حتماً شما هم دیده‌اید که چند رتبه در کارنامه کنکور درج می‌شود و قطعاً این رتبه‌ها با هم تفاوت‌هایی دارند. رتبه در منطقه چیست؟ این سؤال ممکن است که برای خیلی از دانش‌آموزانی که قصد ورود به دانشگاه را پیش ‌بیاید. رتبه در منطقه در واقع یکی از رتبه‌هایی است که در کارنامه کنکور درج می‌شود. این رتبه جایگاه شما را در میان داوطلبان منطقه خودتان نشان می‌دهد و تفاوت بسیار زیادی با رتبه در سهمیه و رتبه کل کشوری دارد.

هدف از آشنایی با رتبه در منطقه

کارنامه کنکور سراسری دارای رتبه‌های مختلفی است و همین موضوع باعث می‌شود که خیلی از داوطلبان با مشاهده کارنامه و دیدن این رتبه‌ها دچار سر در کمی و ابهام گردند و سوالاتی برای آنها پیش بیاید. این سوال‌ها عموماً مواردی مثل تفاوت رتبه کشوری و رتبه در منطقه را در بر می‌گیرند. اصلاً کدام رتبه ملاکی برای انتخاب رشته کنکور است؟ یا منظور از رتبه در منطقه چیست؟

باید بدانید تمامی شهر و استان یا حتی روستاهای کشور در سه منطقه کلی دسته‌بندی می‌شوند. رتبه در منطقه یک، دو و سه از جمله رتبه‌هایی هستند که در کارنامه کنکور درج می‌گردند. اکنون شاید این سؤال به ذهن شما خطور کند که کدام رتبه اهمیت بیشتری برای قبولی در دانشگاه دارد و نشان‌دهنده رتبه اصلی شما در کنکور سراسری است؟ برای دریافت پاسخ این سؤالات با ما همراه شوید.

هدف از آشنایی با رتبه در منطقه

پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور، داوطلبان باید زمان انتخاب رشته به سهمیه نهایی خود توجه کنند. همان‌طور که گفتیم در کارنامه کنکور سراسری رتبه‌های مختلفی می‌بینیم. همین امر باعث می‌شود که برخی از دانش‌آموزان بپرسند که چرا رتبه کنکور در چند منطقه تقسیم‌بندی می‌گردد؟ یا سهمیه کدام منطقه بهتر است؟ رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟

تعیین رتبه در منطقه چه اهمیتی دارد؟

امکانات آموزشی تمامی شهر و روستاها کشور ما در یک سطح نیست. به طور مثال امکانات دانش‌آموزانی که در منطقه یک درس می‌خوانند خیلی بیشتر از دانش‌آموزان ساکن در مناطق سه است. به همین دلیل و باتوجه‌ به لزوم روی کار آمدن عدالت در بین تمامی دانش‌آموزان، سازمان سنجش کشور دانش‌آموزان را به گروه‌های مختلفی تقسیم‌بندی کرده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رتبه کنکور لازم برای بورسیه پزشکی خارج، روی لینک مربوطه کلیک کنید.

پس از این که نتایج اولیه کنکور اعلام شد، فرد در کارنامه خود مواردی مثل رتبه کشوری و رتبه در سهمیه را می‌تواند مشاهده کند. هرچه از منطقه یک به‌سوی منطقه سه می‌‌رویم، امکانات آموزشی کمتر می‌شود. پس همین موضوع سبب می‌گردد که دانش‌آموزان مناطق یک رتبه بهتری به نسبت سایر مناطق کسب کنند.

البته که تعیین رتبه در منطقه به موارد بسیاری زیادی بستگی دارد. پس نمی‌توان به طور دقیق ذکر کرد که کدام رتبه بهتر یا بدتر است. به‌هرحال هریک از دانشگاه‌های کشور ایران برای هر یک از رتبه‌های که در مناطق مشاهده می‌کنید، ظرفیت پذیرش خاصی دارند.

برای مثال ممکن است که یک دانشگاه دولتی فقط 100 نفر دانشجو برای رشته مهندسی پزشکی جذب کند. در بین این 100 نفر دانشجو، معمولا دانشجویان بیشتری از مناطق 3 یا محروم پذیرفته می‌شوند. چون دانشگاه وظیفه دارد که ظرفیت های هر یک از مناطق را متفاوت در نظر بگیرد. سپس برای اجرای عدالت آموزشی، ظرفیت پذیرش را در مناطق محروم و کم برخورداربالا تر ببرد.

اهمیت تعیین رتبه در منطقه

رتبه در منطقه در کجای کارنامه است؟

رتبه در منطقه در کجای کارنامه است؟ داوطلبانی که می‌خواهند رتبه در منطقه خود را مشاهده کنند، باید کارنامه کنکور سراسری را از سایت سازمان سنجش دریافت نمایند. سپس به سراغ جدول وضعیت رتبه و نمره کل داوطلب در هر زیر گروه بروند و در ردیف سوم قسمتی که نوشته شده رتبه در سهمیه نهایی رتبه خود را ببینید.

البته این رتبه بر اساس منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید باید در نظر بگیرید. زیرا ستون‌های مختلفی هستند که رتبه شما در مناطق متفاوت را نشان می‌دهند. پذیرش در دانشگاه‌های کشور بر اساس بومی و کشوری بودن یک‌رشته صورت می‌گیرد. این دسته‌بندی طبق پراکندگی رشته‌های ارائه شده در دانشگاه‌های هر استان، قطب، کشور و ناحیه صورت می‌گیرد.

تفاوت رتبه در منطقه و رتبه کل در سهمیه

با کدام رتبه انتخاب رشته کنیم؟ کشوری یا منطقه؟ بعد از شناخت رتبه در منطقه شاید این سؤال به ذهن شما خطور کند که تفاوت رتبه کل در سهمیه با رتبه در منطقه چیست؟

در واقع منطقه، یک نوع سهمیه است که برای داوطلبان در نظر گرفته می‌شود. به‌غیراز رتبه در منطقه، رتبه در سهمیه نهایی هم وجود دارد که داوطلبان را در یک گروه با سهمیه‌های مشابه مورد سنجش قرار می‌دهد.

رتبه کل در سهمیه یعنی همان رتبه‌ای که برای بعضی از داوطلبان رتبه در منطقه و برای برخی رتبه در سهمیه ایثارگران 5 الی 25 درصد در نظر می‌گیرند. آن دسته از افراد که سهمیه نهایی سهمیه مناطق است، شاهدی گواه بر این امر هستند. اما این رتبه برای کسانی که سهمیه 5 تا 25 درصد دارند، متفاوت است.

تفاوت رتبه در منطقه و رتبه کل

داوطلبانی که از سهمیه ایثارگران بهره بردند، می‌توانند با مشاهده سهمیه نهایی در بالای کارنامه خودشان متوجه شوند که چه نوع سهمیه‌ای (ایثارگری، منطقه‌ای)، داشته‌اند. درصورتی‌که سهمیه مورداستفاده منطقه‌ای باشد، منطقه نهایی تعیین شده برای داوطلب در قسمت بالای کارنامه نشان می‌دهند.

به‌طورکلی رتبه داوطلب در سهمیه رتبه‌ای است که داوطلبان را که در یک گروه خاص هستند و سهمیه مشابه دارند، طبقه‌بندی می‌کند. این رتبه نشان‌دهنده جایگاه هر فرد در یک سهمیه مشابه است. اما رتبه در منطقه به‌نوعی نشان‌دهنده جایگاه افراد در منطقه‌ای که مورد سنجش قرار گرفته‌اند، محسوب می‌شود.

تأثیر رتبه در منطقه در قبولی

هریک از دانشگاه‌های کشور برای هریک از مناطق سه‌گانه با درنظرگرفتن تعداد متقاضی هر منطقه ظرفیت پذیرش مشخصی را در نظر گرفته‌اند. ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در مناطق محروم بیشتر از سایر مناطق است. رتبه در منطقه برای انتخاب رشته در تمامی دانشگاه‌های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی اهمیت زیادی دارد.

جالب است که بدانید برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد در زمان گذشته رتبه کشوری اهمیت زیادی داشت. اما در حال حاضر رتبه در سهمیه یک عدد خیلی مهم محسوب می‌شود. بیشتر از این که رتبه در منطقه در انتخاب رشته حائز اهمیت باشد، رتبه کشوری جایگاه مهمی دارد. رتبه کشوری همان رتبه بدون اعمال سهمیه است؛ بنابراین تأثیر رتبه در انتخاب رشته بر اساس نوع دانشگاه متفاوت است. برای انتخاب رشته در دانشگاه‌های روزانه، رتبه در منطقه اهمیت زیادی دارد. البته نسبت به رتبه کل بدون سهمیه مناطق.

تأثیر رتبه در منطقه در قبولی

خلاصه مطلب

همان‌طور که گفتیم رتبه در منطقه برای انتخاب رشته دانشگاه‌های عالی اهمیت زیادی دارد. عوامل مختلفی بر روی رتبه در منطقه تأثیر می‌گذارند. برای برقراری عدالت آموزشی مسئولان سنجش تصمیم گرفتند که با درنظرگرفتن مناطق زندگی داوطلبان به آنها سهمیه‌هایی بدهند. زیرا در برخی شهرها امکانات تحصیلی کمتر و در برخی از شهرها بیشتر است و به همین دلیل شاید دانش‌آموزان مناطق برخوردار نتیجه بهتری بگیرند و در حق دانش‌آموزان دیگر اجحاف شود.

برای دانلود PDF مقاله رتبه در منطقه چیست؟ کلیک کنید.

به این پست امتیاز دهید

 تفاوت رتبه در منطقه و رتبه کل در سهمیه در چیست؟

به‌طورکلی رتبه داوطلب در سهمیه به رتبه‌ای گفته می‌شود که داوطلبان را که در یک گروه خاص هستند و سهمیه مشابه دارند، طبقه‌بندی می‌کند. این رتبه نشان‌دهنده جایگاه هر داوطلب کنکور در یک سهمیه مشابه است. اما رتبه در منطقه به‌نوعی نمایانگر جایگاه افراد در منطقه‌ای که مورد سنجش قرار گرفته، به‌حساب می‌آید.

تأثیر رتبه در منطقه در قبولی چگونه است؟

تأثیر رتبه در منطقه در قبولی، تا حدود زیادی به نوع دانشگاه شما بستگی دارد. زیرا شرایط برای دانشگاه‌های عالی، آزاد و پیام‌نور فرق می‌کند.

منظور از رتبه در منطقه چیست؟

رتبه در منطقه به‌نوعی نمایانگر جایگاه افراد در منطقه‌ای که مورد سنجش قرار گرفته است محسوب می‌شود.

source

توسط funkhabari.ir