طریقه دم کردن زعفران با دو روش مختلف
زعفران را می توان به عنوان یکی از مهم ترین و ارزشمند ترین گیاهان شمرد و محسوب کرد که از آن ادویه ای با ارزش و گران قیمتی با نام زعفران ایرانی تهیه و تولید می شود که از آن برای چاشنی و عطر و طعم فوق العاده ی غذاها و همچنین برای رنگ و ظاهر زیبایی که به انواع غذاها به خصوص غذا های سنتی و ایرانی چه خورشتی و چه پلویی می بخشد استفاده و مصرف می گردد. یکی از معمول ترین و بهترین روش های فوت و فن استفاده از این چاشنی و ادویه ی ایرانی دم کردن آن می باشد که اکثر زنان کدبانوی ایرانی در آن استاد هستند و بسیار از این ادویه در انواع غذاهای خود استفاده و مصرف می کنند.
امروز ما در آلامتو قصد داریم که در این پست دم کردن زعفران را به شما تحت عنوان طریقه دم کردن زعفران با دو روش مختلف و چگونه زعفران دم کنیم؟ آموزش دهیم، امیدواریم که این پست مورد توجه شما قرار بگیرد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک بدون فر روی اجاق گاز
چگونه زعفران دم کنیم؟
همانطور که اکثر شما نیز می دانید روش های متفاوت و مختلفی برای دم کردن زعفران وجود داشته است که ممکن است هر کسی بسته به سلیقه ی شخصی خود در طبخ و پخت غذا هر کدام از این روش ها را انتخاب کرده و به این وسیله زعفران خود را دم کرده و از آن برای پخت و طبخ هر غذایی استفاده و مصرف کند.
اما به طور معمول دو روش از اصلی ترین و مشهور ترین روش های دم کردن زعفران در میان ما ایرانیان شمرده می شوند که یکی از آن ها دم کردن زعفران به وسیله ی آب جوش دیگری هم دم کردن آن به وسیله یخ می باشد که هردوی این روش ها خوب و عالی محسوب و شناخته می شوند و هرکسی می تواند متناسب با سلیقه ی آشپزی خود یکی از آن ها را انتخاب و از آن استفاده نماید.
طریقه دم کردن زعفران با آب جوش
برای دم کردن زعفران با آب جوش ابتدا نیاز به زعفران کوبیده شده و یا به اصطلاح احتیاج به زعفران سابیده شده است که برای این کار شما می توانید زعفران مورد نیاز خود را یا به وسیله ی هاون و یا به وسیله ی دستگاه آسیاب، آسیاب کرده و آن را به شکل پودری و سابیده شده تهیه و آماده کنید و سپس با توجه به اندازه ی پودر زعفرانی که تهیه کرده اید مقدار کمی به آن آب جوشیده شده توسط کتری را هم اضافه کرده و درب و یا سرپوشی روی ترکیب آبجوش و زعفران قرار دهید و به این ترکیب 20 دقیقه ای فرصت دهید تا به خوبی زعفران شما دم بکشد و یا آماده شود.
توجه داشته باشید که برخی افراد پس از قرار دادن سرپوش روی ظرف حاوی ترکیب زعفران و آب جوشیده شده این ترکیب را روی بخار کتری به صورت غیر مستقیم قرار می دهند تا به این وسیله زعفران آن ها بسیار بهتر و بیشتر دم بکشد و آماده شود.
همچنین بخوانید: طرز تهیه باسلوق با نشاسته
روش دم کردن زعفران با یخ
برای دم کردن زعفران با یخ هم همانند دم کردن زعفران با آب جوشیده شده نیاز به زعفران به صورت پودر شده و یا سابیده شده است بنابراین مقدار مشخصی که از زعفران مورد نیاز شما هست را برداشته و سپس آن را یا به وسیله ی هاون و یا به وسیله دستگاه آسیاب پودر و آسیاب کنید و بعد چند قالب یخ را به زعفران های پودری شده اضافه کنیدو فرصت دهید تا یخ ها با دمای محیط و اتاق به آرامی داخل زعفران ها آب شده و با زعفران ها ترکیب شوند.
برخی افراد پس از آب شدن یخ ها داخل زعفران و باز شدن رنگ زعفران مقداری آب جوشیده شده هم در این مرحله به این ترکیب اضافه می کنند تا دم کردن زعفران به بهترین شکل انجام شود و رنگ زعفران نیز به بهترین شکل باز شود.
زعفران دم کرده برای چی خوبه؟
حال ممکن است برای شما سوال شود که زعفران دم شده علاوه بر غذا برای چه موارد دیگری خوب و مفید می باشد؟ که در این خصوص باید خدمت شما عزیزان ذکر کرد که این ادویه ی گرانبها علاوه بر طعم و عطر و بو و رنگ دلنشین آن دارای خاصیت های بیشماری است که گفتن این خاصیت و فواید نیز خالی از لطف نمی باشد که ما در اینجا به تعدادی از این فواید و خواص برای شما اشاره کرده ایم نظیر:
1.بهتر کردن خلق و خو و شادی آور بودن آن و در نتیجه درمان بیماری هایی همانند افسردگی نیز یکی از مهم ترین و مشهور ترین فواید زعفران شمرده و محسوب می شود.
2.تقویت قوا و میل جنسی افراد نیز یکی دیگر از فواید این ادویه ی ارزشمند شناخته می شود.
3.بهبود و سلامت قلب که به دلیل آنتی اکسیدان بودن آن یکی از مهم ترین خواص زعفران محسوب می شود.
4.همچنین خواص آنتی اکسیدان بودن زعفران می تواند به بهبود حافظه در افراد بزرگسال کمک کند.
5.کمبود وزن و کاهنده ی اشتها نیز یکی دیگر از خاصیت های این ماده ی غذایی ارزشمند شناخته و محسوب می شود.
6.بهوبد و سلامت پوست نیز از دیگر خواص بیشمار آن می باشد.
7.زعفران همچنین می تواند در درمان بیماری هایی همانند برخی سرطان ها نیز مفید بوده باشد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک بدون شیر با آب
سخن آخر
امیدواریم مطالبی که امروز برای شما در این پست تحت عنوان طریقه دم کردن زعفران با دو روش مختلف و چگونه زعفران دم کنیم؟ آماده کرده ایم برای شما مفید و سودمند بوده باشد و از خواندن آن ها لذت برده باشید.
source