احساس چیزی در گلو گیر کردن: یکی از مشکلاتی که برخی از افراد را به خود درگیر کرده است، احساس بغض گلو است. در این نوع از بیماری، فرد احساس می‌کند که یک توده و یا شی خارجی در گلوی او قرار گرفته است. با این وجود، در بسیاری از موارد با معاینه فیزیکی توده‌ای مشاهده نمی‌شود. این بیماری موجب کلافگی فرد می‌شود و بهتر است برای بهبود آن از راهکارهای موجود استفاده شود.
این بیماری دلایل متفاوتی از جمله مشکل در گره تیروئید، رفلاکس معده، تغییر خلق و خوی، اختلالات عضلات اسکلتی و غیره دارد. مهم ترین تفاوت احساس بغض در گلو با سایر بیماری‌های دارای علائم مشابه، عدم وجود توده یا غده حقیقی است. اگر شما هم چنین احساسی دارید در ادامه با ما همراه باشید تا مهم‌ترین دلایل مشکل ایجاد شده را بیان کنیم.ا یک درمان خانگی و گیاهان دارویی از بخش سلامت مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

احساس چیزی در گلو گیر کردن

اختلال بلع یکی از مشکلات شایع گوارشی است که در اثر آن دهان یا مری عملکرد مناسبی برای رساندن غذا و مایعات را به معده نداشته و فرد دچار حس درد در هنگام غذا خوردن یا عدم توانایی هضم و پس دادن غذا می‌شود. پزشکان رابطه مستقیمی بین اضطراب و اختلال بلع پیدا کرده‌اند که طبق آن استرس و اضطراب زیاد می‌توانند سبب بروز اختلال بلع در یک فرد باشد. به ای نوع اختلال که در تحت اثر سیستم‌های عصبی بروز می‌دهد، اختلال بلع عصبی گویند. در این مقاله ما به بررسی مشکل بلع و اعصاب پرداخته و روش‌های مختلف درمان اختلال بلع عصبیرا شرح خواهیم داد. پس در ادامه همراه ما باشید.

علائم مختلف اختلال بلع عصبی

اگر شما نیز احساس می‌کنید که به اختلال بلع عصبی دچار شده‌اید، نشانه‌های مختلفی برای رد یا تأیید این موضوع وجود دارد. به طور کلی اگر چند نوع از علائم زیر را در خود دیدید بهتر است به دکتر مراجعه کنید، چرا که این نشانه‌ها، علائم وجود مشکلات بلع عصبی در فرد هستند.

  • آبریزش دهان
  • برگشت مکرر غذا به دهان در هنگام غذا خوردن
  • احساس خفگی در حین غذا خوردن
  • مشکل در جویدن
  • فشار در گردن یا قفسه سینه
  • حالت تهوع
  • کاهش وزن غیر عمدی
  • گلو درد
  • درد هنگام بلع (ادینوفاژی)
  • سوزش سردل
  • گرفتگی صدا
  • سرفه یا پریدن غذا در گلو هنگام بلع
  • و…

نشانه‌های اختلال بلع عصبی بیشتر مربوط به هنگام غذا خوردن می‌شود. توجه داشته باشید که این علائم در هنگامی که فرد استرس یا اضطراب دارد، شدیدتر می‌شود.

احساس چیزی در گلو گیر کردن-1

دلایل ابتلا به اختلال بلع عصبی

اصلی‌ترین دلیل ابتلا به این بیماری، مربوط به ایجاد تنش‌هایی در هنگام استرس و اضطراب است. در واقع استرس و اضطراب اثرات منفی زیادی بر روی فرد می‌گذارد که یکی از این تأثیرات مشکل بلع در افراد است. همچنین اختلال بلع عصبی از برگشت اسید معده نیز بروز می‌دهد. به طور کلی علل ابتلا به اختلال بلع عصبی را می‌توان عوامل زیر دانست:

فشار جسمی

فشارهای ناشی از انجام جراحی، کم خوابی، سوء تغذیه، ابتلا به بیماری‌های مزمن، بارداری، حمل کالاهای سنگین و…

فشار عاطفی

فشارهای عاطفی به فشارهایی گفته می‌شود که ناشی از جروبحث‌های شدید، طلاق، مرگ افراد خانواده یا دوستان مشکلات مالی و…

استرس ذهنی

افرادی به استرس ذهنی دچار می‌شوند که تحت عوامل سوء استفاده جنسی، اختلال‌های ذهنی و افسردگی و… قرار گرفته باشند.

چگونه از اختلال بلع عصبی پیشگیری کنیم؟

شما می‌توانید با آرامش بخشیدن به مغز و اعصاب خود و دوری از محیط‌های استرس زا تا حدود زیادی از ابتلا به اختلال بلع عصبی پیشگیری کنید. از جمله از راه‌های پیشگیری از این بیماری عبارت‌اند از:

  • تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، انجام بازی‌های کامپیوتری بدون استرس و هر فعالتی که باعث تخلیه عصبی و آرام شدن شما می‌شوند.
  • صحبت کردن با یک روان‌شناس یا یک دوست قابل اعتماد در مورد رویدادهای روزانه و آنچه باعث عصبانیت شما می‌شود.
  • نفس کشیدن به آرامی در مواقعی که عصبی هستید یا در محیط‌های پر تنش قرار گرفته‌اید.
  • و…

شما می‌توانید با روش‌های گفته شده در بالا، تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری دوری کنید. اما اگر مشکل بلع عصبی به سراغتان آمد بهتر است به یک دکتر متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

انواع راه‌های درمان اختلال بلع عصبی

روش انتخابی برای درمان اختلال بلع عصبی به علت اصلی آن بستگی دارد. از جمله از روش‌های درمانی عبارت هستند از:

دور ماندن از استرس و اضطراب

یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین راه‌های درمان اختلال بلع در اثر اضطراب و حمله‌های عصبی، دور ماندن از عوامل تنش زا است. این روش به عنوان یک روش مکمل در کنار سایر درمان‌ها به کار می‌رود. شما می‌توانید در کنار شروع به درمان بلع به یک روانپزشک مراجعه کرده و تا حد زیادی آرامش روانی خود را تثبیت کنید تا سرعت و کیفیت بهبود شما سریع‌تر شود. توجه داشته باشید که دم‌نوش‌های گیاهی که در طب سنتی نیز تا حدود زیادی اثر بخش هستند.

تغییرات سبک زندگی

با اعمال تغییراتی در زندگی نظیر، تغییر در رژیم غذایی، انجام حرکات و تمرینات گفتار درمانی، تمرینات بلع و … می‌توان اثرگذاری زیادی در روند درمانی شما داشته باشد.

مصرف دارو

مصرف دارو یکی از روش‌های درمانی شایع برای اختلال بلع عصبی است. داروهای مختلفی برای این کار تولید شده‌اند که هر کدام از آن‌ها نحوه‌ی عملکرد متفاوتی داشته و بایستی با توجه به شرایط بیماری فرد تجویز شود. از این رو اکیداً توصیه می‌شود که از مصرف خودسرانه دارو برای درمان اختلال بلع جدا خودداری کنید.

جراحی

اگر هیچ‌کدام از روش‌های درمانی نتیجه مثبتی نداشتند، پزشکان به ناچار دست به عمل جراحی می‌زنند. در روش جراحی، با ایجاد برش‌هایی در ناحیه مری باعث بزرگ‌تر شدن آن و انتقال راحت‌تر غذاها می‌شوند. توجه داشته باشید که فردی که عمل جراحی می‌شود، بایتی تا حدود زیادی از استرس و اضطراب به دور باشد.

احساس چیزی در گلو گیر کردن-2

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اختلال بلع عصبی یکی از مشکلات گوارشی است که در اثر حملات عصبی و یا قرار گیری در موقعیت‌های استرس زا و اضطراب زا رخ می‌دهد. برای این اختلال روش‌های درمانی زیادی وجود دارد که می‌تواند به بهبودی فرد منجر شود. شما نیز اگر علائمی از این بیماری را در خود می‌بینید بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و یا اگر امکان مراجعه حضوری را ندارید از یک دکتر آنلاین گوش، حلق و بینی کمک بگیرید.

اختلال بلع عصبی به چه معناست؟

عملکرد نادرست دهان یا مری و عدم رسیدن غذا به معده در اثر عواملی نظیر استرس و اضطراب که به سیستم‌های عصبی ربط دارند.

بلع عصبی قابل درمان است؟

بله – روش‌های مختلفی برای درمان این اختلال وجود دارد.

 

source

توسط funkhabari.ir