پریدن غذا در گلو و راه حل: بر اساس آمار، در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۵۰۰ مورد مرگ ناشی از خفگی در ایالات متحده گزارش شده است، که سالمندان و کودکان خردسال بیشترین خطر را در این زمینه دارند.
پس از مرگ دانیلا لارئال چیرینوس، دوچرخهسوار المپیکی ونزوئلا بر اثر خفگی ناشی از پریدن غذا در گلو در لاس وگاس، یک جراح گوش و حلق و بینی از اوهایو توصیههای مهمی را برای مقابله با خفگی ارائه کرده است. در بخش سبک زندگی از سری مطالب مهارت های زندگی با مجله گفتنی همراه باشید.
پریدن غذا در گلو و راه حل:
دکتر تونیا ال. فارمر، که در شبکههای اجتماعی به نام دکتر نوز بست شناخته میشود، در یک ویدیوی پربازدید در تیکتاک، اقدامات لازم برای زمانی که فردی به تنهایی دچار خفگی میشود را توضیح داده است.
بر اساس آمار، در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۵۰۰ مورد مرگ ناشی از خفگی در ایالات متحده گزارش شده است، که سالمندان و کودکان خردسال بیشترین خطر را در این زمینه دارند.
پریدن غذا در گلو و راه حل دکتر فامر
1. تماس با اورژانس: حتی اگر قادر به صحبت کردن نیستید، با شماره اورژانس تماس بگیرید و خط را باز نگه دارید. اپراتور متوجه نیاز شما به کمک خواهد شد و نیروهای امدادی را اعزام خواهد کرد.
2. سرفه شدید: اگر میتوانید صحبت کنید یا سرفه کنید، به این معنی است که انسداد کامل نیست و هوا هنوز جریان دارد. سعی کنید تا حد امکان شدید سرفه کنید تا غذا خارج شود.
3. انجام مانور هایملیخ روی خودتان: اگر نمیتوانید سرفه کنید یا هیچ هوایی جریان ندارد، میتوانید مانور هایملیخ را روی خودتان انجام دهید. دو روش برای این کار وجود دارد:
– شکم خود را به یک صندلی یا لبه میز فشار دهید تا غذا خارج شود. مراقب باشید که لبههای تیز نداشته باشد تا به شکم آسیب نرسانید.
– اگر این روش موثر نبود، مشت خود را زیر قفسه سینه و در وسط شکم قرار دهید و به سمت داخل و بالا فشار دهید.
دکتر فارمر تاکید میکند که حتی اگر موفق به خارج کردن غذا شدید، باز هم باید به بیمارستان مراجعه کنید، زیرا ممکن است آسیبهایی به گلو یا اندامهای داخلی وارد شده باشد.
مایو کلینیک نیز توصیههای مشابهی ارائه کرده است. آنها پیشنهاد میکنند که اگر خم شدن روی سطح سخت موثر نبود، مشت خود را کمی بالاتر از ناف قرار دهید، با دست دیگر آن را بگیرید و به سمت داخل و بالا فشار دهید.
این توصیهها میتواند در شرایط اضطراری نجاتبخش باشد، اما بهترین راه پیشگیری، آرام غذا خوردن و جویدن کامل غذا است. همچنین، آگاهی از این روشها و آموزش آنها به اطرافیان میتواند در مواقع بحرانی بسیار مفید باشد.
source