زردی چشم نشانه چیست؟

زردی چشم نشانه چیست؟ خطرناک است؟

زردی چشم به حالتی گفته می شود که فرد بیمار سفیدی چشم او که اسکلرا نامیده می شود حالتی زرد رنگ و یا زردگونه ای پیدا می کند که این حالت می تواند نشان دهنده ی عارضه و بیماری و یا بروز مشکلاتی در بدن فرد بوده باشد. به طور کلی در بدن همه ی ما ذرات اکسیژن داخل خون به بیلی روبین تجزیه و تبدیل می شود که این بیلی روبین توسط کبد و از طریق صفرا از بدن فرد دفع می شود در صورتی که این عمل به خوبی انجام نشود و بیلی روبین خون فرد افزایش پیدا کند می تواند حالتی به اسم زردی را در بدن فرد به وجود آورد.

امروز ما در آلامتو به برسی کامل تر این موضوع برای شما تحت عنوان زردی چشم نشانه چیست؟ خطرناک است؟ برای درمان زردی چشم چی بخوریم؟ پرداخته ایم، امیدواریم که شما نیز از مطالعه ی این مطالب لذت ببرید.

همچنین بخوانید: علت خون دماغ شدن از سوراخ سمت راست

زردی چشم نشانه چیست؟

همانطور که در مطالب بالا نیز گفته شد زردی چشم می تواند به دلایل مختلف و گوناگونی نظیر عدم سلامتی و یا به دلیل بروز بیماری و یا مشکلاتی در بدن فرد به وجود آمده و از این طریق چنین عارضه ای را در او به وجود آورده باشد.

به طور معمول یکی از رایج ترین دلایل زردی چشم بیماری یرقان می باشد که این بیماری به دلیل آنکه بیلی روبین موجود در خون افزایش پیدا کرده است و یا به دلیل آنکه کبد در بدن فرد نتوانسته است تا این بیلی روبین را با سرعت کامل و کافی از بدن خارج نماید این بیلی روبین نیز در بدن فرد بیمار انباشته شده و حالتی همانند زردی چشم و یا بیماری یرقان را برای فرد بیمار به وجود می آورد.

برخی موارد در بدن فرد با عارضه ی زردی چشم در ارتباط بوده و می توانند چنین عارضه ای را در بدن افراد به وجود آورند که در ادامه به برخی از این موارد برای شما اشاره می کنیم:

1.مصرف برخی دارو ها: برای مثال مصرف دارو های ضد بارداری، مصرف طولانی مدت و زیاد استامینوفن، مصرف داروهای استروییدی، مصرف برخی پنی سیلین هایی نظیر کلاولانات و یا آموکسی سیلین و یا همچنین مصرف قرص کلرپرومازین با یرقان مرتبط بوده و می توانند منجر به عارضه ی زردی چشم در افراد شوند.

2.بروز عارضه ی سرطان کیسه ی صفرا که دارای علائم خاصی تا زمان بزرگ شدن و یا گسترش این تمور سرطانی نبوده است و زمانی که این بیماری گسترش پیدا کند و عمیق تر و بزرگتر شد می تواند منجر به بسته شدن مجاری صفرا شده و بیماری یرقان و زردی چشم را در فرد به وجود آورد.

3. سرطان کبد هم یکی دیگر از انواع سرطان های است که می تواند منجر به بروز چنین پدیده ی زردی چشم شده و به سلول های مجاری صفرا و یا کبد صدمه زده و یا همچنین می تواند بر میزان و کیفیت بیلی روبین موجود در خون بدن آسیب برساند.

4.بروز سرطان پانکراس هم می تواند یکی از عاملین بروز زردی چشم در افراد مبتلا به این بیماری بوده باشد و این کار را از طریق فشار آوردن به مجاری صفرا و عدم تخلیه ی صفرا از کبد به روده ی کوچک و افزایش بیلی روبین موجود در خون انجام می دهد.

5.پانکراتیت هم یکی دیگر از عوامل به وجود آوردنده ی یرقان و یا زردی چشم شناخته و محسوب می شود که باعث انسداد و یا بسته شدن مجاری صفرا شده و از این طریق منجر به بروز این عارضه می شود.

6.هپاتیت بیماری است که موجب تورم کبد در فرد بیمار شده و همچنین باعث عفونت سلول های این اندام نیز می شود. این بیماری با آسیب رساندن به اندام کبد باعث عدم تصویه ی بیلی روبین موجود در خون شده و همین امر می تواند منجر به بروز یرقان و یا زردی چشم در افراد مبتلا به این بیماری شود.

7. مصرف بیش از اندازه ی الکل در طولانی مدت باعث صدمه دیدن به کبد شده و همین امر در طول مدت موجب التهاب و از بین رفتن سلول های این اندام می شود که باعث می شود تا کبد نیز نتواند وظایف خود را به درستی در بدن انجام دهد و همچنین می تواند باعث بروز زردی چشم نیز در این افراد شود.

8.وضعیتی اورژانسی که که در صورت انتقال خون نادرست در بدن فرد به وجود می آید نیز می تواند باعث واکنش سیستم ایمنی بدن او به این خون نادرست شده و همچنین منجر به آزاد شدن بیلی روبین در خون او شود و همین امر باعث زردی چشم در این افراد شود.

9.گزش حشره ی مالاریا می تواند باعث ورود انگلی به نام مالاریا در بدن افراد شود و این انگل سلول های خونی آن ها را از هم پاشیده و باعث آسیب رسیدن به گلبول های قرمز خون آن ها شود. عفونت مالاریا همچنین در نهایت می تواند باعث یرقان و کم خونی در بدن افراد میزبان این انگل شود.

10.عفونت ناشی از ورود انگل به کبد نیز می توانند منجر به ظهور کرم هایی نظیر کرم حلقویی و یا آسکاریس به کبد شده و این کرم ها وارد مجاری صفرا در بدن شده و باعث بسته شدن و یا مسدود شدن آن شوند که این امر موجب بروز زردی چشم در فرد مبتلا شود.

همچنین بخوانید: علت ریزش ناگهانی آب از واژن

زردی چشم نشانه چیست؟ خطرناک است؟ برای درمان زردی چشم چی بخوریم؟

علت زردی چشم بزرگسالان

زردی چشم در بزرگسالان عارضه ای است که ممکن است به دلایل گوناگون و یا متفاوتی برای آن ها ایجاد شده و به طور کلی اصلی ترین دلیل آن افزایش مقدار بیلی روبین موجود در خون آن ها می باشد و بهتر است در صورت بروز چنین عارضه ای در بزرگسالان به پزشک مراجعه کرده و تحت تشخیص و درمان او قرار گرفت.

به طور معمول زردی چشم در افراد بزرگسال می تواند به دلایلی نظیر بروز بیماری های کبدی همانند عفونت کبد، سیروز کبد، سرطان کبد و هپاتیت و… در آن ها به وجود آمده و آنان را درگیر کرده باشد.

البته توجه به این نکته نیز مهم و ضروری است که این زردی چشم در بزرگسالان می تواند به دلایل دیگری نظیر مشکلات ارثی، مصرف برخی دارو ها، مشکلات سیستم ایمنی، انتقال خون نادرست و یا حتی مصرف طولانی مدت نوشیدنی های الکلی نیز در آن ها به وجود آمده باشد.

آیا زردی چشم خطرناک است؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا لازم است که دلیل به وجود آمدن چنین عارضه ای را به صورت قطعی در بدن فرد تعیین و مشخص نمود و سپس به جدی بودن و یا عدم جدیت دلیل بروز آن پی برد. برای پیدا کردن دلیل قطعی بروز این عارضه باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و پس از مشورت و انجام معاینه و آزمایشات پزشک دلیل به وجود آمدن این عارضه در بدن را برسی و مشخص نمود. اما به طور کلی باید گفت که زردی چشم در برخی موارد می تواند به دلیل عوامل و یا مشکلات جدی در بدن فرد رخ داده باشد و نشان از وجود بیماری و یا مشکلات جدی تری در بدن او باشد همانند بروز مشکلات کبدی که منجر به بروز چنین عارضه ای در فرد می شوند.

اما توجه به این نکته نیز لازم و ضروری است که تمام موارد به وجود آورنده ی زردی چشم خطرناک و یا جدی محسوب نمی شوند و در برخی موارد ممکن است که این عارضه به دلیل مشکلات و یا اختلالات ساده تری در بدن شما رخ داده باشد و فرد را درگیر کرده باشد. اما به طور کلی برای تشخیص دقیق تر و صحیح تر این عارضه باید به پزشک مراجعه کرد و سپس در مورد خطرناک بودن و یا نبودن آن نتیجه گیری کرد.

برای زردی چشم چه بخوریم؟

در صورت بروز چنین عارضه ای در بدن خود می توانید مصرف برخی مواد غذایی را در رژیم غذایی خود بالا برده و از این طریق در روند درمان و بهبودی خود تاثیرگذار و مفید بوده باشد که در ادامه ما به تعدادی از این موارد برای شما اشاره می کنیم نظیر:

1.استفاده از میوه ها در رژیم غذایی روزانه: میوه ها با خاصیت آنتی اکسیدانی خود در دفع سموم بدن تاثیر گذار و مفید می باشند و به همین دلیل می توانند در درمان این عاضه نیز در بدن شما با دفع سموم کبد تاثیر داشته باشند.

2.استفاده از نوشیدنی چای در طول روز: چایی نیز نوعی نوشیدنی محسوب می شود که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و از این طریق در کاهش التهابات کبد تاثیر گذار و مفید می باشد.

3.استفاده از پروتئین های غیر چرب: همانند استفاده از انواع ماهی ها به ویژه ماهی سالمون که با خاصیتی که داشته است می تواند در روند درمان بهبودی افراد مبتلا به این عارضه مفید و تاثیر گذار بوده باشد.

4.بالا بردن مصرف آب در طول روز: نوشیدن زیاد آب در طول روز دارای فواید بسیاری در بدن می باشد که یکی از مهم ترین این فواید دفع سموم بدن می باشد که با نوشیدن آب زیاد در طول روز برای فرد اتفاق افتاده و از این طریق می تواند در روند بهبودی و درمان افراد مبتلا به این عارضه مفید بوده باشد.

5.بالا بردن مصرف سبزیجات در طول رژیم غذایی هفتگی: بالا بردن مصرف سبزیجات نیز در طول رژیم غذایی برای بدن بسیار مفید و تاثر گذار بوده است و می توانند با خاصیت و ویتامین های بی شمارشان در دفع سموم بدن و رفع این عارضه در بدن تاثیر گذار و مفید بوده باشند.

همچنین بخوانید: آزیترومایسین ۵۰۰ برای گلو درد

برای زردی چشم چه بخوریم؟

سخن آخر

ضمن تقدیر و تشکر از تمامی کسانی که تا انتهای این مطالب که امروز ما آن را در این مقاله برای شما در آلامتو تحت عنوان زردی چشم نشانه چیست؟ خطرناک است؟ برای درمان زردی چشم چی بخوریم؟ آماده کردیم ما را همراهی و دنبال کردنند امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و سودمند نیز بوده باشند.

source

توسط funkhabari.ir