کاهش کلسترول خون با دانه یونجه: مطالعات انجام شده بر روی مبتلایان به کلسترول بالا نشان می دهند که افزودن دانه یونجه به رژیم غذایی این گروه در کاهش کلسترول خون موثر است. با بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.
این مطلب را هم ببینید: غذا خوردن از روی آگاهی و هوشیارانه به چه صورت است؟
کاهش کلسترول خون با دانه یونجه
در این مقاله ارزش غذایی جوانه ها و فواید درمانی آنها بیان شده است. جوانه ها مواد بسیار با ارزشی هستند که می توان از آنها در تهیه انواع سالاد یا غذا استفاده نمود.از جمله از جوانه ها برای کاهش کلسترول خون بالا،توقف تکثیر سلول های سرطانی و سایر بیماری های دیگر می شوند.
طی فرایند جوانه زدن بخشی از نشاسته، پروتئین و چربی موجود در دانه ها توسط آنزیم ها به ترکیبات ساده تر قندی، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب تبدیل می شوند.
از این رو جوانه ها قابلیت هضم و جذب راحتی دارند. کشورهای شرقی و غربی از جوانه ها، خصوصا جوانه یونجه به عنوان دارو جهت درمان افسردگی و همچنین اختلالات ناشی از بیماری های کبدی استفاده می کنند.
برخی پزشکان معتقدند که این جوانه ها به بهبود اشتها و همچنین افزایش دفع ادرار و در نتیجه دفع مواد زاید و تنظیم مایعات بدن کمک می کنند.
در برخی کشورهای شرقی از جوانه سبزیجات برای درمان زخم معده و درمان معتادین استفاده می شود.
این مطلب را هم ببینید: رنگهای مواد غذایی از داشتن چه نوع ویتامین خبر می دهد!
فواید خاص جوانه ها
جوانه ها منبع ویتامین C، ویتامین A و فیتونوترینت های آنتی اکسیدانی چون کومارین، آنتوسیانیدین، زانتوفیل و لوتئین هستند.
کلیه ویتامین ها و فیتونوترینت های ذکر شده نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطان ها دارند.
جوانه ها و کلسترول بالای خون
ساقه یونجه و برگ های آن حاوی ماده ای شیمیایی به نام ساپونین 1 هستند.
این ماده باکاهش جذب کلسترول از روده ها، به کاهش کلسترول خون و در نتیجه پیشگیری از آترواسکلروز (سفت و نازک شدن دیواره سرخرگ ها) کمک می کند.
نتایج حاصل از مطالعات انجام شده بر روی مبتلایان به کلسترول بالا نشان می دهند که افزودن دانه یونجه به رژیم غذایی این گروه در کاهش کلسترول خون موثر است.
این مطلب را هم ببینید: خواص گندم سیاه یا چاودار برای جلوگیری از ابتلا به سرطان!
جوانه ها و سرطان
دانه یونجه و دانه سویا دارای ایزوفلاونوئیدهایی به نام دیادزئین 2 و جنیستئین 3 هستند.
این ترکیبات آنتی اکسیدانی ویژگی هایی شبه استروژنی دارند که می توانند به گیرنده های استروژنی متصل شوند و در پیشگیری از سرطان سینه و غده پروستات موثر باشند.
از طرف دیگر جنیستئین باعث توقف تکثیر سلول های سرطانی و کاهش تشکیل رگ های خونی به سمت سلول های سرطانی جدید می شود.
این مطلب را هم ببینید: خوراکی های سمی که ممکن است هر روز بخوریم!
source