها و… به شما لیستی ارائه میشود که میتوان گفت بسیار منطقی و واقع بینانه است.

برای استفاده از این نرم افزار کافی است با کارشناسان ایران تحصیل با شماره 9099075307 بطور رایگان تماس گرفته و درخواست انتخاب نرم افزاری رشته بدهید. کارشناسان ما با استفاده از قابلیت های اپلیکیشن انتخاب رشته کنکور سراسری اولویت بندی مناسب شما را ارائه میکنند که تقریبا تمام خصوصیات یک چیدمان اصولی و خوب را دارد.

 

نکات انتخاب رشته دانشگاه سراسری

خلاصه مقاله انتخاب رشته کنکور سراسری

در این مقاله تلاش کردیم تا با ارائه توضیحاتی در مورد راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ و مشاوره انتخاب رشته دولتی، ملاک های یک انتخاب درست، شرایط و اصول لازم، راهنمای جامع را در اختیار داوطلبان عزیز قرار دهیم. برای تعیین رشته کنکور سراسری خوب و درست و مشاوره، بهتر است که از یک مشاور با تجربه و ماهر، کمک بگیرید.

در واقع، چنانچه شما می خواهید متناسب با رتبه خود در یکی از بهترین دانشگاه‌ها و رشته‌های مورد نظرتان پذیرفته شده و بدانید که کدام رشته با شخصیت و شرایط شما سازگاری بیشتری دارد، می‌توانید با مشاوران ایران تحصیل با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ در ارتباط باشید. همکاران ما در همه روزهای کاری هفته از ساعت 8 صبح الی 12 شب از طریق شماره های زیر پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود.

جهت دانلود پی دی اف مقاله انتخاب رشته کنکور روی لینک کلیک کنید.

4.4/5 – (20 امتیاز)

انتخاب رشته کنکور سراسری چه زمانی آغاز می شود؟

هنوز اطلاعیه ای مبنی بر شروع انتخاب رشته آزمون سراسری سال جاری منتشر نشده است.

برای انتخاب رشته کنکور سراسری به کجا باید مراجعه کرد؟

متقاضیان بایستی در زمان های مقرر به سایت سازمان سنجش مراجعه و برای انتخاب رشته اقدام نمایند.

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟

نحوه انتخاب رشته به صورت مرحله به مرحله در مقاله بیان شده است، لطفا مقاله را مطالعه نمایید.

source

توسط funkhabari.ir