طرز تهیه پیاز پرورده: پیاز پرورده یکی از چاشنیهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که در کنار غذاهای مختلفی مانند آبگوشت، ماهی، کباب، کتلت، کوکو و بسیاری از غذاهای دیگر سرو میشود. ما امروز طرز تهیه یک پیاز پرورده خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
بخش سبک زندگی از سری مطالب آشپزی مجله گفتنی را از دست ندهید.
مواد لازم جهت طرز تهیه پیاز پرورده
پیاز قرمز | ۲۵۰ گرم (تقریبا ۲ عدد متوسط) |
رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه | ۴ قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
کنجد | قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پول بیبر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
سماق | ۱/۲ قاشق چایخوری |
گلپر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه پیاز پرورده خانگی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۵-۷ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی آن ۱-۲ ساعت است.
مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این پیاز پرورده جذاب را تهیه کنید.
درجه سختی تهیه این پیاز پرورده در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی پیاز
طرز تهیه پیاز پرورده: پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیازها را خلالی و نازک برش زنید. دقت کنید که تقریباً یک اندازه پیازها را خرد کنید. پیازهای خلالی خرد شده را درون کاسه مناسبی بریزید. بهترین نوع پیاز برای تهیه این پیاز پرورده پیاز بنفش است.
مرحله دوم: افزودن رب انار، آبلیمو و روغن زیتون
طرز تهیه پیاز پرورده: رب انار، آبلیمو و روغن زیتون را به پیازهای خرد شده اضافه کنید و کمی پیازها را به هم زنید تا مواد با هم ترکیب شوند. شما برای ایجاد تنوع در طعم، میتوانید از انواع مختلف رب انار (ترش، شیرین) استفاده کنید.
مرحله سوم: افزودن گردو، کنجد و نعنا خشک
طرز تهیه پیاز پرورده: مغز گردو را درون خرد کن یا میکسر بریزید و کمی خرد کنید. میتوانید برای خرد کردن گردو از چاقو نیز کمک بگیرید. مغز گردوی خرد شده را به همراه کنجد و نعنای خشک به ترکیب فوق اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
مرحله چهارم: افزودن نمک، فلفل سیاه، پولبیبر، سماق و گلپر
طرز تهیه پیاز پرورده: نمک، فلفل سیاه، پولبیبر، سماق و گلپر را به مواد پیاز پرودهتان اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست و یکنواخت به دست آید.
شما میتوانید مقدار پولبیبر، سماق و گلپر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. برای شیرینتر شدن پیاز پرورده، میتوانید به آن کمی شکر یا عسل اضافه کنید. اگر دوست دارید پیاز پرورده تندتری داشته باشید، از کمی فلفل چیلی یا سیر رنده شده کمک بگیرید.
مرحله پنجم: استراحت دادن
طرز تهیه پیاز پرورده: به همین راحتی و با ترکیب کردن چند ماده خوراکی پیاز پرورده خوشمزه شما آماده است. برای طعم بهتر، روی ظرف را بپوشانید و پیاز پرورده حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
هر چقدر پیاز پرورده شما بیشتر استراحت کند طعم و عطر و مزه مواد بیشتر با هم ترکیب میشوند و پیاز پرورده خوشمزهتری خواهید داشت. این پیاز پرورده را در شیشههای دربدار تا ۱ هفته میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
source