ویرایش انتخاب رشته کنکور زمانی باید انجام شود داوطلبان در زمان انتخاب رشته، کدها را اشتباه وارد کرده باشند. همین اشتباه کوچک منجر خواهد شد که زحمات یک سال شما فنا شود و یک سال دیگر از اهداف بزرگ خود عقب بمانید. بسیاری از افرادی که این اشتباه را انجام دادهاند شاید در ذهن خود درگیر باشند که آیا میشود انتخاب رشته را ویرایش کرد؟ یا چند بار میتوان انتخاب رشته را ویرایش کرد؟
جواب سوال شما پیش ماست، اگر در مهلت مقرر که اعلام میشود، اقدام به ویرایش اطلاعات انتخاب رشته سازمان سنجش کنید، هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد و با دستور العملهایی که در ادامه خواهیم گفت، میتوانید ویرایش انتخاب رشته کنکور سراسری خود را انجام دهید.
ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری
ویرایش انتخاب رشته کنکور و دانشگاه سراسری زمانی ضرورت پیدا میکند که داوطلبان پس از انتخاب رشته اولیه، متوجه شود که انتخابها با اهداف تحصیلی، شغلی یا علایق شخصی همخوانی ندارد و یا اینکه به کل کد انتخاب رشته مورد نظر را اشتباه وارد کردهاند.
سازمان سنجش برای جلوگیری از چنین رخدادهایی، امکان اصلاح انتخاب رشته کنکور سراسری قرار داده است. تعداد دفعات ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری، محدود است و در هنگام ویرایش این اطلاعات باید نهایت دقت را داشته باشید تا به اشتباه خطایی رخ ندهد.
البته به این نکته باید توجه داشت که پس از پایان مهلت تعیین شده توسط سازمان سنجش، امکان ویرایش انتخاب رشته برای داوطلبان وجود نخواهد داشت و آخرین تغییراتی که داوطلبان در صفحه اختصاصی خود ثبت کردهاند، به عنوان انتخاب نهایی آنها در نظر گرفته خواهد شد.
زمان ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری ۱۴۰۳
هنوز زمان دقیق برای ویرایش انتخاب رشته، بهصورت رسمی اعلام نشده است. به طور معمول، ویرایش انتخاب رشته پس از اعلام نتایج اولیه کنکور و در طول بازه زمانی انتخاب رشته انجام میگیرد. این بازه زمانی معمولاً چند روز پس از اعلام نتایج اولیه آغاز میشود و به داوطلبان فرصتی میدهد تا تا پایان مهلت مقرر انتخابهای خود را ویرایش کنند.
در سال گذشته سازمان سنجش در ساعات پایانی انتخاب رشته دانشگاه، مهلت مجددی از تاریخ 15 الی 17 شهریور ماه، برای داوطلبانی که در زمان انتخاب رشته موفق به ثبت کد رشته محل های خود نشده بودند، در نظر گرفت.
پیش بینی میشود که امسال هم داوطلبان برای ویرایش انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 نیز در این بازه زمانی، میتوانند اقدام به ویرایش اطلاعات ثبت شده خود نمایند.
نحوه اصلاح انتخاب رشته سراسری
متقاضیان میتوانند از طریق سامانه سنجش، نسبت به ویرایش انتخاب رشته خود اقدام نمایند. نحوه ویرایش این اطلاعات به شرح زیر است:
- وارد سایت رسمی سازمان سنجش شوید.
- در صفحه اصلی سایت، بخش مربوط به کنکور سراسری را انتخاب کنید.
- با استفاده از شماره پرونده، کد ملی و رمز عبور، وارد حساب کاربری خود شوید.
- در پنل کاربری، گزینه ویرایش انتخاب رشته را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.
- در این صفحه میتوانید تغییرات لازم را در رشتهها و دانشگاههای انتخابی خود اعمال کنید و در صورت لزوم، برخی رشتهها را اضافه، حذف یا ترتیب و اولویتبندی انتخاب رشته کنور آنها را تغییر دهید.
- پس از اعمال تغییرات، یکبار دیگر تمامی انتخابهای خود را مرور کنید تا مطمئن شوید که همه تغییرات بهدرستی اعمال شدهاند.
- در آخر هم روی دکمه ثبت نهایی کلیک کنید تا تمامی تغییرات ذخیره شوند.
- پس از ذخیره شدن تمامی تغییرات، نتیجه نهایی که حاوی اطلاعات انتخاب رشته است را دریافت و آن را در جایی ذخیره کنید.
راهنمای تصویری ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری
قبل از اینکه اقدام به ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری کنید، نیاز است که به یک نکته بسیار مهم، توجه داشته باشید؛ این نکته این است که قبل از اقدام به ویرایش اطلاعات ثبت شده کنید، نیاز است که لیست رشتههای انتخابی خود را از قبل مشخص کنید و مواردی که برای شما در اولویت قرار دارد را تعیین کنید.
مراحل تصویری ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری:
وارد سایت رسمی سازمان سنجش شوید و روی گزینه سراسری، از صفحه اصلی کلیک کنید.
حالا روی گزینه انتخاب رشته کنکور سراسری سال 1403، کلیک کنید.
در صفحه جدید میتوانید از طریق یکی از روشهایی که خود سایت مشخص کرده، وارد سیستم انتخاب رشته شوید. توجه داشته باشید که اگر شماره داوطلبی یا شماره پرونده کنکور خود را فراموش کرده باشید، میتوانید روی لینک مربوط به فراموشی اطلاعات کلیک کنید و اطلاعات ورود به سامانه را بازیابی کنید.
- روش اول: وارد کردن شماره پرونده +شماره پیگیری ثبت نام + عبارت امنیتی
- روش دوم: درج نمودن شماره پرونده + کد ملی + عبارت امنیتی
در قسمت پایین صفحه از بین چهار گزینه موجود، روی گزینه انتخاب رشته و ویرایش اطلاعات کلیک کنید.
در صفحه جدید، میتوانید فرایند ویرایش اطلاعات را انجام دهید.
نکته بسیار مهمی که در این قسمت باید بهخاطر داشته باشید حتما دفترچه انتخاب رشته و اصلاحیه آن را با دقت مطالعه کنید و بعد روی گزینه اطلاعیههای اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1403 را مطالعه نمودهام، تیک تایید را بزنید.
بعد از اینکه تمامی تغییرات را اعمال کردید، یکبار دیگر فرم انتخاب رشته اینترنتی خود را با دقت بررسی کنید تا اشتباهی در آن وجود نداشته باشد. وقتی که درست بودن ترتیب انتخابها مطمئن شدید، در نهایت روی گزینه تایید نهایی کلیک کنید.
پس از ویرایش انتخاب رشته سازمان سنجش به شما کدپیگیری می دهد که لازم است آن را یادداشت کرده و نزد خود نگه دارید.
تعداد دفعات ویرایش انتخاب رشته کنکور
از جمله سوالات پرتکرار داوطلبان کنکور این است که چند بار میتوان انتخاب رشته را ویرایش کرد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که درست است امکان ویرایش انتخاب رشته کنکور سراسری برای داوطلبان مهیا شده است، ولی تعداد دفعات ویرایش، محدود است و این امکان وجود ندارد که هر چند باری که مایل بودید اقدام به ویرایش این اطلاعات بسیار مهم کنید.
بنا به تجربیات سالهای گذشته، تعداد دفعات ویرایش انتخاب رشته کنکور، 5 بار بود. تا به امروز هنوز اطلاعات روشنی در این باره از سوی سازمان سنجش اعلام نشده، ولی به احتمال زیاد امسال هم بین 3 الی 5 بار میتوانید برای ویرایش اطلاعات خود اقدام کنید.
موارد قابل ویرایش در فرم انتخاب رشته کنکور
در هنگام ویرایش انتخابهای رشته کنکور، داوطلبان این امکان را خواهند داشت که به صورت محدود، تغییراتی در انتخابهای خود اعمال کنند تا به بهترین نتیجه ممکن برسند.
این تغییرات میتواند شامل اصلاحات در رشتهها، دانشگاهها، یا ترتیب اولویتها باشد. بهطور کلی، موارد قابل ویرایش در فرم انتخاب رشته به شرح زیر است:
تغییر رشتههای انتخابی:
- اضافه کردن رشتههای جدید
- حذف رشتههای انتخاب شده
- تغییر رشتههای انتخابی به رشتههای دیگر
تغییر دانشگاهها:
- اضافه کردن دانشگاههای جدید
- حذف دانشگاههای انتخاب شده
- تغییر دانشگاههای انتخابی به دانشگاههای دیگر
تغییر ترتیب اولویتها:
- جابهجایی اولویت رشتهها و دانشگاهها بر اساس علاقه و شانس قبولی
اصلاح اطلاعات فردی (در صورت نیاز و با شرایط خاص):
- ویرایش برخی از اطلاعات فردی که در فرم ثبتنام وارد شدهاند (در صورت ارائه این امکان توسط سازمان سنجش)
اصلاح دورههای تحصیلی:
- تغییر نوع دورههای تحصیلی (روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و…)
توجه داشته باشید که ویرایش این موارد، باید با دقت و حوصله انجام شود؛ چرا که پس از پایان مهلت ویرایش، فرم نهایی بهعنوان انتخاب قطعی ثبت میشود و دیگر امکان تغییر وجود نخواهد داشت.
مشاوره انتخاب رشته کنکور
اهمیت مشاوره انتخاب رشته کنکور بسیار بیشتر از آن چیزی است که در نگاه اول به نظر میرسد. از آنجایی که انتخاب رشته یکی از حساسترین مراحل پس از اعلام نتایج کنکور است و تاثیر بسیار زیادی بر آینده تحصیلی و شغلی شما دارد. با در اختیار داشتن مشاور تحصیلی، شما میتوانید با اطمینان بیشتری انتخابهای خود را انجام دهند و از اشتباهات رایجی مانند وارد کردن کد اشتباه رشتهها یا دانشگاهها جلوگیری کنید. مشاوران تحصیلی با شناخت دقیق از رشتهها و دانشگاهها، به شما کمک خواهند کرد تا انتخابهایی هوشمندانه و بر اساس استعدادها و تواناییهای فردی خود داشته باشید.
برای اطلاع از نحوه ویرایش و تغییر اولویت انتخاب رشته سراسری اگر به دنبال یک مشاوره مطمئن و متخصص هستید، میتوانید با مشاوره تلفنی کنکور سراسری سامانه ایران تحصیل تماس بگیرید. متخصصین ما همه روزه حتی در ایام تعطیل از ساعت 8 صبح تا 12 شب آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند.
اخبار پیرامون انتخاب رشته دانشگاه ها
- افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاهها: برخی دانشگاهها ظرفیت پذیرش خود را برای سال تحصیلی جدید افزایش دادند تا نیازهای آموزشی بیشتر را پاسخگو باشند.
- تغییرات در آزمون سراسری: برای اولین بار، تغییراتی در ساختار و محتوای آزمون سراسری اعمال شد که به منظور بهبود فرآیند ارزیابی و کاهش استرس داوطلبان طراحی شده است.
- نرخ قبولی رشتههای پزشکی: رشتههای پزشکی و پیراپزشکی به دلیل افزایش تقاضا، نرخ قبولی بالاتری نسبت به سالهای گذشته داشتند.
- تقاضای بالای رشتههای فنی و مهندسی: به دلیل نیاز بازار کار و درآمد بالای این رشتهها، شاهد افزایش شدید تقاضا برای رشتههای فنی و مهندسی بودیم.
- رشتههای نوظهور و بینرشتهای: برخی از دانشگاهها رشتههای نوظهور و بینرشتهای جدیدی را معرفی کردند که به نیازهای شغلی و فناوریهای جدید پاسخ میدهند.
- تغییر در شرایط پذیرش دانشگاههای دولتی: برخی از دانشگاههای دولتی، شرایط پذیرش خود را تغییر داده و به تاثیر سوابق تحصیلی بیشتر از نتایج آزمون توجه کردند.
- افزایش تعداد دانشگاههای غیرانتفاعی: دانشگاههای غیرانتفاعی در حال گسترش بوده و به دلیل هزینههای پایینتر و انعطافپذیری، استقبال بیشتری از آنها صورت گرفت.
- گسترش تحصیلات تکمیلی: تقاضا برای رشتههای تحصیلات تکمیلی، به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، افزایش یافته و تعدادی از دانشگاهها دورههای جدیدی را ارائه دادهاند.
- توجه به سوابق علمی و پژوهشی: برخی از دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان جدید به سوابق علمی و پژوهشی آنها توجه بیشتری کردند.
- برگزاری مشاورههای انتخاب رشته آنلاین: برای کمک به داوطلبان، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی مشاورههای انتخاب رشته آنلاین را برگزار کردند تا اطلاعات دقیقتری در اختیار داوطلبان قرار دهند.
source