گرانترین بازیگر مرد ایران را میشناسید؟ گاه برخی از بازیگران به دلیل شهرت بالا و مهارت حرفهای خود در بازیگری، درخواست دستمزدهای بالا دارند. در این مقاله نیز قرار است دستمزد بازیگران مرد ایرانی را بررسی کنیم.
اصولا ایران مانند کشورهای دیگر نیست که بتوان از میزان درآمد افراد مطلع شد. خصوصا بازیگران نیز بسیار پیچیده تر از سایر شغل ها میزان درآمد دارند. بنابراین نمیتوان از گرانترین بازیگر مرد ایران درآمد مشخصی به میان آورد. در ادامه توضیح مختصری نیز در این باره خواهیم داشت. اما به هر حال شهرت هر بازیگر تقریبا مشخص میکند که چه میزان درآمد خواهد داشت.
بازیگران زیادی به دلیل توانایی و حرفهای بودنشان امروزه در لیست پر درآمدترین بازیگران ایران قرار گرفتهاند. اما در این بین برخی از بازیگران مرد صرفا به دلیل فروش بالای گیشه به جهت حضورشان در فیلم، گرانترین بازیگران مرد ایرانی شناخته میشوند. میزان دستمزد بازیگران تا حد زیادی به میزان علاقه تماشاگر بستگی دارد. هرچه تقاضا از طرف بیننده بیشتر باشد محبوبیت بازیگران بیشتر خواهد شد و این موضوع ارتباط مستقیم با دستمزد بازیگران مرد ایرانی خواهد داشت. با مجله پلازا همراه باشید تا در این مقاله شما را با گران ترین بازیگران مرد ایرانی آشنا کنیم.
فهرست مطالب:
گران ترین بازیگران در حال حاضر مرد ایرانی
برخی از بازیگران مرد ایرانی بهمنظور بازی درخشان و توانمند خود دستمزدهای زیادی را از تهیهکنندگان دریافت میکنند. در بیشتر موارد تهیهکننده فیلم و سریال ایرانی مخالفتی نداشته چون میداند با حضور ستارههای سینمای کشورمان سود چند برابری خواهد کرد. بهطور دقیق دستمزد بازیگران مرد ایرانی مشخص نیست، اما برخی از سایتهای ایرانی رقمی را تحت عنوان دستمزد هر بازیگر مشخص کردهاند. ما در این مقاله به استناد سایتهای ایرانی مبالغ حدودی دستمزد را عنوان میکنیم. اگر شما هم کنجکاو هستید تا گرانترین بازیگران مرد ایرانی را بشناسید با ما همراه باشید.
1. مهران مدیری از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین آثار: قلب یخی، دایره زنگی، پل چوبی
«مهران مدیری» از کارگردانان طناز کشورمان است که در انتخاب نقشهایش بهعنوان بازیگر وسواس زیادی خرج میدهد. شاید او را بهعنوان بازیگر در فیلمهای سینمایی و یا سریالهای کمی دیده باشیم، اما بدون شک میتوان او را از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد دانست.
حضور مهران مدیری در یک فیلم سینمایی تضمین خوبی برای فروش بالای آن فیلم محسوب میشود. چون همه میدانند که این کارگردان خوش قریحه کشورمان در هر فیلمی بازی نمیکند. اصولا مهران مدیری به دلیل محبوبیت خود همیشه جز لیست بیشترین دستمزد بازیگران مرد ایرانی قرار داشته است. از جدیدترین آثار او باید به فیلم «خائنکشی»، فیلم «ساعت 6 صبح» و فیلم «تابستان همان سال» اشاره کنیم. جناب مدیری یک رئالیتی شو به نام سریال «اسکار» را نیز ساختهاند که توانست مورد توجه قرار گیرد.
2. محمدرضا گلزار از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: بوتیک، رحمان 1400، آینه بغل
«محمدرضا گلزار» سوپراستار سینمای کشورمان یکی از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد شناخته میشود. هنوز هم بعد از گذشت سالها و با بالا رفتن سن این بازیگر خوش چهره کشورمان حضورش در یک فیلم سینمایی تضمین خوبی برای فروش بسیار بالا خواهد بود. تهیهکنندگان فیلمهای تجاری برای بازی او در فیلمهایشان با رقم قراردادش مخالفتی نمیکنند. چون میدانند حضور محمدرضا گلزار سود بسیار خوبی برایشان به ارمغان میآورد.
جالب است بدانید که محمدرضا گلزار در فیلم سینمایی «دموکراسی در روز روشن» به کارگردانی علی عطشانی برای بازی 3 روزه خود مبلغ 90 میلیون تومان دستمزد گرفت. عده زیادی او را جزء اولین بازیگران مرد گران در ایران میدانند که 200 میلیون تومان برای یک فیلم در سال 89 دستمزد دریافت کرد. او مجری برنامه «پانتولیگ» است.
3. رضا عطاران از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: هزارپا، نهنگ عنبر، من سالوادور نیستم
«رضا عطاران» از لیست گرانترین بازیگر مرد ایران است که حضورش در یک فیلم سینمایی باعث فروش صددرصدی بالای آن فیلم خواهد شد. او در دهه 80 به ساختن سریال در تلویزیون مشغول بود و سریالهای مناسبتی پرمخاطبی را از خود به یادگار گذاشت، اما بهدلیل مشکلاتی که با تلویزیون پیدا کرد به سراغ بازیگری در سینما رفت.
از آن پس رضا عطاران را در فیلم های کمدی سینمایی دیدیم که برخی از آنها عنوان پرفروش ترین فیلم سینمایی سال را از آن خود کردهاند و رضا عطاران توانست یکی از پر درآمدترین بازیگران ایران شناخته شود. جالب است بدانید که او برای فیلم سینمایی پرمخاطب هزارپا 300 میلیون تومان دستمزد به همراه 10 درصد از مالکیت فیلم را دریافت کرد. اخیرا نیز رضا عطاران را در فیلم های زیادی میبینیم که توانسته اند گیشه را راضی نگه دارند. «فیلم انفرادی» عطاران با بیش از 80 میلیارد تومان فروش پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران و او را باری دیگر در ردیف پردرآمد ترین هنرپیشه های مرد ایرانی قرار داد. این هنرپیشه در سریال «دفتریادداشت» نیز حضور داشت.
4. شهاب حسینی از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: درباره الی، جدایی نادر از سیمین، نبات
«شهاب حسینی» بازیگر محبوب سینمای کشورمان است که توانست جایزه باارزش بهترین بازیگر را از جشنواره کن دریافت کند. او با سریال خاطرهانگیز «پلیس جوان» به کارگردانی سیروس مقدم شناخته شد و خیلی زود به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کرد. عده زیادی این بازیگر محبوب و با استعداد کشورمان را از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد میدانند.
شاید حضور شهاب حسینی در یک فیلم تضمین صددرصدی برای فروش بالایش نباشد، اما نمیتوان تاثیر او را در کیفیت بالای یک فیلم نادیده گرفت. شهاب حسینی را باید جزء 3 بازیگر از گرانترین بازیگران مرد ایرانی معرفی کرد. شهاب حسینی در سال 1403 با بازی در نقش شمس تبریزی فیلم «مست عشق» درخشید و اخیرا در سریال «گناه فرشته» نیز حضور داشت.
5. بهرام رادان از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: شور عشق، سنتوری، شمعی در باد
«بهرام رادان» از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد در ایران بهشمار میآید. او در ابتدا با فیلمهای تجاری شروع به کار کرد. اما خیلی زود توانست استعداد و توانایی بالایش در بازیگری را به کارگردانان مشهوری همچون داریوش مهرجویی، بهروز افخمی، رخشان بنیاعتماد و مسعود کیمیایی نشان بدهد.
او به واسطه استعدادش توانست برنده 2 سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شود و مورد تحسین منتقدین قرار بگیرد. بهرام رادان امروزه با گزیدهکاری سعی دارد تا در فیلمهای سینمایی تاثیرگذاری حضور پیدا کند. شاید همچون گذشته او را در فیلمهای تجاری نبینیم، اما حضور او در یک فیلم سینمایی تاثیر بهسزایی در فروش خواهد داشت. او اخیرا در چندین فیلم و سریال شروع به کار کرده است و دوباره تبدیل به تیتر اول اخبار بازیگران شده است، این روزها کمتر کسی است که با سریال جیران و فیلم گربه سیاه برخورد نکرده و نقش آفرینی بهرام رادان را ندیده باشد، گویی تمام این اتفاقات دست به دست هم داده اند تا آقای رادان در لیست بیشترین دستمزد بازیگران مرد ایرانی نیز جای داشته باشد.
6. امین حیایی
- معروفترین فیلمها: مهمان مامان، کما، شعله ور
نام «امین حیایی» از بازیگران مشهور دهه 80 در لیست گرانترین بازیگر مرد ایران قرار دارد. او در آن سالها بسیار پرکار بود و از بازیگران اصلی اکثر فیلمهای تجاری و پرفروش گیشه بهشمار میآمد. تهیهکنندگان فیلمهای تجاری سلیقه مخاطبشان را بهخوبی میشناختند. بههمین دلیل از امین حیایی ستاره پولساز کشورمان با هر میزان دستمزدی که میخواست برای بازی در فیلمهایشان دعوت میکردند.
عده زیادی معتقدند امین حیایی در دهه 80 کشورمان عنوان گرانترین بازیگر مرد ایران با بیشترین دستمزد را از آن خود کرده بود. امروزه هم او بهعنوان یکی از گران ترین بازیگران مرد ایرانی شناخته میشود. شاید دیگر همچون قبل بازیگر اصلی فیلمهای سینمایی گیشه نباشد، اما حضور او در یک فیلم تضمین خوبی برای فروش بالایش خواهد بود. علاوه بر فیلمها، سریال ساخت ایران او نیز عجیب خوش میدرخشد.
7. حامد بهداد
- معروفترین فیلمها: بوتیک، سعادت آباد، نارنجی پوش
«حامد بهداد» گرانترین بازیگر مرد ایران با حضورش در فیلمهای سینمایی ایران انقلابی جدید ایجاد کرد. او اکثرا نقشهای اعتراضی بازی میکرد و خیلی زود توانست دل مخاطبینش را به دست آورد. اوج بازیگری او در دهه 90 بود که موفق شد با کارگردانان بزرگی کار کند. او هیچگاه به بازی در فیلمهای تجاری تن نداد و با استعداد درخشانی که داشت توانست در اکثر مواقع انتخاب اول کارگردانان و تهیهکنندگان سینما باشد. او امروزه یکی از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد شناخته میشود که به بازی در سریالهای نمایش خانگی روی آورده است. او همچنین در سریال «قهوه ترک» نیز حضور پیدا کرد.
8. نوید محمدزاده
- معروفترین فیلمها: ابد و یک روز، عصبانی نیستم، سرخپوست
«نوید محمدزاده» بازیگر تازهکار کشورمان با استعداد درخشان خود توانست خیلی زود به یکی از بهترین بازیگران مرد ایرانی تبدیل شود. این محبوبیت و معروفیت او باعث شد تا نامش در لیست گرانترین بازیگر مرد ایران قرار بگیرد. نوید محمدزاده در سال 1392 با بازی در فیلم «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان به سینمای ایران معرفی شد.
بازی درخشان او در این فیلم به دل مخاطبین و منتقدین زیادی نشست. پس از آن حضور او در فیلمهای سینمایی موفقی همچون «ابد و یک روز»، «لانتوری» و «بدون تاریخ بدون امضا» روز به روز بر محبوبیتش افزود تاجاییکه امروزه او را یکی از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد میدانند. سریال «جنگل آسفالت» از جمله جدیدترین آثار این هنرپیشه اهل ایران است.
9. فرهاد اصلانی
- معروفترین فیلمها: زندگی خصوصی، خرس، دختر
فرهاد اصلانی از جمله بهترین بازیگران کشورمان است که توانسته در حوزه ها و ژانرهای مختلف ایفای نقش داشته باشد. این بازیگر به شدت در نقش خود فرو رفته و احساسات را به افراد منتقل میکند. بازیگری او بیشتر در زمینه های جدی و منفی معروف است اما فرهاد اصلانی با بازی در سریال هیولا استعداد طنز خود را نیز به خوبی نشان داد. پس تعجبی ندارد که بگوییم این بازیگر از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد محسوب میشود.
حضور فرهاد اصلانی در پوستر یک فیلم میتواند نشانگر این باشد که آن اثر قوی است. البته لزوما نباید این اتفاق صحت داشته باشد اما بالاخره تمام این دلایل باعث میشود که آقای اصلانی جز بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد باشد.
10. پارسا پیروزفر
- معروفترین فیلمها: مهمان مامان، این جا بدون من و مست عشق
پارسا پیروزفر که امروز عکس و سریالهای او را بیش از همیشه به چشم میبینیم، معروف ترین و گرانترین بازیگر مرد ایران محسوب میشود.
پارسا پیروزفر از ابتدا تاکنون هیچ عجله و حرصی برای معروف و دیده شدن نداشت. همیشه آرام و گزیده انتخاب کرد و بهترین ایفای نقش خود را داشت. اگر دیگر بازیگران با با فیلمهای سینمایی جلو میرفتند معروف ترین آثار این بازیگر سفر سبز، در چشم باد و در قلب من بود. امروز که شاهد سریال یاغی هستیم نیز پارسا پیروزفر همان اندازه محبوبیت دارد و بدیعی است که در جواب گرانترین بازیگر مرد ایرانی کیست، بگوییم قطعا پارسا پیروزفر یکی از این بازیگران است. او باری دیگر با حضور در «سریال یاغی» توانست استعداد و محبوبیت خود را نشان دهد. نقش مولانا او در فیلم مست عشق نیز مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
11. جواد عزتی
- معروفترین فیلمها: شنای پروانه، ماجرای نیم روز، اکسیدان
وقتی اسم جواد عزتی میآید، فروش موفق او در گیشه ها و پولسازترین بازیگر سینمای ایران بودن را به خاطر میآوریم. حال بازیگری که تا این حد پولساز است نباید در لیست گرانترین بازیگر مرد ایران قرار گیرد؟ بی شک جواب این سوال بله است.
سریال زخم کاری و کاراکتر مالک در این سریال هرگز فراموش نمیشود. جواد عزتی پس از بازی در سریال دردسرهای عزیزم و دیده شدن توانست توانایی خود برای بازی در هر ژانری را به همه ثابت کند و تبدیل به مرد هزارچهره ایران شود. این گرانترین بازیگر مرد ایران ۱۴۰۰ تا کنون پنج بار نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده است. او برای ساخت فیلم تمساح خونی برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردان اول جشنواره فیلم فجر شد.
12. پژمان جمشیدی
- معروفترین فیلمها: جهان با من برقص، تگزاس، خوب بد جلف
که فکرش را میکرد یک فوتبالیست که نتوانست در زمان خود ستاره شود، روزی در بازیگری بدرخشد؟ البته این نشان دهنده عدم استعداد فوتبالی آقای جمشیدی نبود اما گاه شانس با انسانها یار نیست و گاهی نیز کاملا هست. پژمان جمشیدی به یک باره با سریال پژمان دیده شد. این دیده شدن آنقدر افتاد که کم کم عکس او را سر در سینماها دیدیم و حال این بازیگر یکی از بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد است که حضور او در هر فیلمی آن اثر را پولساز خواهد کرد. پژمان جمشیدی در سالهای اخیر بارها رکورد فروش گیشه را زد و خوش درخشید. فیلم هتل او جز پرفروشترین فیلمهای ایرانی است.
13. هادی حجازی فر
- معروفترین فیلمها: ایستاده در غبار، ماجرای نیمروز، لاتاری و موقعیت مهدی
نفر بعدی که او را در لیست گرانترین بازیگر مرد سینمای ایران قرار میدهیم، هادی حجازی فر است. اگرچه میزان حقوق بازیگران مرد ایرانی چندان مشخص نیست اما یقینا آقای حجازی فر جز پردرآمدترینهاست زیرا پروژههای موفق او طی سالهای اخیر بسیار زیاد هستند. اکثر فیلمهای معروف این بازیگر به دفاع مقدس، امنیت و مسائل میهن پرستانه مربوط است که موضوعات پربینندهای هستند و سند بعدی چهره شدن و پردرآمد بودن این بازیگر میتواند باشد. هادی حجازی فر با بازی در سریال «پوست شیر» و فیلم «صبحانه با زرافهها» توانست خوش بدرخشد.
14. امیر جدیدی
- معروفترین فیلمها: من، قاتل اهلی، عرق سرد، تنگه ابوقریب و قهرمان
به نظر شما درآمد بازیگران ایرانی مرد امیر جدیدی چقدر میتواند باشد؟ قطعا نمیتوان مبلغ مشخصی گفت اما این هنرمند از چهرههای هنری معروف سالهای اخیر سینمای ایران است. به طوری که بازیگری او را بسیار تحسین میکنند و حتی برنده سیمرغ بلورین نیز شده است. نقش آفرینی بینقص این بازیگر در فیلم «قهرمان» میتواند دلیل خوبی برای قرار گرفتن نام امیر جدیدی در اوایل لیست دستمزد گران ترین بازیگران مرد ایرانی باشد.
15. علی شادمان
- معروفترین فیلمها: سرزمین مادری، کیمیا، و مردن در آب مطهر
علی شادمان جز گرانترین بازیگر مرد ایرانی ۱۴۰۱ بود زیرا سریال «یاغی» را در این سال بازی کرد و عکسهای او به سرعت در فضای مجازی ترند شدند. رفتهرفته جاوید در یاغی تبدیل به یک نماد در دنیای مجازی شد و هماکنون این بازیگر طرفداران زیادی دارد. علاوه بر آن آقای شادمان بارها استعداد خود را زمینه بازیگری ثابت کرده و چندی پیش نیز شایعهای درباره دستمزد بالای بازیگران اصلی سریال یاغی شد. پس نام این هنرمند جوان نیز در لیست قرار میگیرد. او همچنین جدیدا برای بازی در فیلم «تابستان همان سال» نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر شد.
16. حمید فرخ نژاد
- معروفترین فیلمها: عروس آتش، ارتفاع پست، استرداد، به رنگ ارغوان، گشت ارشاد
حمید فرخ نژاد نیز با سابقه بالای بازیگری خود و حضور در فیلمهای پرفروش قطعا جز گرانترین بازیگر مرد ایران محسوب میشود. او فعالیتش را از سینما و به عنوان دستیار کارگردان در سال 1369 شروع کرد. سپس در فیلم «در کوچههای عشق» اولین حضورش را به عنوان بازیگر داشت. آقای فرخ نژاد با فیلم «عروس آتش» خوش درخشید و توانست برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شود. بازی حساب شده و باورپذیر این بازیگر خیلی زود او را در رده بندی بهترین هنرپیشگان ایرانی قرار داد و در بسیاری از فیلمهای پرفروش سینمای ایران حضور پیدا کرد. او تا کنون پنج بار نامزد و دو بار برنده آن شده است. سریال «سقوط» و سریال «شبکه مخفی زنان» از آثار جدید این بازیگر هستند.
17. پیمان معادی
- معروفترین فیلمها: درباره الی، جدایی نادر از سیمین، کمپ ایکس ری، آخرین شوالیهها، شش زیرزمینی
پیمان معادی نیز در فهرست بالاترین دستمزد بازیگران مرد ایرانی قرار میگیرد. این هنرپیشه هم یک بازیگر مشهور ایرانی و هم در سطح بین المللی نقش آفرینیهایی داشته است. اولین حضور آقای معادی در سینما به عنوان فیلمنامه نویس فیلم «آواز قو» بود. سپس فیلمنامه آثاری همچون «عطش»، «کافه ستاره» و «کما» را نوشت. اولین حضور پیمان معادی به عنوان بازیگر در فیلم «درباره الی» بود. این بازیگر در چندین فیلم آمریکایی نیز حضور پیدا کرد و جز بازیگران بین المللی ایرانی نیز است. او تا کنون صاحب جوایزی همچون خرس نقرهای بهترین بازیگر مرد برلین، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و بهترین بازیگر نقش اول مرد شده است. جدیدترین اثر این هنرپیشه سریال «افعی تهران» است.
18. محسن تنابنده ؛ از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: استشهادی برای خدا، هفت دقیقه تا پاییز، قهرمان، جنگ جهانی سوم
محسن تنابنده بازیگر بعدی این فهرست است. او ابتدا کار خود را به عنوان فیلمنامه نویس فعالیت میکرد و سپس وارد حوزه بازیگری شد. شهرت محسن تنابنده بیشتر به سری «پایتخت» و نقش نقی معمولی برمیگردد. محسن تنابنده تا کنون 8 بار نامزد سیمرغ جشنواره فجر شده است. در این میان نیز توانست دوبار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است و یکبار دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد دریافت کرد. محسن تنابنده همچنین برای فیلم «جنگ جهانی سوم» توانست برنده جایزه بهترین بازیگر مرد بخش افقهای جشنواره فیلم ونیز شود. جدیدترین کار محسن تنابنده فیلم «زودپز» شد.
19. بهرام افشاری
- معروفترین فیلمها: لانتوری، کارگر ساده نیازمندیم، رحمان ۱۴۰۰، سگبند، فسیل
بهرام افشاری هنرپیشه بعدی در لیست بالاترین دستمزد بازیگران مرد ایرانی محسوب میشود که به تازگی وارد این لیست شده است. او نخستین بار با بازی در دومین سری «پایتخت» دیده شد و با نقش بهتاش فریبا در سریال «پایتخت 5» توانست به شهرت برسد. اما این نقش باعث باز شدن راه بازیگری بهرام افشاری شد و او در آثار مختلفی همچون فیلم «رحمان ۱۴۰۰»، فیلم «سگبند» و سریال «میدان سرخ» و سریال «رازبقا» حضور پیدا کرد. در سال 1402 با اکران فیلم «فسیل» که پرفروشترین فیلم ایران شد، بهرام افشاری به شهرت زیادی دست یافت و اکنون جز گرانترین بازیگر مرد ایران محسوب میشود. فیلم «سال گربه» جدیدترین اثر بهرام افشاری است.
20. امیرحسین آرمان
- معروفترین فیلمها: صد سال به این سالها، شیفت شب، دشمن زن، بخارست، بهشت تبهکاران، آسمان غرب
امیرحسین آرمان از جمله بازیگران ایرانی است که در این لیست قرار میدهیم. او نخستین بار با فیلم «ازدواج به سبک ایرانی» وارد سینمای ایران شد و با فیلم «صد سال به این سالها» به شهرت رسید. سریالهای «کیمیا» و «پریا» باعث شهرت این بازیگر شدند. او با فیلم «بخارست» که یکی از آثار پرفروش سینمای ایران بود توانست جز بازیگران گران ایرانی قرار بگیرید. همچنین سریال «مانکن» نیز باعث شهرت این بازیگر شد. فیلم «بهشت تبهکاران» و فیلم «آسمان غرب» از جمله آثار جدید این هنرپیشه هستند.
21. امیر جعفری
- معروفترین فیلمها: نان، عشق و موتور ۱۰۰۰، پستچی سه بار در نمیزند، کیفر، نفوذی، اکسیدان، هاوایی، پول و پارتی
امیر جعفری از جمله بازیگران مشهور ایرانی است که کار خود را از کلاسهای استاد سمندریان شروع کرد و در سال 1380 با «نان، عشق و موتور ۱۰۰۰» اولین تجربه فیلم سینمایی خود را داشت. این بازیگر سپس در دهه هشتاد تلویزیون با بازی در سریالهای «بدون شرح»، «من یک مستاجرم»، «کمربندها را ببندیم» و «برای آخرین بار» بسیار مشهور شد. در واقع این بازیگر جز هنرپیشگان بسیار معروف این سالهای تلویزیون بود که در آثار طنز بسیاری حضور داشت. از دهه 90 به بعد میل آقای جعفری به آثار درام بیشتر شد و در تمامی نقشهای درام خود نیز با موفقیت عمل کرد. سریالهای «تعبیر وارونه یک رؤیا»، «شهرزاد»، «جیران»، «یاغی» و «مرداب» از آثار مشهور این هنرپیشه در ژانر درام هستند. نکته مهم درباره امقر جعفری این است که او در سالهای اخیر با حضور در فیلمهای «گشت ارشاد ۳»، «هاوایی» و «پول و پارتی» فیلمهای موفقی در گیشه داشت و با توجه به حصور پررنگ خود در شبکه نمایش خانگی جز پردرآمدترین بازیگران ایران باشد.
22. احمد مهرانفر
- معروفترین فیلمها: نان، عشق و موتور ۱۰۰۰، استشهادی برای خدا، اسب حیوان نجیبی است، زاپاس، خجالت نکش ۱ و ۲، دینامیت، انفرادی
احمد مهرانفر هنرپیشه ایرانی از سال 1378 با تئاتر فعالیت بازیگری را آغاز کرد. اولین فیلم او «نان، عشق و موتور ۱۰۰۰» بود و سپس با «درباره الی…» و «آتش بس» کمی بیشتر دیده شد. اما این نقش ارسطو عامل «پایتخت» که احمد مهرانفر را بسیار معروف کرد. او به سبب اینکه از بازیگران اصلی سریال پایتخت است، طبیعتا دستمزد بسیار بالایی میگیرد. اما بازی در فیلمهای «دینامیت»، «انفرادی» و همچنین «خجالت نکش ۲» در طی سالهای اخیر و موفقیت این آثار در گیشه گواهی میشود تا او را جز گرانترین بازیگران مرد ایران قرار دهیم.
23. هوتن شکیبا
- معروفترین فیلمها: شبی که ماه کامل شد، ابلق، تی تی، هفتاد سی
هوتن شکیبا جز پردرآمدترین بازیگران اهل ایران است. او از دهه 90 و با سهگانه لیسانسهها توانست شهرت زیادی کسب کند. سپس برای نقشآفرینی در فیلم شبی که ماه کامل شد برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. آقای شکیبا در طی سالهای اخیر با حضور در فیلمهای ابلق، تی تی، سریالهای رهایم کن و مهمونی به شهرت زیادی رسیده و جز بازیگران برتر ایرانی قرار گرفته است. در سال 1403 فروش بالای فیلم هفتاد سی باعث شد تا اینکه آقای شکیبا هم بازیگر پولساز و هم محبوبی است، تثبیت شود. بدون شک این بازیگر برای حضور خود در آثار مختلف دستمزد قابل توجهی نیز دریافت میکند.
24. سام درخشانی
- معروفترین فیلمها: خوب بد جلف،تگزاس ۱ تا ۳
بازیگر بعدی فهرست گرانترین بازیگر مرد ایران سام درخشانی است. او از سال 1378 وارد دنیای بازیگری شد و عمدتا بخاطر نقشآفرینی در آثاری همچون نابرده رنج و آوای باران شناخته میشود. اما پولساز شدن آقای درخشانی به سریال پژمان برمیگردد. در واقع این هنرپیشه زوج هنری خوبی با پژمان جمشیدی ساخت و پس از آن با حضور در فیلمهای خوب بد جلف و مجموعه فیلمهای تگزاس جز چهرههای پولساز کشور شد. طبیعتا او به واسطه حضور خود در آثار پرفروش مبلغ قابل توجهی دریافت میکند.
گرانترین بازیگران پیشکسوت مرد ایران
جا دارد در این مقاله از بازیگران قدیمی که در زمان خود ستاره بودند و اکنون نیز شهرت فراوانی دارند اما کم کار شدهاند، اشاره کنیم.
1. فرامرز قریبیان از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: پایگاه جهنمی، سناتور، گمشده
«فرامرز قریبیان» یکی از گران ترین بازیگران مرد ایرانی محسوب میشود. او از گذشته تاکنون بازیگر محبوب تهیهکنندگان ایرانی بود. همچنین به دلیل توانایی زیادش در بازیگری و حرفهای بودنش از بازیگران مرد گران در ایران بهشمار میآمد. مثلا در گذشته که کل هزینه یک فیلم 4 میلیون تومان پیشبینی میشد، دستمزد آقای قریبیان 1 میلیون تومان بود. فرامرز قریبیان از بازیگران مشهور و محبوب دهه 60 ایران بود که نقشهای اصلی زیادی را در آن سالها بازی کرد. البته این که این بازیگر در سالهای اخیر کم کار تر شده دلیل نمیشود که او را بازیگران مرد ایرانی با بالاترین دستمزد قرار ندهیم، زیرا آقای قریبیان پیشینه بالایی در بازیگری دارند و هنوز هم در هر فیلمی به ایفای نقش بپردازند خواهند درخشید.
2. اکبر عبدی از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: تحفه هند، آدم برفی، اخراجیها
«اکبر عبدی» یکی دیگر از بازیگران مرد گران قیمت ایرانی بود. این بازیگر محبوب کشورمان با بازی در نقشهای متنوع از گذشته تاکنون یکی از پر درآمدترین بازیگران ایران شناخته میشود. او در دهه 60 معتقد بود «وقتی تهیهکننده پولدار است باید حقم را بگیرم». بههمین منظور توسط وزارت ارشاد مدتی را به دلیل دریافت دستمزد بالا ممنوعالکار شد. هنوز هم حضور اکبر عبدی در فیلم یا سریال ایرانی تضمین خوبی برای فروش بالای آن بهشمار میآید. درواقع اکبر عبدی را یکی از بازیگران موفق در فیلمهای تجاری میدانند. بههمین دلیل تهیهکنندگان با دستمزد بالای او موافقت میکنند. البته با بالا رفتن روند طبیعی سن بدیعی است که از پیشکسوتان کمتر درخواست کار میشود اما آقای عبدی بی شک از ستارگان طنز ایرانی بوده اند.
3. زنده یاد خسرو شکیبایی
- معروفترین فیلمها: هامون، سالاد فصل، اتوبوس شب
«مرحوم خسرو شکیبایی» از بازیگران محبوب در دهه 70 ایران بهشمار میآمد. حضور او در یک فیلم یا سریال نشاندهنده موفق بودن آن فیلم بود. بدون شک او را باید یکی از بهترین و بزرگترین بازیگران صنعت سینمای کشورمان بدانیم. خسرو شکیبایی با بازی در نقش «حمید هامون» یکی از ماندگارترین نقشهای تاریخ سینمای ایران را از خود به یادگار گذاشت. او در آن سالها جزء 3 بازیگر از گران ترین بازیگران مرد ایرانی شناخته میشد به این معنی که بالاترین دستمزد بازیگران ایرانی را در زمان خود داشت اما متاسفانه ایشان از بین ما رفتند.
4. ابوالفضل پورعرب از گرانترین بازیگر مرد ایران
- معروفترین فیلمها: غریبانه، دستهای آلوده، عروس
«ابوالفضل پورعرب» یکی از پردرآمدترین بازیگران ایرانی مرد در دهه 70 محسوب میشد. او با بازی در فیلم سینمایی «عروس» به شهرت رسید. استعداد درخشان ابوالفضل پورعرب او را به ستارهای بی بدیل در سینمای کشورمان تبدیل کرد. بههمین دلیل او برای بازی در فیلمهای سینمایی دستمزد بالایی میگرفت بالاترین دستمزد بازیگران ایرانی را دارا بود. در آن سالها که میانگین دستمزد بازیگران 2 میلیون تومان بود ابوالفضل پورعرب برای اکثر فیلمهایش حدود 8 میلیون تومان دستمزد میگرفت. البته رویارویی این بازیگر محبوب با برخی چالش ها در زندگی اش و مبتلا شدن به بیماری سخت کمی او را از کار کردن در عرصه سینما و تلوزیون باز داشت.
5. علی نصیریان
- معروفترین فیلمها: آقای هالو، شیر سنگی، سالهای خاکستر و مسخره باز
علی نصیریان از گرانترین بازیگران مرد ایرانی محسوب میشود که از سال 1329 تاکنون به فعالیت بازیگری میپردازد و در سینمای پیش از سال 1357 نیز حضور داشت. این بازیگر چه در سینما و چه در تلوزیون چنان تاثیرگذار عمل کرده که نام او برای همیشه در بین ستارگان ایرانی ثبت شده است. آقای نصیریان در سن 88 سالگی برای بازی در فیلم «هفت بهار نارنج» برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد و مسن ترین برنده جایزه سیمرغ لقب گرفت. بدیعی است که باید او را در بین گرانترین بازیگران مرد سینمای ایران قرار دهیم.
6. پرویز پرستویی
- معروفترین فیلمها: لیلی با من است، آژانس شیشهای، به نام پدر و بادیگارد
در جواب اینکه گران ترین بازیگر مرد ایرانی کیست؟ باید با اطمینان بگوییم که یکی از آنها آقای پرستویی هستند. این بازیگر که کار خود را از سال 1348 شروع کرد و با فیلم «دیار عاشقان» وارد سینمای ایران شد، خیلی زود جز لیست ستارگان ایران قرار گرفت. آقای پرستویی گزیده کار میکند و هر فیلمنامه ای را قبول نمیکند. او در چند فیلم جنجال برانگیز همچون «مارمولک» و «کتاب قانون» ایفای نقش داشته و پتانسیل بالایی در انتقال حس به مخاطبان دارد. با این همه کمال بعید نیست که نام او را در لیست پردرآمدترین بازیگر مرد ایران ببینیم.
7. مهدی هاشمی
- معروفترین فیلمها: دو فیلم با یک بلیط، آلزایمر، آقا یوسف
مهدی هاشمی بدون شک یکی از معروفترین آکتورهای سینما است که پیش از انقلاب با گروه تئاتر پیاده کار خود را آغاز کرد و جز بازیگران درجه یک ایرانی محسوب میشود. او تا کنون سه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را کسب کرده و شهرت زیادی دارد. افسانه سلطان و شبان یکی از سریالهای محبوب این بازیگر محسوب میشود. در واقع مهدی هاشمی هم در زمان جوانی و هم اکنون به خوبی توانست جایگاه خود را به عنوان بازیگر تثبیت کند. فعالیتهای آقای هاشمی تنها محدود به گذشته وی نیستند. در سال 1403 او در دو فیلم تگزاس ۳ و پول و پارتی که، جز پرفروشترین فیلمهای سال بودند، حضور داشت و بدیهی است که بخاطر تجربه بالا و شهرت خود دستمزد بالایی دریافت کند.
سوالات متداول
1. دستمزد بازیگران مرد ایرانی چقد است؟
تعداد بازیگران مرد گران در ایران زیاد است. اکثر آنها بالای 500 میلیون تومان یا حتی میلیاردی دستمزد دریافت میکنند.
2. پردرآمدترین بازیگر مرد ایران چه کسی است؟
محمدرضا گلزار، رضا عطاران، مهران مدیری، فرامرز قریبیان، امین حیایی، اکبر عبدی، بهرام رادان، نوید محمدزاده و شهاب حسینی، پارسا پیروزفر، جواد عزتی
کلام آخر
امروزه بازیگری یکی از حرفههای مورد علاقه جوانان زیادی است. درآمد بالای این حرفه باعث شده تا نام برخی از بازیگران سینمای کشورمان در لیست گرانترین بازیگران مرد ایرانی قرار بگیرد. اما باید توجه کنید که برای رسیدن به این نقطه استعداد و توانایی بالا نقش مهمی را ایفا میکند. ما در این مقاله گران ترین بازیگران مرد ایرانی را معرفی کردیم و دستمزد حدودی آنها را یادآور شدیم.
source