مهدی پیرهادی روز سه شنبه در جریان جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با ارائه تذکری به وضعیت این روزهای آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: شهروندان این روزها شاهد آلودگی هوای تهران هستند و متاسفانه بسیاری از شهروندان از این موضوع رنج میبرند و و این وضعیت سلامت مردم را هدف قرار داده است.
وی افزود: در پی آلودگی هوا، بسیاری از افراد شامل کودکان، سالمندان و … دچار بیماریهایی شدهاند و شهروندان از این وضعیت در عذاب هستند و هزینههای سنگینی را به واسطه این موضوع متحمل میشوند.
پیرهادی خطاب به مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران گفت: همانطور که مستحضر هستید سال ۹۶ سیاهه انتشار آلودگی هوا توسط شهرداری تهران آماده شد به رغم اینکه جزو وظایف شهرداری تهران نبود و باید سایر دستگاهها و نهادها سیاهه انتشار را تهیه میکردند.
وی با بیان اینکه به رغم اینکه تهیه سیاهه انتشار از وظایف شهرداری تهران نیست اما ما این موضوع را در احکام برنامه گذاشتیم
وی گفت: در حال حاضر دانشگاه علم و صنعت در مناقصه تهیه سیاهه انتشار را از سوی شهرداری برگزیده و عهده دار تهیه سیاهه انتشار گردیده و از استاندار تهران میخواهم که اطلاعاتی که باید دانشگاه علم و صنعت داشته باشد در اختیار آنها قرار گیرد.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تاکید کرد: پیش از این نیز طی تذکری اعلام کرده ام، برخی دستگاهها و نهادها حاضر به دادن اطلاعات برای تهیه سیاهه انتشار جدید،نیستند.
پیرهادی با بیان اینکه قوه قضاییه باید به این موضوع ورود کند، اظهار داشت: چرا برخی نهادها حاضر نیستند علت آلودگی هوا مشخص شود؛ اگر به این موضوع پرداخته نشود و سیاهه انتشار جدید تکمیل نشود علت دقیق آلایندگیهای جدید مشخص نمیشود .
به گفته وی در سیاهه انتشار دوره قبل، سهم منابع متحرک ۶۰.۸ درصد بوده و فرودگاهها، جایگاههای سوخت، راه آهن، پایانههای اتوبوس، موارد خانگی، تجاری و اداری و نیروگاهها، پالایشگاهها هر یک در آلودگی هوای شهر تهران نقش داشتهاند.
وی افزود: در سیاهه انتشار قبلی ۱۲٫۱ درصد نیروگاهها باعث آلایندگی شهر تهران شدهاند، پالایشگاهها ۴.۴ درصد و صنایع حدود ۱۸ درصد موجب آلودگی هوای تهران بودهاند.
وی گفت: تقاضا میکنم این موضوع پیگیری شود و در نهایت گواهی اسقاط خودرو هم باید به صورت کامل انجام شود نه اینکه برخی با پرداخت وجه بتوانند گواهی اسقاط خودرو را بگیرند.
پیرهادی تاکید کرد: صرفاً باید خودرو از رده خارج شود نه اینکه وجهی توسط برخی مجموعهها اخذ شود و اجازه فراینده بعدی ارائه شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: در حوزه موتور سیکلتها هم تقریبا اسقاط نداریم و این موضوع توسط هیچ مجموعه ای اجرایی نشده است که این موضوع نیز باید از طریق استانداری تهران و دولت پیگیری شود.
پیرهادی ادامه داد: برای اسقاط موتور سیکلتها باید برنامه ای دقیق وجود داشته باشد و تا زمانی که خودروها و موتورسیکلتهای فرسوده از رده خارج نشوند، وضعیت آلودگی هوا بهبودی حاصل نخواهد شد.
source