محسن تنابنده یکی از بااستعدادترین بازیگران ایرانی است که هم در زمینه ایفای نقش‌های کمدی و هم نقش‌های جدی تبحر دارد. در این مقاله با بیوگرافی این هنرپیشه همراه شما خواهیم بود.

محسن تنابنده بازیگر، فیلمنامه‌نویس و کارگردان اهل ایران در سال 1354 به دنیا آمد. این هنرپیشه در سال 1374 فعالیت هنری خود را شروع کرد و پس از چند سال حضور در تئاتر، سال 1382 با فیلم دانه‌های ریز برف وارد سینما شد. او تا کنون برای دو فیلم سنگ اول و هفت دقیقه تا پائیز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شده و همچنین برای فیلم استشهادی برای خدا توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کند. علاوه بر آن، محسن تنابنده در جشنواره‌های ونیز و بلگراد صاحب جایزه شده است. این بازیگر بیشتر به واسطه ایفای نقش نقی معمولی در سری فیلم‌های پایتخت به شهرت رسیده و از کارهای معروف دیگر او باید به فیلم‌های عنکبوت، سه کام حبس، جنگ جهانی سوم و سریال رهایم کن یاد کنیم. در ادامه مقاله پیش‌رو پلازا با بیوگرافی محسن تنابنده همراه شما هستیم.

فهرست مطالب:

اطلاعات شخصی محسن تنابنده

  • نام و نام خانوادگی: محسن تنابنده
  • تاریخ تولد: 26 فروردین 1354
  • محل تولد: تهران
  • سن محسن تنابنده: 49 سال
  • قد محسن تنابنده: 173 سانتی متر
  • وضعیت تاهل: متاهل (ازدواج با روشنگ گلپا از سال 1394 تا کنون)
  • تعداد فرزندان: دو فرزند (یک پسر به نام نامی و یک دختر به نام زیبا)
  • صفحه اینستاگرام آقای تنابنده: mohsen.tanabandeh@

بیوگرافی محسن تنابنده

در ادامه می‌توانید بیوگرافی این هنرمند محبوب ایران را از زمان تولد تا ازدواج و اطلاعاتی درباره فرزندان مطالعه بفرمایید.

اوایل زندگی

زندگینامه محسن تنابنده / اصالت محسن تنابنده

محسن تنابنده متولد 26 فروردین سال 1354 است. او در تهران متولد شد، ولی اگر کنجکاو هستید بدانید اصالت محسن تنابنده کجاست؟ باید بگوییم خانواده این بازیگر اصالتا اهل دامغان هستند. او در خانواده‌ای پر جمعیت به دنیا آمد و غیر از خودش سه برادر و سه خواهر دارد. پس از تولد او، پدرش به پیکانشهر منتقل می‌شود و به این ترتیب محسن تنابنده و خانواده‌اش برای مدتی به پیکانشهر می‌روند. سپس این خانواده به اسلامشهر می‌روند و بدین ترتیب محسن تنابنده مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در این شهر پشت سر می‌گذارد. او در سال 74 در حالی که تنها بیست سال داشت و هنوز به دانشگاه نرفته بود، اولین تئاتر خود را به نام بارعام و بعد از آن نمایشی به نام جریان عصبی که هر دو نوشته حسن وارسته بودند را به روی صحنه برد. سپس با پذیرفته شدن در رشته تئاتر دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی به طور رسمی حرفه خود را آغاز کرد.

همچنین بخوانید :

زندگی شخصی محسن تنابنده

همسر اول محسن تنابنده / اختلاف سنی محسن تنابنده و همسرش

درباره بیوگرافی محسن تنابنده و همسرش باید بگوییم که محسن تنابنده تا سن 40 سالگی مجرد بود. او در 23 بهمن سال 1394 با همسر خود روشنک گلپا ازدواج کرد. خانم روشنک گلپا همسر محسن تنابنده هستند و هیچگونه سابقه بازیگری ای ندارند. اختلاف سنی محسن تنابنده و همسرش هیچوقت مشخص نشد اما به نظر نمی‌رسد که زیاد باشد. این بازیگر دو فرزند دارد. اولین فرزند محسن تنابنده نامی نام دارد که در سال 1396 متولد شد. دومین فرزند محسن تنابنده نیز در سال 1400 به دنیا آمد و او دختر است و زیبا نام دارد. در بالا عکس همسر اول محسن تنابنده و او را باهم مشاهده می‌کنید.

زندگی حرفه ای آقای تنابنده

در این قسمت نگاهی بر کارنامه هنری این بازیگر خواهیم داشت و سیر پیشرفت او از شروع بازیگری تا آخرین سریال محسن تنابنده را مرور می‌کنیم.

حضور در حرفه بازیگری

عکس محسن تنابنده / آخرین سریال محسن تنابنده

در ادامه زندگینامه محسن تنابنده می‌خوانیم که او در دوران دانشجویی نیز با حضور در تئاتر مهارت‌های بازیگری خود را افزایش داد و سرانجام در سال 1382 با بازی در فیلم «دانه‌های ریز برف پا» به عرصه سینما و فیلمسازی گذاشت. در سال 1384 برای فیلم «چند می گیری گریه کنی» فیلمنامه نوشت و بدین ترتیب علاوه بر بازیگری به نوشتن فیلمنامه برای کارگردان‌های مختلف مشغول شد. او در سال 84 در فیلم جنجالی جعفر پناهی به نام «آفساید» نقش بلیط فروش استادیوم آزادی را بازی کرد. تنابنده به ترتیب در فیلم‌های «اگه می‌تونی منو بگیر»، «استشهادی برای خدا»، «پسرها سرباز به دنیا نمی‌آیند» و «هفت دقیقه به پاییز» فیلمنامه نوشت. حضور او در تلویزیون نیز با نویسندگی و نوشتن فیلمنامه برای سریال «زندگی به شرط خنده» آغاز شد.

همچنین بخوانید :

در واقع شنایی محسن تنابنده و سیروس مقدم (کارگردان سریال‌های پایتخت) به سریال «پیامک از دیار باقی» بر می‌گردد؛ جایی که تنابنده در گروه نویسندگان این سریال قرار داشت. او و سیروس مقدم با همکاری هم 10 سریال برای رسانه ملی تولید کردند که در بعضی از آن‌ها محسن تنابنده، علاوه بر نویسندگی به نقش آفرینی نیز پرداخته است. هم زمان با حضور پر رنگش در تلویزیون، او نقش‌های خوبی هم در سینما بازی کرد که از بهترین آن‌ها می‌توان به بازی در فیلم‌های «هفت دقیقه تا پاییز»، «سن پطرزبورگ»، «ایران برگر»، «گینس» و «محمد رسول الله» اشاره کرد.

این بازیگر از 1394 به بازی در نقش‌های متفاوت تری می‌پردازد. از جمله این فیلم‌ها باید به فیلم‌های «شکستن همزمان بیست استخوان»، «سه کام حبس» ،«عنکبوت» و «جنگ جهانی سوم» اشاره کنیم.

مروری بر شخصیت های ایفا شده توسط تنابنده

همانطور که اشاره شد اخیرا در فیلم‌ها و نمایش‌های تلویزیونی محسن تنابنده رویکرد جدید از او را می‌بینیم که در ادامه مروری بر آنها خواهیم داشت.

تنابنده ابتدا نقش‌‌آفرینی خود را از کارهای طنز شروع کرد، حتی قبل از نقی معمولی! او پس از چند نقش‌آفرینی کوتاه، با شخصیت نیمه کمدی شیخ علی‌محمد در فیلم سینمایی «استشهادی برای خدا» دیده شد و پس از آن یکی دیگر از فیلم های محسن تنابنده یعنی «سن پطرزبورگ» کاراکتر غیرتی و کمی خنگ کریم را دیدیم که ماندگار شد.

اما این نقی معمولی در سریال «پایتخت» بود که تنابنده را به عنوان یک بازیگر کاملا تثبیت کرد. شخصیتی که ابتدا مردی زحمت‌کش و دلسوز نشان داده شد و رفته‌رفته لایه‌های پنهان شخصیتی او و خصلت‌های فرصت طلبی و حسد ورزی او با هنر این بازیگر به تصویر کشیده شد.

جدیدترین فیلم محسن تنابنده / فیلم های محسن تنابنده

در میان بهترین فیلمهای محسن تنابنده و سریال‌های او فقط شخصیت کمدی نمی‌بینیم. او پس از سال 1396 و با کاراکتر عظیم فیلم «شکستن همزمان بیست استخوان» ثابت کرد که کاریزمای خوبی در ایفای نقش‌های جدی دارد و همین دلیلی بر نقش‌آفرینی‌های او در فیلم‌های بعدی اش شد. مجتبی در «سه کام حبس» گواه این موضوع است. اما «سعید حنایی» در فیلم عنکبوت جنبه‌های دیگری از بازیگری تنابنده را نشان داد! چه کسی باور می‌کند شخصیت خشن، تو دار و تندرو سعید، همان بازیگری باشد که نقی معمولی را ایفا کرده؟

اما گام‌های بعدی را در جدیدترین فیلم محسن تنابنده می‌بینیم. شکیب مردی نیمه دیوانه در «جنگ جهانی سوم» که همه چیز خود را از دست داده، به طور استادانه‌ای توسط این بازیگر به تصویر کشیده می‌شود. همچنین در جدیدترین سریال محسن تنابنده حاتم نایب‌سرخی مردی عاشق اما خطرناک را در «رهایم کن» می‌بینیم که تحسین همگان را برانگیخت.

همچنین بخوانید :

محسن تنابنده و حضور در جشنواره ونیز و بلگراد

زندگینامه محسن تنابنده / فیلم‌ها و نمایش‌های تلویزیونی محسن تنابنده

محسن تنابنده در طول فعالیت های خود تاکنون سه بار برنده سیمرغ بلورین شده است. این نشانگر قدرت بازیگری این هنرمند دوست داشتنی است. او اخیرا در جشنواره ونیز نیز حضور داشت و برای بازی در فیلم جنگ جهانی سوم برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در بخش افق ها شد. او پس از دریافت جایزه آن را به همسرش تقدیم کرد و گفت:

اینقدر خوشحالم که دوست دارم پیاده به تهران برگردم.

او سپس در جشنواره بلگراد برای فیلم جنگ جهانی سوم جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد.

همچنین بخوانید :

محسن تنابنده و فعالیت های اخیر

در طی سال‌های اخیر آقای تنابنده را در قاب تلویزیون بسیار کمتر از همیشه دیدیم. همانطور که پیشتر گفتیم، فیلم «جنگ جهانی سوم» و سریال «رهایم کن» جز آثار جدید او بودند. اما علاوه بر اینها، سریال توقیفی این بازیگر «سرزمین مادری» پس از 10 سال از شبکه سه سیما پخش می‌شود. در سال 1403 فیلم «روزی روزگاری» آقای تنابنده اکران و از آن استقبال خوبی شد. همچنین فیلم جدید او که به کارگردانی رامبد جوان ساخته شد، «زودپز» نام دارد. این فیلم در مهر ماه سال 1403 اکران می‌شود. شروع سریال «پایتخت 7» نیز کلید خورده است و در نوروز سال 1404 منتشر خواهد شد.

فیلم های محسن تنابنده

فیلم های محسن تنابنده

نام فیلم کارگردان نقش سال تولید
کنار رودخانه بازیگردان علی‌رضا امینی 1382
دانه‌های ریز برف علی‌رضا امینی بهنام کله 1382
چند می‌گیری گریه کنی شاهد احمدلو 1384
چند کیلو خرما برای مراسم تدفین سامان سالور صدری 1384
آفساید جعفر پناهی بلیط فروش 1384
به خاطر سوگند (تله فیلم) سید رحیم حسینی ابی 1385
اگه می‌تونی منو بگیر شاهد احمدلو 1385
هندوانه شب یلدا (تله فیلم) سعید آقاخانی غفار 1386
زمانی برای دوست داشتن 1386
استشهادی برای خدا ابراهیم فروزش امیری 1386
پسرها سرباز به دنیا نمی‌آیند (تله فیلم) شاهد احمدلو 1387
هفت دقیقه تا پاییز علی‌رضا امینی نیما 1388
سنگ اول ابراهیم فروزش حسنعلی 1388
ندارها محمدرضا عرب محمود 1388
سن پطرزبورگ بهروز افخمی کریم 1388
لامپ 100 سعید آقاخانی فرزین 1392
ایران برگر مسعود جعفری جوزانی فتح‌الله خان 1393
گینس محسن تنابنده بیک 1393
محمد رسول‌الله مجید مجیدی ساموئل 1388-1394
فراری علیرضا داودنژاد نادر 1394
شکستن همزمان بیست استخوان جمشید محمودی عظیم 1396
قسم محسن تنابنده 1397
سه کام حبس سامان سالور مجتبی 1398
عنکبوت ابراهیم ایرج‌زاد سعید حنایی 1398
روزی روزگاری آبادان حمیدرضا آذرنگ مصیب 1399
قهرمان اصغر فرهادی بهرام 1400
جنگ جهانی سوم هومن سیدی شکیب 1401
زودپز رامبد جوان 1402

سریال های محسن تنابنده

نام سریال کارگردان نقش سال تولید
زندگی به شرط خنده مهدی مظلومی 1385
پیامک از دیار باقی سیروس مقدم 1386
مأمور بدرقه سعید سلطانی افشین 1387
چاردیواری سیروس مقدم 1388
پایتخت سیروس مقدم نقی معمولی 1389
چک برگشتی سیروس مقدم 1390
پایتخت 2 سیروس مقدم نقی معمولی 1391
پایتخت 3 سیروس مقدم نقی معمولی 1392
سرزمین مادری کمال تبریزی مرتضی 1388-1393
پایتخت 4 سیروس مقدم نقی معمولی 1394
علی‌البدل سیروس مقدم آغاسی 1395
پایتخت 5 سیروس مقدم نقی معمولی 1396
پایتخت 6 سیروس مقدم نقی معمولی 1398
پایتخت 7 سیروس مقدم نقی معمولی 1404

سریال های نمایش خانگی

سریال محسن تنابنده

نام سریال کارگردان نقش سال تولید
شاهگوش داوود میرباقری اسماعیل ذکاوت / اسفندیار مجبور / حاجی محسن طلایی 1392
ابله کمال تبریزی ننه‌هوشنگ 1393
رهایم کن شهرام شاه‌ حسینی حاتم نایب‌سرخی 1401

تئاتر

محسن تنابنده فعالیت هنری خود را با حضور در تئاتر آغاز کرد. هر چند با ورود به دنیای سینما و تلویزیون از تئاتر فاصله گرفت، ولی اخیرا با نمایش «مولن روژ» در سال 1398 و پس از 13 سال به دنیای تئاتر بازگشت. از بهترین نمایش‌های وی می‌توان به همسر چینی، خرس و چشمه، حسنک کجایی و شوایک اشاره کرد.

نام اجرا سال
بارعام 1374
جریان عصبی 1377
همسر چینی 1378
حسنک کجایی 1378
شوایک 1385
مولن روژ 1398

جوایز و افتخارات محسن تنابنده

جوایز و افتخارات محسن تنابنده

محسن تنابنده با بازی در نقش‌های موفق و معروف تا به امروز توانسته است جوایز و افتخارات زیادی بدست آورد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

نام جایزه سال وضعیت
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (استشهادی برای خدا) 1386 برنده
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (استشهادی برای خدا) 1386 نامزد
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (سنگ اول و هفت دقیقه تا پائیز) 1388 برنده
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (ندارها) 1389 نامزد
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (ندارها) 1389 برنده
تندیس بهترین بازیگر مرد جشنواره تلویزیونی جام جم (پایتخت) 1391 برنده
تندیس بهترین بازیگر تلویزیونی چهاردهمین دوره جشن دنیای تصویر (شاهگوش) 1393 برنده
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (ایران برگر) 1393 نامزد
تندیس بهترین فیلمنامه پانزدهمین دوره جشن دنیای تصویر (پایتخت 3) 1394 برنده
یاس زرین بهترین بازیگر مرد چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم یاس (شاهگوش) 1395 برنده
تندیس بهترین بازیگر مرد نظرسنجی سه ستاره (پایتخت 4) 1395 برنده
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (فراری) 1395 برنده
قرار گرفتن جزء 100 نقش ماندگار تاریخ سینما و تلویزیون ایران برای نقش نقی معمولی 1395
تندیس کلوزآپ و لوح تقدیر بهترین بازیگر مرد (فراری) 1396 برنده
تندیس بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم شهر (فراری) 1396 برنده
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (قسم) 1397 نامزد
تندیس بهترین فیلمنامه جشن دنیای تصویر (پایتخت 5) 1397 برنده
جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم دیوراما هند (شکستن همزمان بیست استخوان) 1397 برنده
تندیس بهترین بازیگر مرد مراسم اهدای جوایز هشتمین جشنواره فیلم استرالیا (شکستن همزمان بیست استخوان) 1398 برنده
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (روزی روزگاری آبادان) 1399 نامزد
تندیس بهترین کارگردانی ششمین جشنواره فیلم زوریخ (قسم) 1399 برنده
تندیس بهترین بازیگر کمدی مرد بیستمین دوره جشن دنیای تصویر (پایتخت 6) 1399 برنده
تندیس بهترین کارگردانی مراسم اهدای جوایز نهمین جشنواره فیلم استرالیا (قسم) 1399 برنده
جایزه‌ بهترین بازیگر مرد در جشنواره فیلم سلیمانیه (سه کام حبس) 1400 برنده
جایزهٔ بهترین بازیگر مرد هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز (جنگ جهانی سوم) 1401 برنده
جایزه ویکتور بلگراد بهترین بازیگر مرد 1401 برنده

حواشی محسن تنابنده

در پایین به چند حاشیه معروف درباره آقای تنابنده اشاره می‌کنیم که توجه‌ها را به خود جلب کرده بود.

محسن تنابنده و بازی در نقش خواننده لس آنجلسی

وقتی محسن تنابنده در سریال شاهگوش ایفای نقش داشت، گریمی شبیه به یکی از خوانندگان لس آنجلسی یعنی ابراهیم حامدی (ابی) داشته که جنجال‌های زیادی برای این بازیگر به همراه داشت. اما آقای تنابنده در پاسخ به این حواشی گفت که نقش او در سریال فردی است که دوست دارد ادای این خواننده را دربیاورد و اگر می‌خواست صرفا شبیه او شود، در نقش خود این کار را اعمال می‌کرد.

شایعه ازدواج با اندیشه فولادوند

یکی از حواشی زندگی این بازیگر، شایعه ازدواجش با خانم اندیشه فولادوند بود. خانم فولادوند در پاسخ به این شایعات از آقای تنابنده تحسین کردند و گفتند آنها صرفا در چند کار، همکاری داشته‌اند و این نوع شایعات خنده‌دار به نظر می‌آیند.

پاک کردن تصویر او از بنرهای تبلیغاتی جنگ جهانی سوم

یکی دیگر از حاشیه‌های پر سر و صدای آقای تنابنده، حذف او از روی بیلبوردهای تبلیغاتی فیلم جنگ جهانی سوم بود که در فضای مجازی واکنش‌های مختلفی به آن شد.

حاشیه دیپلم افتخار هومن برق نورد

در چهل و یکمین جشنواره فجر، هومن برق نورد برای دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در فیلم «سینما متروپل» انتخاب شد‌. در این زمان محسن تنابنده خطاب به این بازیگر و با لحنی طعنه‌آمیز پستی در اینستاگرام منتشر کرد و دیپلم او را دچار خط خوردگی خواند. این پست جنجال‌های زیادی به همراه داشت و بعد از آن دبیر جشنواره تصویر اصلی دیپلم را معرفی کرد.

حواشی پخش پایتخت 7

پس از پایتخت 6 و افت کیفیت زیاد آن هم از جانی مردم و هم مسئولین فشارهای زیادی بر عوامل سریال وارد بود. زیرا فصل ششم پایتخت نه برای مخاطب جذابیتی داشت و هم به دلیل مغایرت برخی مسائل مورد انتقاد صدا و سیما قرار گرفت. شایعات مبنی بر آن بودند که یک فیلم سینمایی برای نوروز 1403 و فصل هفتم پایتخت برای نوروز 1404 در راه خواهد بود. در فضای مجازی نیز حواشی زیادی پیرامون این اثر وجود دارد. از حذف سارا و نیکا فرقانی اصل از سریال و جایگزین شدن دوقلوهایی دیگر گرفته تا عوض شدن بازیگر بهتاش و بازگشت بابا پنجعلی!

در نهایت هیچ فیلم سینمایی‌ای برای پایتخت منتشر نشد اما محسن تنابنده با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرام خود از ساخت فصل هفتم پایتخت خبر داد. این مجموعه تلویزیونی در نوروز 1404 پخش خواهد شد.

حقایق جالب درباره محسن تنابنده

در ادامه با چند حقیقت جالب درباره این بازیگر همراه شما خواهیم بود.

  • او در همان سال‌های ابتدایی بازیگری خود، موفق شد تا جز بهترین بازیگران جشنواره دانشجویی شود.
  • نقی معمولی شخصیت محسن تنابنده در سری پایتخت از جانب مجله دنیای تصویر در فهرست صد نقش ماندگار تاریخ سینما و تلویزیون ایران قرار گرفت.
  • او تا کنون توانسته سه بار برنده جایزه سیمرغ بلورین شود.
  • این بازیگر گریم‌های متفاوت و جنجالی مخالف زیادی دارد که توجه‌ها را به خود جلب می‌کند‌.
  • آقای تنابنده جز بازیگرانی است که گریم جنس مخالف انجام داده و سریال ابله نقش مادربزرگ هوشنگ را ایفا کرده است.
  • او معمولا در فضای مجازی فعال است و اخیرا در اینستاگرامش برای مرحوم آتیلا پسیانی و زنده‌یاد داریوش مهرجویی پست گذاشت.
  • این بازیگر به جزیره کیش علاقه دارد و در یوی از مصاحبه‌هایش گفت که علاقه دارد برای مسافرت به این جزیره برود.
  • تنابنده از کارهای آقایان مدیری و عطاران الهام زیادی گرفته است.
  • او طرفدار دو آتشه تیم استقلال است.
  • محسن تنابنده در جریان جام ملت‌های آسیا 1402 از تیم ملی ایران حمایت کرد و برد ژاپن را تبریک گفت.
  • این هنرپیشه یک دختر به نام زیبا و یک پسر به نام نامی دارد.

آلبوم عکس های محسن تنابنده

در آخرین بخش این مقاله می‌توانید چند عکس از محسن تنابنده مشاهده کنید.

کلام آخر

به پایان مقاله بیوگرافی و ثروت محسن تنابنده رسیدیم. این بازیگر از بهترین و تاثیرگذارترین هنرمندان حال حاضر سینما و تلویزیون ایران است؛ کسی که به نظر می‌رسد در خنداندن مردم استعداد خوبی دارد. او با بازی‌ها و فیلمنامه‌های خوبی که نوشته است توانست افتخارات زیادی کسب کند و به جایگاه ویژه‌ای در بین دوستداران فیلم و سریال برسد. نظر شما درباره این هنرمند محبوب کشورمان چیست؟ در پایین همین صفحه نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منتخب کاربران

source

توسط funkhabari.ir