پخت درست شلغم: فصل پاییز و زمستان فصل سرماخوردگی و استفاده از سبزیجات و گیاهانی است که برای سرماخوردگی مفید هستندو در این میان شلغم بسیار خاص و ویژه است و جایگاه خاصی در سبد تغذیه خانواده ها دارد. باید گفت که شلغم ازجمله سبزیجات پرخاصیتی است که سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است.
این خوراکی پرخاصیت مزه خاصی ندارد و بسیاری از افراد نمیتوانند آن را بهتنهایی مصرف کنند؛ بنابراین استفاده از شلغم در سوپ و آش موجب میشود تا بوی بد شلغم گرفته شود و خوردن آن دلپذیرتر باشد. در ادامه این مطلب بخش تازه ها با پخت درست شلغم همراه باشید.
شلغم چیست؟
شلغم میوه نیست بلکه ریشهی گیاه است. این ریشهی خوراکی یکی از مهمترین محصولات باغی در کل دنیا است. هم انسانها از آن استفاده میکنند و هم ریشه و ساقهی آن در برخی نقاط دنیا، خوراک حیوانات است.
رایجترین انواع شلغمها رنگ بنفش، قرمز یا سبز در قسمت بیرونی دارند و داخل آنها سفید است. هم ریشه و هم برگهای این گیاه قابل خوردن و سرشار از انواع ویتامینها و مواد مغذی است. مثل بسیاری از ریشههای خوراکی، شلغم هم خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنیاش ارزندهاست، بلکه از حیث سایر ویژگیهای غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزیهای مهم شمرده میشود. شلغم در خانواده سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم برگ و خردل قرار میگیرد.
شلغم گیاهی بومی اروپا و آسیای مرکزی است که هنوز هم در زمینهای وسیع، یا در کنار جویبارها به صورت وحشی میروید. رومیهای باستان و مردم اروپا در سدههای میانه شلغم مصرف میکردند. این انگلیسیها و فرانسویها بودند که آن را وارد قاره آمریکا کردند. امروزه، شلغم در بسیاری از نقاط دنیا، از جمله: ایالات متحده و کانادا کشت میشود که کالیفرنیا و نیوجرسی بیشترین میزان تولید را دارند.
ارزش غذایی شلغم
بر اساس تحقیقات و بررسیهای دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامینC است، همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ۳۶ کیلو کالری انرژی، ۳ گرم پروتئین، ۴/۰ گرم چربی، ۵/۵ گرم قند، ۲/۱ گرم فیبر، ۵۵ میلیگرم گوگرد، ۳۷۵ میلیگرم پتاسیم، ۲۶۰ میلیگرم کلسیم، ۶۰ میلیگرم فسفر، ۹ میلیگرم سدیم، ۴/۲ میلیگرم آهن و ۴۰ میلیگرم ویتامینC است.
نشانه های شلغم با کیفیت
شلغم خوب سه علامت دارد:
شلغم باید پر باشد؛ بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و ماندهاست و چنانچه پخته و مصرف شود، تولید نفخ میکند.
پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد.
شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش روشن و شفاف باشد.
نحوه پخت درست شلغم
شلغم ازجمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی شامل کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، فولات، فسفر، کلسیم و مقادیری از ویتامین c است و برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و به صورت پخته یا خام مصرف میشود.
خوردن شلغم به تنهایی بسیار خاصیت دارد و به خصوص برای سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. پختن شغلم نیاز به رعایت نکات خاصی دارد، وگرنه مزه آب میگیرد و قابل خوردن نیست. مثلا بعضیها شلغم را داخل یک قابلمه پر از آب میاندازند و روی حرارت میگذارند تا بپزد.
اما با روشی که ما در اینجا میخواهیم به شما آموزش بدهیم، میتوانید شلغم خوشمزه و مقوی بپزید که هم طعم خوبی دارد و هم خاصیتش بیشتر میشود. هنگام خرید شلغم توجه داشته باشید که شلغمهای ریز و سفت را انتخاب کنید. شلغم درشت یا شلغمی که نرم باشد، مناسب نیست. اگر دوست دارید شلغم خوشمزه بپزید، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت درست شلغم
شلغم: به میزان لازم
آب: به میزان لازم
برای پختن شلغم اول باید شلغمها را خوب بشویید و سر و ته آن را با چاقو ببرید. حالا چند کیسه فریزر تمیز بردارید و داخل هر کیسه سه عدد شلغم بگذارید و در کیسه را خوب گره بزنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه از آب پر کنید. حالا کیسههای شلغم را داخل قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببندید.
قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب جوش بیاید؛ سپس حرارت را کم کنید و اجازه بدهید شلغمها حدود یک ساعت با حرارت کم بجوشد تا بپزد. در آخر کیسههای شلغم را از قابلمه خارج کنید و در آن را باز کنید و شلغمها را بیرون بیاورید. میبینید که شلغم حسابی پخته و له شده است. با این روش شلغم بسیار خوشمزه میشود. آبی که داخل کیسهها جمع شده است نیز برای سرماخوردگی و گلودرد بسیار مفید است، پس آن را دور نریزید.
source