لپ تاپ مهندسی معماری خوب چه ویژگی هایی دارد؟ بهترین لپ تاپ برای کارهای گرافیکی با قیمت مناسب چیست؟ برای کار کردن با برنامه هایی مانند تری دی مکس و رویت باید به سراغ چه دستگاه هایی برویم؟ در این مقاله از پلازا قرار است تمام این موارد را بررسی کنیم.
خرید لپ تاپ می تواند کاری نسبتا پر دردسر باشد، بخصوص وقتی قرار باشد این لپ تاپ وظیفه خاصی را برای ما انجام داده و انتظارات سنگینی مثل کار های گرافیکی و مهندسی از آن داشته باشیم. اگر از نظر قیمت محدودیتی نداشته باشید، پیدا کردن این دستگاه ها خیلی ساده تر خواهد وبد و کافی است که به سراغ قوی ترین های موجود برویم، اما هنر این است که بتوانیم بهترین دستگاهی که کار ما را راه می اندازد را با قیمتی ارزان و مناسب پیدا کنیم. در اینجا قرار است باهم تمامی دستگاه هایی که می توانند این ویژگی را در اختیار ما قرار دهند بررسی کرده و بهترین ها را برای این کار پیدا کنیم. قبل از این لازم است مشخصاتی که یک لپ تاپ برای رندرینگ و سایر کارهای مورد نیاز دانشجویان و مهندسان معماری را نیاز دارد بخوبی بررسی کنیم.
فهرست مطالب
بهترین لپ تاپ برای معماری چه ویژگی هایی باید داشته باشد!؟
فرض را بر این بگذاریم که شما خودتان یک لپ تاپ پیدا کرده اید و از رنگ و لعاب و قیمت آن هم خوشتان آمده است. از کجا می خواهید بدانید این لپ تاپ برای کار یا تحصیل در زمینه در مهندسی معماری به کار شما می آید یا خیر!؟ در این بخش از مقاله می خواهیم با هم ویژگی هایی را بررسی کنیم که می تواند به شما کمک کند تصمیم گیری خود را به درستی انجام دهید و این موضوع را بررسی کنید.
برای اینکه یک لپ تاپ بتواند به بهترین لپ تاپ برای معماری تبدیل شود و این عنوان را بدست آورد، لازم است مشخصات و ویژگی های مختلفی را داشته باشد. اگر بخواهیم این ویژگی ها را معرفی و بررسی کنیم، می توانیم آنها را به ترتیب اهمیت به این صورت دسته بندی کنید:
قدرت پردازشی مناسب
خیل از افراد فکر می کنند برای انجام کار های مهندسی معماری به چنان لپ تاپ های قوی نیاز ندارد اما باید گفت لپ تاپ هایی که در فهرست بهترین لپ تاپ برای معماری قرار دارند همگی جزو آنهایی هستند که بالاترین قدرت پردازشی را دارند و شما به شدت به یک لپ تاپ قوی نیاز خواهید داشت. شما قرار است از برنامه های CAD روی این لپ تاپ استفاده کنید. ویژگی اصلی این برنامه این است که آنها همیشه تشنه منابع پردازشی (همان و رم و سی پی یو) هستند و اگر روی سیستم خود این منابع را به اندازه کافی نداشته باشید، در کارکرد با مشکل مواجه خواهید شد.
قرار نیست این منابع پردازشی و کاری که انجام می دهند را به صورت تخصصی بررسی کنیم، اما باید گفت لپ تاپی که می تواند با عنوان بهترین لپ تاپ برای معماری به شما خدمت کند، باید این حداقل ها را داشته باشد:
- پردازنده (CPU): اینتل Core i5 نسل 8 به بالا
- رم (RAM): حداقل 12 گیگابایت
- پردازنده گرافیکی یا همان کارت گرافیک (GPU): حتما به صورت مجزا وجود داشته باشد. این مورد انواع مختلفی دارد و فهرستی طولانی را شامل می شود اما باید گفت به یک گرافیک مجزا با 2 گیگابایت ویرم نیاز خواهید داشت.
- فضای ذخیره سازی (هارد): 256 گیگابایت از نوع SSD
در صورتی که سیستم مورد نظر شما این حداقل ها را داشته باشد، می توان گفت که می تواند انتظاراتی که از آن دارید را برآورده کند. البته باید گفت موراد دیگری هم وجود دارند که یک لپتاپ را به بهترین لپ تاپ برای معماری تبدیل می کنند.
صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت
یکی از مهمترین گزینه ها در پیدا کردن بهترین لپ تاپ برای معماری انتخاب لپ تاپی با صفحه نمایش با کیفیت است که بتواند جزئیات را به خوبی و همانطور که هست به شما نمایش دهد. در این حالت باید گفت لپ تاپ های 14 اینچی و کوچکتر مواردی هستند که باید از لیست کاندیدا های خود حذف کنید. این لپ تاپ ها در کاربرد های مهندسی جایی ندارند و عموما برای کاربردهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید گزینه های مناسبی را با اندازه های 15، 15.6 و 17 اینچی پیدا کنید. البته باید گفت لپ تاپ های 17 اینچی مهندسی کمی بزرگ و سنگین خواهند بود که اگر جابجایی شما زیاد است، این را هم باید در نظر بگیرید.
همینطور گزینه های وجود دارند که بیش از یک صفحه نمایش را به شما ارائه می کنند. این لپ تاپ ها هم از نظر کیفی موراد خوبی برای کارهای مهندسی و به طور خاص معماری هستند و در عملکرد شما تاثیر مطلوبی می گذارند. در فهرست بهترین لپ تاپ برای معماری که در بخش بعدی می بینید، می توانید به مواردی از این دست دسترسی داشته باشید.
باتری با ظرفیت بالا
همانطور که قبلا هم گفتیم، برنامه هایی که در مهندسی معماری مورد استفاده قرار می گیرند به منابع بالایی نیاز دارند، پس در نتیجه برق مصرفی آنها نیز زیاد خواهد بود. با توجه به اینکه شما ممکن است لپ تاپ خود را در محل پروژه برده و بخواهید کاری را انجام دهید، نیاز به باتری خواهید داشت که بتواند بهترین بازدهی را هم از نظر زمانی در اختیار شما بگذارد، و هم اجازه ندهد به خاطر کردن مصرف و بهینه سازی آن (حالت Power Saver) بازدهی لپ تاپ شما افت داشته باشد.
لپ تاپ های که ما در اینجا به عنوان فهرست بهترین لپ تاپ برای معماری معرفی می کنیم، همگی گزینه های بروز بوده و از نظر تکنولوژی و کیفیت باتری در حد ایده آلی هستند، اما اگر خودتان موردی را در نظر گرفته اید که کمی قدیمی تر است، بهتر است در مورد باتری آن هم از فروشنده سوال کرده و مطمئن شوید که جواب کار شما را خواهد داد.
فهرست بهترین لپ تاپ ها برای مهندسی معماری
در این قسمت قصد داریم لیستی از جدید ترین گزینه هایی که می توانند عنوان بهترین لپ تاپ برای معماری را داشته باشند به شما معرفی کنیم. این لپ تاپ ها مواردی هستند که ویژگی هایی که در بخش قبلی گفتیم را به صورت کامل در برگرفته و هر کدام از آنها در زمینه ای جزو بهترین ها هستند. این لپ تاپ ها از این قرارند:
1. قوی ترین لپ تاپ مهندسی: HP Zbook Power G9
- نمایشگر: 15.6 اینچی از نوع IPS با رزولوشن 1920 در 1080، فول اچ دی، مجهز به Anti-Glare
- پردازنده: Core i7-12700H
- پردازنده گرافیکی: انویدیا RTX A2000 با 8 گیگابایت رم
- رم: 64 گیگابایت DDR5
- فضای ذخیره سازی: 2 ترابایت
- قیمت: شروع از 48 میلیون تومان
لپ تاپ های مهندسی یا همان ورک استیشن ها (Workstation) لپ تاپ هایی قدرتمند هستند، که عموما برای کارهایی مانند موراد مهندسی و محاسباتی و برنامه های خاص استفاده می شوند. در حال حاضر ورک استیشن های زیادی وجود دارند که باید گفت سری Zbook از برند معروف HP سالهاست یکی از مدعیان بهترین ها بوده و این محصول یعنی Power G9 می تواند تاییدی بر این ادعا باشد. این لپ تاپ با پردازنده قدرتمند Core i7 نسل 12 و 64 گیگابایت رم می تواند یکی از بهترین ها باشد. همینطور گرافیک آن از نوع RTX A2000 بوده که یکی از گرافیک های پر بازده برای کار های محاسباتی و نقشه کشی به شمار می رود.
بدیهی است قیمت این دستگاه می تواند بسیار بالا باشد و در صورتی که این هزینه برای شما زیاد است، می توانید با راهنمایی هایی که در بخش قبل گفته شد، به سراغ گزینه های دیگری از همین سری Zbook بروید که قیمت هایی پایین تر دارند. این سری با تنوع بالا و قیمت های خوبی در بازار ایران موجود می باشد.
2. بهترین مک بوک مهندسی: Macbook Pro 16 M2
- نمایشگر: 16.2 اینچی از نوع لیکویید رتینا با رزولوشن 3456 در 2234
- پردازنده: دوازده هسته ای اپل M2
- پردازنده گرافیکی: پردازنده اگل M2
- رم: 16 گیگابایت
- فضای ذخیره سازی: 512 گیگابایت از نوع SSD
- قیمت: شروع از 110 میلیون تومان
اگر از طرفداران مک بوک ها و محصولات برند اپل هستید، گزینه ای که می تواند در فهرست بهترین لپ تاپ برای معماری از این برند معرفی شود، مک بوک پرو با تراشه M2 است (این دستگاه با تراشه M1 هم در بازار موجود است). این دستگاه با قدرت پردازشی بالایی که تراشه M2 در اختیار آن می گذارد، و همینطور صفحه نمایش رتینای حرفه ای می تواند یکی از گزینه های جذاب این لیست باشد که در فهرست بهترین مک بوک های اپل هم یکی از گزینه های درخشان به حساب می آید. این لپ تاپ برای کارهای گرافیکی و مهندسی گزینه ای مناسب به شمار می رود که می توانید به راحتی روی آن حساب کنید. البته باید در نظر داشت که هزینه این لپ تاپ نیز برای شما گران تمام خواهد شد.
3. Asus ROG Strix Scar 2023 G733
- نمایشگر: 17.3 اینچی از نوع IPS با رزولوشن 2560 در 1440 و نرخ تازه سازی 240 هرتز
- پردازنده: AMD Ryzen 9 7945HX3D
- پردازنده گرافیکی: انویدیا جی فورس RTX 4090 با 16 گیگابایت رم
- رم:32 گیگابایت DDR5
- فضای ذخیره سازی: 1 ترابایت از نوع NVMe
- قیمت: شروع از 148 میلیون تومان
اگر از طرفداران بازی های ویدئویی و کامپیوتری هستید، می توانید با انتخاب این دستگاه قدرتمند، با یک تیر دو نشان بزنید. لپ تاپ های گیمینگ از گزینه هایی هستند که اکثر آنها می توانند در فهرست بهترین لپ تاپ برای معماری قرار بگیرند. البته باید گفت از نظر اقتصادی به صرفه نیستند و شما باید هزینه زرق و برقی که دارند را هم پرداخت کنید. اگر سری به مقاله بهترین لپ تاپ گیمینگ جهان بزنید، می توانید گزینه های بیشتری از این لپ تاپ ها را ببینید. لپ تاپی که ما در اینجا انتخاب کرده ایم، یکی از جدیدترین های ایسوس می باشد که برندی با سابقه در تولید لپ تاپ های گیمینگ است. این گزینه می تواند یکی از بهترین ها برای کارهای معماری و مهندسی باشد.
4. لپ تاپ مناسب دانشجویان معماری: HP Victus 15
- نمایشگر: 15.6 اینچی از نوع WLED با رزولوشن 1920 در 1080
- پردازنده: اینتل Core i5-12450H
- پردازنده گرافیکی: انویدیا جی فورس GTX 1650 با 4 گیگابایت رم
- رم: 16 گیگابایت
- فضای ذخیره سازی: 256 گیگابایت NVMe
- قیمت: شروع از 35 میلیون تومان
اگر دانشجوی معماری هستید و هنوز به درآمد درست و حسابی نرسیده اید قیمت برای شما مهم است، بهتر است این دستگاه را انتخاب کنید. لپ تاپ اچ پی ویکتوس یکی از بهترین دستگاه ها با کاربرد مهندسی است که می تواند در عین قیمت مناسبی که دارد کیفیت خوبی را به شما ارائه دهد. این دستگاه با تنوع بالایی که در کانفیگ دارد می تواند رنج قیمتی متعددی را به شما بدهد.
البته باید در نظر داشته باشید برای یک لپ تاپ دانشجویی می توانید گزینه های دیگری را هم پیدا کنید، به طور مثال اگر سری به مقاله بهترین لپ تاپ تا 20 میلیون بزنید، به لیستی از گزینه های خوب و اقتصادی با قیمتی مناسب دسترسی خواهید داشت. اما باید گفت که این موارد ممکن است نیاز شما را برطرف نکنند و در ادامه کار برای شما دردسر هایی ایجاد کنند. اما در مورد HP Victus 15 باید گفت حتی بعد از اتمام تحصیلات و در پروژه های عملی هم بازدهی خوبی به شما می دهد و از یک برند معروف و با کیفیت است و می توانید از اینکه پول خود را دور نمیریزید مطمئن باشید.
5. بهترین لپ تاپ دو صفحه ای: Lenovo Yoga 9i Gen8
- نمایشگر: دو نمایشگر 14 اینچی از نوع IPS با رزولوشن 2880 در 1800
- پردازنده: اینتل Core i7-1260P
- پردازنده گرافیکی: اینتل اریس ایکس
- رم: 16 گیگابایت DDR5
- فضای ذخیره سازی: 512 گیگابایت SSD
- قیمت: شروع از 100 میلیون تومان(در حال حاضر در بازار ناموجود است)
این لپ تاپ در واقع دو تبلت به هم چسبیده سات که در حالت عادی یکی از آنها نقش یک صفحه کلید تاچ را برای شما بازی می کند و در صورتی که از اکسسوری ماوس و صفحه کلیدی که به صورت جدا به آن متصل می شود استفاده کنید، می توانید هر دوی این صفحات را در نمایش اطلاعات به کار بگیرید. این مورد خاص و گران قیمت یکی از گزینه های کاربردی است که می تواند کار کردن با برنامه های نقشه کشی را برای شما ساده کرده و این لپ تاپ را در بین گزینه های بهترین لپ تاپ برای معماری جای دهد.
6. لپ تاپ بزرگ برای کارهای معماری: Dell XPS 17
- نمایشگر: 17.3 اینچی از نوع WLED با رزولوشن 1920 در 1200
- پردازنده: اینتل Core i7-12700H
- پردازنده گرافیکی: انویدیا جی فورس RTX 3050 با 4 گیگابایت رم
- رم: 16 گیگابایت DDR5
- فضای ذخیره سازی: 1 ترابایت NVMe
- قیمت: از 90 میلیون تومان(استوک از 50 میلیون)
وقتی بخواهیم لپ تاپ های مختلف را برای کار های مهندسی بررس کنیم، برند Dell یک پای ثابت به شمار می رود. در فهرست بهترین لپ تاپ برای معماری اولین گزینه ای که برای این برند انتخاب کرده ایم، قرار است بهترین لپ تاپ 17 اینچی برای این کار باشد. دل XPS یکی از بهترین لپ تاپ های مهندسی و ورک استیشن های دل است که از اندازه 14 تا 17 اینچی را شامل شده و می تواند کیفیت کاری ایده آلی را در اختیار کاربران بگذارد. هر چند از نظر قیمتی این لپ تاپ کمی گران است اما اگر نگاهی به منابعی که در اختیار ما قرار می دهد بیندازیم، خواهیم دید که به صرفه بوده و از خیلی از موارد گفته شده بالاتر هستند. اگر مایل هستید که گزینه های بهتری از این برند را ببینید، می توانید سری به مقاله بهترین لپ تاپ دل بزنید.
7. بهترین لپ تاپ تاچ: Dell Inspiron 16 FHD Touchscreen
- نمایشگر: 15.6 اینچی از نوع LED فول اچ دی تاچ با رزولوشن 1920 در 1080
- پردازنده: اینتل Core i7-1360P
- پردازنده گرافیکی: انویدیا جی فورس RTX 2050 با 4 گیگابایت رم
- رم: 16 گیگابایت
- فضای ذخیره سازی: 1 ترابایت SSD
- قیمت: از 50 میلیون تومان
خرید یک لپ تاپ تاچ برای کارهای مهندسی معماری چندان ضروری نیست، اما در صورتی که شما دوست دارید یک لپ تاپ تاچ داشته باشید، دل پیشنهاد خوبی برای شما دارد. سری Inspiron یکی از اصلی ترین و با کیفیت ترین سری های لپ تاپ دل است که مدت هاست دستگاه های مختلف آن در بازار ایران خرید و فروش می شوند و همه آنها را به عنوان دستگاه هایی قدرتمند می شناسند. این لپ تاپ با پردازنده نسل 13 اینتل و همینطور گرافیک حرفه ای جی فورس RTX 2050 می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای کارهای معماری باشد و در رنج قیمتی خوبی هم قرار دارد.
8. لپ تاپ سبک مناسب مهندسین معماری: Acer Swift Edge 16 2023
- نمایشگر: 16 اینچی از نوع OLED با رزولوشن 3200 در 2000 و نرخ تازه سازی 120 هرتز
- پردازنده: Ryzen 7 7840U
- پردازنده گرافیکی: AMD Radeon 780M
- رم: 16 گیگابایت
- فضای ذخیره سازی: 1 ترابایت NVMe
- قیمت: از 70 میلیون تومان
یکی از گزینه هایی که می تواند در ویژگی های بهترین لپ تاپ برای معماری نقش مهمی داشته باشد، وزن آن است. در مورد عموم لپ تاپ های ورک استیشن و مهندسی باید گفت وزن موردی است که خیلی به آن توجه نمی شود اما خیلی از افراد، و به طور خاص خانم ها، دوست دارند لپ تاپی که با خود جا به جا می کنند سبک باشد. این لپ تاپ تنها 1.2 کیلوگرم وزن دارد و می توان گفت که از نظر نیروی پردازشی و اندازه صفحه نمایش نیز کاملا برای کارهای مهندسی معماری مناسب است.
9. بهترین لپ تاپ برای رندرینگ: ایسوس Vivobook Pro 16
- نمایشگر: 16 اینچی از نوع IPS با رزولوشن فول اچ دی با نرخ تازه سازی 120 هرتز
- پردازنده: اینتل Core i9 نسل 13
- پردازنده گرافیکی: انویدیا جی فورس RTX 4060 با 8 گیگابایت رم
- رم: 8 گیگابایت
- فضای ذخیره سازی: 1 ترابایت
- قیمت: از 80 میلیون تومان
ایسوس ویوو بوک پرو 16 اینچی یکی از گزینه های ایده آل برای کار های مهندسی و رندرینگ حساب می شود. این دستگاه با گرافیک بسیار قدرتمند و پردازنده ای خارق العاده ارائه شده است اما می توان گفت نقطه قوت آن در جای دیگری نهفته است. بزرگترین مزیتی که این دستگاه می تواند در اختیار کاربران خود قرار دهد، قیمت پایین آن است که می توان گفت نصف سایر لپ تاپ های این لیست با همین کانفیگ است.
مزیت های Vivobook Pro 16 شامل طراحی سبک و قابل حمل، سیستم خنک کننده پیشرفته و عمر باتری طولانی است که این دستگاه را به گزینه ای مناسب برای مهندسان، معماران و کارهای رندرگیری تبدیل کرده است. با بهره گیری از فناوری Wi-Fi 6 و سیستم صوتی Harman Kardon، این دستگاه تجربه ای بی نظیر از اتصال و کیفیت صدا را ارائه می دهد، در حالی که کیبورد ارگونومیک با نور پس زمینه نیز راحتی در استفاده و بهره وری بیشتر را تضمین می کند.
10. بهترین لپ تاپ ارزان برای معماری: لنوو IdeaPad 5
- نمایشگر: 15.6 اینچی از نوع TN با رزولوشن فول اچ دی و نرخ تازه سازی 60 هرتز
- پردازنده: اینتل Core i7 نسل 11
- پردازنده گرافیکی: انویدیا جی فورس MX450 با 2 گیگابایت رم
- رم: 8 گیگابایت
- فضای ذخیره سازی: 512 گیگابایت از نوع NVMe
- قیمت: از 30 میلیون تومان
در این لیست ما مواردی قدرتمند را دیدیم که می توانند کار های مهندسی را انجام دهند، اما وقتی پای قیمت در میان باشد حرف زیادی برای گفتن ندارند. در اینجا دستگاهی از لنوو را داریم که هم می تواند تعادل خوبی بین قدرت و قیمت داشته باشد که البته کفه ترازوی آن به سمت قیمت سنگینی می کند. این دستگاه ویژگی های خوبی داشته و می تواند پردازنده ای قدرتمند و قابل قبول را به همراه یک گرافیک مخصوص رندر گیری با توان قابل قبول در اختیار شما قرار دهد. این دستگاه می تواند یک گزینه ایده آل به عنوان بهترین لپ تاپ برای کارهای گرافیکی باشد، نیاز های ما را به خوبی برآورده کرده و کیفیت خوبی را نیز خواهد داد.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی بهترین لپ تاپ برای معماری پرداختیم و دیدیم مهندسان و دانشجویان رشته معماری برای اینکه یک لپ تاپ خوب داشته باشند، باید به چه مواردی توجه کنند و چه گزینه هایی در اختیار دارند. در کل باید گفت لپ تاپ های مهندسی به نیروی پردازشی قوی، باتری بالا و همینطور صفحه نمایشی با کیفیت نیاز دارند. در صورتی که شما گزینه ای را برای این کار مناسب می دانید که در فهرست ما نبوده است، خوشحال می شویم تا آن را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.
source