مجارستان کشوری در اروپای مرکزی است که پس از پایان جنگ جهانی دوم تحت سلطه اتحاد جماهیر شوروی درآمد، اما مردم آن در بیست‌وسوم اکتبر ۱۹۸۹ علیه حکومت محلی و سیاست‌هایی که توسط شوروی بر آن‌ها تحمیل شده بود، به‌پاخاستند و انقلاب بزرگی به راه انداختند.

به گزارش ایمنا، بیست‌وسوم اکتبر هر سال، روز جمهوری مجارستان است که به یاد دو رویداد بزرگ در تاریخ مجارستان گرامی داشته می‌شود؛ اول زمانی که مردم مجارستان در برابر اتحاد جماهیر شوروی ایستادند و دوم ایجاد مجارستان در سال ۱۹۸۹. انقلاب مجارستان یک شورش تکانشی بود که در سراسر مجارستان گسترش پیدا کرد.

ملت علیه حکومت محلی و سیاست‌هایی که توسط شوروی بر آن‌ها تحمیل شده بود، به‌پاخاستند و انقلاب بزرگی به راه انداختند که از بیست‌وسوم اکتبر تا دهم نوامبر ۱۹۵۶ به طول انجامید. این قیام شکست خورد، اما سال‌ها بعد نقش بزرگی در سقوط اتحاد جماهیر شوروی داشت.

این روز همچنین نخستین انتخابات پارلمانی آزاد مجارستان را جشن می‌گیرد که منجر به اعلام مجارستان به‌عنوان یک جمهوری آزاد شد. مجلس ملی مجارستان در سال ۱۹۹۱، بیست‌وسوم اکتبر را به‌عنوان جشن رسمی انقلاب مجارستان اعلام می‌کند.

معماری افسانه‌ای مجارستان، چشمه‌های آب گرم فراوان و تاریخ شگفت‌انگیز و سرشار از سنت‌های محلی به آن محبوبیتی پایدار بخشیده است، از سوی دیگر این کشور دارای اسرار ناشناخته بسیاری است.

دانستنی‌های جالب از سرزمین غارهای حرارتی و اسب‌سواری

دانستنی‌های جالب درباره مجارستان

۴۰ درصد از جمعیت مجارستان کاتولیک رومی، ۱۱.۶ درصد کالوینیست، ۲.۲ درصد لوتری، ۱.۸ درصد کاتولیک یونانی و ۱.۹ درصد از دین‌های دیگر هستند.

مجارستان به خاطر چشمه‌های آب گرم فراوانش معروف است که در سراسر کشور به صدها عدد می‌رسد. این چشمه‌های آب گرم طبیعی نقش مهمی در فرهنگ آبگرم مجارستان ایفا کرده‌اند و بازدیدکنندگانی را جذب می‌کنند که به دنبال آرامش و مزایای درمانی هستند.

مجارستان یک دریای درونی مصنوعی با ۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد که بزرگترین دریاچه در اروپای مرکزی است.

حروف الفبای مجارستانی‌ها ۴۴ حرف دارد که بعضی از آن‌ها ترکیبی از چند حرف است که این امر یادگیری این زبان را بسیار دشوار می‌کند.

کارشناسان در توکاج مجارستان آثاری از کشت انگور را پیدا کردند که قدمت آن به بیش از دو هزار سال پیش می‌رسد.

مجارستان دارای مجموعه‌ای از شیب‌های زیبا و کمترشناخته‌شده است که آن را به مراکز اسکی با شکوهی مجهز می‌کند.

بوداپست خانه بزرگترین کنیسه در اروپا و دومین کنیسه بزرگ در جهان است که می‌تواند تا ۳۰۰۰ نفر را در خود جای دهد.

دانستنی‌های جالب از سرزمین غارهای حرارتی و اسب‌سواری

پایتخت مجارستان به خاطر حمام‌های حرارتی‌اش با هزارتوهای زیرزمینی شناخته شده است که غنی از مواد معدنی هستند. این کشور بزرگترین سیستم غار حرارتی جهان را دارد.

در مجارستان والدین برای انتخاب نام فرزندان خود مشمول قانون نام‌گذاری هستند. نام‌ها را می‌توان از یک فهرست از پیش تأییدشده متشکل از هزاران نام انتخاب کرد (یک لیست برای هر جنسیت). نام‌ها تنها زمانی تأیید می‌شوند که معیارهای مختلفی را داشته باشند، از جمله اینکه تحقیرآمیز نباشند، به‌راحتی نوشته و تلفظ شوند و تشخیص جنسیت از اسم پیدا باشد.

شهر بوداپست از دو بخش بودا و پست تشکیل شده است که توسط رود دانوب جدا می‌شوند.

مجارستان یکی از بهترین مناطق پرنده‌نگری (تفریح دیدن پرندگان) در اروپا است و تقریباً ۴۰۰ گونه پرنده در این کشور زادآوری می‌کنند.

دومین متروی اروپا در بوداپست افتتاح شد. راه‌آهن زیرزمینی هزاره یا M1 در سال ۱۸۹۶، درست پس از افتتاح نخستین سیستم مترو در لندن، شروع به کار کرد که هنوز در حال فعالیت است.

مجارستان میزبان یکی از بزرگترین و مشهورترین جشنواره‌های موسیقی در جهان، زیگت، است که هر سال در بوداپست برگزار می‌شود.

سنت‌های ریشه‌دار اسب‌سواری مجارستان اثری ماندگار در فرهنگ آن بر جای گذاشته است. این میراث امروزه از طریق رویدادهای مختلف، جشنواره‌ها و حفظ مهارت‌های سوارکاری مورد تجلیل قرار دارد که نشان‌دهنده تأثیر ماندگار این سنت‌ها بر هویت فرهنگی این کشور است.

روستای Hollókő یک سایت میراث جهانی یونسکو، به عنوان یک گواهی زنده از میراث فرهنگی غنی مجارستان محسوب می‌شود که از قرن هجدهم بدون تغییر باقی مانده است و حسی از گام برداشتن در تاریخ را القا می‌کند.

دانستنی‌های جالب از سرزمین غارهای حرارتی و اسب‌سواری

source

توسط funkhabari.ir