آماده سازی گیاهان برای زمستان: پاییز فصل خوبی برای آماده سازی گیاهان برای زمستان است، زیرا در این فصل دمای هوا کاهش میباید. یخبندان، باد، باران و آب و هوای سرد میتوانند باعث فرسایش خاک شوند و گیاهان و سبزیجات شما را تحت تاثیر قرار دهند. اگر گیاهان خاصی برای جلوگیری از فرسایش خاک ندارید، باید قبل از زمستان به فکر مراقبت از گیاهان خود باشید. در ادامه این مطلب ترفندهای زندگی با توضیح ۶ نکته مهم آماده سازی گیاهان برای زمستان با ما همراه باشید.
۱. پیازهای تابستانی را از خاک خارج کنید
برای این که شکوفههای زیبایی در بهار داشته باشید باید همین الان ریشهها و پیازهای باقی مانده از تابستان را از خاک خارج کنید. پیازهای حساس از جمله گل محمدی، گل زنبق و بگونیا به یخ زدگی و دمای یخبندان حساس هستند. بنابراین بهتر است قبل از وقوع اولین یخبندان طولانی مدت این پیازها را از زمین خارج کنید. هنگامی که پیازها را از زمین بیرون آوردید، به آرامی هرگونه آلودگی اضافی را از آنها پاک کنید. توجه داشته باشید که پیازها را با آب نشورید، زیرا باعث پوسیدگی آن در حین نگهداری میشود. در نهایت پیازهای تابستانی را در یک مکان خشک مانند گنجه یا زیرزمین نگهداری کنید. از مکانهایی مانند سوله و گاراژ به خصوص در دماهای بسیار پایین خودداری کنید.
۲. از علفهای هرز را از بین ببرید
آماده سازی گیاهان برای زمستان، مرحلهی دیگر مراقبت از گیاه از بین بردن علفهای هرز است، به خصوص اگر این علفهای هرز در زمستان رشد کند. علفهای هرز کابوس هر باغبانی است و اگر قبل از زمستان آنها را از بین نبرید، در بهار زیادتر میشوند. هنگام کندن علفهای هرز از دستکشهای باغبانی استفاده کنید. علف کشهای زیادی وجود دارد، اما اگر نمیخواهید از مواد شیمیایی سمی استفاده کنید، چندین راه طبیعی برای از بین بردن علفهای هرز وجود دارد. بعد از این که علفهای هرز را از بین بردید باید از نفوذ علفهای هرز به حیاط خود جلوگیری کنید. مالچ نیز یک راه عالی برای از جلوگیری از رشد علفهای هرز است. بنابراین برای آماده سازی گیاهان برای زمستان باید حتماً علفهای هرز را از بین ببرید زیرا از رشد دیگر گیاهان جلوگیری میکنند.
۳. گیاهان بیمار و بقایای چمن را از بین ببرید
پاییز زمان مناسبی برای بیرون آوردن هر گونه گیاه بیمار یا در حال مرگ است. قطعاً نمیخواهید آفات یا بیماریها در طول زمستان باغ شما را آلوده کنند. هر گونه برگ یا ریشهی بیمار را از گیاهان جدا کنید. علاوه بر این برای آماده سازی گیاهان برای زمستان تمامی شاخه و برگهای اطراف باغچه را جمع کنید. یک لایهی ضخیم از برگهای افتاده میتواند خاک را خفه کند و نور خورشید و سایر مواد مغذی به گیاهان نرسد. علاوه بر این محیط مرطوب بستر مناسبی را برای رشد بیماریها و آفات فراهم میکند.
۴. گیاهان چند ساله را هرس کنید
پاییز بهترین زمان برای هرس کردن گیاهان چند ساله و شاخه و برگهای قدیمی است. با استفاده از قیچیهای هرس، ساقهها را طوری هرس کنید که ارتفاع آنها بین ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر باقی بماند. قطع کردن گیاهان چند ساله نیز به رشد گیاهان کمک میکند و آنها را در سال بعد شکوفا میکند. همچنین از بیماریها و مشکلات آفات جلوگیری میکند. قبل از قطع کردن گیاه، صبر کنید تا گیاه بمیرد.
۵. از گیاهان خود محافظت کنید
یخبندان شدید میتواند به گیاهان آسیب برساند، بنابراین گیاهان باید در زمستان گرم نگه داشته شوند. گیاهان ظریف را با یک پوشش یا عایق محافظ پشمی بپیچید تا در برابر کاهش دما مقاوم شوند. اگر گیاهان قادر به تحمل وزن این پوششها را ندارند از یک چوب به عنوان تکیه گاه استفاده کنید. سپس هنگامی که دما به حالت عادی برگشت، میتوانید بلافاصله پوشش را بردارید تا نور و هوا به خوبی گردش کند. برای آماده سازی گیاهان برای زمستان باید تجهیزات کافی برای گرم نگه داشتن گیاهان داشته باشید.
۶. گیاهان ظرف را به داخل خانه بیاورید
آماده سازی گیاهان برای زمستان، اگر گیاهانی مانند گیاهان دارویی را در گلدان میکارید، قبل از اینکه سرما باعث آسیب به گیاهان شود، گلدانها را داخل خانه بیاورید. به گفتهی کارشناسان، بهترین زمان برای آوردن گیاهان به داخل زمانی است که دمای شبانه به زیر ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برسد. معمولاً اوایل پاییز بهترین زمان برای آوردن گیاه به داخل خانه است، البته این به موقعیت مکانی و تغییرات فصلی بستگی دارد.
قبل از آوردن گلدانها به داخل خانه گیاهان را بررسی کنید. خاک را از نظر بیماری و حشرات مانند شپشک آردآلود یا کنههای عنکبوتی که ممکن است سایر گیاهان آپارتمانی اطراف را آلوده کنند، بررسی کنید. گلدانها را حدود ۱۵ دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا از شر هر گونه حشره خلاص شوید. همچنین گلدان را از گرد و غبار تمیز کنید و بهتر است گلدانها را به مکانهای گرمتری مانند گلخانه منتقل کنید.
source