علت جلو افتادن پریود چیست؟

اگر می خواهید بدانید علت جلو افتادن پریود چیست و چه چیزی باعث آن می شود، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

علت جلو افتادن پریود چیست؟ چه چیزی باعث جلو افتادن پریود میشود؟

اگر خونریزی قاعدگی در 21 روز از دوره قبلی شما شروع شود، پریود “زود” در نظر گرفته می شود. این به این دلیل است که طول چرخه معمولی بین  21-35 روز است. بنابراین اگر یک ماه سیکل 32 روزه و در ماه دیگر سیکل 27 روزه داشته باشید، نگران نباشید، این کاملا طبیعی است! در این مطلب از آلامتو می گوییم علت جلو افتادن پریود چیست؟ چه چیزی باعث جلو افتادن پریود میشود؟

همچنین بخوانید: لخته خون شبیه جگر در پریودی

علت جلو افتادن پریود چیست؟

جلو افتادن پریود می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از رایج ترین علت جلو افتادن پریود عبارتند از:

1 .جلو افتادن پریود عدم تعادل هورمونی

عدم تعادل در هورمون ها، مانند استروژن و پروژسترون، می تواند باعث تغییراتی در چرخه قاعدگی شود که منجر به پریودهای زودرس می شود.

2 .جلو افتادن قاعدگی استرس

استرس عاطفی یا جسمی می تواند بر تعادل هورمونی تأثیر بگذارد و باعث بی نظمی در چرخه قاعدگی از جمله دوره های اولیه شود. سطوح بالای کورتیزول همچنین باعث کاهش سطح پروژسترون می شود. از آنجایی که پروژسترون یکی از هورمون های تولید مثلی کلیدی است که چرخه قاعدگی شما را تنظیم می کند، این می تواند منجر به چرخه نامنظم شود.

3 .تغییرات وزن

کاهش یا افزایش قابل توجه وزن می تواند بر سطوح هورمونی تأثیر بگذارد و منجر به تغییر چرخه قاعدگی شود و به طور بالقوه باعث پریودهای زودتر از موعد شود.

4 .جلو افتادن پریودی به علت داروها

برخی از داروها مانند کنترل بارداری هورمونی، داروهای ضد افسردگی یا رقیق‌کننده‌های خون می‌توانند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند و باعث پریودهای زودرس شوند.

5 .پیش از یائسگی

زنانی که به یائسگی نزدیک می شوند ممکن است تغییرات هورمونی را تجربه کنند که باعث پریودهای نامنظم از جمله قاعدگی زودرس می شود.

6 .شرایط پزشکی زمینه ای

مسائل بهداشتی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، اختلالات تیروئید، یا فیبروم های رحمی می تواند به بی نظمی های قاعدگی، از جمله قاعدگی های زودرس، کمک کند.

7 .عوامل سبک زندگی

ورزش بیش از حد، رژیم غذایی نامناسب یا اختلالات خواب می تواند بر تعادل هورمونی تأثیر بگذارد و منجر به پریودهای اولیه شود.

8 .پریود شدن زودتر به علت عوارض بارداری

پریودهای اولیه یا خونریزی نامنظم ممکن است به دلیل عوارض در اوایل بارداری مانند خونریزی لانه گزینی یا سقط جنین رخ دهد.

همچنین بخوانید: قطع فوری پریود خانگی

چه چیزی باعث جلو افتادن پریود می شود؟

چه چیزی باعث جلو افتادن پریود می شود؟

نگران نباشید، این شایع تر از چیزی است که فکر می کنید! در واقع، تا 69 درصد از زنان چرخه هایی دارند که تا  6 روز متفاوت است.

همانطور که گفتیم عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی، ورزش و استرس معمولاً بر چرخه قاعدگی شما تأثیر می گذارد. سایر مواقع بیماری زمینه ای مانند PCOS یا اختلال تیروئید ممکن است باعث زودرس پریود شود.

معمولاً اگر پریود زودرس یک بار اتفاق بیفتد، جای نگرانی نیست. اما برای اطلاعات بیشتر درباره اینکه چه چیزی باعث جلو افتادن پریود می شود، ادامه مطلب را بخوانید.

1. جلو افتادن پریود ناشی از محاسبه نادرست

گاهی اوقات ممکن است به سادگی تاریخ های خود را با هم مخلوط کنید. اگر سیکل های نامنظم داشته باشید یا اگر به طور منظم چرخه های خود را ردیابی نکرده باشید، این می تواند به راحتی اتفاق بیفتد.

بسیاری از برنامه های ردیابی دوره وجود دارد که می توانید از آنها برای حذف حدس و گمان از ردیابی چرخه خود استفاده کنید. چنین برنامه های ردیابی می توانند پیش بینی های دقیقی از چرخه شما بر اساس داده ها و الگوهای گذشته شما ارائه دهند. این باعث می‌شود که احتمال اینکه تاریخ‌های شما در آینده با هم مخلوط شود، کمتر می‌شود.

2. جلو افتادن پریود ناشی از خونریزی لانه گزینی

آیا در مورد خونریزی لانه گزینی شنیده اید؟ این تقریباً مانند یک نگاه دزدکی به آنچه در آینده است می ماند!

ممکن است متوجه چند لکه خون در لباس های خود شوید، اما این یک دوره نیست. بلکه نتیجه چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم است. معمولاً در حدود 6-12 DPO اتفاق می افتد و به این دلیل رخ می دهد که رگ های خونی رحم ممکن است در هنگام لانه گزینی جنین به دیواره رحم آسیب ببینند.

خونریزی لانه گزینی به طور قابل توجهی با خونریزی پریود متفاوت است. معمولاً سبک است و فقط تا 2 روز دوام می آورد. معمولاً صورتی یا قهوه ای است.

ممکن است علائم دیگری مانند:

  • گرفتگی خفیف یا ضعیف
  • نوسانات خلقی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • افزایش حساسیت سینه یا حساسیت سینه
  • کمردرد
  • سردرد

اگر فکر می کنید ممکن است خونریزی لانه گزینی را تجربه کنید، یک روز بعد از پریود مورد انتظار خود تست بارداری انجام دهید تا بارداری شما تایید شود.

3. کنترل بارداری هورمونی باعث جلو افتادن پریود

اگر از کنترل بارداری هورمونی استفاده می کنید، ممکن است در خارج از دوره برنامه ریزی شده خونریزی خفیف داشته باشید. این لکه بینی خارج از پریود شما به عنوان “خونریزی ناگهانی” نامیده می شود و ممکن است با یک دوره اولیه اشتباه گرفته شود.

اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق کند، ممکن است خونریزی ناگهانی داشته باشید:

  • شما کنترل بارداری را در 3-6 ماه گذشته شروع کرده اید
  • شما اخیراً کنترل بارداری را تغییر داده اید
  • فراموش کرده اید که قرص های ضدبارداری خود را مصرف کنید یا آنها را به طور منظم مصرف نمی کنید
  • شما از کنترل بارداری اضطراری مانند طرح B استفاده کردید
همچنین بخوانید: چرا پریود شدم ولی خونریزی ندارم

4. ورزش زیاد باعث جلو افتادن قاعدگی

ورزش زیاد هیپوتالاموس را سرکوب می کند. این ناحیه ای از مغز است که هورمون هایی مانند FSH و LH تولید می کند. از آنجایی که ورزش هیپوتالاموس را سرکوب می کند، تولید FSH و LH را کاهش می دهد.

همچنین، ورزش بیش از حد در طول زمان باعث کاهش میزان چربی در بدن می شود که منجر به کاهش سطح استروژن می شود.

5. بلوغ

دختران جوان معمولاً اولین قاعدگی خود را در حدود 12-13 سالگی تجربه می کنند. در دوران بلوغ، فرآیند تنظیم چرخه قاعدگی که به عنوان محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تخمدان شناخته می شود، هنوز نابالغ است.

دوره انطباق می تواند باعث نامنظم شدن، زودرس یا دیررس شدن قاعدگی شود. 60-80 درصد سیکل ها در حدود 3 سال منظم می شوند.

6. اندومتریوز باعث زودتر پریود شدن

اندومتریوز یک بیماری زنان و زایمان است که در آن بافت داخلی رحم (با نام مستعار بافت آندومتر .در خارج از رحم رشد می کند.

این می تواند منجر به علائمی مانند:

  • پریودهای نامنظم
  • دوره های سنگین
  • خونریزی بین پریودها
  • درد شدید شکم
  • دوره های دردناک

خونریزی بین قاعدگی را می توان به راحتی با پریود اشتباه گرفت. علاوه بر این، اغلب بافت بیشتری برای ریختن در هر چرخه وجود دارد. این ممکن است باعث شود که عادت ماهانه شما زودتر بیاید و با خونریزی شدید همراه شود.

7. بیماری تیروئید باعث جلو افتادن پریود

غده تیروئید شما نقش مهمی در تنظیم متابولیسم و ​​هورمون های شما ایفا می کند. این به طور مستقیم بر تولید، انتقال و حذف استروژن و پروژسترون تأثیر می گذارد. هورمون های تیروئید نیز در رشد فولیکول های تخمدان نقش دارند. این فولیکول ها هورمون هایی ترشح می کنند که بر چرخه قاعدگی تاثیر می گذارند.

هنگامی که عملکرد تیروئید مختل می شود، می تواند چرخه قاعدگی شما را از بین ببرد. این ممکن است باعث شود که دوره های کوتاه تر یا طولانی تر داشته باشید.

8. اختلال در ریتم شبانه روزی

ریتم شبانه روزی شما (“ساعت داخلی” بدن شما . ارتباط نزدیکی  با چرخه قاعدگی شما دارد. اختلال در ریتم شبانه روزی شما می تواند باعث بی نظمی قاعدگی شود. اگر در شیفت شب کار می کنید یا اخیراً به منطقه ای با منطقه زمانی متفاوت سفر کرده اید، ممکن است این اتفاق بیفتد.

9. برخی از بیماری های مقاربتی باعث جلو افتادن پریود

بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک شایع هستند و اگرچه ممکن است در هنگام بروز علائمی ایجاد نکنند، اما شناخته شده‌اند که باعث ایجاد لکه بین دوره‌های قاعدگی یا ترشحات خونی می‌شوند.

همچنین بخوانید: باز کننده قاعدگی قوی

سخن آخر

اگر دوره‌های اولیه ثابت یا هر نگرانی دیگری در رابطه با چرخه قاعدگی خود را تجربه می‌کنید، ضروری است که برای تشخیص و درمان مناسب با یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

source

توسط funkhabari.ir