شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه، «کارزاری برای نجات کودکان سیستان» تیتر روزنامه رسالت است که در مطلبی به خطرات هوتک ها و ایمن سازی آن ها پرداخت و نوشت:« ساخت هوتِگ یا هوتک از زمانهای بسیار قدیم در سیستان و بلوچستان رواج داشته؛ گودالهایی که بهصورت حوضچههای گلی و عمیق برای جمعآوری آب باران حفر میشوند. هر هوتگ میتواند تا ۱۰ هزار مترمکعب آب ذخیره کند و تا یک سال بدون اینکه بارانی ببارد دوام داشته و مورد استفاده قرار بگیرد. اما در سالهای اخیر، بارها خبرهایی از غرق شدن و جان باختن کودکان در هوتگها منتشر شده است. به همین علت برای نخستینبار کارزاری از سوی برخی فعالان اجتماعی و برای نجات جان کودکان در مقابل خطر هوتکها راه اندازی شده و در آن «ایجاد زیرساختهای آبرسانی پایدار» «کاهش نیاز به هوتکها»، «ایمنسازی با ایجاد حصار و پوششهای ایمن»، «آگاهی بخشی به جوامع محلی»، «آموزش خانوادهها و کودکان درباره خطرات هوتکها»و «جایگزینی هوتکها با مخازن بهداشتیتر و امنتر» مطالبه شده است. »
«خطای بزرگ گازی» تیتر روزنامه شرق است که در گزارشی به دلایل بروز چالش در حوزه انرژی پرداخت و گفت:« ایران مالک دومین ذخایر بزرگ گاز دنیا و چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز در جهان است اما درحالحاضر قادر نیست حدود یکسوم تقاضای داخلی در بازار گاز را پاسخ دهد و با کمبود گاز مواجه شده است. این مسئله قطع گاز صنایع را به دنبال داشته است. این اتفاقات در حالی رخ میدهد که کارشناسان میگویند هزینه گزاف برای انتقال گاز به منازل نادرست بوده و همین اشتباه مهلک، کشور را به یک چالش بزرگ در زمینه انرژی رسانده است. در همین زمینه حسین میرافضلی، کارشناس انرژی، به «شرق» میگوید که ایران طولانیترین خطوط لولهکشی گاز به منازل را در جهان دارد و در کل سیاره زمین حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر خط لوله گاز (جدای از خطوط بینالمللی) وجود دارد که بخش درخورتوجهی از آنها برای صنایع و نیروگاههاست، اما در ایران بهتنهایی ۴۳۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز نصب شده و گاز را به منازل شهر و روستاهای دور و نزدیک برده است. او تأکید میکند که درحالحاضر حدود ۹۵ درصد خانههای ایران به شبکه گاز سراسری وصل است. این در حالی است که نیاز خانگی به گاز تنها برای وسایل گرمایشی است که دولتهای پس از انقلاب میتوانستند به جای هزینه هنگفت برای گازکشی منازل، نیاز گرمایشی منازل را با برق تأمین کنند. به گفته این کارشناس ایجاد این حجم خط لوله انتقال گاز چیزی نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار هزینه داشته که رقم بسیار گزافی است. آمارهای بینالمللی هم بر این نکته تأکید دارد که همچنان ایران بزرگترین طرحهای ساخت خط لوله گاز را در دست اجرا دارد.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
source