پاپریکا علاوه بر طعمدهندگی عالی، از خواص متعددی برخوردار است:
۱. درمان زخمها
پاپریکا براساس مطالعات و تحقیقات میتواند به بهبود زخمها سرعت ببخشد و جلوی لخته شدن خون را هم بگیرد.
۲. درمان ناراحتی پوستی با پاپریکا
پاپریکا برای بهبود التهاب بدن و همچنین مشکلاتی پوستی مفید است. به علت خواص آنتی اکسیدانی این ادویه، میتوان چنین انتظاری از پاپریکا داشت.
۳. درمان ناراحتی گوارشی
پاپریکا به دلیل وجود فیبر بالا، ادویهای عالی برای گوارش محسوب میشود.
۴. بهبود گردش خون در فولیکول مو
پاپریکا یکی از منابع غنی از ویتامین ب محسوب میشود. این ادویه با تغذیه فولیکول مو موجب تقویت آن خواهد شد.
۵. درمان بیخوابی با پاپریکا
پاپریکا میتواند روی اعصاب تاثیر مثبتی داشته باشد و به همین دلیل با افزایش آرامش بدن، به بهبود کیفیت خواب کمک میکند.
۶. آرامش قلب و جلوگیری از حمله قلبی
پاپریکا حاوی مادهای به نام کپسانتین است. این ماده با کاهش میزان کلسترول بد خون، به بهبود سلامت قلب کمک خواهد کرد.
۷. درمان التهابات بدن
این ادویه یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان در طبیعت محسوب میشود. آنتی اکسیدانها با التهاب در بدن مبارزه میکنند و به همین دلیل، باعث کاهش التهاب در بدن خواهند شد.
۸. کمک به سلامت چشمی
فلفل دلمهای منبعی غنی از ویتامین آ محسوب میشود. همانطور که میدانید، ویتامین آ برای سلامت چشم ضروری است.
۹. افزایش انرژی بدن
در نتیجه واکنشهای بیوشیمیایی که با مصرف پاپریکا در بدن ایجاد میشود؛ سطح انرژی افزایش خواهد یافت. به همین دلیل این ادویه برای روزهایی که انرژی کافی ندارید، گزینهای مناسب خواهد بود.
۱۰. کاهش فشار خون
همانطور که اشاره کردیم، این ادویه روی سلامت عروق تاثیر میگذارد؛ درنتیجه باعث کاهش فشار خون خواهد شد.
۱۱. درمان بیماریهای کبدی، کبد چرب و هپاتیت
این ادویه به دلیل خواص ضد التهابی، به سلامت کبد کمک میکند و میتواند درمانی برای بیماریهای کبدی باشد.
۱۲. درمان سرماخوردگی
از آنجایی که پاپریکا منبعی غنی از ویتامین محسوب میشود، با تقویت بدن با سرماخوردگی مبارزه خواهد کرد. همچنین این ادویه حاوی میزان بالایی از ویتامین سی است که موجب کاهش عوارض سرماخوردگی خواهد شد.
۱۳. درمان سرطان
آنتی اکسیدانها رمزی برای درمان و پیشگیری از سرطان محسوب میشوند. از آنجایی که این ادویه میزان بالایی آنتی اکسیدان دارد، گزینهای عالی برای مبارزه و پیشگیری از سرطان خواهد بود.
پودر پاپریکا به علت وجود ویتامین و مواد معدنی فراوان آن به سلامتی بدن کمک میکند. البته استفاده از این نوع ادویه باید با احتیاط صورت بگیرد؛ زیرا بعضی با مصرف آن، واکنشهای آلرژیک از خود بروز میدهند.
پودر پاپریکا را از کجا بخریم؟
در واقع پاپریکا یک نوع ادویه مجارستانی است که از فلفل قرمز خشک و آسیاب شده بدست میآید. این نوع ادویه در رنگ و طعم غذا تاثیر زیادی میگذارد. رنگ پاپریکا قرمز است و میتوانید آن را از فروشگاههای معتبر و عطاریها در اندازههای مختلف تهیه کنید.
طرز تهیه سس پاپریکا
شما میتوانید سس پاپریکا را با مواد اولیه زیر در منزل تهیه کنید.
روغن زیتون | دو قاشق غذاخوری |
آبلیمو ی تازه | یک قاشق غذاخوری |
فلفل دلمهای قرمز | یک عدد |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
پیازبزرگ | یک عدد |
سیر | یک عدد |
طرز تهیه پاپریکا
ابتدا فلفل دلمه ای قرمز را بشویید و بعد از خشک کردن از وسط به دو قسمت برش بزنید. دانه های سفید آن را جدا کنید و فلفل را به سیخ بکشید. اگر قلمو در دسترس دارید آن را به روغن زیتون آغشته کنید.
فلفل اغشته به زیتون را روی شعله گاز قرار دهید و زمانی که روی سطح آن سیاه و کاملا سوزانده شد، آن را در کیسه پلاستیکی بگذارید. اجازه دهید تا زمان خنک شدن فلفل و عرق کردن کیسه، در همین حالت بماند.
این کار باعث خواهد شد تا پوست سیاه فلفل راحت از روی آن جدا شود. بعد فلفل را روی تخته خرد کنید.
فلفل خرد شده را با آبلیمو، سیر، پیاز و باقیمانده روغن زیتون با دستگاه میکسر له کنید و با ترکیب آن یک پوره بدست خواهد آمد.
طرز تهیه پودر پاپریکا در منزل
همانطور که میدانید فلفل دلمه ای رنگی انواع، اقسام و در رنگهای متفاوت مانند قرمز، نارنجی، زرد و سبز موجود است. برای درست کردن پودر پاپریکا به فلفل دلمهای قرمز نیاز دارید.
چند عدد فلفل دلمهای قرمز را تهیه کنید و کنار بگذارید. فلفلها را بشویید و از قسمتی که کلاهک سبز را نشان میدهد با وسیله برندهای مثل چاقوی تیز برش بزنید.
بعد از اینکه کلاهک را از فلفل جدا کردید، تخم سفید آن بیرون بیاورید و داخل فلفل را کاملا تمیز کنید. سپس بهوسیله تخته و چاقوی تیز برشهای نازک نازک بزنید.
اگر در محیط مرطوبی مانند شمال زندگی میکنید، بهتر است فلفل های برش داده شده را داخل سینی فر و درون فر با درجه ۶۰ سانتی گراد خشک کنید. میتوانید فر را روی کمترین درجه بگذارید تا کاملا خشک شود، ولی حتما یک قاشق غذاخوری لای در فر بگذارید تا رطوبت از فر خارج شود و دقت کنید تا فر بیش از حد داغ نشود. این کار باعث بد رنگ شدن فلفلها خواهد شد.
اگر هم در مناطق خشک زندگی میکنید، میتوانید فلفلهای برش داده شده را روی سینی در فضای باز و در برابر آفتاب مستقیم خشک کنید. بعد از خشک شدن کامل فلفلها آن ها را آسیاب کنید و در شیشه های شفاف نگهدارید.
برای آسیاب و پودر کردن فلفلها میتوانید از آسیاب خانگی استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه پودر پاپریکا خانگی
چنانچه پودر فلفل بعد از آسیاب شدن نم داشت، میتوانید آن را روی سینی استیل بریزید و در برابر آفتاب خشک کنید.
اگر زیاد جلوی آفتاب قرار بگیر،د احتمال سیاه شدن فلفل ها هست.
برای خشک کردن فلفل دلمهای میتوانید از سه روش فر، آفتاب و بخاری استفاده کنید.
روش نگهداری پودر پاپریکا
میتوانید پودر پاپریکا را در مقدار کم و محدود، در کابینت نگه دارید. لزومی به نگهداری از پاپریکار در یخچال وجود ندارد.
فوت کوزه گری تهیه پاپریکا
اگر پاپریکا خشک شده را از روی حرارت برداشتید، بعد از خنکی به سرعت آسیاب کنید. در غیر اینصورت، پاپریکا رطوبت محیط را جذب میکند و حالت بدی به خود خواهد گرفت.
اگر قصد نگهداری بیشتری دارید و به تعداد بیشتری فلفل را آسیاب کرده اید می توانید پاپریکای بهدست آمده را در شیشههای روشن داخل فریزر نگهدارید.
source