اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد حکمش چیست؟

به طور کلی یکی از مهم ترین دغدغه های ذهنی روزه داران محترم در این ماه پربرکت و زیبای مهمانی خداوند عدم بطلان روزه ی آن ها می باشد که همواره به دنبال راه هایی درست و صحیح برای صحت این امر واجب و مهم برای خود می باشند تا از برکات بیشمار این سفره ی ارزشمند و عزیز که توسط خداوند بزرگ و بخشنده برای تمامی ما انسان ها در روی زمین پهن شده است محروم نشده و نهایت استفاده را نیز برده باشند.

به همین عنوان ما نیز امروز در آلامتو برای شما پستی را به یکی از این دغدغه های ذهنی روزه دارن تحت عنوان اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد حکمش چیست؟ سیستانی، مکارم و خامنه ای اختصاص داده ایم و امیدواریم که این پست مورد توجه تمامی و یکایک شما عزیزان قرار بگیرد.

همچنین بخوانید: مبطلات روزه برای زنان و مردان چیست؟

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد از نظر آیت الله سیستانی

در خصوص احکام فقهی نظرات متفاوتی در میان فقها وجود داشته است که برخی از این نظرات یکی و شبیه به هم و برخی دیگر نیز متفاوت و گوناگون از یکدیگر می باشند که ما در اینجا در ادامه به نظر آیت الله سیستانی در خصوص امر روزه و خورده شدن چیزی در هنگام روزه داری بدون علم رسیدن اذان صبح پرداخته ایم:

آیت الله سیستانی هم همانند سایر فقهای دیگر بر این نظر هستند که بعد از گفته شدن اذان صبح خورده شدن هر چیزی و یا آشامیدن هر چیزی به صورت عمدی و با علم و دانستن اینکه اذان صبح گفته شده است می تواند روزه ی فرد روزه گیر را باطل کند حال می خواهد آن چیز نرمال و معمول بوده باشد و یا خواه خوردن و آشامیدن آن غیر معمول و یا غیر عادی محسوب شود.

اما گاهی ممکن است که فرد در هنگام خوردن سحری متوجه شدن و یا گفت اذان صبح نشود و به خوردن و یا آشامیدن خود همچنان ادامه دهد در این ما بین به یکباره متوجه اذان صبح شود و بفهمد که بدون اطلاع پس از گفته شدن اذان صبح  نیزمقداری غذا و یا آب خورده است در این صورت حکم او از دیدگاه آیت الله سیستانی چگونه است؟

در این خصوص باید گفت که چون فرد اطلاعی از زمان گفته شدن اذان نداشته است و به صورت عمدی چیزی نخورده است روزه ی وی از دیدگاه آیت الله سیستانی (مسأله55) صحیح و درست می باشد و روزه اش نیز باطل نشده است.

همچنین بخوانید: حکم روزه در استحاضه قلیله، کثیره و متوسطه

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد از نظر آیت الله سیستانی حکمش چیست؟ 

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد از نظر آیت الله مکارم

آیت الله مکارم شیرازی هم همانند تمامی فقهای دیگر بر این نظر هستند که خوردن و آشامیدن با علم و از روی عمد پس از گفته شدن اذان صبح و قبل از گفته شدن اذان مغرب موجب بطلان روزه ی شخص شده و در این صورت فرد باید کفاره ی روزه ی باطل شده ی خود را نیز پرداخت کند

اما در صورتی که اذان صبح گفته شود و فرد بدون خبر از گفته شدن اذان صبح و بدون عمد همچنان به خوردن ادامه دهد حکم او نیز همانند کسی که بدون عمد در طول روز روزه داری چیزی را بخورد و یا بیاشامد محسوب می شود و موجب باطل شدن و یا بطلان روزه ی وی نمی شود.

البته دقت داشته باشید در صورتی که فرد ما بین خوردن متوجه گفتن اذان شود فورا باید غذا را از دهان خارج کرده و نگذارد چیزی از آن در دهان و یا ما بین دندان هایش باقی بماند در غیر این صورت روزه ی او به عمد باطل شده و باید کفاره ی آن را پرداخت نماید.

همچنین بخوانید: علت سردرد در ماه رمضان

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد از نظر آیت الله مکارم حکمش چیست؟ 

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد از نظر آیت الله خامنه ای

در مورد این موضوع و دیدگاه آیت الله خامنه ای باید گفت که این موضوع بستگی به این دارد که فرد تحقیق کرده است که صبح شده است یا خیر و در صورتی که بعد از تحقیق هم گمان داشته است که صبح شده و یا اذان گفته شده است یا خیر ولی همچنان به خوردن و یا آشامیدن خود ادامه دهد قضای این روزه بر وی واجب می شود. حال در صورتی که وی پس از تحقیق شک کند که صبح شده است یا خیر نیازی به گرفتن قضای آن روز نیست.

مقتضى است که مؤمنین محترم جهت رعایت احتیاط در مورد امساک روزه و وقت نماز صبح، هم‌زمان با شروع اذان صبح از رسانه‌ها براى روزه امساک کنند و حدود ۵ الى ۶ دقیقه بعد از اذان، شروع به اداى نماز صبح نمایند.

همچنین بخوانید: آیا خود ارضایی زن یا مرد روزه را باطل میکند؟

اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد از نظر آیت الله خامنه ای حکمش چیست؟ 

سخن آخر

با آرزوی قبولی تمامی روزه و نماز های شما هموطنان عزیز در این ماه مبارک امیدواریم که مطالبی که امروز برای شما در آلامتو تحت عنوان اگر روزه دار نداند اذان صبح شده و چیزی بخورد حکمش چیست؟ سیستانی، مکارم و خامنه ای آماده کرده ایم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و از مطالعه ی آن ها لذت برده باشید.

source

توسط funkhabari.ir