انتخاب رشته کنکور سراسری 1403  از امروز 1403/06/13 آغاز شده و تا مورخ یکشنبه 1403/06/18 ادامه خواهد داشت، اینجا ایستگاه آخر از ماراتن کنکور 1403 است و زمان آن فرا رسیده  که شما داوطلب عزیز محصول تلاش‌های چند ساله‌ خود در مسیر دشوار کنکور را درو کنید. اما سوال اصلی اینجاست که چگونه انتخاب رشته کنیم؟ انتخاب رشته صرفاً پر کردن لیست 150 اولویت از کد رشته‌ و دانشگاه ها در سایت sanjesh.org نیست!

داوطلبان گرامی توصیه می کنیم حتما قبل از هر اقدامی در راستای تکمیل فرم اولویت های انتخاب رشته کنکور 1403 در سایت سنجش، این مقاله را با دقت فراوان مطالعه کنید در این مقاله که توسط جمعی از اساتید و مشاوران تحصیلی سطح یک کشور گردآوری و تولید شده، تمام راهنمایی و آموزش تصویری لازم جهت آموزش دقیق فرآیند و نحوه انجام انتخاب رشته و از صفر تا 100 هر آنچه در مسیر انتخاب رشته کنکور نیاز دارید وجود دارد.

لینک مستقیم ورود به سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 

 

6 تحول مهم در انتخاب رشته کنکور 1403

انتخاب رشته کنکور حاصل محاسبه نهایی معادلاتی پیچیده و چند مجهولی است که پاسخ آن فقط با بررسی دقیق جمعی از فاکتور های مهم مانند علایق شما، بازار کار، کیفیت دانشگاه، اقتضائات رشته و در نهایت اولویت‌بندی بر اساس شرایط شخصی و خانوادگی شما، همه مواردی هستند که باید نسبت به آن‌ها اشراف داشته باشید.

در طول سالیان اخیر، فرآیند انتخاب رشته کنکور تغییرات بسیاری را به خود دیده است و بسیار متفاوت از گذشته شده است. ۶ مورد از مهمترین تغییرات صورت گرفته در انتخاب رشته عبارتند از:

  • 1.ادغام شدن کنکور دانشگاه سراسری و آزاد

یکی از مهم‌ترین تغییرات سالیان اخیر، کاهش تعداد کنکورها و ادغام کنکور دانشگاه‌های آزاد و سراسری است. در حال حاضر نتایج کنکور سراسری برای دانشگاه آزاد نیز محاسبه می‌شود و ملاک مجاز شدن به انتخاب رشته در انواع دانشگاه‌های سراسری، آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور، کارنامه و رتبه‌ی کنکور است.

  • 2.تأثیر سوابق تحصیلی

با هدف حذف تدریجی کنکور و افزایش تأثیر امتحانات کتبی، تأثیر سوابق تحصیلی در رتبه‌ی کنکور بیشتر شده است. برای کنکور سراسری ۱۴۰۳، تأثیر سوابق تحصیلی ۵۰ درصد خواهد بود. بدین صورت که سهم نمرات سابقه‌ی تحصیلی برای پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی در سال تحصیلی 1403 – 1404 فقط پایه دوازدهم به میزان 50 درصد با تاثیر قطعی است.

  • 3.اضافه و تلفیق شدن برخی رشته‌ های جدید دانشگاهی

هر ساله با انتشار دفترچه انتخاب رشته، مجموعه‌ای کد رشته/محل‌های جدید اضافه می‌شود. در این میان برخی رشته‌ها حذف می‌گردند. برخی با دیگر رشته‌ها تلفیق شده و رشته‌ی جدیدی معرفی می‌شود. برخی رشته‌های جدید نیز در قالب رشته‌های میان‌رشته‌ای به لیست کد رشته/محل‌ها اضافه می‌شوند.

  • 4.پر رنگ شدن نقش مشاوره انتخاب رشته کنکور

با توجه به افزایش تعداد رشته‌ها، تغییر مداوم ظرفیت‌ها، تنوع رشته‌ها، تغییر فرصت‌های شغلی و بازار کار، تغییر ذائقه‌ها و علایق داوطلبان فرآیند انتخاب رشته کنکور پیچیده‌تر از همیشه شده است. و به همین دلیل برای یک انتخاب هوشمندانه بر اساس معدل و استفاده از بهترین فرصت‌ها و بالا بردن شانس قبولی، نیاز به مشاوره انتخاب رشته کنکور بیش از پیش احساس می‌شود.

  • 5.تکامل تکنیک‌های انتخاب رشته کنکور

برای افزایش احتمال قبولی در کنکور، تکنیک‌ها بسیار متنوع‌تر از قبل شده است. برخی از مهم‌ترین تکنیک‌های مشاوره انتخاب رشته کنکور عبارتند از استفاده از آزمون‌های شخصیت‌شناسی و استعدادیابی شغلی، استفاده از نرم‌افزارهای انتخاب رشته، توجه دقیق‌تر به رشته‌ها و دانشگاه‌ها و در نظر گرفتن نرخ ورود به بازار کار رشته و مواردی از این دست.

  • 6.نرم‌افزار های انتخاب رشته کنکور

با پیشرفت فناوری‌های آموزشی، ابزارهای متعددی برای انتخاب رشته کنکور وارد بازار شده است. در این ابزارها از الگوریتم‌های پیچیده‌ای استفاده شده تا با توجه به ظرفیت دانشگاه‌ها، رتبه‌ها و علایق بهینه‌ترین انتخاب‌ها ارائه شود و لیست کاملی برای انتخاب رشته ارائه می‌شود.

تقویم زمان بندی انتخاب رشته کنکور 1403

با اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری، عملاً فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری آغاز می‌شود. با توجه به فرصت محدود انتخاب رشته، شما بایستی طبق جدول زمان‌بندی رویدادها نسبت به تکمیل مدارک و استفاده از فرصت‌ها اقدام کنید. در جدول زیر تقویم رویدادهای انتخاب رشته آورده شده است.

رویداد تاریخ
اعلام نتایج اولیه کنکور 1403 1403/05/26
انتشار کارنامه کنکور 1403 1403/06/10
انتشار دفترچه انتخاب رشته 1403 1403/06/11
آغاز فرآیند انتخاب رشته آزاد 1403/06/12
آغاز فرآیند انتخاب رشته سراسری 1403/06/12
اعلام نتایج نهایی کنکور 1403 1403/06/25
ثبت نام تکمیل ظرفیت کنکور 1403  متعاقبا اعلام خواهد شد
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت 1403  متعاقبا اعلام خواهد شد

چه کسانی مجاز به انتخاب رشته کنکور 1403 خواهند بود؟

با اعلام نتایج اولیه کنکور و انتشار کارنامه، مشخص می‌شود که هر داوطلب در کدام دوره‌ها و سهمیه‌ها مجاز به انتخاب رشته شده است. به داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت نموده و رتبه و تراز کسب شده‌ی آن‌ها به حد نصاب لازم برای ورود به دانشگاه رسیده باشد مجاز به انتخاب رشته کنکور می‌گویند.

در کارنامه کنکور پس از اطلاعات کلی شما، در بخشی نوشته شده «وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های مختلف هر یک از گروه‌های آزمایشی» در این بخش، زیر هر یک از دوره‌های که نوشته شده مجاز، یعنی شما می‌توانید برای آن دانشگاه‌ها انتخاب رشته کنید. اگر نوشته شده باشد غیر مجاز، یعنی برای شما امکان انتخاب‌رشته برای آن دانشگاه‌ها را ندارید و اگر هم انتخاب کنید، ترتیب اثر داده نمی‌شود.

مثلاً در کارنامه‌ی زیر داوطلب صرفاً برای دانشگاه‌های «مجازی و پردیس خودگران و مازاد»، «رشته‌های پیام نور و غیرانتفاعی» و «دانشگاه آزاد» مجاز شده و در دانشگاه‌های سراسری روزانه و نوبت دوم مجاز نشده است. این داوطلب همچنین می‌تواند در دانشگاه‌های بدون کنکور «پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی» نیز انتخاب رشته کند. منتها زمان و نحوه‌ی انتخاب رشته برای این گروه‌ها متفاوت است و باید طبق دستورالعمل جداگانه‌ای اقدام کنید.

چه کسانی مجاز به انتخاب رشته کنکور 1403 خواهند بود؟

لینک دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد 1403

معمولاً چند روز پیش از آغاز انتخاب رشته، دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در دسترس قرار می‌گیرد و شما می‌توانید با مطالعه‌ی آن با شرایط ثبت نام، آخرین تغییرات، ظرفیت‌ها و… آشنا شوید. برای هر یک از گروه‌های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان های خارجه یک دفترچه مجزا منتشر می‌شود. و شما باید مطابق با گروه آزمایشی خود، دفترچه مورد نظر را دانلود کنید. همه‌ی دفترچه‌های انتخاب رشته کنکور می‌توانید از باکس‌های زیر دانلود نمایید.

دانلود مستفیم دفترچه‌ انتخاب رشته کنکور 1403
دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد 1403 دانلود
دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی 1403 دانلود
دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی 1403 دانلود
دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی 1403 دانلود
دفترچه انتخاب رشته کنکور زبان و هنر 1403 دانلود
پیوست دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 دانلود
اصلاحیه سری اول دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 دانلود
اصلاحیه سری دوم دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 دانلود

مدارک مورد نیاز در فرآیند انجام انتخاب رشته کنکور 1403

برای انجام فرآیند انتخاب رشته کنکور نیاز به مدارک خاص و ویژه‌ای نیست. و شما برای این کار تنها به کارنامه آزمون سراسری خود نیاز دارید. به طور کلی برای انتخاب رشته به سه چیز نیاز دارید:

  • کارنامه آزمون سراسری (کارنامه‌ی اولیه جهت مشخض شدن رتبه و وضعیت مجاز بودن)
  • دفترچه انتخاب رشته (آشنایی با شرایط انتخاب رشته و دریافت کد رشته/محل)
  • تلفن همراه یا رایانه‌ی متصل به اینترنت (جهت ورود به سامانه و انجام انتخاب رشته به صورت آنلاین)
  • کد داوطلبی کنکور و شماره پرونده کنکور

راهنمای نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403

اگر سوال اصلی این است که چگونه انتخاب رشته کنکور را انجام دهیم، به این قسمت از مقاله با دقت بیشتری توجه کنید! در این بخش با کمک آموزش تصویری گام به گام نحوه انتخاب رشته کنکور در سایت سنجش آشنا خواهیم شد.

آموزش گام به گام مراحل انتخاب رشته سراسری 1403 (دانشگاه های دولتی) در سایت سنجش :

 

توجه نکته مهم : برای انجام مراحل باید ابتدا کارت اعتباری انتخاب رشته را از سایت سازمان سنجش خریداری کنید، جهت آشنایی با نحوه خرید کارت اعتباری از سنجش اینجا کلیک کنید و پس از خرید کارت مراحل زیر را به صورت گام به گام انجام دهید.

1.ابتدا وارد سایت سنجش به نشانی sanjesh.org شوید

2.بر روی گزینه سراسری کلیک کنید.

انتخاب رشته کنکور سراسری، آموزش انتخاب رشته کنکور سراسری، نکات انتخاب رشته، انتخاب رشته دانشگاه، نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش

3.از قسمت اطلاعیه‌های آزمون سراسری بر روی گزینه “سامانه انتخاب رشته های با آزمون کنکور سراسری سال 1403” کلیک کنید

انتخاب رشته کنکور سراسری، آموزش انتخاب رشته کنکور سراسری، نکات انتخاب رشته، انتخاب رشته دانشگاه، نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش

4.در این صفحه بر روی لینک “سامانه انتخاب رشته های با آزمون کنکور سراسری سال ۱۴۰۳” کلیک کنید

انتخاب رشته کنکور سراسری، آموزش انتخاب رشته کنکور سراسری، نکات انتخاب رشته، انتخاب رشته دانشگاه، نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش

5.اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و بر روی ورود کلیک کنید.

انتخاب رشته کنکور سراسری، آموزش انتخاب رشته کنکور سراسری، نکات انتخاب رشته، انتخاب رشته دانشگاه، نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش

6.در صفحه باز شده بر روی دکمه «انتخاب رشته» کلیک کنید.

آموزش انتخاب رشته کنکور، نکات انتخاب رشته، انتخاب رشته دانشگاه، نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش

7.اطلاعات خواسته شده را به دقت وارد کرده و بر روی صفحه بعد کلیک کنید. توجه داشته باشید که در ثبت معدل، گروه‌ آزمایشی و سایر موارد دقیق باشید.

نکات انتخاب رشته، انتخاب رشته دانشگاه، نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش

8.مرحله پایانی:

در این صفحه پس از وارد کردن کد هر رشته، عنوان رشته و دانشگاه را کنترل کنید که اشتباهی رخ ندهد. بعد از پر کردن لیست بر روی ثبت کلیک کرده و در نهایت تایید نهایی کنید. کل صفر تا صد نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش را در تصاویر بالا مشاهده می‌کنید.

 

آموزش تصویری انتخاب رشته کنکور 1403 (دانشگاه آزاد اسلامی)

انتخاب رشته دانشگاه آزاد با کنکور سراسری متفاوت است. و سامانه ثبت نام و کد دانشگاه‌ها جداست. برای انتخاب رشته در سایت دانشگاه آزاد ابتدا وارد سایت azmoon.org شوید. و سپس مراحل زیر را به ترتیب طی کنید.

1.وارد سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org یا azmoon.iau.ir شوید

2.بر روی گزینه سامانه انتخاب رشته آزمون سراسری 1403 کلیک کنید

نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد مرحله اول کلیک بر روی گزینه انتخاب رشته آزاد

3.اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید (کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد + کد ملی)

مرحله دوم انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد ورود کد 7 رقمی و کد ملی

4.پس از مشاهده این صفحه از قسمت پایین صفحه بر روی دکمه پرداخت کلیک کنید.

مرحله سوم راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد

5.هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳ را پرداخت نمایید.

مرحله ششم پرداخت هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد

6.در صفحه‌ی باز شده از قسمت جستجو، کدها را جستجو کنید و پس از بررسی از صحت رشته و دانشگاه، تایید کنید.

مرحله چهارم انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد انتخاب کد رشته محل

7.به ترتیب بر اساس اولویت‌ها فرم را پر کنید و در نهایت تایید کنید. با تایید نهایی، فرآیند انتخاب رشته دانشگاه آزاد به اتمام می‌رسد. حتماً آن را تایید نهایی کنید و از فرم پرینت بگیرید.

تایید نهایی انتخاب رشته کنکور سراسری

هزینه خرید کارت انتخاب رشته سال 1403 چقدر است؟

سال گذشته هزینه‌ی خرید کارت اعتباری انتخاب رشته برای هر یک از دانشگاه‌های پیام نور و غیرانتفاعی ۳۶۰۰۰ تومان بود.

برای دانشگاه‌ آزاد هم باید به صورت جداگانه کارت تهیه کنید. مبلغ کارت انتخاب رشته آزاد در سال گذشته ۱۷۱۰۰۰ تومان بود.

10 اشتباه رایج داوطلبان در انجام فرآیند انتخاب رشته

معمولاً به هنگام انتخاب رشته، اشتباهاتی از سوی داوطلبان اتفاق می‌افتد که ممکن است کل انتخاب رشته را زیر سوال ببرد. به هنگام انتخاب رشته کنکور سراسری یا آزاد حتماً به این موارد دقت داشته باشید تا شما هم دچار اشتباه نشوید.

  1. تکیه بر شانس، حدس و گمان در رابطه با قبولی با رتبه ای که دارید در رشته هدف به جای تخمین قبولی با ابزارهای دقیق و کمک از مشاور
  2. عدم توجه به شرایط و اطلاعات دقیق برخی دانشگاه ها و رشته های خاص مانند دانشگاه های نظامی یا شرایط رشته های تعهدی یا نیمه متمرکز
  3. عدم توجه به شرایط، مزایا و معایب دوره های روزانه و شبانه
  4. عدم توجه به نشانی دقیق دانشگاه و مواردی مانند مسیر، موقعیت جغرافیایی و محیط و رفت و آمد
  5. عدم بررسی در مورد علاقه و آینده شغلی رشته ها!
  6. عدم تناسب نداشتن بین رشته‌ی انتخابی و رتبه‌ی داوطلبی و بی توجه به ظرفیت رشته‌ هدف و تراز قبولی آن رشته در دانشگاه هدف در سال های گذشته!
  7. عدم توجه کافی به اطلاعات و نکات مهم دفترچه انتخاب رشته
  8. عدم توجه به شهریه رشته و دانشگاه هدف (آزاد، غیرانتفاعی، پیام‌نور و شبانه)
  9. تکیه بر شایعات در رابطه با قبولی با فلان رتبه در فلان دانشگاه یا شرایط تحصیل در هر دانشگاهی
  10. جدی نگرفتن مشاوره تحصیلی در این فرآیند که مهم ترین چالش زندگی شماست!

خطاهای رایج سایت سنجش در مراحل انتخاب رشته پیش می آید!

ممکن است به هنگام انجام انتخاب رشته و کار با سایت سنجش با خطاهایی مواجه شوید. لازم است نسبت به این خطاها آگاه باشید و راه‌های حل مشکل آن‌ها را بلد باشید. تا به هنگام انتخاب رشته کنکور سراسری دچار مشکل نشوید. برخی از خطاهای رایج سایت سنجش عبارتند از:

  • عدم دسترسی و باز نشدن سایت سنجش:

این مشکل به دلیل ترافیک زیاد به هنگام انتخاب رشته اتفاق می‌افتد. بهتر است انتخاب‌رشته را به روزهای آخر موکول نکنید. چون ترافیک سایت در آن زمان بالاست و امکان خارج شدن سایت از دسترس وجود دارد. برای حل این مشکل باید صبور باشید و در یک زمان دیگر مجدداً اقدام کنید. ساعات ابتدایی روز یعنی اول صبح یا آخر شب معمولاً ترافیک پایین‌تر است.

  • مشکل بارگذاری عکس:

گاهی به هنگام بارگذاری عکس با خطای ” file is empty” مواجه می‌شوید. به هنگام مواجهه با این خطا، اینترنت خود را چک کنید. اگر اتصال برقرار بود. باید عکس خود را بررسی کنید. احتمالاً عکس مشکلاتی مثل زیاد بودن حجم، پایین بودن کیفیت و … دارد.

  • عدم پذیرش کد کارت اعتباری:

حتماً موقع خرید کارت انتخاب رشته دقت کنید که گروه آزمایشی را درست انتخاب کرده باشید. اگر ریاضی هستید نباید کارت علوم تجربی را بگیرید. در این صورت کد وارد شده، جواب نمی‌دهد و مجبورید که کارت جدیدی خریداری کنید.

  • اشتباه بودن اطلاعات ثبت شده در سیستم و عدم امکان ویرایش:

اگر چنین مشکلی داشتید باید گوش به زنگ باشید و در زمان‌های خاصی که توسط سازمان سنجش اعلام می‌شود، اقدام به اصلاح اطلاعات کنید.

معرفی 2 نرم افزار کمکی برای انتخاب رشته کنکور

برای انتخاب رشته کنکور سراسری نرم افزارهای مختلفی وجود دارد. هر یک از این نرم افزارها، قابلیت‌های متفاوتی دارند که می‌توانید متناسب با اهداف مورد نظر از آن‌ها استفاده کنید. دو مورد از پرکاربردترین و پر طرفدار‌ترین نرم‌افزارهای انتخاب رشته کنکور عبارتند از:

  • نرم افزار انتخاب رشته سنجش
  • نرم افزار انتخاب رشته ایران تحصیل

معرفی 3 آزمون آنلاین مهم که قبل از انتخاب رشته باید انجام داد

یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری، تناسب رشته های انتخابی با استعدادها، توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌های شغلی است. برای سنجش این موارد لازم است از آزمون‌های روانشناسی آنلاین زیر استفاده کرد:

  • تست استعدادیابی تحصیلی و شغلی
  • آزمون آنلاین انگیزش تحصیلی
  • تست عادت مطالعه

تست استعدادیابی تحصیلی و شغلی

تست استعدادیابی تحصیلی و شغلی یک آزمون کاربردی متشکل از ۹۰ سوال ۵ گزینه‌ای است که میزان استعداد و گرایش شما را نسبت به رشته‌های دانشگاهی و مشاغل مشخص می‌کند. با انجام این آزمون شما از میزان تطابق روحیات و استعدادهای خود با شغل‌های مورد نظر و رشته‌ها آشنا می‌شوید. از وضعیت هوش‌های چندگانه‌ خود مطلع می‌گردید. و نسبت به نقاط ضعف و قوت خود آگاه می‌شوید. در حال حاضر از این آزمون در بسیاری مراکز روانشناسی و آزمون‌های مشاوره انتخاب رشته استفاده می‌شود.

پس از پاسخ به ۹۰ سوال این آزمون، نمواری مثل تصویر زیر ارائه می‌شود و به شما نشان می‌دهد که از نظر هوش‌های چندگانه وضعیت شما چگونه است.

تست استعداد شغلی ایران تحصیل، تفسیر آزمون استعداد شغلی

پس از بررسی نمودار بالا و اطلاع از وضعیت هوش‌های چندگانه، از میان هوش‌های چندگانه مشخص می‌شود که شما در کدام هوش‌ها، هوش بارزتری دارید. هوش بارز مجموعه‌ای از مهترین ویژگی‌های شخصیتی و ذهنی شما را نشان می‌دهد که بر اساس آن می‌توان تعیین کرد که شما در کدام رشته‌های تحصیلی یا مشاغل می‌توانید فعالتر و متمرکزتر باشید. و در کدام یک از این مشاغل احتمال موفقیت شما بیشتر است.

آزمون هوش برای انتخاب رشته کنکور سراسری، انتخاب رشته کنکور سراسری ایران تحصیل

علاوه بر مشخص شدن هوش‌های بارز شما، اطلاعات مفصلی برای پرورش قدرت ذهنی و تقویت نقاط ضعف شما ارائه می‌شود. در نهایت نیز بر اساس تیپ شخصیتی شما، افراد موفق و زمینه‌های کاری آن‌ها ارائه شده است. ضمن اینکه برای افراد علاقه‌مند، مجموعه کتاب‌های مفیدی که به بهبود هوش آن‌ها کمک می‌کند، معرفی شده است.

جهت شرکت در آزمون استعدادیابی تحصیلی و شغلی، کلیک کنید

 

آزمون آنلاین انگیزش تحصیلی

آزمون آنلاین انگیزش تحصیلی یکی دیگر از آزمون‌های کمک‌کننده در فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری است. این آزمون در ۴۸ سوال تنظیم شده است و با زمان تقریبی ۱۰ دقیقه می‌توان به آن پاسخ داد. در آزمون آنلاین انگیزش تحصیلی روند پیشرفت تحصیلی و خودشناسی داوطلب مورد سنجش قرار می‌گیرد. و مشخص می‌شود که عوامل انگیزه‌ساز در تحصیل عوامل درونی هستند یا عوامل بیرونی. و بر اساس آن معین می‌گردد که میزان انگیزه درونی و بیرونی داوطلب به چه میزان است. در این آزمون عوامل زیر مورد بررسی قرار می‌گیرند:

  • چالش پذیری
  •  کنترل
  •  قدرت تشخیص
  • قوه تخیل
  •  کنجکاوی
  •  رقابت پذیری
  •  مشارکت طلبی

و بر اساس آن اهداف تحصیلی داوطلب، برنامه‌ی مطالعه‌ی مناسب داوطلب و تکنیک‌های موثر یادگیری پیشنهاد می‌شود. پس از انجام تست، میزان انگیزه‌ی درونی و بیرونی شما نمره‌دهی می‌شود و به صورت نموداری مشابه تصویر زیر ارائه می‌گردد:

تست انگیزش تحصیلی انتخاب رشته کنکور سراسری، تست سنجش انگیزه درونی و بیرونی

در ادامه توضیحات مفصلی در خصوص انگیزه درونی و انگیزه بیرونی، تاثیر آن‌ها بر یادگیری، شیوه‌ی مطالعه، علاقه‌مندی‌ها و راهکارهایی برای بهبود آن‌ها ارائه می‌شود. با کمک این آزمون طراحی شده توسط آکادمی ایران تحصیل شما می‌توانید نسبت به روش‌های بهبود و پیشرفت تحصیلی آگاه شده و آن‌ها را به کار ببندید.

تست انگیزش تحصیلی، ایران تحصیل

جهت شرکت در آزمون انگیزش تحصیلی، کلیک کنید.

 

تست عادت مطالعه

تست عادت مطالعه یکی دیگر از انواع آزمون‌هایی است که در مشاوره تحصیلی از داوطلب گرفته می‌شود. این آزمون از ۴۵ سوال سه گزینه‌ای تشکیل شده و زمان پاسخگویی برای آن ۵ دقیقه در نظر گرفته شده است. با انجام این آزمون می‌توانید نقاط ضعف و قوت مطالعه‌ی خود را شناسایی کرده و نسبت به تقویت و بهبود آن‌ها اقدام کنید.

در این تست میزان میل و گرایش شما به یادگیری مفاهیم جدید، مطالعه‌ی منابع درسی و میزان تأثیرپذیری شما از عواملی چون حواسپرتی، تنبلی، بی‌انگیزگی مشخص شده و بر اساس آن راهکارهایی برای بهبود روش‌های مطالعه ارائه می‌گردد. در تست سنجش عادت مطالعه مهارت‌های هر فردی در زمینه‌های زیر مورد سنجش قرار می‌گیرد:

  • بودجه بندی زمانی
  • شرایط فیزیکی مطالعه
  • یادداشت برداری و خلاصه نویسی
  • رویکرد مطالعاتی زمان برگزاری امتحانات
  • انگیزش یادگیری
  • حافظه
  • سلامتی
  • توانایی خواندن

پس از انجام آزمون، تصویری مطابق تصویر زیر ارائه می‌شود و وضعیت شما در مولفه‌های موثر بر مطالعه امتیازبندی می‌شود.

تفسیر تست عادت مطالعه، آزمون عادت مطالعه، آزمون سنجش عادت مطالعه

سپس بر اساس نمرات اخذ شده در هر یک از مولفه‌ها، توضیحات تفسیری مفصلی در خصوص معنای هر یک از امتیازها در اختیار شما قرار می‌گیرد تا متوجه شوید که از چه جنبه‌هایی خوب و موثر عمل می‌کنید. و کجا ضعف دارید.

تفسیر تست عادت مطالعه، آزمون عادت مطالعه، آزمون سنجش عادت مطالعه

با رعایت راهکارهای ارائه شده در بخش تفسیر آزمون سنجش عادت مطالعه، می‌توانید عادات خوب و بد مطالعه‌ی خود را اصلاح کرده و از تأثیرات مثبت ایجاد شده در زندگی، تحصیل و شغل خود لذت ببرید.

جهت شرکت در آزمون عادت مطالعه، کلیک کنید.

 

10 نکته مهم و تاثیر گذار در انتخاب رشته کنکور 1403

انتخاب رشته یکی از مقاطع مهم و تعیین کننده در زندگی هر کس به شمار می‌آید. یک انتخاب درست و آگاهانه می‌تواند، کل زندگی آینده شغلی شما را تضمین کند. برای انجام یک انتخاب رشته خوب باید به نکات انتخاب رشته توجه داشته باشید:

  • 1.با اطلاعات ناقص نباید انتخاب رشته کرد.

مثلاً ممکن است یک مشاور به شما بگوید که ما دانشجویی داشتیم که جوری انتخاب رشته کردیم با 5000 قبول شد ولی یک نفر پیش ما نیامد و با 500 قبول نشد. قطعاً آن کسی که با 5000 قبول شده، سهمیه داشته است.

  • 2.بدون اطلاعات دانشگاه ها انتخاب رشته نکنید.

مثلاً ممکن است یک مشاور به شما بگوید برو دانشگاه ارتش پزشکی بخوان. اما این را در نظر نگیرد که شما باید با چه شرایط سختی پزشکی بخوانید. مگر اینکه خود شما شرایط را پذیرفته باشید و به ارتش علاقه داشته باشید. ولی باید اطلاعات دقیق در اختیار شما گذاشته شود.

  • 3.نباید با اطلاعات سطحی در مورد دوره ها، انتخاب رشته کنید.

مثلاً به شما می گویند شبانه به درد نمی خورد. کلاس هاش شب ها تشکیل میشه. شبانه در واقع همان روزانه است اما باید شهریه پرداخت شود. از این جهت که کلاس های شبانه ها با کلاس های دانشجویان روزانه تشکیل می شود، این دوره با پردیس خودگردان متفاوت است. چون در پردیس خودگردان، ضمن پرداخت شهریه، کلاسها هم جدا پرداخت می شود.

  • 4.نباید اجازه بدهید که مشاور به جای شما کد رشته ها را وارد سایت کند.

وارد کردن کد رشته ها مسئولیت شماست. نه یک آپشن از سوی مشاور. که ممکن است هزینه اضافی هم بابت این کار از شما بگیرند.

  • 5.نباید بدون شناخت کافی از خود انتخاب رشته را انجام دهید.

مشاور نباید جای شما و به سلیقه خودش انتخاب کند. مشاور باید شما را راهنمایی کند و در نهایت شما تصمیم بگیرید و انتخاب رشته کنید.

  • 6.در انتخاب رشته کنکور نباید به شایعات توجه کنید.

مثلاً مشاور بگوید که امسال با سال های قبل فرق می کند. امسال دو تا نظام شده، همتراز سازی داریم، بومی گزینی شده و هزار نوع شایعه دیگر. به این جور شایعات نباید توجه کرد.

  • 7.نباید با اطلاعات محدود و سطحی از رشته ها، انتخاب رشته کنید.

رشته های شبیه به هم را باید بشناسید. رشته هایی که امکان ادامه تحصیل دارد را باید بشناسید. پس در این زمینه اطلاعات کاملی داشته باشید.

  • 8.نباید ویژگی های شخصیتی خودمان را در نظر نگیریم.

نباید این جور باشیم که بگوییم، تیپ شخصیتی برای من مهم نیست. تست علاقه به رشته و شغل مهم نیست. و من با رتبه ای که دارم می خواهم بروم پزشکی. هر کسی علایق و استعدادی دارد. هر که را بهر کاری ساخته اند. باید علاقه هایتان را بشناسید که انتخاب رشته کنید.

  • 9.نباید با وعده و وعید برای انتقالی انتخاب رشته کنید.

انتقالی کار سختی است و بعداً ممکن است بروید یک شهر و شهرستان دوردست و بعد اصلاً نتوانید به شهرتان برگردید. پس با این وعده و وعید انتخاب رشته نکنید.

  • 10.باید بدانید که انتخاب رشته معجزه نیست.

شما اگر معرفی دانشگاه ها را به دقت بررسی کنید، اصول و قوانین انتخاب رشته را بشناسید، توسط مشاورانی که سالهاست کار انتخاب رشته را انجام می دهند، مشاوره بگیرید، قطعاً اتفاق خوبی خواهد افتاد. و با رتبه ای که دارید به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا می کنید.

فرآیند انجام انتخاب رشته کنکور در آکادمی ایران تحصیل

فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری در ایران تحصیل توسط گروه الماس متشکل از متخصصان ارشد ما انجام می‌شود. این فرآیند در 13 مرحله، با ارائه مشاوره‌های تخصصی، تحلیل دقیق کارنامه، و آشنایی با رشته‌های مختلف به داوطلبان کمک می‌کند تا بهترین انتخاب‌ها را براساس توانمندی‌ها و علاقه‌های خود انجام دهند و آینده‌ای روشن‌تر را برای خود رقم بزنند.

برای حفظ کیفیت خدمات انتخاب رشته، ظرفیت محدودی برای دواطلبان در نظر گرفته شده و فقط ۱۰۰ نفر اول فرصت انتخاب رشته زیر نظر مشاوران ایران تحصیل را دارند. مراحل انتخاب رشته کنکور ایران تحصیل از این قرار است:

  • 1.ثبت نام و ایجاد حساب کاربری:

در اولین قدم برای متقاضی انتخاب رشته، در سامانه ایران تحصیل حساب کاربری اختصاصی ایجاد شده و برای فرایند انتخاب رشته ثبت نام می‌شود.

  • 2.اختصاص مشاوره متناسب با رشته:

متناسب با رشته ی دیپلم متقاضی و همینطور رشته‌های تحصیلی مورد علاقه برای ادامه تحصیل، مشاوری زبده و حرفه ای انتخاب می‌شود.

  • 3.تکمیل آزمون های آنلاین:

در این مرحله داوطلب در آزمون های آنلاین تخصصی شرکت می‌کند تا اعضای تیم و مشاوران مجموعه بر اساس نتایج آزمون بتوانند توانایی، استعداد و علایق داوطلب را ارزیابی کنند.

فرآیند انتخاب رشته ایران تحصیل 3 مرحله ابتدایی

  • 4.تحلیل آزمون ها توسط 3 کارشناس زبده:

پس از دریافت جواب آزمون‌های آنلاین هر داوطلب، 3 کارشناسی زبده و با تجربه نتایج را به دقت تحلیل و بررسی می‌کنند.

  • 5.مشاهده ویدیو و فایل های مخصوص:

در این مرحله برای آشنایی با رشته‌های مختلف، اجازه دسترسی به فایل های آموزشی ویژه به داوطلب داده می‌شود. این منابع به شما کمک می‌کنند تا انتخاب رشته آگاهانه‌تری داشته باشید.

  • 6.مشاوره تخصصی با کارشناس ارشد:

پس از مطالعه فایل های ویژه توسط متقاضی، جلسه مشاوره‌ای با یک کارشناس ارشد برگزار می شود تا مشاوره‌ای تخصصی تر و راهنمایی دقیق تری در فرایند انتخاب رشته دریافت کند.

فرآیند انتخاب رشته ایران تحصیل 3 مرحله دوم

  • 7.تحلیل جامع کارنامه:

این فرآیند شامل بررسی جزئیات کارنامه، مقایسه با معیارهای آموزشی، و شناسایی حوزه‌هایی است که دانش‌آموز در آن‌ها توانایی بیشتری دارد و همچنین مناطقی که نیاز به بهبود دارند. این تحلیل کمک می‌کند تا بهترین راهکارها برای انتخاب رشته و بهبود عملکرد ارائه شود.

  • 8.تعیین سناریو نهایی انتخاب رشته:

با توجه به نتایج به دست آمده و بررسی های مراحل قبل، برنامه ریزی نهایی انتخاب رشته با جزییات صورت می گیرد.

  • 9.استخراج لیست رشته های مورد علاقه:

طبق نتایج آزمون های آنلاین داوطلب و مشاوره ها، لیستی از علاقه مندی ها، استعدا و توانایی های داوطلب ایجاد می‌شود.

فرآیند انتخاب رشته ایران تحصیل 3 مرحله سوم

  • 10.انطباق کارنامه، نرم افزار و علاقه مندی:

در این مرحله تمامی اطلاعاتی که از داوطلب وجود دارد مانند نتایج نرم افزار و علاقه مندی های او، با کارنامه داوطلب ابتدا مقایسه و سپس همسنجی می‌شود تا بتوان به او در انتخاب و اولویت بندی رشته ها کمک کرد.

  • 11.چیدمان اولیه توسط تیم 5 نفره:

چیدمان ابتدایی رشته ها توسط یک تیم مجرب تکشیل شده از 5 کارشناسی متخصص ایران تحصیل انجام می گیرد.

  • 12.دبل چک تیم الماس و تیم نهایی:

چیدمان نهایی پس از بررسی اولیه، دوباره توسط تیم حرفه‌ای الماس ایران تحصیل ارزیابی و دبل چک می‌شود تا از صحت و دقت آن اطمینان حاصل شود.

فرآیند انتخاب رشته ایران تحصیل 3 مرحله چهارم

  • 13.ثبت اطلاعات در سیستم سنجش:

برای جلوگیری از هرگونه خطا، رشته های انتخابی نهایی شده ی متقاضی در سیستم سامانه سنجش وارد و ثبت نهایی می‌شود.

فرآیند انتخاب رشته ایران تحصیل مرحله پایانی

نتیجه گیری

انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 شروع شده و تا ساعات آخر مورخ 1403/06/18 تمدید شده، با توجه به تاخیر پیش آمده در فرآیند انتخاب رشته امکان دارد فرصت تمدید مجدد از سوی سازمان سنجش آموزش کشور انجام نگیرد لذا توصیه می کنیم داوطلبان گرامی در مهلت فوق الذکر نسبت به تکمیل فرم اولویت ها اقدام نمایند و قبل از هر اقدامی نسبت به مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته زیر گروه خود و مطالب مهم این مقاله درباره تغییرات و نکات مهم و همچنین آموزش تصویری چگونگی مراحل انتخاب رشته اقدام نمایند.

در صورت وجود هرگونه سوال در رابطه با نحوه انتخاب رشته سراسری و آزاد می توانید از ساعات 8 صبح الی 24 بامداد با مشاوران ایران تحصیل در ارتباط باشد

 

جهت دانلود پی دی اف مقاله انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.

4.4/5 – (24 امتیاز)

انتخاب رشته کنکور سراسری چه زمانی آغاز می شود؟

هنوز اطلاعیه ای مبنی بر شروع انتخاب رشته آزمون سراسری سال جاری منتشر نشده است.

برای انتخاب رشته کنکور سراسری به کجا باید مراجعه کرد؟

متقاضیان بایستی در زمان های مقرر به سایت سازمان سنجش مراجعه و برای انتخاب رشته اقدام نمایند.

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟

نحوه انتخاب رشته به صورت مرحله به مرحله در مقاله بیان شده است، لطفا مقاله را مطالعه نمایید.

source

توسط funkhabari.ir