رابطه تخم مرغ و کلسترول: فواید تخم مرغ، ارتباط آن با کلسترول و نکاتی که در مصرف تخم مرغ باید به آنها توجه کنید را برای شما فهرست کرده ایم. تخم مرغ یکی از غذاهایی است که سال هاست موضوع بحث بوده است. آیا مفید است یا مضر؟ آیا باید سفیده، زرده یا هر دو را بخورد؟ حتما شنیده اید که مصرف تخم مرغ به دلیل کلسترول باید محدود شود. آیا تخم مرغ کلسترول را افزایش می دهد؟ در ادامه این مطلب در بخش سلامت و درمان خانگی می توانید فواید تخم مرغ، رابطه تخم مرغ و کلسترول و اطلاعات صحیح درباره آن را مطالعه کنید. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
رابطه تخم مرغ و کلسترول
در سال های گذشته تصور می شد که میزان کلسترول موجود در غذاها باعث افزایش مستقیم کلسترول خون می شود. به همین دلیل، تخممرغها یا از رژیمهای غذایی دور نگه داشته میشدند یا اشتباهاتی انجام میشد، مانند خوردن چهار یا پنج سفیده تخممرغ و نخوردن زرده تخممرغ حاوی کلسترول.
بنابراین، بیایید رابطه بین تخم مرغ و کلسترول را روشن کنیم. در حالی که سفیده تخم مرغ فاقد کلسترول یا چربی است، یک زرده تخم مرغ تقریباً 213 میلی گرم کلسترول دارد. بنابراین کسانی که مشکل کلسترول ندارند و به تخم مرغ حساسیت ندارند باید هر روز تخم مرغ بخورند.
کسانی که مشکل کلسترول دارند می توانند ۲ تا ۳ روز در هفته یک تخم مرغ بخورند. افرادی که مشکلات سلامتی دیگری دارند که مانع از مصرف تخم مرغ می شود، باید سه روز در هفته به سراغ غذاهای دیگری بروند که مواد مغذی موجود در تخم مرغ را تامین می کنند. می توان گوشت، پنیر، شیر و لبنیات را از جمله این غذاها دانست.
چرا باید تخم مرغ بخوریم؟
می توان گفت که معتبرترین دلیل برای گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذایی، میزان پروتئین با کیفیت آن است. به طوری که مهم ترین و مفیدترین منبع پروتئین بعد از شیر مادر است. برخلاف سایر غذاها، پروتئینی که از تخم مرغ دریافت می کنید، فراهمی زیستی بسیار بالایی دارد. این بدان معناست که بدن شما می تواند از تمام پروتئین موجود در تخم مرغ استفاده کند.
بسیاری از اسیدهای آمینه مهم که توسط بدن انسان سنتز نمی شوند و فقط از طریق غذا وارد بدن می شوند نیز در تخم مرغ یافت می شوند. تخم مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین به ویژه ویتامین های گروه A، D، E و B است و به دلیل همین ویژگی، از بسیاری جهات تاثیر مثبتی بر سلامت انسان دارد. همچنین حاوی مواد معدنی است که نقش بسیار مهمی برای سلامتی شما دارند، مانند آهن و روی.
به لطف ویتامین A موجود در آن به سلامت چشم کمک می کند. به راحتی می توان گفت که مصرف تخم مرغ بر بینایی خوب، رشد استخوان ها و سلامت دندان ها تاثیر مفیدی دارد.
زرده تخم مرغ یکی از مواد غذایی تامین کننده ویتامین D است. به لطف این ویژگی به استفاده از کلسیم در بدن کمک می کند. از بدشکلی استخوان ناشی از کمبود ویتامین D به خصوص در کودکان جلوگیری می کند.
مراقب تخم مرغ های بیش از حد آب پز شده باشید!
اجازه دهید به دوستداران تخم مرغ آب پز در مورد یک موضوع مهم هشدار دهیم. وقتی یک تخم مرغ را برای مدت طولانی بجوشانید، یک حلقه سبز رنگ در اطراف زرده ایجاد می شود. باید مراقب باشید که تخم مرغ را آنقدر نجوشانید که این حلقه شکل بگیرد. زیرا زمانی که این حلقه که به آن حلقه گوگرد آهن می گوییم تشکیل شود، ارزش غذایی تخم مرغ شما کاهش می یابد. اگرچه تخم مرغ منبع بسیار خوبی از آهن است، اما اگر آنها را برای مدت طولانی بجوشانید تا این حلقه تشکیل شود، نمی توانید از آهن موجود در آن به طور کامل بهره مند شوید.
source