سری بازی‌های Dragon Age همواره یکی‌ از جذاب‌ترین بازی‌های فانتزی بوده که طرفداران زیادی را به جهان عظیم خود جذب کرده است. حال پس‌ از نزدیک به یک دهه انتظار، استودیو Bioware با چهارمین قسمت از این فرانچایز محبوب بازگشت تا باری دیگر شور و هیجان را در دل طرفداران زنده کند. اما آیا The Veilguard ارزش این همه سال انتظار را داشته است؟ آیا قسمت چهارم توانسته ادامه‌ دهنده خوبی برای این جهان جذاب باشد؟ در ادامه با بررسی بازی Dragon Age: The Veilguard از بخش نقد و بررسی‌های وبسایت دنیای بازی همراه ما باشید تا پاسخ این سوالات را دریابید.

فهرست نقد و بررسی بازی درگون ایج: محافظ مرز(Veil)

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

داستان بازی Dragon Age: The Veilguard ادامه دهنده سری داستان‌های عصر اژدها است. سولاس تصمیم دارد تا با نابود کردن پرده‌ای که خودش برای زندانی‌ کردن خدایان باستانی الف‌ها، بین دنیای واقعی و Fade ساخته، الف‌ها را باری دیگر به مقام والایشان بازگرداند.

در حالی‌ که سولاس مشغول انجام مراسم است، شما در نقش Rook به همراه سه تن از هم‌تیمی‌هایتان به او حمله می‌کنید تا مراسم را متوقف کنید. اما همه چیز طبق برنامه پیش نمی‌رود و در این حین، دو خدای باستانی از زندان پرده فرار می‌کنند.
حال شما و تیم‌تان وظیفه دارید تا جلوی آن‌ها را بگیرید، قبل از اینکه قدرت خود را بازیابند و دنیا را نابود کنند.

برای خواندن داستان‌ کامل سری عصر اژدها می‌توانید از این لینک استفاده کنید:

داستان کامل سری بازی Dragon Age

داستان بازی The Veilguard ترکیبی از روند خطی و غیرخطی است. شما در ابتدا باید سولاس را متوقف کنید اما این عمل شما باعث می‌شود تا خدایان باستانی الف‌ها آزاد شده و حال باید با آن‌ها مقابله کنید. اگر از دور به داستان نگاه کنیم، با یک مسیر مستقیم مواجه می‌شویم؛ اما وقتی به قعر آن فرو می‌رویم، خواهیم دید که همه چیز به این راحتی ها نیست.

برای پیشبرد هدف‌تان، گاهی مجبور می‌شوید تا کارهایی خلاف مسیر اصلی انجام دهید. از مراحل جانبی که حکم چرخاندن لقمه دور سر را دارند، بگذریم.

در طول بازی شما با انتخابات زیادی مواجه می‌شوید که اکثر آن‌ها، هیچ تاثیری در بازی و روند داستان ندارند و بیشتر برای این گنجانده شده‌اند که حین خواندن دیالوگ‌ها خوابتان نبرد. البته همانطور که گفتم، بیشتر تصمیمات این‌گونه هستند، اما در میان آن‌ها انتخاب‌هایی نیز وجود دارند که هم بر روند بازی و پایان آن تاثیر می‌گذارند و هم بر روابط شما با هم‌تیمی‌هایتان.

از نکات منفی می‌توانم به پرداختن بعضی از موارد حاشیه‌‌ای و تاکید زیاد آن‌ها اشاره کنم. اینکه برای حمایت از برخی عقیده‌ها و گرایشات، بد نیست که آن‌ها را در بازی ذکر کرد، اما تاکید دم به دقیقه آن‌ها به مسئله‌ای اعصاب خرد کن تبدیل شده است.

اکثر کسانی که با شما همراه هستند و یا با آن‌ها برخورد دارید، شخصیت‌های شناخته‌شده‌ای هستند که قبل‌تر، در دنیای Dragon Age حضور داشته‌اند.

برای مثال، شخصیت Varric که یکی‌از معروف‌ترین شخصیت‌های سری بازی‌های عصر اژدها است و از قسمت دوم این بازی تا الان شما را همراهی می‌کند.

یکی از نکات مثبتی که در بررسی بازی Dragon Age:The Veilguard متوجه آن شدم، این است که شما می‌توانید چهره و اندام شخصیت خود یعنی Rook را به‌ طور کامل طراحی کنید. ویژگی که در بازی‌های قبلی وجود نداشتند. هم‌چنین می‌توانید یک سرگذشت و پیشینه برای او انتخاب کنید. اینکه شخصیت شما عضو چه گروهی بوده و چه سرگذشتی تا به امروز داشته، از نظر من یک ویژگی جالب و مثبت تلقی می‌شود. این را هم بگویم که انتخاب هر Backstory و پیشینه، فواید و معایبی هم به همراه دارد.

اگر هم از طرفداران قدیمی و پروپاقرص سری بازی Dragon Age هستید و بازی‌های قبلی را تجربه کرده‌اید، می‌توانید تصمیات گذشته خود را در این بازی وارد کنید تا قسمت‌هایی از The Veilguard با توجه به تصمیمات شما تعیین شود.

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

به جرات می‌توانم بگویم که در نقد و بررسی بازی Dragon Age: The Veilguard با یکی‌ از بهترین و شگفت‌انگیزترین جلوه‌های بصری مواجه شدم. طراحی محیط‌های مختلف از جمله شهر‌ها و جنگل‌ها با جزییات بالایی انجام شده و مناظر زیبایی را تولید کرده‌ است.

شخصیت‌ها و دیگر موارد نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در طراحی هر کدام، از خود کاراکترها گرفته تا سلاح‌ها و لباس‌ها، دقت و وسواس زیادی صرف شده‌‌ است.

همه این موارد در کنار ترکیب رنگ‌های محیطی و هم‌چنین، جلوه‌های ویژه باکیفیت، باعث می‌شود تا درحین تجربه بازی با فضایی زیبا و چشم‌نواز مواجه شوید.

بخش فنی بازی نیز همانند بخش بصری، یکی دیگر از ارکان کم نقص The Veilguard محسوب می‌شود. برای نمونه می‌توانم به انیمیشن راه‌رفتن‌ها، حرکات مبارزات، حالات صورت و صحبت‌کردن شخصیت‌ها و NPCهای بازی اشاره‌کنم که به بهترین نحو و با جزییات بالا طراحی شده‌اند. البته گاهی هم ممکن است مشکلات و باگ‌هایی در انیمیشن‌ها مشاهده کنید اما تعداد آن‌ها به‌قدری بالا نیست که لذت بازی را برایتان خراب کنند.

از دیگر نکات مثبت گرافیک فنی، وجود بافت‌های باکیفیت و پرجزییات است که نه فقط برای شخصیت‌ها، بلکه برای محیط‌های مختلف نیز اعمال شده است. البته برخی‌ از بافت‌ها (برای مثال برجستگی‌ها و طرح سپر کاراکتر اصلی) ممکن است در مواقعی دیر لود شوند و برای لحظاتی توی ذوق بزنند.
توجه به کیفیت و فیزیک لباس‌ها و به‌خصوص شنل شخصیت‌ها یکی دیگر از نقاط مثبت و بی‌نقص بازی است که به زیبایی و واقعی‌تر شدن آن کمک شایانی کرده‌ است.

تنظیمات مربوط به بخش گرافیک بازی گزینه‌های خوبی دارد تا هرکس بسته به سخت‌افزار خود، بتواند بازی خود را با فریم‌ریت معقولی اجرا کند و از تجربه بازی لذت ببرد.

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

یکی‌از قابلیت‌هایی که به‌شخصه خیلی مجذوب آن شدم به‌اصطلاح با آن حال کردم، گزینه «موهای طبیعی» است که با اینکه خیلی از توان پردازنده و گرافیک را به خود اختصاص می‌دهد، اما با فعال‌کردن آن با موهایی به‌شدت واقع‌گرایانه هم برای شخصیت اصلی و هم برای دیگر شخصیت‌ها مواجه خواهید شد.

فناوری «رهگیری پرتو»(Ray Tracing) هم یکی دیگر از قابلیت‌هایی است که با روشن‌کردن آن، می‌توانید نورپردازی و انعکاس اجسام را بهبود دهید و لذت بردن از مناظر بازی را دو چندان کنید.

البته لازم به ذکر است که برای فعال‌ کردن تنظمیات گرافیکی متوسط به بالا و همین‌طور، قابلیت‌های «موهای طبیعی» و «رهگیری پرتو» به سیستمی قوی نیاز دارید؛ در غیر این صورت برای تجربه‌ای روان و ثبات بیشتر فریم‌ریت، ناچار هستید تا بعضی‌ از گزینه‌های گرافیکی را فدا کنید.

بازی از قابلیت‌های Nvidia DLSS، D FSR و Intel XESS و همین‌طور «رزولوشن متغیر»(Dynamic Resolution) نیز بهره می‌برد که در برخی مواقع می‌تواند تجربه بازی را بهبود بخشد.

بررسی بازی Observer: System Redux

با وجود آنکه گزینه‌های زیادی برای تنظیمات گرافیکی بازی وجود دارد و می‌توانید نسبت به سخت‌افزار خود آن‌ها را تنظیم کنید، اما باز هم در برخی‌ از محیط‌ها و به‌خصوص محیط‌های شلوغ و شهری، با افت‌فریم‌های سنگینی مواجه خواهید شد که به‌نظر نمی‌رسد مشکل از سیستم شما باشد و بیشتر به بهینه‌سازی بازی مربوط می‌شود.

این مشکل باعث می‌شود تا تجربه روان خود را برای مدتی از دست بدهید و خطر شکستن ماوس و کیبورد را به جان بخرید.

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

یکی‌ از تغییرات و پیشرفت‌هایی که در قسمت سوم بازی یعنی Dragon Age: Inquisition شاهد آن بودیم، شخصی‌سازی کاراکتر اصلی بود. این ویژگی به‌صورت گسترده‌تر در The Veilguard نیز وجود دارد که با آن می‌توانید کاراکتر اصلی یعنی Rook را به‌ صورت تمام و کمال و همان‌گونه که خودتان دوست دارید، بسازید.

همچنین چهار نژاد انسان، کوناری، الف و دورف و سه کلاس جنگجو، روگ(Rogue) و جادوگر در بازی قرار دارد که این شخصی‌سازی را تکمیل‌تر کرده است.

هر یک از این کلاس‌ها خود زیر کلاس‌های مختلفی دارند که به کمک آن، می‌توانید شیوه مبارزات خود را تعیین کنید.
برای مثال، اگر کلاس جنگجو را انتخاب کنید، علاوه‌بر شیوه جنگیدن با سپر و شمشیر، می‌توانید از سلاح سنگین دو دستی هم استفاده کنید.

در طول بازی، سطح روک افزایش می‌یابد که با آن می‌توانید توانایی‌هایی که می‌خواهید را فعال کنید و شیوه مبارزه خود را پیش ببرید.

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

بخش ارتقا شخصیت‌ها تنها به لول‌آپ و انتخاب درخت توانایی خلاصه نمی‌شود. می‌توان با گشت‌وگذار در محیط‌های مختلف و یا پیداکردن فروشندگان در شهرها، به آیتم‌هایی نظیر زره‌ها و سلاح‌های قوی‌تر دست پیدا کرد و از آن‌ها برای افزایش قدرت و توانایی کاراکتر استفاده کرد.

در کنار وسایل ضروری که قابلیت‌های مبارزه را تقویت می‌کنند، وسایل دیگری نیز هستند که با آن‌ها می‌توان شکل و شمایل لباس و تجهیزات کاراکترها را تغییر داد و بیشتر جنبه تزئیناتی دارند.

اما این‌ها تمام امکانات برای رویارویی با دشمنان نیستند. در طول روند بازی، دوستانی به جمع ما می‌پیوندند که هرکدام، سبک خاص خود را دارند و در بازی می‌توانند ما را همراهی کنند و در مبارزات از قدرت آن‌ها استفاده کرد. درست همانند شخصیت اصلی، این همراهان نیز، چه از نظر سطح و توانایی و چه از نظر تجهیزات و سلاح‌ها قابل ارتقا هستند.

سری بازی‌های Dragon Age همواره یکی‌ از هیجان‌انگیزترین و جذاب‌ترین سیستم‌های مبارزاتی را داشته و قسمت چهارم این بازی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

قابلیت‌های زیادی برای جنگیدن وجود دارد. از توانایی‌های پایه مانند ضربه، دفاع و جاخالی دادن گرفته تا قدرت‌ها و اسکیل‌هایی که در مبارزات به کمک‌تان می‌آیند و هیجان نبرد را بیشتر می‌کنند.

همان‌طور که پیش‌تر در نقد و بررسی بازی Dragon Age: The Veilguard نیز گفتم، هم‌تیمی‌های شما قدرت‌ها و قابلیت‌های منحصر به‌فردی دارند که می‌توانید درحین مبارزات از آن‌ها استفاده کنید. از نقاط قوت این بخش این است که می‌توان از قدرت‌های شخصیت اصلی و همراهان، به‌موقع و با یکدیگر استفاده کرد تا ضربه‌های سنگینی به دشمنان وارد شود.

تنوع دشمنان نیز خوب و معقول است و در محیط‌های گوناگون، با دشمنان متفاوتی درگیر خواهید شد. به‌طور کلی می‌توان گفت که سیستم مبارزات بازی، به واسطه قدرت‌ها و قابلیت‌های زیاد و همچنین، ساخت استراتژی و ترکیب قابلیت‌های خود و همراهان باهم، یکی‌ از جذاب‌ترین ارکان بازی محسوب می‌شود.

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

صداگذاری بازی یکی دیگر از بخش‌های بی‌نقص بازی است. کیفیت خوب صداها و همین‌طور، صداگذاری و دیالوگ‌های خوبی که به بهترین نحو ضبط شده‌اند و احساسات کاراکترها را به خوبی منتقل می‌کند.

موسیقی بازی هم خوب است و جای گله و شکایتی باقی نمی‌گذارد. لذت بردن از مناظر زیبا و چشم‌نواز با چاشنی یک موسیقی ملایم و هم‌چنین، موسیقی حماسی که در حین مبارزات پخش می‌شود و هیجان درگیری‌ها را افزایش می‌دهد، همگی از نقاط قوت بخش صدای بازی محسوب می‌شوند.

اگرچه بازی Dragon Age: The Veilguard از نظر گرافیکی و مبارزاتی موفقیت بزرگی برای استودیوی بایوور است و تغییرات نوآورانه‌ای به ارمغان آورده، اما با نواقصی مانند دیالوگ‌های اضافه و انتخاب‌های بی‌معنا و همچنین مشکلات فنی مانند افت‌فریم‌های سنگین مواجه است. با وجود این مشکلات، بازی همچنان تجربه‌ لذت‌بخشی را ارائه می‌دهد که ارزش امتحان کردن را دارد.

بازی درگون ایج (Dragon Age), شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts), شرکت بایوور (Bioware)

Although Dragon Age: The Veilguard is a major success for BioWare in term of graphics and combat, bringing innovative changes, it suffers from flaws such as excessive dialogue, meaningless choices, and technical issues like severe frame drops. Despite these problems, the game still delivers an enjoyable experience that is worth trying.

این هم از نقد و بررسی بازی Dragon Age: The Veilguard که در وبسایت دنیای بازی مطالعه کردید. نظر شما همراهان همیشگی دنیای بازی درباره عصر اژدها: محافظ مرز چیست؟ آیا The Veilguard توانسته است تا ادامه‌دهنده خوبی برای این فرانچایز باشد؟ نظر خودتان را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

source

توسط funkhabari.ir