تب دنگی بیماری دارای علائم آنفولانزا است که توسط پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود، پشه آئدس معمولا در طول روز به خصوص حوالی طلوع آفتاب و غروب فعال است، بنابراین در این زمان‌ها بیشترین احتمال گزیدگی و ابتلا به تب دنگی وجود دارد.

به گزارش برنا، اگر در اطراف خانه، محله یا محل کار و تحصیل، اشیاء و جا‌هایی وجود دارد که شامل آب است یا آب باران در آن جمع می‌شود، خطر بیشتری شما را تهدید می‌کند، زیرا پشه آئدس در آب تولید مثل می‌کند و حتی در جایی که آب خیلی کمی وجود دارد نیز می‌تواند تخم‌گذاری کند، برای مثال در سطل، تایر‌های استفاده شده خودرو، چاله‌های آب یا حتی در درب بطری‌ها.

اگر فردی مبتلا به تب دنگی است، ویروس در هفته اول ابتلا، در خون آنها خواهد بود. اگر پشه‌ای در این زمان آنها را نیش بزند، آلوده به ویروس خواهد شد. این پشه آلوده سپس می‌تواند افراد دیگر را با نیش خود آلوده کند.

این پشه در ایران هم دیده شده و آمایش تخم پشه آئدس و پشه آئدس از سال ۱۳۹۵ توسط وزارت بهداشت انجام شده است. آمار ابتلا به این بیماری از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ حدود ۷۵ مورد بوده که افراد در خارج از کشور به این بیماری مبتلا شدند. 

همچنین آمار ابتلای به بیماری تب دنگی از ابتدای سال تاکنون در مجموع ۱۹۳ مورد ابتلا بوده که از این تعداد ۴۷ مورد آن‌ها در محل زندگی، ۱۳۱ مورد از کشور امارات، ۱۳ مورد از پاکستان، ۱ مورد ازعمان و ۱ مورد از بنین به بیماری تب دنگی مبتلا شدند. همچنین سه مورد جدید محلی در چابهار شناسایی شده است. 

دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جهرم، گراش، شیراز، لارستان، بندرعباس، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهید بهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان توانستند بیمارانی را شناسایی کنند.

در بندرعباس از ۳۲ بیمار شناسایی شده حدود ۱۱ نفر در بندر لنگه مبتلا شدند و از ۴۴ بیمار شناسایی شده در چابهار هم ۳۶ نفر در محل زندگی خود به تب دنگی مبالا شده اند.

source

توسط funkhabari.ir