اولین مرحله راه اندازی یک سایت خرید دامین است و با توجه به اهمیت انتخاب نام دامنه باید یک نام کاملا استاندارد انتخاب کنید. برای خرید دامنه نیاز است که بررسی کنید که آیا دامنه آزاد است یا خیر و برای این کار سایت ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا نحوه بررسی آزاد بودن دامنه سایت را بررسی کنیم.

دامنه (Domian) چیست؟

دامنه (Domain) آدرس یا نام سایت، آدرس منحصربه‌فردی است که برای شناسایی یک وب‌سایت در اینترنت استفاده می‌شود. دامنه همان چیزی است که کاربران در مرورگر خود تایپ می‌کنند تا به یک وب‌سایت دسترسی پیدا کنند. دامنه نقش آدرس یک خانه را دارد که کاربران برای پیدا کردن خانه به آن نیاز دارند.

هر دامنه از دو بخش نام دامنه (Domain Name) که بخش اصلی و اختصاصی آدرس وب‌سایت است. به‌عنوان مثال، در آدرس rtl-theme.com، بخش “rtl-theme” نام دامنه است. بخش دوم پسوند دامنه (Domain Extension یا TLD) است که نشان‌دهنده نوع یا مکان دامنه است و در انتهای آدرس می‌آید و در این آدرس .com پسوند دامنه است.

چگونه دامنه را ثبت کنیم؟

برای ثبت دامنه، باید از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاست و دامنه (Registrar) استفاده کنید. پس از ثبت، دامنه متعلق به شما خواهد بود و می‌توانید آن را برای وب‌سایت خود تنظیم کنید. در مورد پسوند دامنه ir می توانید مستقیما از سایت ایرنیک این دامنه را خریداری کنید.

ابزارهای بررسی آزاد بودن دامنه

معمولا انتخاب نام دامنه کمی سخت است و نیاز است تا سرچ زیادی برای انتخاب نام دامنه داشته باشید تا نام دلخواهتان را انتخاب کنید برای بررسی آزاد بودن دامنه از سایت ها و روش های زیر استفاده کنید:

وارد کردن آدرس در مرورگر

برای بررسی آزاد بودن دامنه کافیست نام دامنه را در مرورگر وارد کنید تا بررسی کنید برای این دامنه سایتی فعال است یا نه. این روش اشکالی که دارد این است که ممکن است کسی دامنه را خریده باشد اما بر روی آن سایت را فعال نکرده باشد.

راست چین کلود

در سایت راست چین کلود می توانید آدرس مورد نظر به همراه پسوند را وارد کنید در صورتی که نام دامنه آزاد باشد دامنه را انتخاب کنید و اگر دامنه آزاد نباشد سایر پسوندهای مرتبط که آزاد است به شما معرفی می کند و می توانید از پسوندهایی که آزاد است یکی را انتخاب کنید.

در سایت راست چین کلود امکان بررسی از بین ۱۶ پسوند دامنه می توانید دامنه مورد نظرتان را انتخاب کنید ویژگی این سرویس قیمت مقرون به صرفه است و اگر به دنبال خرید دامنه ارزان هستید گزینه مناسبی برای شماست.

نحوه بررسی آزاد بودن دامنه سایت

همچنین اگر به دنبال هاست حرفه ای وردپرس هستید در این سایت می توانید به صورت تخصصی یک هاست بهینه برای سایتتان هستید یک گزینه عالی برای شماست.

ایران سرور

در سایت ایران سرور خدمات متنوعی برای خرید دامنه قرار داده شده و می توانید ثبت دامنه فارسی، نمایندگی ثبت دامنه، ثبت دامنه ایرانی و عمومی را انجام دهید. در این سایت میتوانید دامنه مورد نظرتان را سرچ کنید و در صورت آزاد بودن خریداری کنید. این سایت سایر دامنه های آزاد را هم معرفی می کند و می توانید بر اساس نیاز یکی را انتخاب کنید.

معرفی سایت های بررسی آزاد بودن دامنه سایت

سایت GoDaddy

یکی از بزرگترین و معروف ترین سایت های خارجی برای بررسی آزاد بودن نام دامنه، سایت GoDaddy است. این سایت دارای قیمت بسیار مناسبی به خصوص برای دامنه .com دارد و می توانید این دامنه را باید ۶.۹۹ دلار خریداری کنید. در این سایت کافیست اسم دامنه مورد نظرتان را وارد کنید تا تمام پسوندهایی که برای دامنه آزاد است را مشاهده کنید.

سایت ایرنیک

برای خرید دامنه ها مخصوص کاربران ایرانی کافیست به سایت nic مراجعه کنید برای بررسی بررسی آزاد بودن دامنه سایت کافیست به در قسمت دامنه ها بخش ثبت دامنه را انتخاب کنید و نام دامنه مورد نظر را وارد کنید. در صورت آزاد بودن دامنه ir می توانید از سایت ایرنیک دامنه را خریداری کنید.

سایت ایرنیکی برای بررسی آزاد بودن نام دامنه ir

اگر به دنبال راه اندازی یک سایت با کمترین هزینه هستید می توانید یک دامنه آی آر با قیمت مناسب تهیه کنید و با خرید یک هاست ووکامرس ارزان سایتان را با قیمت مناسب راه اندازی کنید.

Who.is

این وب‌سایت امکان جستجوی دامنه‌های بین‌المللی را فراهم کرده و اطلاعات مالکیت دامنه‌ها را نمایش می‌دهد.

Name.com

با استفاده از این پلتفرم، می‌توانید نام دامنه‌های مختلف را جستجو و در صورت آزاد بودن، آن‌ها را ثبت کنید.

نکات مهم در انتخاب دامنه

انتخاب نام دامنه اهمیت زیادی دارد و بعدا تغییر آن دردسر و هزینه زیادی دارد به همین دلیل در انتخاب نام دامنه باید دقت کنید هنگام بررسی آزاد بودن دامنه سایت حتما گزینه های مختلفی را بررسی کنید و نکات زیر را رعایت کنید:

  • دسترسی سریع و املای آسان داشته باشد.
  • امکان برندسازی وجود داشته باشد
  • مشابه برندهای معروف نباشد
  • کوتاه و ساده باشد و راحت‌تر به خاطر سپرده شود.
  • مرتبط با کسب‌وکار باشد و به کاربران هدف اشاره کند.
  • بسته به نوع فعالیت پسوند مناسب داشته باشد(مثلاً .com برای بین‌المللی یا .ir برای ایران).

دامنه‌ها نقش حیاتی در دسترسی به وب‌سایت‌ها دارند و به‌عنوان شناسه دیجیتال در اینترنت عمل می‌کنند. انتخاب و ثبت دامنه مناسب می‌تواند تأثیر زیادی در موفقیت یک کسب‌وکار یا پروژه آنلاین داشته باشد. با ابزارهای بررسی آزاد بودن دامنه سایت می توانید گزینه های مختلف را بررسی کنید و نام دلخواهتان را انتخاب کنید.

source

توسط funkhabari.ir