آموکسی‌سیلین (کپسول آموکسی‌سیلین ۵۰۰ یا ۲۵۰)( سوسپانسیون خوراکی آموکسی‌سیلین) در عفونت‌های سیستمیک تنفسی، عفونت حاد یا مزمن دستگاه ادراریتناسلی ناشی از ارگانیسم‌های حساس کاربرد دارد.

اموکسی سیلین ۵۰۰

یک آنتی بیوتیک از خانواده پنی‌سیلین‌ها است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می شود. این دارو با مهار رشد دیواره سلولی باکتری‌ها، به بدن کمک می‌کند تا با عفونت مقابله کند. آموکسی‌سیلین ۵۰۰ معمولاً برای درمان عفونت‌های گوش، حلق و بینی، دستگاه تنفسی، ادراری و برخی عفونت‌های پوستی تجویز می‌شود.

مصرف آن باید بر اساس دستور پزشک باشد و دوره درمان به طور کامل طی شود تا از ایجاد مقاومت باکتریایی جلوگیری شود. برخی عوارض جانبی ممکن است شامل حساسیت، تعوع و اسهال باشد که در صورت شدت باید به پزشک اطلاع داده شود.

کپسول اموکسی سیلین ۲۵۰

یک آنتی بیوتیک است که به طور خاص برای درمان عفونت‌های باکتریایی در کودکان تجویز می شود.

دوز مناسب باید بر اساس وزن و سن توسط پزشک تعیین شود. برای اجاد مقاومت باکتریایی، دوره درمان باید به طور کامل طی شود و مصرف دارو مطابق با دستور پزشک باشد.

کپسول آموکسی سیلین ۵۰۰ برای چه سنی مناسب است

یکی از رایج‌ترین عفونت هایی که تقریباً هر کودکی در طول عمر خود به آن مبتلا می شود عفونت دردناک گوش است و والدین از دیدن کودک خود در چنین درد و عذابی بسیار رنج می برند. این عفونت را می‌توان با آموکسی سیلین درمان کرد، اما احتمال بروز حساسیت که خود را با تاول‌های قرمز رنگ آشکار می‌سازد وجود دارد، این تاول‌ها شبیه آبله مرغان هستند و موجب خارش می شوند.

حساسیت به آموکسی سیلین در کودکان ممکن است منجر به کهیر شود و در بدترین حالت می تواند “آنافیلاکسی” (واکنش حساسیتی شدید ویا شوک آلرژیک) باشد. حدود شش درصد از کودکانی که آموکسی سیلین مصرف می کنند مبتلا به حساسیت می‌شوند و این واکنش حساسیتی می تواند منجر به خارش های مکرر و تورم غیر قابل توجیه بدن، به خصوص در صورت، گلو، لب‌ها و زبان شود.

دوره مصرف آموکسی سیلین ۵۰۰ چند روز است؟

دوره مصرف آموکسی سیلین ۵۰۰ بستگی به نوع و شدت عفونت دارد و باید توسط دندانپزشک تعیین شود. معمولاً برای درمان عفونت‌های دندان، دوره مصرف معمول آموکسی سیلین ۵۰۰ معمولاً بین ۵ تا ۷ روز است، اما ممکن است در موارد خاص، پزشک شما تصمیم به افزایش یا کاهش دوره مصرف داشته باشد، بنابراین مهم است که همیشه دستورات پزشک خود را رعایت کنید و سوالات خود را به طور شفاف از او بپرسید.

آموکسی سیلین ۵۰۰ هر چند ساعت برای عفونت دندان

مصرف آموکسی سیلین برای عفونت دندان باید بر اساس دستورات پزشک یا دندانپزشک شما باشد. اما در حالت کلی، راهنمایی‌های زیر می‌تواند مفید باشد:

  • دوزبندی: دوز معمول برای آموکسی سیلین ۵۰۰ برای عفونت دندان معمولاً ۵۰۰ میلی گرم هر ۸ تا ۱۲ ساعت است.
  • مدت زمان مصرف: مدت زمان مصرف معمول برای آموکسی سیلین برای عفونت دندان معمولاً بین ۵ تا ۷ روز است.
  • روش مصرف: آموکسی سیلین را با یک لیوان آب، بخورید. مطمئن شوید که دارو را به طور کامل مصرف کنید حتی اگر علائم عفونت بهبود پیدا کرده باشد. تا پایان دوره درمان این کپسول را مصرف کنید و یادتان باشد که آب زیاد بخورید.
  • پیگیری پزشکی: اگر علائم شما بهبود نیافت یا بدتر شد، باید با پزشک خود تماس بگیرید، همچنین اگر دچار علائم جانبی ناخوشایندی همچون حساسیت، تهوع یا تجشمعات می‌شوید، باید بلافاصله به دندانپزشک خود اطلاع دهید. دندانپزشک می‌تواند در صورتی که به این کپسول حساسیت داشتید، کپسول دیگری برای شما تجویز کند.
  • مصرف کامل دارو: حتماً دارو را به مدت زمانی که دندانپزشک شما تجویز کرده است مصرف کنید، حتی اگر فکر کنید که دیگر نیازی به مصرف این کپسول ندارید. استفاده نادرست یا پایان زودهنگام ممکن است باعث بازگشت عفونت شود.

آموکسی سیلین ۵۰۰ هر ۶ ساعت

آموکسی‌سیلین هر هشت ساعت یک‌بار مصرف می شود (نوع ۱۲ ساعت یک بار آموکسی سیلین هم موجود است)، اما آمپی‌سیلین را هر شش ساعت یک بار باید مصرف کرد. آموکسی‌سیلین روی طیف وسیع‌تری از باکتری‌ها اثر دارد، اما آمپی‌سیلین روی باکتری‌هایی که موجب ایجاد مننژیت می‌شوند، موثرتر است و در مننژیت کودکان و افراد بالای ۵۰ سال از داروی آمپی‌سیلین استفاده می‌شود.

موارد منع مصرف آموکسی سیلین

  • افرادی که حساسیت شدید به هر یک از انواع پنی‌سیلین‌ها یا سفالوسپورین‌ها دارند.
  • بهتر است آموکسی‌سیلین در بارداری مصرف نشود. آموکسی‌سیلین در بارداری جز داروهای گروه B است و ممکن است زمانی فواید مصرف آن در برابر ضررهای احتمالی بیشتر باشد و به تشخیص پزشک در شرایط خاص تجویز گردد.
  • آموکسی‌سیلین به سرعت در شیر مادر ترشح می‌شود و بی‌خطر بودن آن در دوران شیردهی به اثبات نرسیده است. تجویز آموکسی‌سیلین در دوران شیردهی باید با احتیاط صورت گیرد.

عوارض آموکسی سیلین

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز شود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود، اما در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت کنید.

از جمله عوارض جانبی آموکسی‌سیلین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– CNS: تشنج (در دوزهای بالا)

– GI: اسهال، تهوع، استفراغ

– Hema: آنمی، لوکوپنی، ائوزینوفیلی

– Other: واکنش افزایش حساسیت (راش، کهیر، لرز، تب، ادم، آنافیلاکسی)

source

توسط funkhabari.ir