علت نحسی و حرام بودن ماه صفر چیست؟

علت نحسی و حرام بودن ماه صفر را در اینجا بخوانید.

علت نحسی و حرام بودن ماه صفر چیست؟ چرا ماه صفر سنگین است؟

صفر از ماه های قمری است که در آنها به طهارت و تجدید نظر و تقرب به خداوند متعال برای رسیدن به تقوا توصیه شده است. به محض فرارسیدن ماه صفر، اخبار فراوانی از بدبینی و بدشانسی و ترس از روزهای این ماه می شنویم که بعد از ماه های حرامی که خداوند متعال از جنگ نهی کرده است. هر کس در این ماه مرتکب گناه شود باید عجله کند که توبه کند، برخی این ماه را نیز حرام می دانند. در ادامه این مطلب می گوییم علت نحسی و حرام بودن ماه صفر چیست؟ چرا ماه صفر سنگین است؟

همچنین بخوانید: دعای اول ماه صفر برای دفع بلا

علت نحسی و حرام بودن ماه صفر چیست؟

با مراجعه به آداب و رسومی که در دوران باستان مشخصه اعراب بود، ماه صفر نمایانگر بدشانسی بود، زیرا پس از پایان ماه های حرام برای جنگ، خانه‌ها خالی از مردان بود، زیرا آنها برای جنگ بیرون می‌رفتند و چه نتایجی از این جنگ‌ها که قبایل عرب شاهد آن بودند، ناگوار بود. بخت و اقبال و بدشانسی ممکن است به دلیل ویرانی و کشتار مردان و بلای ناشی از آن منطقی باشد.

اما پس از گسترش اسلام، در هیچ یک از احادیث نبوی به وجود نحس یا رابطه ای بین آن و ماه صفر اشاره ای نشده است، علیرغم اینکه شاهد چندین حادثه غم انگیز از جمله رحلت رسول الله صلی الله علیه وسلم هستیم. لازم است بار دیگر تاکید شود که احادیث و روایات نبوی در این ماه از نحسی و بدشانسی خالی است.

در برخی از منابع به نحس بودن ماه صفر اشاره شده است، بخصوص به چهار روز پایانی این ماه که مصادف با رحلت رسول اکرم صلی الله علیه و آله است. علت نحس بودن این ماه را مصیبت هایی از جمله رحلت حضرت محمد (ص)، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا را بیان کردند. به علاوه اولین روزهای این ماه مقارن است با ورود کاروان اسرای کربلا به شهر شام و همچنین شروع جنگ صفین در اولین روز از صفر بوده است.

در ماه محرم بود که با درگذشت پیامبر، وحی نیز قطع شد. امام علی علیه السلام در این خصوص فرمودند: با رحلت رسول اکرم (ص) چیزی قطع شد که با درگذشت هیچ انسان دیگری قطع نمی شد.

همچنین بخوانید: نماز اول ماه صفر

چرا ماه صفر سنگین است؟

چرا ماه صفر سنگین است؟

رسول اکرم (ص) با توجه به آنکه در این ماه بلایایی عظیم نازل شده است فرمودند “ماه صفر از ماه های سنگین است.” در برخی از اخبار اسلامی به نحس بودن این ماه اشاره شده است و مسلمانان را از انجام امور مهم بر حذر داشته و توصیه کرده است که برای دفع بلایا در این ماه زیاد صدقه بدهند. به این علت است که مسلمانان از ماه محرم به نحسی و بد شگون بودن یاد می کنند.

شیخ عباس قمی نیز در مفاتیح الجنان به نحس بودن و سنگین بوده این ماه اشاره کرده است. ایشان در کتاب خود آورده است: “بدان که ماه صفر به نحس بودن شهرت دارد و شاید علت آن، مصادف شدن وفات رسول اکرم صلی الله علیه و آله در این ماه است، همچنین نحس بودن روز دوشنبه به همین علت است و یا به این دلیل که این ماه بعد از سه ماه حرام (ذی القعده، ذی الحجه و محرم) قرار دارد که در آن سه ماه جنگ و کشتار نبود و در ماه صفر شروع به قتل می کردند و خانه ها از اهالی آن خالی می شد.”

حتی روایتی از حضرت محمد صلی الله علیه و آله وجود دارد که فرمودند: “هر کسی پایان ماه رمضان را به من خبر دهد، من بشارت بهشت را به او می دهم.”

از جمله دیگر حوادث تاریخی تلخ این ماه می توان به وفات حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین علیه السلام در پنجمین روز از سفر اشاره کرد. جنگ صفین نیز در این ماه بوده است و همچنین عمار یاسر که از صحابی پیامبر بودند به شهادت رسیدند که این واقعه برای اهل بیت و شیعیان مصیبت سنگینی بود.

همچنین بخوانید: دعای هر روز ماه صفر

آیا ماه صفر نحسن و سنگین است؟

منشأ بدبینی جوامع در ماه صفر عرفی و موروثی است و شرعاً ثابت نشده است، مانند بدبینی آنها در روزهای مختلف سال که فرهنگ وحی آن را به شدت منع و نکوهش می‌کرده است. ائمه اطهار علیهم السلام با آنها مبارزه کردند.

این حال در برخی منابع به صدقه دادن در این ماه اشاره شده است. رسول اکرم (ص) لبخند مومن به روی برادر مومن خود را صدقه می داند.

سخن آخر

در این مطلب از آلامتو گفتیم علت نحسی و حرام بودن ماه صفر چیست و چرا ماه سفر سنگین است. همانطور که اشاره شد که اعراب پیش از گسترش اسلام ماه صفر را نحس می دانستند و علت آن شروع جنگ ها پس از ماه های حرام بود. همچنین وفات پیامبر و تنی چند از معصومین نیز این ماه را برای مسلمانان سنگین کرده است.

source

توسط funkhabari.ir