فرارو- مطالعه و آمادگی جهت دستیابی به موفقیت در آزمون‌ها ضروری هستند. 

به گزارش فرارو، اگر چه چگونگی مدیریت دوره آماده‌سازی می‌تواند دشوار باشد البته تنها تا زمانی که تجربه کافی در این خصوص به دست آورید. 

در این مقاله تعدادی از توصیه‌ها در این زمینه توسط کارشناسان ارائه شده تا به افرادی که تا کنون تجربه حضور در آزمون‌ها را نداشته‌اند کمک کنند. 

برخی از این پیشنهادات و نکات آشنا هستند و مربوط به اهمیت مراقبت از خودتان می‌شوند. مابقی نکات شامل موارد مرتبط با مطالعه می‌شوند. 

هر دو مورد ذکر شده از اهمیت ویژه‌ای بر خوردار هستند برای اینکه در سر جلسه آزمون بتوانید بازدهی بالایی داشته باشید. 

۱ – مطالعه را هر چه زودتر آغاز کنید

هیچ جایگزینی برای این امر وجود ندارد. 

باید به اندازه کافی زمانی را برای بازبینی و مرور تمامی مواردی که مطالعه کرده‌اید اختصاص دهید و مطمئن شوید که آن‌ها را درک کرده اید. در حقیقت مطالعه در دقایق پایانی و نزدیک به امتحان خیلی سازنده نیست. 

در حالت ایده آل، اگر هر موضوعی را هر چه زودتر بررسی کنید و مطمئن شوید تمام محتوا و موضوع را به خوبی درک کرده اید، این کار بسیار ساده‌تر خواهد شد. در نهایت، با تلاش و مطالعه پیوسته می‌توانید محتوای مطلب را به خوبی متوجه شوید، بنا براین مطالعه مطلب درسی مورد نظر را به تعویق نیندازید و هرچه زودتر مطالعه را آغاز کنید تا هدف خود را عملی سازید. 

۲ – زمان خود را مدیریت و سازماندهی کنید

مطمئنا در حین مطالعه به این امر پی خواهید برد که مطالعه برخی موضوعات ساده‌تر از بقیه مطالب است. یا حتی متوجه خواهید شد برخی موضوعات در مقایسه با مابقی مطالب برای شما جذاب‌تر هستند. 

همچنین مهم است که بدانید برای چه مدت برنامه ریزی کرده‌اید و روزانه باید برای چه مدت زمانی مطالعه کنید. برای هر روز قادر به مدیریت چقدر از زمان هستید؟ چه تعهداتی در طول دوره تحصیلی دارید؟ 

بهترین مزیت برنامه ریزی برای مطالعه، اطمینان از مفید بودن زمان مطالعه است. بهترین زمان برای مطالعه صبح، بعد از ظهر و یا شب است؟ آیا می‌توانید زمان بیشتری برای مطالعه اختصاص دهید؟ مشخص کردن این مسئله به شما کمک خواهد کرد تا آنچه را که قصد دارید به سر انجام برسانید، با برنامه ریزی درست آن را دست یافتی می‌کنید. البته لازم است اطمینان حاصل کنید که برنامه زمان‌بندی شما انعطاف‌پذیری کامل رو برای تطبیق با هر شرایطی را دارد. 

۳ – در دوره امتحانات مراقب سلامت خود باشید

با داشتن یک رژیم غذایی سالم و خواب کافی، مطمئنا عملکرد بهتری خواهید داشت. 

این امر می‌تواند هم در بازه زمانی که مطالعه می‌کنید و هم در سر جلسه آزمون برای شما مفید باشد. خوردن فست فود آن هم درست روز قبل از امتحان به هیچ عنوان ایده خوبی نیست. 

یک ایده خوب دیگر این است که در حین مطالعه به طور منظم تمرین کنید. یک پیاده روی تند، تمرینات ورزشی سخت که می‌تواند سبب افزایش گردش خون شما شود و قدرت تمرکزتان را افزایش دهد. 

۴ – تکنیک‌های مطالعاتی خود را تغییر دهید

در حقیقت خیلی‌ها ادعا می‌کنند تنوع در زندگی همانند افزودن ادویه‌ای جدید به زندگی است. 

برای مثال انجام همیشگی یک کار برای هر فردی می‌تواند خسته کننده باشد، در نتیجه مطالعه پیوسته یک موضوع نیز کسل کننده است. با استفاده از تکنیک‌های مختلف، شیوه مطالعاتی خود را تغییر دهید. تعدادی از گزینه‌های مطالعاتی عبارتند از:

• پاسخگویی به تمرینات گزینه‌ای و سوالات تشریحی به دستیابی درک کامل از موضوع کمک می‌کند. 

• نقشه‌های ذهنی (mind maps) یا سایر نمودارها برای تست آنچه که می‌توانید به یاد بیاورید مفید هستند، پس بهتر است یاد داشت‌های خود را بررسی کنید. توجه داشته باشید که جزئیات مطالب را به خوبی مورد مطالعه قرار داده اید. 

• سازماندهی یک گروه از دوستان برای بحث درباره موضوعات مشترک و مربوطه به درس. 

۵ – فضای مطالعاتی خود را تغییر دهید

تغییر محل مطالعه به مکانی دیگر – مثلا انتقال محل مطالعه از اتاق خانه، به کتابخانه مدرسه یا کالج، کافه‌ای آرام و یا خانه شخصی دیگر که می‌تواند بسیار خوب و موثر باشد. 

تحقیقات نشان داده‌اند که این امر می‌تواند به بهبود حافظه کمک کند. دلیل این مسئله هنوز روشن نیست، اما این می‌تواند به سبب ارتباط مغز با پس زمینه مشترک موضوع مورد مطالعه باشد: وجود ارتباطات متفاوت می‌تواند باعث شود تا مسائل را به راحتی به خاطر بسپارید. 

نمی‌توانید برای ۸ ساعت به طور پیوسته مطالعه کنید. در حقیقت مطالعه برای بیش از یک ساعت کاری بسیار دشوار است. 

ممکن است دریابید در بعضی روزها می‌توانید بیشتر کار کنید، اما در حقیقت امر، برای افزایش بازده کار خود باید پس از یک یا یک ساعت و نیم مطالعه استراحتی کوتاه داشته باشید. 

۷ – بر موضوعات تسلط کافی پیدا کنید

اطمینان حاصل نمایید که به تمامی مقالات مربوطه نگاهی انداخته اید. 

این اطمینان به شما آمادگی حضور در سر جلسه آزمون را می‌دهد. می‌دانید انتظار چه چیزی را می‌کشید: به عنوان نمونه، چه تعداد سوال از هر بخش را باید پاسخ دهید! 

البته مهم‌تر از همه این است که اطمینان حاصل نمایید که بر روی نمونه سوالات درستی کار کرده‌اید و می‌دانید که پاسخ صحیح و اشتباه درباره پرسش مطرح شده چه چیز می‌تواند باشد. 

۸ – اطمینان حاصل کنید تمامی جزئیات مورد نیاز درباره آزمون می‌دانید

به عنوان مثال: 
• آزمون در کجا برگزار می‌شود؟ 
• چه زمانی شروع می‌شود و چه زمانی باید در محل حضور داشته باشید؟ 
• اگر مسیرتان از محل آزمون دور است، چه زمانی باید خانه را ترک کنید؟ 
• چه وسایلی را باید با خود ببرید؟

منبع: skillsyouneed

source

توسط funkhabari.ir