فراروـ  املت یکی از غذا‌های ساده، خوشمزه و بسیار محبوب بین ما ایرانی‌هاست که برای تمام وعده‌های غذا در طول شبانه‌روز مناسب است و این روز‌ها در منوی قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌ها هم جایگاه ویژه‌ای دارد. املت در عین حال که غذای ساده‌ای است و مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا می‌شود، نکات و فوت و فن‌های زیادی دارد. املت در ایران به روش‌های متفاوت و با مواد اولیه گوناگونی طبخ می‌شود که می‌توان گفت تخم مرغ در همه آن‌ها ثابت است. املت گوجه فرنگی، املت تخم مرغ، املت لوبیا شاهپوری، املت تن ماهی، املت سبزیجات، املت سیب زمینی و… ازجمله املت‌های خوشمزه و مرسومی است که در کشورمان طبخ می‌شود. املت زیتون یکی ازا نواع املت‌های هتلی بسیار خوشمزه و شیک است که از ترکیب زیتون با رب گوجه، گوجه خشک، تخم مرغ و پنیر پارمسان تهیه می‌شود. اگر دوست دارید یک صبحانه مهیج و خوشمزه را با روشی آسان برای اعضای خانواده درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش املت زیتون همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ: ۴ عدد
زیتون بدون هسته: ۱۰۰ گرم
گوجه خشک: ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پارمسان: به میزان لازم
آبلیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم

طرز تهیه

املت زیتون

برای درست کردن این املت خوشمزه ابتدا روغن را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا داغ شود. رب گوجه فرنگی و رب انار را داخل روغن بریزید و همراه با نمک به مدت ۱ دقیقه تفت بدهید، سپس زیتون خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد مخلوط شود. حالا گوجه خشک را اضافه کنید و آبلیموی تازه را روی مواد بریزید. یک دقیقه بعد، تخم مرغ‌ها را روی املت با فاصله از هم بشکنید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا تخم مرغ ببندد، سپس درب ماهی تابه را بردارید و کمی جعفری خرد شده و پنیر پارمسان روی املت بپاشید. در این مرحله املت زیتون خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با نان تست، انواع نان‌های ترد یا نان‌های سنتی سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ زیتون یکی از خوشمزه‌ترین و مفیدترین خوردنی‌های همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر می‌کند و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین آ می‌تواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. برخی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین برخی درد‌ها در مفاصل می‌شود. زیتون سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی است که می‌تواند از بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.

حال که با برخی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برای‌تان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریده‌اید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟
همه انواع زیتون‌ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آن‌ها با آب است؛ یعنی اینکه زیتون‌ها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتون‌ها از بین رفت، دوباره آن‌ها را در آب نمک که مقدار شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتون‌ها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گل‌پر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.

۲ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه املت زیتون سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، آن را با کمی سرکه رقیق کنید.

۳ـ پنیر پارمسان یکی از محبوب‌ترین انواع پنیر‌های ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکه‌ای و ورقه‌ای در بازار موجود است. پارمسان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی می‌برد. این پنیر سرشار از پروتئین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمسان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپ‌ها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمسان با پنیر پیتزا‌های معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آن‌هاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمسان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما می‌توانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید. پنیر پارمسان را مانند سایر پنیر‌های پیتزا داخل فریزر نگهداری کنید.

source

توسط funkhabari.ir