در دنیای رمز ارزها، استیبل کوین ها 🪙 به عنوان یکی از ابزارهای مالی مهم شناخته میشوند که هدف اصلی آنها حفظ ثبات قیمت در برابر نوسانات شدید بازار است.
برای ایرانیان، انتخاب بهترین استیبل کوین میتواند به دلایل مختلفی از جمله حفظ ارزش سرمایه، تسهیل معاملات بینالمللی و دسترسی به بازارهای جهانی اهمیت داشته باشد. در این مطلب از انزل وب ، به معرفی بهترین استیبل کوین برای ایرانیان و نکات مهم هنگام خرید آنها خواهیم پرداخت.
بهترین استیبل کوین برای ایرانیان
?What is the Best Stable Cryptocurrencies Coins for Iranians
برای کاربران ایرانی، انتخاب یک استیبل کوین شامل در نظر گرفتن عواملی مانند در دسترس بودن، نقدینگی، امنیت و دسترسی از طریق بهترین صرافیها می باشد. به طور خلاصه بهترین استیبل کوین ها برای ایرانیان که به طور گسترده ای قابل اعتماد در نظر گرفته می شوند ، شامل موارد زیر است:
- تتر (USDT)
- DAI
- USD Coin
- BUSD
- GUSD
استیبل کوین ها یا ارزهای پایدار، ارز های دیجیتالی هستند که به منظور حفظ پایداری قیمت طراحی شدهاند. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر که بر پایه فعالیتهای معاملاتی و عرضه و تقاضا شکل می گیرند، استیبل کوین ها به صورت مستقیم به یک ارز خارجی مثل دلار یا یک شبکه بلاکچین وصل شدهاند و تفاوت زیادی با ارزهایی مثل بیتکوین یا اتریوم دارند. در جدول زیر میتوانید لیست این استیبل کوین ها را مشاهده کنید:
نام | ویژگی ها | نقاط ضعف |
USDT | امنیت – دسترس بودن- محبوبیت بالا | عدم شفافیت – وابستگی به دلار |
DAI | غیر متمرکز – مدیریت الگوریتمی | نوسان زیاد – وابستگی به سایر ارز ها |
USDC | شفافیت مالی – قیمت ثابت | تأثیر اقتصاد آمریکا روی قیمت |
BUSD | پشتیبانی توسط دلار – تایید شده توسط موسسات | پشتیبانی فنی ضعیف – محدودیت برای ایرانیان |
GUSD | پشتیبانی بیمه – شفافیت مالی | محدود بودن به اتریوم – امکان مسدود شدن حساب |
۱- تتر (USDT)
تتر (USDT) اولین و شناخته شدهترین استیبل کوین است. تتر مدتهاست که در بازار به گزینه اصلی معاملهگران و سرمایهگذارانی تبدیل شده است. حفاظت از سرمایهگذاران در برابر نوسانات بازار ارزهای دیجیتال از اهداف و کاربرد های مهم تتر بوده است. تتر توسط شرکت Tether Limited کنترل میشود. به گفته این شرکت، به ازای هر تتری که خریداری می شود، یک دلار واقعی در ذخایر بانکی آمریکا نگهداری میشود. این یعنی تتر حمایت مستقیم دلار را دارد و قیمت لحظهای تتر با قیمت لحظهای دلار برابری میکند.
از طرفی تتر جزء امن ترین استیبل کوین ها به شمار می آید. همچنین یکی از دلایلی که تتر در لیست بهترین استیبل کوین ها قرار دارد، استفاده از استراتژی سه جانبه است که با این استراتژی ، تتر ۳ استیبل کوین دیگر هم به بازار ارزهای دیجیتال اضافه کرده است. با این وجود انتقاداتی هم به تتر گرفته می شود. از جمله این انتقادات ، نبود شفافیت کامل در خصوص ذخایر وثیقه و تضمینی آن است.
ویژگی های تتر (USDT)
- امنیت بالا
- در دسترس بودن
- محبوب ترین استیبل کوین
معایب
- عدم شفافیت
- وابستگی به دلار
۲- DAI استیبل کوین برای ایرانیان
استیبل کوین DAI یک ارز غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین اتریوم ایجاد شده و متفاوت از اکثر استیبل کوین های دیگر عمل میکند. ماهیت غیرمتمرکز DAI آن را به عنوان یک نوآوری پیشگامانه در دنیای استیبل کوین ها و امور مالی غیرمتمرکز تبدیل کرده است. DAI را می توان از بهترین استیبل کوین جایگزین تتر دانست. اما نکته که وجود دارد این است که ثبات ارزش DAI به بلاک چین اتریوم (Ethereum) و سایر رمز ارز ها بستگی دارد. در نتیجه بهدلیل وابستگی دای به اتریوم، نوسانات قیمت آن بسیار زیاد است و مانند باقی استیبل کوینها، قیمت کاملا ثابتی ندارد.
DAI توسط کاربران اداره میشود و شرکت یا کنسرسیوم خاصی در مرکز آن قرار ندارد. فقط شرکت Maker Protocol و سازمان غیرمتمرکز MakerDAO مسئولیت گسترش و توسعه شبکه دای را بر عهده دارند. دای در شبکههای بایننس چین (BEP2)، بایننس اسمارت چین (BEP20) و اتریوم (ERC20) خرید و فروش میشود.
ویژگی های DAI
- غیر قابل ردیابی توسط دولت ها
- غیر متمرکز بودن
- مدیریت شدن به صورت الگوریتمی
معایب
- وابستگی به دیگر رمز ارز ها برای ثبات ارزش
- نوسانات قیمت فراوان
۳- USD Coin
ارز دیجیتال یو اس دی کوین که در سال ۲۰۱۸ توسط کنسرسیوم Circle و صرافی به نام Coinbase راه اندازی شد ، یکی از بهترین استیبل کوین های بازار از نظر مجله فوربس و دومین استیبل کوین برتر از نظر حجم بازار است. بسیاری از USD Coin ها به عنوان یکی از بهترین استیبل کوین جایگزین تتر نام می برند. این ارز برای ارائه یک ارز دیجیتال پایدار با پشتیبانی ۱: ۱ توسط دلار آمریکا ایجاد شده است. این ارز دیجیتال از ابتدای راهاندازی تاکنون، سوابق شفافی را ارائه داده و همه توکنهای USD Coin توسط دلار آمریکا یا معادل نقدی آن پشتیبانی میشوند.
شفافیت این رمز ارز اعتماد کاربران بازار ارزهای دیجیتال را جلب کرده است و محبوبیت این ارز دیجیتال روز به روز بیشتر میشود. USDC بر روی بلاکچین اتریوم با استفاده از استاندارد ERC-۲۰ عمل کرده و آن را به راحتی با طیف گستردهای از برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند در اکوسیستم اتریوم سازگار میکند. همچنین، USD Coin به دلیل نقدینگی و سهولت استفاده در فضای مالی غیرمتمرکز محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
ویژگی های USD Coin
- شفافیت مالی
- راحتی در استفاده
- قیمت ثابت
- حمایت شده توسط موسسات معتبر جهانی
معایب
- دسترسی سخت در بعضی مناطق
- تراکنش های سخت در مناطق تحریم شده
- وابستگی به اقتصاد آمریکا
۴- BUSD
استیبل کوین BUSD یکی از بهترین استیبل کوین ها برای ایرانیان است. بایننس را میتوان بزرگ ترین صرافی ارز دیجیتال دنیا نام برد زیرا به عنوان امنترین استیبل کوین متصل به دلار آمریکا نیز شناخته می شود. با اینکه مدت زیادی از تاسیس آن توسط Binance و Paxos نمیگذرد، توانسته به یک سیستم بلاکچین بسیار بزرگ تبدیل شود. اکوسیستم صرافی بایننس دارای دو ارز دیجیتال است؛ یکی بایننس کوین (BNB) که رمز ارز اصلی بایننس است و دیگری بایننس یو اس دی (BUSD) که استیبل کوین این سیستم محسوب میشود. دلار بایننس با دلار ۱:۱ آمریکا مرتبط است و بر روی بلاکچین اتریوم به عنوان یک توکن ERC-۲۰ عمل میکند.
همچنین BUSD به طور کامل توسط وزارت خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) تنظیم میشود؛ این ویژگی تضمین میکند که بایننس یو اس دی با تمام قوانین و مقررات قابل اجرا مطابقت دارد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که دسترسی به Binance و BUSD ممکن است برای کاربران ایرانی به دلیل تحریم ها دارای محدودیت های باشد.
ویژگی های BUSD
- پشتیبانی توسط دلار آمریکا
- تایید شده توسط موسسات مالی
معایب
- پشتیبانی ضعیف
- محدودیت برای کاربران ایرانی
- در دسترس نبودن در تمام نقاط جهان
۵- GUSD
GUSD یا دلار جیمنای در سال ۲۰۱۴، همزمان با تاسیس صرافی جمینای شروع به کار کرد. طبق گفته وبسایت رسمی جمینای، این ارز اولین استیبل کوین قانونمند جهان است. GUSD ترکیبی از ارزش اعتباری و قیمت ثابت دلار آمریکا با فناوری بلاکچین و نظارت قانونگذاران آمریکا است. با توجه به قابلیت های GUSD، این ارز توانست به یکی از انتخابهای کاربران به عنوان بهترین جایگزین های تتر تبدیل شود.
قیمت هر واحد GUSD، یک دلار آمریکا است و توسط شرکت Gemini Trust صادر میشود. GUSD میتواند برای اهداف مختلفی مانند تجارت در صرافیها، انجام پرداختها یا شرکت در برنامههای مالی غیرمتمرکز مورد استفاده قرار گیرد و به کاربران یک گزینه استیبل کوین امن و سازگار در اکوسیستم ارزهای دیجیتال در حال تکامل را ارائه میدهد.
ویژگی های GUSD
- پشتیبانی بیمه از GUSD
- شفافیت مالی
معایب
- امکان مسدود شدن تراکنش ها
- محدود بودن به شبکه اتریوم
سوالات متداول
استیبل کوین ها چیست؟
ارز دیجیتال باثبات یا Stablecoin یک نوع ارز دیجیتال است که نوسان قیمت رمزارزها را ندارد. این نوع از ارزهای دیجیتال راهکاری ساده و امن برای انجام تراکنشهای مالی هستند.
استیبل کوین های معروف کدام است؟
تتر (USDT) ، دلار GUSD ، دای (DAI) و یو اس دی کوین (USDC) جزء معروف ترین استیبل کوین ها هستند.
بهترین استیبل کوین کدام است؟
بهترین استیبل کوین برای ایرانیان در حال حاضر DAI است که وضعیت آن در بازار تثبیت شده است و جزء استیل کوین های غیر متمرکز به شمار می آید.
جمع بندی
اهمیت بالای ارزهای دیجیتال باعث شده است تا بسیاری از افراد به فکر سرمایهگذاری روی آنها باشند. بسیاری از ارزهای دیجیتال قیمت ثابتی نداشته و بنا به دلایل مختلف، نوسانات قیمت زیادی دارند. اما برخی از این ارزها هستند که قیمتشان ثابت بوده و در مرور زمان تغییر آنچنانی نمیکنند. این رمزارزها، استیبل کوین نام دارند.
با توجه به اینکه استیبل کوین های متفاوتی وجود دارد اما در استفاده از آنها نکاتی برای کاربران ایرانی وجود دارد. اول اینکه دسترسی به برخی از صرافی ها ممکن است به دلیل تحریم ها محدود باشد. پلتفرمهای معاملاتی Peer-to-peer (P2P) مانند Local Bitcoins یا صرافیهای محلی، ممکن است جایگزینهایی ارائه دهند. همچنین به دلیل تحریم های بین المللی، برخی از استیبل کوین ها مانند USDC و BUSD ممکن است کمتر در دسترس باشند. از طرفی استیبل کوینهایی مانند DAI که غیرمتمرکز هستند، ممکن است آزادی بیشتری را از نظارت و تحریمهای دولت، ارائه دهند و در کشورهایی که با محدودیتهای مالی مواجه هستند، به گزینهای محبوب تبدیل شوند.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در آخر شما چه استیبل کوین دیگری که مناسب کاربران ایرانی باشد را می شناسید؟ می توانید نظرات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.
source