داروسازی تعهدی جزء رشتههای دانشگاهی است که داوطلبان باید در ازای تحصیل در این رشته، یک تعهد مبنی بر خدمت بدهد. بر اساس این تعهد، فارغ التحصیل رشته داروسازی دارای تعهد باید به مدت حداکثر 2برابر مدت زمان تحصیل خود، توسط وازرت بهداشت در مناطق محروم مشغول به کار شوند.
تعهد به خدمت به دلیل رایگان بودن دوره روزانه دانشگاههای سراسری از دانشجویان رشتههای دارای تعهد گرفته میشود و فارغ التحصیلان رشتههای تعهدی تنها بعد از گذراندن حداقل نیمی از مدت زمان تعهد خود، میتوانند در مناطق یا مراکز دلخواه خود مشغول به کار شوند یا ادامه تحصیل دهند.
طرح تعهد به خدمت داروسازی
طرح ” تعهد به خدمت” یکی از برنامههای دولت برای آماده سازی نیروی انسانی جهت خدمت به مردم مناطق محروم کشور است. این طرح برای برخی از رشتههای دانشگاههای سراسری در نظر گرفته شده است. همانطور که میدانید، تحصیل و استفاده از خدمات و امکانات دانشگاههای سراسری تقریبا رایگان است. به همین دلیل، دانشجویان رشتههای تعهدی مانند داروسازی تعهدی باید بعد از فارغ التحصیل شدن حداکثر به مدت 3 برابر مدت زمان تحصیل خود، در مناطق محرومی خدمت کنند.
دانشجویان در هنگام ثبت نام خود باید تعهد به خدمت بعد از فارغ التحصیلی را امضا کنند.
دقت داشته باشید که تعهد به خدمت با “طرح نیروی انسانی” متفاوت است. دانشجویان مشمول طرح نیروی انسانی بعد از فارغ التحصیلی به مدت 2 سال در مراکز تعیین شده از طرف وزارت بهداشت، خدمت میکنند و بعد از تمام شدن طرح میتوانند مدرک خود را دریافت نمایند.
اما در رشتههای دارای تعهد خدمت مانند داروسازی تعهدی، داوطلب باید حداکثر 3 برابر مدت زمان تحصیل خود را در مناطق محروم خدمت کند.
شرایط داروسازی با تعهد به خدمت
شرایط داروسازی تعهدی بسته به اینکه از کدام نوع سهمیه استفاده شود، متفاوت است.
- شرط استفاده از سهمیه مناطق محروم
به طور معمول، داوطلبان دانشگاه در استانهای محروم، هر ساله از سهمیه پذیرش در رشته محلهای روزانه دانشگاه و موسسات آموزش عالی استان خود برخوردار هستند.
آندسته از دانشجویان داروسازی تعهدی که از سهمیه مناطق محروم استفاده میکنند باید تعهد به خدمت را امضا کنند تا بعد از فارغ التحصیلی، به میزان 3 برابر طول دوره تحصیل خود در مناطق محرومی که وزارت بهداشت مشخص میکند، خدمت کنند.
- شرط استفاده از سهمیه مناطق و ایثارگران
داوطلبان مناطق 2 و 3 برای قبولی در دانشگاههای روزانه از سهمیه مناطق خود استفاده میکنند. این داوطلبان در صورت قبولی در دوره روزانه داروسازی تعهدی دانشگاههای سراسری، باید بعد از اتمام تحصیل، به مدت 2 برابر زمان تحصیل خود و بر اساس تشخیص وزارت بهداشت، در یکی از مناطق محروم کشور مشغول به کار شوند.
توجه داشته باشید که فارغ التحصیلان رشته داروسازی دارای تعهد خدمت به هیچ عنوان نمیتوانند در طول خدمت خود در مراکز دیگر مشغول به کار شوند.
مدت زمان خدمت داروسازی تعهدی
به طور کلی، مدت زمان خدمت در رشتههای دارای تعهد خدمت، 1.5 تا 2 برابر مدت تحصیل است. در رشته داروسازی تعهدی، زمان تعهد به خدمت در مناطق محروم معمولا حداکثر 12 سال تعیین میشود. داوطلبانی که از سهمیه منطقه 1 یا سهمیه ایثارگران، رزمندگان یا خانواده شهدا برخوردارند، در صورت قبولی در رشته داروسازی تعهدی، باید 1برابر مدت زمان تحصیل خود در مناطق محروم خدمت نمایند.
نکات قبولی داروسازی دارای تعهد به خدمت
برای تصمیم گیری درباره قبولی و تحصیل در رشته داروسازی تعهدی باید به یکسری نکات مهم توجه داشته باشید. هر چه اطلاعات شما درباره شرایط داروسازی با تعهد به خدمت بیشتر باشد، با بینش بهتری در این مسیر قدم خواهید گذاشت.
دانشجویان رشته داروسازی تعهدی باید بعد از فارغ التحصیل شدن و در صورت نیاز سازمانها، در یکی از مراکز پزشکی بخش دولتی در مناطق محروم خدمت نمایند. در صورت عدم نیاز، فارغ التحصیلان زیر نظر وزارت کار و در یکی از سازمانهای بخش خصوصی مشغول به کار میشوند.
- دوره تعهد به خدمت قابل خرید یا انتقال به غیر نیست.
- بعد از اتمام دوره تعهد به خدمت، مدرک تحصیلی به فرد تحویل داده میشود.
- فارغ التحصیل داروسازی با تعهد نمیتواند در مناطق یا مراکز دیگر مشغول به کار شود یا ادامه تحصیل دهد.
- دانشجویان رشته داروسازی دوره شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی، پردیس خودگردان مشمول طرح تعهد به خدمت نمیشوند.
- فارغ التحصیلان داروسازی تعهدی بعد از گذراندن نیمی از خدمت خود مجاز به ادامه تحصیل هستند.
شرایط معافیت از تعهد خدمت داروسازی
معافیت از تعهد خدمت به ندرت اتفاق میافتد. با این حال، افراد زیر از گذراندن طرح اجباری تعهد به خدمت معاف هستند.
- فارغ التحصیلان بالای 45 سال (ماده 12)
- افرادی که مشکلات بیماری دارند و شورای عالی پزشکی وزارت بهداشت آن را تایید کرده باشد.
- آقایانی که قصد گذراندن دوره خدمت سربازی بعد از فارغ التحصیلی را دارند (ماده3)
- خانواده شهدا (فرزند، همسر، خواهر، برادر شهید، آزادگان و همسران و فرزندان آنها، جانبازان بالای 25%، فرزندان جانباز 50% و بیشتر،
- همسر جانباز 70% و بیشتر، فرزندان و همسران مفقودین جنگ)- (ماده 2)
- فارغ التحصیلان خارج از کشور یا انتقال از خارج از کشور( درصورتیکه ارز دولتی دریافت نکرده باشند و در طی دوره تکمیلی در داخل از
- کشور، شهریه خود را پرداخت کرده باشند)- (ماده 9)
- بانوانی که همسرشان فوت کرده، یا تک فرزند هستند یا سرپرست خانوار می باشند.
- رزمندگانی که حداقل 6 ماه خدمت داوطلبانه در جبهه داشته باشند.
- استعدادهای درخشان(مخترعین، رتبههای برتر کنکور، نفرات برتر المپیادهای دانش آموزی)
انصراف از رشته داروسازی دارای تعهد خدمت
دولت شرایط ویژهای برای انصراف از رشتههای دارای تعهد به خدمت از جمله داروسازی در نظر گرفته است. چنانچه به هر دلیلی قصد انصراف از داروسازی تعهدی داشته باشید، این تصمیم باید در طول دوره تحصیلتان گرفته شود. به عبارت دیگر، انصراف از رشته دارای تعهد بعد از فارغ التحصیلی امکان پذیر نیست. علاوه بر این، در صورت انصراف باید هزینه آن را نیز پرداخت نمایید.
دانشگاه های دارای داروسازی تعهدی
در این قسمت، اسامی دانشگاههایی که در آنها رشته داروسازی با تعهد خدمت ارائه میشود به همراه ظرفیت پذیرش هر کدام را آوردهایم.
نام دانشگاه | ظرفیت پذیرش |
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان– ویژه داوطلبان بومی استان اصفهان | 1نفر |
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور- ویژه داوطلبان بومی استان خوزستان | 2 نفر |
دانشگاه علوم پزشکی زابل- ویژه داوطلبان بومی استان سیستان و بلوچستان با الویت مناطق | 28نفر |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان- ویژه داوطلبان بومی استان لرستان | 6نفر |
دانشگاه علوم پزشکی زنجان- ویژه داوطلبان بومی استان مرکزی | 5نفر |
دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس- ویژه داوطلبان بومی استان هرمزگان | 5نفر |
مشاوره قبولی در رشته داروسازی تعهدی
برای قبولی در رشته داروسازی تعهدی باید از لیست دانشگاههای سراسری که رشته داروسازی با تعهد خدمت را ارائه میدهند و نیز میزان ظرفیت هر یک اطلاع داشته باشید. ما در قسمت بالا، اسامی این دانشگاهها را برای شما لیست کردهایم. اکنون باید نکات مربوط به قبولی و نحوه پذیرش در دانشگاههای ارائه دهنده داروسازی تعهدی را مطالعه کنید.
یکی از موارد مهم که قبل از تصمیم گیری درباره تحصیل در رشته داروسازی تعهدی بهتر است بدانید آن است که درآمد داروساز در طول دوره تعهد به نسبت سایرین، پایینتر است. اما با توجه به اینکه حقوق این افراد به طور منظم و به صورت ماهیانه پرداخت میشود و نیز از پاداش و مرخصی برخوردار هستند، گزینه جذابی بنظر میرسد.
علاوه بر این، با توجه به نرخ بالای بیکاری در کشور، قبولی در رشته داروسازی تعهدی میتواند آینده شغلی شما را تضمین کند و شما میتوانید بدون نگرانی ذهنی، بعد از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوید.
خلاصه مطالب
در این مطلب درخصوص شرایط داروسازی با تعهد به خدمت، مدت زمان تعهد و شرایط انصراف آن صحبت کردیم. همچنین، فهرست دانشگاههای دارای رشته داروسازی تعهدی را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان ارائه دادیم. اطلاع از این جزئیات به شما کمک میکند تا واقع بینانه و با هوشیاری بیشتری قدم در مسیر قبولی و تحصیل رشته داروسازی تعهدی بردارید.
برای دانلود PDF مقاله شرایط داروسازی تعهدی کلیک کنید.
سوالات متداول
1-مدت زمان دوره تعهد خدمت در رشته داروسازی تعهدی چقدر است؟
12 سال
2-شرایط انصراف دوره تعهد خدمت داروسازی تعهدی چیست؟
متقاضی باید در طول دوره تحصیل درخواست انصراف خود را رائه دهد. همچنین باید هزینه انصراف را پرداخت نماید.
3- داروسازی تعهدی کجاها داره؟
دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و لرستان از جمله دانشگاههایی هستند که رشته داروسازی تعهدی را ارائه میدهند.
source