بیوگرافی علی رازینی قاضی دیوان عالی کشور با عکس جوانی و سوابق و ماجرای شهادت و ترور او را در این صفحه مشاهده نمایید.

بیوگرافی علی رازینی قاضی دیوان عالی کشور +عکس جوانی و سوابق

بیوگرافی علی رازینی

علی رازینی متولد ۱۳۳۲ در رزن دادستان انقلاب تهران، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، رئیس کل دادگستری استان تهران از ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸، رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸، نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری (۱۳۸۵–۱۳۹۵)، رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ و معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه بوده است.

صبح 29 دی 1403 فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریزم کرد. حجت الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رییس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند.

بیوگرافی علی رازینی قاضی دیوان عالی کشور +عکس جوانی و سوابق

ترور و سوء قصدهای قبلی

گفتنی است پیشتر نیز در دی ماه سال ۱۳۷۷ حجت الاسلام والمسلمین رازینی مورد سوء قصد تروریست‌ها قرار گرفته بود. حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی که در آن هنگام رئیس دادگستری تهران بود، شب ۱۸ ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهن ربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد سوقصد قرار گرفت و مجروح شد.

این روحانی بزرگوار و ساده‌زیست که پیوسته یکی از شخصیت‌های مطرح و ممتاز نظام اسلامی بوده، امروز نیز پس از سالیان سال تصدی حساس‌ترین مشاغل نظام همچون طلبه‌ای جوان و در آغاز راه با اقتدا به رهبر و مرادخویش آیت‌ا… العظمی خامنه‌ای زندگی ساده و بی‌پیرایه و ساده‌زیستی را بزرگ‌ترین افتخار زندگی خویش می‌داند و کسانی که از نزدیک با این عارف و سالک بزرگوار آشنایی و حشر و نشر دارند گواهی می‌دهند که منصب و مقام هرگز نتوانسته کوچک‌ترین خدشه و خللی به آموزه‌ها و اعتقادات دینی و آیینی او وارد سازد و آیت‌ا… علی زازینی امروز دقیقاً همان طلبه جوانی است که در اوج اختناق و خفقان ستم‌شاهی از این روستای استان به آن روستا می‌رفته و برای جوانان و نوجوانان کتاب‌های مذهبی و انقلابی به ارمغان می‌برده و در گوشه‌های مساجد و حسینیه‌ها زمزمه روح‌نواز آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی را در گوش‌ها و جان‌ها زمزمه می‌کرده است.

بیوگرافی علی رازینی قاضی دیوان عالی کشور +عکس جوانی و سوابق

ماجرای اعدامهای سال 67 از زبان علی رازینی

مسئولان دخیل در این قضیه [اعدامهای سال 67] آقایان نیری، رئیسی، ری‌شهری، اشراقی، پورمحمدی بودند که از آنها باید سوال شود. زیرا ما در متن قضیه نبودیم. ولی اجمالا باید بگویم که اگر امام بنا بود بی حساب و کتاب حکم اعدام بدهد آنطور که ضد انقلاب می‌گویند دیگر نیازی نبود که هیئت 3 نفره تشکیل دهد. همان در زندان اعلام می‌شد که اینها را اعدام کنند.

از جمله حاکم شرع که حاکم شرع هم فرد خاصی که از طرف مراجع بالا انتخاب شود نبود بلکه همان حاکم شرعی بود که از قبل برای شهرها انتخاب شده بود. کسی که رئیس دادگاه انقلاب فرضا سمنان یا مشهد بود و دادستان انقلاب همان شهر که به شکل عادی مسئولیت دارد به اضافه نماینده اطلاعات آن شهر هیئت 3 نفره را تشکیل می‌دادند که گاهی جلسات محاکمه حدود یک ساعت طول می‌کشید و عده‌ای را محکوم به اعدام کرده و عده‌ای را خیر.

بیوگرافی حسینعلی نیری قاضی دادگستری +ماجرای ترور و عکس

با این که دادگاه‌های انقلاب در آن زمان یک نفره بود این دادگاه‌ها به شکل جمعی مدیریت شده است و رسیدگی‌ها به شکل اجماعی انجام می‌شده با اینکه می‌توانستند با اکثریت آرا تصمیم‌گیری کنند (یعنی 2 رای از 3 رای) ولی احکام با 3 رای اجرایی می‌شد یعنی آنقدر با هم بحث می‌کردند که در نهایت 3 نفر به اتحاد رای برسند. به هر حال رسیدگی ها در سال 67 عادلانه و کاملا طبق قانون بوده است.

 

source

توسط funkhabari.ir