فراروـ غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. کردستان یکی از استانهای زیبای کشورمان است که دارای تنوع غذایی بینظیری است و اگر به این استان سفر کنید، از خوردن غذاهای اصیل، متنوع و بسیار خوشمزه این استان شگفتزده خواهید شد. بورانی بادمجان نوعی غذای اصیل و بسیار خوشمزه کردی است که دستور طبخ آسانی دارد و از ترکیب گوجه، پیاز، گوشت چرخ کرده و بادمجان تهیه میشود. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و محلی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش بورانی بادمجان کردی همراه ما باشید.
مواد لازم
بادمجان: ۳ عدد
گوجه فرنگی: ۱ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل، پاپریکا و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا بادمجانها را پوست و ورقه ورقه کنید. کمی نمک روی بادمجانها بریزید و به مدت یک ساعت آنها را کنار بگذارید، سپس بادمجانها را بشویید و با دستمال تمیز خشکشان کنید. کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و بادمجان را داخل ماهی تابه سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و سی ثانیه بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی نمک، زردچوبه، فلفل و پاپریکا روی گوشت بریزید و اجازه بدهید گوشت با حرارت کم تفت بخورد. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و ۱ دقیقه بعد گوجه فرنگیها را که با دستگاه غذاساز میکس یا رنده کردهاید، به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد و آب گوجه فرنگی کشیده شود. بعد از اینکه آب گوجه خشک شد و مواد به روغن افتاد، غذا آماده است. بورانی را داخل ظرف سرو بکشید و بادمجانهای سرخ شده را روی غذا بچینید، نوش جان.
نکات مهم
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. بادمجان دلمهای هم، چون معمولا شیرین است، برای پخت این غذا مناسب است.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
source