آیا از طرفداران بازیگران دهه شصت سینما و تلویزیون هستید؟ بازیگران دهه 60 همگی هنرپیشگانی پخته و حرفهای هستند که بدنه اصلی بازیگری ایران را تشکیل میدهند. در این مقاله با معرفی بازیگران متولد دهه 60 همراه شما هستیم.
بازیگران دهه 60 اکنون در دهه سوم و چهارم عمر خود به سر میبرند و بازیگرانی جاافتاده و پخته هستند. هنرپیشگان این نسل که بیشتر در دهه 80 وارد رسانه ایران شدند، تحولی عظیم را در صنعت سینما به وجود آوردند. تا پیش از آن، سینمای ایران بیشتر قهرمان پرور بود و قهرمانان نیز اکثرا شخصیتهایی سفید و بینقص بودند. همچنین پیش از آن فیلمها رنگ و بوی دیگری داشتند. اما در دهه 80 فیلمهای اجتماعی رونق گرفتند و قهرمانان نیز دیگر شخصیتهایی خاکستری با نقصهایی که به چشم مخاطب میآمد، بودند.
بازیگران دهه شصت بدن اصلی سینمای ایران را تشکیل میدهند و اکثرا هنرپیشگان اصلی فیلم و سریالها هستند. برخی از آنها حتی موفق به دریافت جوایز بین المللی نیز شدهاند. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی پررنگترین بازیگران دهه 60 همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
مروری بر بهترین بازیگران دهه شصتی سینمای ایران
در این مطلب 32 نفر از بهترین بازیگران متولد دهه 60 سینمای ایران را برای شما معرفی میکنیم. بخوانید و در انتها نظر دهید که کدامیک از این بازیگران موفقترین و بهترین بازیگران متولد دهه شصت سینمای ایران محسوب میشوند؟ اسامی بازیگران بر اساس سال تولد آنها مرتب شده است!
1. جواد عزتی | لیست بازیگران دهه شصت
جواد عزتی از بهترین بازیگران دهه شصتی سینمای ایران است که عملکردی فوقالعاده طی سالهای اخیر داشته است. تا سال 1393 و پخش سریال «دردسرهای عظیم» جواد عزتی به صورت پررنگ در سینما و تلوزیون حضور نداشت. یا بهتر است بگوییم که جنبه بینظیر بازیگری او کشف نشده بود. اما از ایفای نقش در کاراکتر لطیف به بعد شاهد حضور چشمگیر ایگ بازیگر در سینما و تلوزیون بودیم به طوری که اکنون از پولسازترین هنرپیشههای سینمای ایران است. از آثار اخیر این هنرمند از بازیگران متولد دهه 60 باید به فیلمهای «دوزیست»، «کت چرمی» و سریال «زخم کاری» اشاره کنیم. آقای عزتی برای بازی در فیلم «تمساح خونی» برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردان اول و همچنین نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد نقش اول شد.
2. مهدی حسینی نیا
مهدی حسینینیا از جمله بازیگران دهه شصت است که اولین بار در سال 1389 با نقش کوتاهی در فیلم اینجا بدون من بازیگری را آغاز کرد. این هنرپیشه مهارت بازیگری فوقالعادهای داشت به طوری که در فیلمهای مشهوری همچون متری شیش و نیم، شنای پروانه و سریال یاغی نقشهای مکمل بسیار قویای بازی کرد. هنر بازیگری مهدی حسینینیا او را به سمت بازی در نقش اول سریال حیثیت گمشده سوق داد. این هنرپیشه در فیلم هفتاد سی نیز ایفای نقش داشته است.
3. مارال بنی آدم ؛ از بازیگران دهه شصت
مارال بنی آدم از جمله بازیگران متولد دهه 60 محسوب میشود که در اوایل دهه 90 با حضور در تئاتر بازیگری را آغاز کرد. اولین بار این بازیگر با نقشی کوتاه در فیلم مشهور فروشنده دیده شد. سپس در فیلمهای خشکسالی و دروغ، گیسوم و سریال همگناه حضور پیدا کرد. در سال 1401 نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم در آغوش درخت شد. سپس در سال 1402 به واسطه حضور در فیلم پروین توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کند.
4. اندیشه فولادوند
اندیشه فولادوند از بازیگران زن دهه شصت است که طبع شعر خوبی نیز دارد. این بازیگر از سال 1382 و فیلم «سربازهای جمعه» وارد سینما شد و در «سن پطرزبورگ» با نقش کتی او را در خاطر داریم. اما مطرح شدن او با نقش افسانه سریال پرمخاطب «شیدایی» صورت گرفت. از آثار اخیر این بازیگر باید به فیلم «خائن کشی» و سریالهای «دراکولا»، «بعد از آزادی» و «رحیل» اشاره کنیم.
5. امیرحسین آرمان
از دیگر بازیگران متولد دهه 60 باید به امیرحسین آرمان اشاره کنیم. این بازیگر حرفه خود را از سال 1384 و فیلم «ازدواج به سبک ایرانی» شروع کرد. او تا سال 1395 و ایفای نقش کیوان سریال پرمخاطب «پریا» تبدیل به بازیگری پر رنگ در سینما و تلوزیون شده. آقای آرمان هماکنون به فعالیتهای مدلینگ و خوانندگی نیز مشغول هستند. این هنرمند از بازیگران مجرد دهه شصت اخیرا در سریالهای «مانکن»، «میدان سرخ» و فیلمهای «آنها مرا دوست داشتند» و «بخارست»، «بهشت تبهکاران» و فیلم «آسمان غرب» ایفای نقش داشته است.
6. نگار جواهریان | لیست بازیگران دهه شصت
نگار جواهریان که بعد از ازدواج با رامبد جوان و مادر شدن، کمکارتر شده است، در سالهای گذشته جزو بهترین بازیگران دهه شصتی سینمای ایران محسوب میشد. جواهریان با سریال «زیر تیغ» در ذهن عموم مردم ماندگار شده و اوج هنرنمایی او در فیلمهای «طلا و مس»، «اینجا بدون من» و «حوض نقاشی» است که در هر سه فیلم نقش یک بیمار یا معلول را به شکلهای متفاوتی ایفا کرده است. جواهریان برای «طلا و مس» سیمرغ بلورین دشت کرد و برای دو فیلم دیگر هم نامزد دریافت جایزه بود. سریال «خاتون» این بازیگر در سال 1400 جز پربازدیدترینها شد.
7. سارا بهرامی
سارا بهرامی با اینکه نسبت به بازیگران دهه شصتی دیگر خیلی دیرتر شناخته شد، اما به واسطه تلاش و حضورش روی صحنه تئاتر پس از چند تجربه تصویری خیلی زود به یکی از بهترین بازیگران دهه شصتی سینما تبدیل شد. او شش سال پس از اولین کار تصویریاش توانست برای بازی در فیلم «دارکوب» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن و سایر جوایز معتبر داخلی را درو کند. بهرامی که تا مدتی در فیلمهای اجتماعی ایفای نقش میکرد، با حضور در سریال «ساخت ایران 2» و «هزارپا» نشان داد در کمدی هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد. فیلم «جنگل پرتقال»، فیلم «بعد از رفتن» و فیلم «سال گربه» از آثار جدید او هستند.
8. مصطفی زمانی
بازیگر نقش یوسف پیامبر (ع)، حالا دیگر با بازیهای متفاوت و بهیادماندنی خود کاملا از زیر سایه نقش حضرت یوسف (ع) خارج شده است و کمتر کسی پیدا میشود که او را فقط با این سریال بشناسد. مصطفی زمانی در طول سالهای اخیر علاوه بر حضور موفق در برخی فیلمهای سینمایی، در سه سریال مطرح شبکه خانگی نیز بسیار درخشان ظاهر شده است. زمانی در سریالهای «شهرزاد»، «نهنگ آبی» و «کرگدن» سه نقش کاملا متفاوت را بازی کرد و برای هر کدامشان تحسین منتقدان و مخاطبان را برانگیخت. وقتش رسیده که او را یکی از بهترین بازیگران متولد دهه 60 سینمای ایران بنامیم. سریال «آمرلی» جدیدترین اثر اوست.
9. ترانه علیدوستی | لیست بازیگران دهه شصت
ترانه علیدوستی یکی دیگر از بازیگران برتر در بین لیست بهترین بازیگران متولد دهه 60 سینمای ایران است. این بازیگر در حالیکه فقط 18 سال داشت در فیلم «من ترانه 15 سال دارم» به کارگردانی رسول صدرعاملی ایفای نقش کرد و برای همین نقش برنده سیمرغ بلورین شد. او که جوانترین برنده سیمرغ در تاریخ سینماست، با بازیهای درخشان خود به پیشرفتش ادامه داد، اما در سالهای اخیر حضورش در «شهرزاد» و «فروشنده» در دو نقش کاملا متفاوت اوج هنرنمایی او در سینما بوده است. فیلمهای «تفریق» و «اورکا» از آثار جدید خانم ترانه هستند.
10. طناز طباطبایی
طناز طباطبایی اولین بار در فیلم «دیشب باباتو دیدم آیدا» به کارگردانی رسول صدرعاملی که تبحر خاصی در معرفی بازیگران جوان دارد ایفای نقش کرد. طباطبایی به تدریج و با حضور در نقشهای کوتاه و آثار تلویزیونی به پیشرفت خود ادامه داد تا اینکه اولین نقطه عطف کارنامهاش در سال 1389 و با بازی در فیلم «مرهم» رقم خورد. طناز در فیلم علیرضا داوودنژاد نقش یک دختر معتاد فراری را به بهترین شکل و با جزئیات بازی کرد و بعد از ایفای نقش در این کار، سطح آثار و بازیهای او به شکل قابل ملاحظهای بالاتر رفت. او در سالهای اخیر با بازی در فیلمهای موفق و متفاوت توانمندی خود را بیش از پیش به نمایش گذاشته است و همین سبب شد سال گذشته بالاخره سیمرغ برترین بازیگر زن جشنواره را برای فیلم شنای پروانه از آن خود کند. خانم طباطبایی در سریال «یاغی» محصول 1401 نیز خوش درخشید.
11. رعنا آزادی ور
رعنا آزادی ور از بازیگران زن ایرانی دهه ۶۰ است که سابقه طولانی در بازیگری دارد. نخست او را در «مارمولک» کمال تبریزی و سپس در «درباره الی» دیدیم. با اینکه خانم آزادی ور ایفای نقشها شایستهای در طول این سالها داشتند اما این کاراکتر سمیرا در سریال «زخم کاری» بود که این بازیگر را درمیان مخاطبان جا انداخت. از نقشآفرینیهای اخیر این بازیگر باید به سریال «جیران» و فیلم «مرد بازنده» اشاره کنیم.
12. گلاره عباسی
گلاره عباسی یکی از بازیگران متولد دهه 60 در ایران است که بازیگری را از شرکت در کارآگاههای بازیگری شروع کرد تا اینکه با فیلم سینمایی «نگین» مقابل دوربین رفت. او سپس با سریال «شیدایی» توانست توجهات زیادی را جلب کند. خانم عباسی تا کنون سه بار عنوان بهترین بازیگر زن از جشنواره اسب نقرهای روسیه، بهترین بازیگر از فستیوال فیلم زنان فرانسه و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر کسب کرده است. او همچنین در سال 1401 پا به عرصه کارگردانی نیز گذاشت. از معروفترین آثار این بازیگر باید به سریالهای «در چشم باد»، «کتابفروشی هدهد»، «شهرزاد»، فیلمهای «شیار ۱۴۳»، «نفس»، «ابلق» و «بیبدن» اشاره کنیم.
13. پگاه آهنگرانی | لیست بازیگران دهه شصت
پگاه آهنگرانی دیگر بازیگر لیست بهترین بازیگران متولد دهه 60 است. این بازیگر نیز در خانوادهای هنرمند به دنیا آمده و مادرش منیژه حکمت از مطرحترین کارگردانان زن سینمای ایران است. پگاه هم به دلیل حضور در آثار مادر، از سن کم بازی در سینما را تجربه کرده و با وجود اینکه در دهه اخیر نسبتا کمکارتر و گزیدهکارتر شده است، اما حضور موفق و متفاوتی در فیلمهای مطرح داشته است. اولین حضور حرفهای او فیلم «دختری با کفشهای کتانی» بوده که همچون سایر بازیگران زن این لیست در آن فیلم با رسول صدرعاملی همکاری داشته است. آخرین جایزهای که پگاه آهنگرانی دشت کرده مربوط به فیلم «دربند» است. پس از آن او بیشتر گرایش به کارگردانی و مستندسازی پیدا کرده است.
14. الناز شاکردوست
الناز شاکردوست کار خود را از تئاتر آغاز کرد، اما خیلی زود توانست با حضور در فیلم «گل یخ» کیومرث پوراحمد خود را مطرح کند و سال بعدش در چهار فیلم سینمایی ایفای نقش کرد. این بازیگر زن که تا مدتها در آثار درجه دوی سینمایی حضور پیدا میکرد، چند سالی میشود مسیر کاری خود را تغییر داده و با بازی در فیلمهایی چون «خفهگی»، «سراسر شب»، «شبی که ماه کامل شد» و «مطرب» فصل جدیدی را در دوران کاری خود تجربه کرده است. شاکردوست برای بازی در نقش فائزهی «شبی که ماه کامل شد» تمامی جوایز معتبر داخلی را درو کرد و سیمرغ بلورین جشنواره را هم از آن خود کرد. او اخیرا با ایفای نقش در فیلمهای «تی تی»، «ابلق» و فیلم «بیبدن» خوش درخشید.
15. امیر جدیدی
شاید اگر امیر جدیدی سراغ آموزش دادن تنیس نمیرفت و هومن سیدی علاقهای به یاد گرفتن تنیس نداشت، حالا یکی از بهترین بازیگران دهه شصتی را در سینمای ایران نداشتیم. جدیدی از کشفهای خوب هومن سیدی است و در اولین تجربه حرفهای در فیلم «آفریقا» به همراه شهاب حسینی و جواد عزتی مقابل دوربین این کارگردان جوان رفت. بعدها سیدی و جدیدی چند همکاری دیگر را هم تجربه کردند، تا اینکه این بازیگر با «اژدها وارد میشود» و «رخ دیوانه» خود را به مخاطبان و اهالی سینما اثبات کرد. امیر جدیدی در طول سالهای اخیر همواره پیشرفت چشمگیری داشته و حتی توانست برای بازی در فیلمهای «تنگه ابوقریب» و «عرق سرد» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر را هم از آن خود کند. فیلمهای «روز صفر» و «قهرمان» از جمله آثار جدید این بازیگر هستند.
16. هوتن شکیبا
هوتن شکیبا از دیگر بازیگران مرد دهه شصت ایرانی است که استعدادهای حیرتآوری دارد. او فعالیت بازیگری خود را از فیلم «شب بیرون» شروع کرد. اما مشهوریت او به ایفای نقش کاراکتر حبیب در «لیسانسهها» بود. اگرچه این بازیگر با سریالی طنز کار خود را شروع کرد اما بازی در فیلم «شبی که ماه کامل شد» استعداد و پتانسیل بازیگرب بالای او را نشان داد. آقای شکیبا اخیرا در فیلمهای «ابلق»، «تی تی»، «ملاقات خصوصی» و «صبحانه با زرافهها» ایفای نقش داشت و با صداپیشگی شخصیت بچه مجموعه «مهمونی» بیش از پیش محبوب شد.
17. ارسطو خوش رزم
ارسطو خوشرزم از جمله بازیگران متولد دهه 60 است که طی سالهای اخیر توانست دیده شود. او بازیگری را برای نخستین بار در سال 1384 با یک نقش کوتاه در سریال یک مشت پر عقاب شروع کرد. پس از آن این بازیگر مدتی دورههای بازیگری گذراند تا اینکه در سال 1387 با فیلم مسیر عشق وارد سینما شد. او در دهه 90 در چندین فیلم و سریال دیگر حضور پیدا کرد تا اینکه سرانجام در سال 1402 با فیلم صبح اعدام توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کند.
18. باران کوثری
باران کوثری را میتوان از موفقترین و بهترین بازیگران متولد دهه 60 نامید. کوثری با وجود ممنوعیتها و محدودیتهایی که در تمام این سالها داشته، اما توانسته است پنج بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین شود و از این بین دو بار سیمرغ را از آن خود کند. کوثری به واسطه خانوادهای هنری، از سال 1370 و در حالیکه فقط شش سال داشته با بازی در آثار مادرش رخشان بنیاعتماد توانست خود را به عنوان بازیگری ماهر نشان دهد. باران کوثری تاکنون برای دو فیلم «خون بازی» و «کوچه بینام» موفق به دریافت سیمرغ بلورین و برای بسیاری از فیلمهای دیگر نامزد دریافت جایزه شده است.
19. پریناز ایزدیار | لیست بازیگران دهه شصت
پریناز ایزدیار یکی از برترین ستارگان زن حال حاضر سینمای ایران است. ایزدیار کار خود را در سریالهای تلویزیونی آغاز کرد و پس از ایفای نقشهای کوتاه، در سریال «زمانه» حسن فتحی نقش اصلی را بر عهده داشت. این بازیگر پس از حضور در آثاری چون «شهرزاد»، «ابد و یک روز» و «سرخپوست» به انتخاب اول بسیاری از کارگردانان در سینما تبدیل شده است و انصافا هم به خوبی توانسته خود را در سینمای ایران تثبیت کند. ایزدیار که این روزها چند فیلم را آماده اکران دارد، کماکان جزو پرکارترینهای این عرصه محسوب میشود و فعالیت موفق دیگر او همکاری مجدد با نوید محمدزاده در «تفریق» مانی حقیقی بوده است. پریناز ایزدیار در سال 1401 با سریال «جیران» خوش درخشید. فیلمهای «مغز استخوان»، «سه کام حبس» و «ملاقات خصوصی» از آثار جدید او هستند.
20. متین ستوده | لیست بازیگران دهه شصت
متین ستوده فعالیت بازیگری خود را از سال 1370 و با سریال «این خانه دور است» شروع کرد اما تا سال 1389 و سریال «سه دونگ، سه دونگ» به خوبی دیده نشد. نقطه عطف بازیگری این هنرمند از بازیگران دهه شصت تلویزیون به سریال «لیسانسهها» برمیگردد. خانم ستوده در چند فیلم و سریال دیگر ایفای نقش داشته است و محبوبیت دارد.
21. ژیلا شاهی ؛ از بازیگران دهه شصت
ژیلا شاهی نیز از جمله دیگر هنرمندان متولد 60 است که طی سالهای اخیر با بازی زیبای خود مورد توجه قرار گرفت. او بازیگری را از نوجوانی شروع کرد و سپس در کلاسهای مرحوم سمندریان سطح خود را ارتقا داد. اولین حضور این بازیگر جلوی دوربین با فیلم روئیدن در باد بود. او سپس در فیلمهای خاکستر و برف، فصل فراموشی فریبا و روزهای نارنجی حضور پیدا کرد تا اینکه با فیلم قصر شیرین مورد توجه قرار گرفت. او برای این فیلم نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن و برنده بهترین بازیگر زن جشنواره فیلمهای ایرانی استرالیا شد. خانم شاهی برای فیلم موقعیت مهدی نیز باری دیگر توانست نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن شود. این هنرپیشه همچنین برای بازی در سریال پوست شیر نیز مورد تحسین قرار گرفت.
22. نوید محمدزاده
نوید محمدزاده از جمله بازیگران متولد دهه 60 است که خیلی زود تقریبا به همه موفقیتهای سینمایی در داخل کشور و حتی در برخی جشنوارههای معتبر خارجی رسید و حالا در تلاش است تا خود را بیش از پیش ماندگار کند و شاید بتواند روزی برای ایران افتخارهای بزرگتری کسب کند. محمدزاده که بدون شک از بهترین بازیگران دهه شصتی محسوب میشود، کار خود را از بازی و اجرا در تلویزیون آغاز کرد و بعدها یکی از بزرگان صحنه تئاتر شد. پس از چندین سال بازی روی صحنه تئاتر، نوید محمدزاده با حضور در فیلم «عصبانی نیستم» به یکباره بسیار دیده شد و همین فیلم آغاز راه یکی از برترین سوپراستارهای حال حاضر سینما شد. سریال «جنگل آسفالت» از جمله جدیدترین آثار این بازیگر هستند.
23. ویدا جوان | لیست بازیگران دهه شصت
ویدا جوان از بازیگران دهه شصتی ایران است که مدرک تحصیلی لیسانس حسابداری دارد، طراحی و ایده پردازی نیز میکند. او را نخستین بار در سریال «راه طولانی» دیدیم و با سریال «زمانه» نیز در بین مخاطبان جا افتاد. سریال «ماه و پلنگ» و ایفای نقش در کاراکتری منفی، استعداد ویدا جوان را بیش از پیش ثابت کرد. اخیرا نیز این هنرمند از بازیگران متولد دهه 60 را در سریال «تمام رخ» دیدیم.
24. ساعد سهیلی
ساعد سهیلی که مدتی در فیلمهای پدرش به عنوان بازیگر حضوری کوتاه داشت، بالاخره در سال 1390 در «گشت ارشاد» یکی از نقشهای اصلی را در کنار حمید فرخنژاد و پولاد کیمیایی بازی کرد. سهیلی در این اثر آنقدر خوب درخشید که با پیشنهادات بیشتری در سینما روبهرو شد و پا در مسیر ستاره شدن گذاشت. «چند متر مکعب عشق»، «رخ دیوانه»، «مالاریا»، «لاتاری» و «نهنگ آبی» توانستند از ساعد سهیلی بهترین استفاده را ببرند و در هر کدام از این آثار نقشهای درجه یکی را ایفا کرد تا او را نیز از آیندهداران این حوزه و از بهترین بازیگران دهه شصتی بدانیم.
25. پدرام شریفی
پدرام شریفی که در چند ماه اخیر به واسطه بازی متفاوت و درخشان در سریال همگناه بسیار دیده شد، از بازیگرانی است که در دهه شصت متولد شده است. شریفی چند سالی میشود در فیلمهای مختلف و موفق سینمایی حضور داشته، اما فقط در فیلم سینمایی «متولد 65» نقش اصلی را عهدهدار بوده است. حالا شاید «همگناه» به پدرام شریفی کمک کند تا با پیشنهادات بهتری در سینما و تلویزیون رو به رو شود و مسیر درخشش خود را با سرعت بیشتری بپیماید.
26. روزبه حصاری
روزبه حصاری بازیگران مرد ایرانی دهه 60 است که نوازندگی و خوانندگی نیز انجام میدهد. او را نخست با سریال «یادآوری» و نقشی چالش برانگیز دیدیم. سپس در فصل سوم سریال «بچهمهندس» بزرگسالی جواد جوادی با آقای حصاری بود که طرفداران او را بیش از پیش کرد. این بازیگر اخیرا در سریال «افرا» نیز ایفای نقش چشمگیری داشت.
27. بهرام افشاری
از دیگر بازیگران دهه شصت مرد باید به بهرام افشاری اشاره کنیم که حرفه خود را از سال 1392 و نقش شیرافکن فصل دوم سریال «پایتخت» شروع کرد. او در همان سال در فیلم «عصبانی نیستم» رضا درمیشیان نیز حضور داشت. اما ایفای نقش بهتاش فریبا در فصل پنجم پایتخت بود که بهرام افشاری را به شهرت زیادی رساند. این بازیگر به تازگی در سریالهای «میدان سرخ»، «راز بقا» و فیلم های «سگ بند»، «بعد از اتفاق» و «صحنه زنی» ایفای نقش داشته است. بهرام افشاری پس از موفقیتی که در فیلم «فسیل» به عنوان پرفروشترین فیلم سال کسب کرد، در فیلمهای «هفتاد سی» و «سال گربه» نیز حضور پیدا کرد.
28. مینا وحید | لیست بازیگران دهه شصت
مینا وحید از دختران بازیگر دهه ۶۰ است که با فیلم «آتش سبز» و در سال 1386 وارد دنیای بازیگری شد اما شناخته شدن و محبوبیت او علیرغم نقشآفرینیهای دیگرش که موفق نیز بودند با سریال «بانوی عمارت» تثبیت شد. این بازیگر اخیرا در «برف بی صدا میبارد»، «افرا» و فصل سوم «ساخت ایران» حضور داشت.
29. مهرداد صدیقیان | لیست بازیگران دهه شصت
مهرداد صدیقیان اولین نقش حرفهای بازیگری خود را در سن پانزده سالگی و در فیلم «عصر جمعه» به عنوان نقش اول تجربه کرد. فیلمی که این روزها بعد از مدتها توقیف وارد شبکه نمایش خانگی شده است. صدیقیان پس از توقیف «عصر جمعه» و عملا در حالیکه دوباره باید از صفر شروع میکرد، در «اتوبوس شب» جلوی دوربین کیومرث پوراحمد رفت و با خسرو شکیبایی همبازی شد. صدیقیان این بار از فرصت بهترین استفاده را کرد و رفته رفته با حضور در آثار متفاوت تلویزیون و سینما خود را به عنوان بازیگری جوان و آیندهدار به مخاطبان معرفی کرد. حالا بعد از گذشت چندین سال، به جرئت میتوان گفت یکی از بهترین بازیگران دهه شصتی سینمای ایران در حال حاضر مهرداد صدیقیان است. او تاکنون دوبار نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده است، اما هنوز موفق نشده این جایزه را مال خود کند. باید دید چه مدت زمان لازم است تا سیمرغ بر دستان این بازیگر توانمند بنشیند! فیلمهای «شهسوار» و «ساعت 6 صبح» از جمله جدیدترین آثار این هنرپیشه هستند.
30. الناز حبیبی
الناز حبیبی نفر بعدی این فهرست است. خانم حبیبی از سنین کودکی وارد دنیای بازیگری شد و در تئاترهای مختلف حضور داشت. او سپس به عنوان بازیگر نوجوان فعالیت کرد تا اینکه با نقش تقریبا کوتاهی در سریال فاصلهها مورد توجه قرار گرفت. پس از حضور در سریالهای سی امین روز و دودکش، الناز حبیبی با سریال دردسرهای عظیم بسیار مورد توجه قرار گرفت. این هنرپیشه برای فیلم رمانتیسم عماد و طوبا نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد. نکته مهم درباره الناز حبیبی حضور او در فیلم فسیل که رکورد گیشه سینمای ایران را زد، است. او در فیلم تمساح خونی نیز حضور داشت.
31. نوید فرج پور
نوید فرجپور هنرپیشه متولد دهه 60 است که حرفه خود را با سرکت در کلاسهای زنده یاد تارخ آغاز کرد تا اینکه برای اولین بار در فیلم «مغزهای کوچک زنگزده» خوش درخشید. او سپس در فیلمهای «مغز استخوان» و «زالاوا» حضور پیدا کرد و برای هر سه فیلمی که نام بردیم، نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد. او در فیلم «بیبدن» نیز بسیار خوش درخشید و توجهات را معطوف خود کرد.
32. نازنین بیاتی
نازنین بیاتی در سال 1391 با کشف پرویز شهبازی به عنوان نقش اول فیلم «دربند» وارد سینما شد و خیلی زود توانست خود را به عنوان بازیگری توانمند و مسلط در سینما و تلویزیون تثبیت کند. فیلم سینمایی «فرشتهها با هم میآیند» حضوری متفاوت از بیاتی در نقش همسر یک طلبه و مادر سهقلوها بود و باعث شد این بازیگر پرکارتر از قبل شود. نازنین بیاتی در کارنامه خود هم آثار کمدی و هم آثار جدی دارد و این نشان میدهد این بازیگر در انتخاب نقش توازن را به خوبی رعایت کرده است. نازنین بیاتی با بازی در «دربند» برنده بهترین بازیگر جشن انجمن منتقدان و نویسندگان شد. سریال «قطب شمال» از آثار جدید این هنرپیشه است.
کلام آخر
همانطور که در لیست فوق دیدید، تعداد بازیگران زن در بین بهترین بازیگران دهه شصتی بیشتر از بازیگران مرد است و توانمندی زنان متولد دهه شصت در عرصه بازیگری بر مردان کاملا میچربد. حال که به انتهای این مطلب رسیدیم شما نیز نظرات خود را درباره بهترین بازیگران دهه شصتی سینمای ایران بنویسید؟ به نظرتان کدامیک از بازیگران مرد و زن متولد دهه شصت موفقتر از دیگران بوده است؟
source