دلایل شکست رژیم کاهش وزن: اگر شما هم جزو افرادی هستید که نمیتوانید رژیم لاغری تان را ادامه دهید بهتر است دلایل شکست رژیم کاهش وزن و لاغری را بدانید. کاهش وزن همیشه یک معادله ساده نیست. عوامل دیگری، چه داخلی و چه خارجی، ممکن است مانع از رسیدن شما به هدفتان شوند.بهگزارش Everydayhealth در اینجا شش مهمترین و اصلی ترین دلایل شکست رژیم کاهش وزن و نحوه غلبه بر آنها آورده شده است.
دلایل شکست رژیم کاهش وزن
شکست در رژیم از مهمترین عواملی است که افراد دارای اضافه وزن از ادامه مسیر لاغری و سلامتی منصرف و دلسرد میشوند. شاید شما هم جزو افراد چاقی باشید که بارها رژیمهای مختلف لاغری را امتحان کردهاید؛ ولی در حین دوره از ادامه آن صرف نظر کردید.
بسیاری هم پس از کاهش وزن و با گذشت مدت زمان کوتاهی، دوباره شروع به پرخوری کرده و به وزن قبلی یا حتی به بیشتر از آن بازمیگردند. این مساله باعث سرخوردگی شده و معمولاً تمایل به ادامه رعایت رژیم غذایی یا شروع دوباره آن را از بین میبرد. به این ماجرا شکستن رژیم لاغری میگویند. در این مقاله عوامل و دلایل شکست رژیم کاهش وزن را بررسی خواهیم کرد.
مشکلات در سلامت روده
پژوهش ها نشان میدهد که میکروبیوم شما (مجموعه باکتریها در روده) چقدر برای سلامتی و بهطور بالقوه برای وزن مهم است. بررسی منتشر شده در ژوئن ۲۰۲۰ در Preventive Nutrition and Food Science نشان داد که پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها (ترکیبی از پروبیوتیکها و پریبیوتیکها) ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن کمک کنند.
گزارش شده است که افرادی که تنوع کمتری در میکروبیومهای رودهشان دارند، احتمال بیشتری دارد که شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری داشته باشند. اگر این باکتریهای خوب را تغذیه نکنید، نمیتوانند تکثیر شوند و بر باکتریهای بد روده شما غلبه کنند. با تمرکز بر مصرف میوه و سبزیجات، این ریزمغذیها را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
مشکلات ژنتیکی که بر علیه شماست
وقتی صحبت از وزن میشود، ژنتیک اهمیت زیادی دارد. نتایج برخی مطالعات نشان داده است که ژنها در حدود ۷۰ درصد از تغییرات وزن بدن افراد نقش دارند. این تأثیر بسیار بزرگی است. اگر سعی میکنید وزن خود را بسیار پایینتر از حد تعیینشده توسط ژنتیک کاهش دهید، مغز شما به کاهش وزن با ابزارهای قدرتمند پاسخ میدهد.
پس اگر نمیخواهید پس از کاهش وزن دوباره شاهد افزایش وزن باشید، باید کالری کمتری دریافت کنید، و این کار را بهآرامی انجام دهید. این بدان معناست که هر شش ماه بیش از ۱۰ درصد از وزن بدن خود را کاهش ندهید.
از دستدادن عضلات
تحقیقات نشان داده است که توده عضلانی، هر دهه بعد از ۳۰ سالگی ۳ تا ۸ درصد کاهش مییابد. همچنین تغییرات طبیعی در بافت چربی که با افزایش سن بهوجود میآیند، میتواند بدن را به افزایش وزن وادار کند.
بااینحال افراد در هر سنی میتوانند وزن خود را کاهش دهند و آن را حفظ کنند، بهشرطیکه عادات سالم داشته باشند. رفتارهای موثر شامل قرار دادن غذاهای غنی از مواد مغذی بهعنوان پایه رژیم غذایی، محدود کردن کالریهای خالی (مانند غذاهای فرآوریشده و پر قند) و اضافهکردن تمرینات مقاومتی به برنامه هفتگی خود برای بازسازی عضلات از دسترفته است.
استفاده از برخی داروها مقصر است
باید بدانید که برخی از داروها باعث افزایش وزن یا مانع تلاش شما برای کاهش وزن میشوند. بهگفته کارشناسان مرکز پزشکی دانشگاه روچستر در نیویورک، انسولین برای درمان دیابت، داروهای ضد روانپریشی خاص یا داروهای ضد افسردگی، برخی از درمانهای صرع، استروئیدها و داروهای کاهشدهنده فشار خون مانند مسدودکنندههای بتا ممکن است باعث افزایش وزن شوند.
زیرا به طریقی متابولیسم شما را مختل میکنند، اشتهای شما را تغییر میدهند، باعث احتباس آب یا باعث خستگی و بیتحرکی میشوند. مرکز پزشکی دانشگاه روچستر توصیه میکند که مصرف داروهای خود را فقط بهدلیل افزایش وزن متوقف نکنید. در برخی موارد، پزشک شما ممکن است بتواند دوز مصرفی شما را تنظیم کند. اگر این امکانپذیر نیست، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
بدون فکر غذا میخورید
یک متاآنالیز که در سپتامبر ۲۰۲۲ در ژورنال Appetite منتشر شد، نشان داد که خوردن غذا با حواس پرت با BMI یا شاخص توده بدنی بالاتر مرتبط است. وقتی از آنچه میخورید آگاه باشید، میتوانید این ارتباط مغز و بدن را ایجاد کنید که سیر و راضی هستید.
حذف وعدههای غذایی
در تلاش برای کاهش کالری، وسوسهانگیز است که در طول روز سعی کنید تا حد امکان کمتر غذا بخورید و حتی وعدههای غذایی خود را حذف کنید. اما اگر این کار را انجام دهید، بدن شما را به خوردن غذا سوق میدهد و این محرومیت غذایی میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. اگر در طول روز بهطور منظم غذا بخورید، در کاهش وزن موفقترید.
source