فراروـ  سالاد الویه یکی از مشهورترین سالاد‌های دنیاست که در ایران بسیار محبوب است و پایه ثابت میز غذا در مهمانی‌ها و به خصوص جشن تولدهاست. این سالاد خوشمزه در میان کودکان هم بسیار پرطرفدار است. تاریخچه ابداع سالاد الویه به قرن نوزدهم میلادی و کشور روسیه بر می‌گردد. یک آشپز بلژیکی فرانسوی تبار به نام «لوسین الیویه» که سرآشپز رستوران اِرمیتاژ در مسکو بود، برای اولین بار این سالاد خوشمزه را ابداع کرد و دستور تهیه آن به تدریج از کشور روسیه به سایر کشور‌های اروپایی هم راه پیدا کرد. این سالاد معروف سال‌ها است که یکی از غذا‌های اصلی برای شام شب سال نو در روسیه محسوب می‌شود. سالاد الویه خوشمزه و مجلسی که در اروپا به سالاد روسی معروف است، به دلیل داشتن مقدار زیادی سس مایونز، یک غذای چرب و پرکالری است و به همین دلیل افرادی که رژیم غذایی دارند، نمی‌توانند این غذای خوشمزه را بخورند. ما در این مطلب می‌خواهیم یک مدل سالاد الویه رژیمی خوشمزه را به شما آموزش بدهیم تا با خیال راحت از خوردن سالاد الویه لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

سیب زمینی: ۵۰۰ گرم
سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
هویج: ۱۰۰ گرم
نخود سبز: ۵۰ گرم
خیارشور: ۱۰۰ گرم
چوب دارچین: ۱ عدد
پیاز کوچک: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
مواد لازم برای سس سالاد
آب مرغ: ۷۰ سی‌سی
ماست ایسلندی: ۱۵۰ گرم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
لیمو ترش تازه: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم

طرز تهیه

سالاد الویه

برای درست کردن این سالاد الویه رژیمی خوشمزه ابتدا سیب زمینی را بپزید و کنار بگذارید تا خنک شود. سینه مرغ را همراه با پیاز، سیر، چوب دارچین، کمی نمک و زردچوبه و یک لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا بپزد. بعد از اینکه مرغ پخت، آن را کنار بگذارید تا خنک شود. سیب زمینی‌ها را بعد از خنک شدن، پوست و پوره کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید. سینه مرغ پخته را ریش ریش کنید و به سیب زمینی اضافه کنید. خیارشور رنده شده، هویج خرد شده و نخود فرنگی پخته را به مواد اضافه کنید. برای درست کردن سس سالاد، ماست را با آب مرغ مخلوط کنید و روغن زیتون، آب لیمو، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدست شود. حالا سس آماده را روی مواد سالاد الویه بریزید و مواد را خوب هم بزنید تا سس به خورد مواد برود. سالاد الویه آماده را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا جا بیفتد، سپس سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ برای بهتر شدن طعم سالاد الویه می‌توانید نیمی از خیارشور را رنده و نیم دیگر آن را به صورت خیلی ریز و نگینی خرد کنید.

۲ـ حتما سیب زمینی و مرغ را از شب قبل بپزید و داخل یخچال بگذارید تا حسابی خنک شود. اگر سیب زمینی گرم باشد، همه سس را به خود جذب می‌کند و ناچارید مدام سس اضافه کنید.

۳ـ هویج را نپزید، چون شیرینی هویج با پختن آزاد می‌شود، پس بهتر است هویج را به صورت خام به مواد اضافه کنید.

۴ـ اگر خیارشور شما بیش از حد شور است، در اضافه کردن نمک به سالاد الویه دقت کنید.

۵ـ در صورت تمایل می‌توانید کمی جعفری ساطوری شده به سس سالاد الویه اضافه کنید. جعفری به خاطر عطر و طعمی که دارد، طعم خاص و ویژه‌ای به سالاد شما می‌دهد.

source

توسط funkhabari.ir