رنگ کردن مو در خانه: رنگ کردن مو در خانه یکی از آن مهارت‌های خاصی است که می‌تواند علاوه بر کمک به صرفه‌جویی در هزینه‌ها برایتان تجربه‌ی سرگرم‌کننده‌ای باشد. بسیاری از افراد به دلایل مختلفی چون نداشتن وقت کافی برای مراجعه به آرایشگاه ترجیح می‌دهند این کار را خودشان انجام دهند. اما رنگ کردن مو در خانه برخلاف آنچه که ممکن است به نطر برسد، نیازمند دقت، بکارگیری تکنیک‌های خاص و آگاهی کافی است. انتخاب رنگ مناسب، آماده‌سازی درست موها و رعایت نکات کلیدی همگی از عواملی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند تا موهای خود را به زیباترین رنگ ممکن در بیاورید. در این مطلب دنیای مد نحوه‌ی رنگ کردن مو در خانه را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید با اطمینان و به راحتی این کار را انجام دهید. با ما همراه باشید.

وسایل مورد نیاز برای رنگ کردن مو

پیش از آنکه بخواهید به سراغ طریقه رنگ کردن مو در خانه بروید، باید وسایل مورد نیاز برای انجام این کار را تهیه کنید تا دیگر هیچ وقفه‌ای در میان آن به وجود نیاید. لوازمی که برای رنگ موها نیاز دارید عبارتند از:

رنگ موی انتخابی
اکسیدان
براش رنگ مو به همراه ظرف
وازلین
دستمال مرطوب
دستکش یکبار مصرف
کلاه حمام یکبار مصرف
شانه‌ی مخصوص تقسیم مو و گیره
پیش‌بند مخصوص رنگ مو یا سفره یکبار مصرف
آینه دستی

آموزش رنگ کردن مو در خانه

پس از آنکه وسایل مورد نیاز خود را آماده کردید می‌توانید به سراغ آشنایی با طرز رنگ کردن مو بروید. این کار ممکن است در نگاه اول برای کسانیکه تا حالا به موهای خود دست نزده‌اند سخت و دشوار به نظر برسد اما اگر درست بدانید که باید چه مراحلی را پشت سر بگذارید و چه نکاتی را رعایت کنید با هیچ مشکلی روبرو نخواهید شد. البته دکلره کردن مو در خانه فرآیند کاملا متفاوت و حساس‌تری است که باید با آگاهی کامل انجام شود.

مرحله‌ی اول: انتخاب اکسیدان

رنگ کردن مو در خانه، اگر کیت مخصوص رنگ مو را تهیه کرده باشید دیگر نیازی به تهیه‌ی اکسیدان جداگانه ندارید. اما اگر به سراغ این گزینه نرفته‌اید باید در کنار رنگ مو یک اکسیدان هم تهیه کنید. اکسیدان‌های مو حاوی مقادیر متفاوتی از هیدروژن پراکسید هستند. هر چه قدر میزان این ماده بیشتر باشد قدرت روشن‌کنندگی اکسیدان هم بیشتر خواهد بود. راهنمای زیر در آموزش ترکیب رنگ مو با اکسیدان به شما کمک می‌کند.

اکسیدان ۱۰ ولوم با پراکسید ۳ درصد: این نوع اکسیدان ضعیف‌ترین و کم‌ خطرترین اکسیدان موجود در بازار به شمار می‌آید و تنها می‌تواند موها را یک درجه تیره‌تر کند. این یعنی برای روشن کردن موها نباید به سراغ اکسیدان 3 درصد بروید.
اکسیدان ولوم ۲۰ هیدروژن پراکسید ۶ درصد: اگر می‌خواهید موهایتان را یک الی دو درجه روشن‌تر کنید می‌توانید به سراغ اسفاده از اکسیدان 6 درصد بروید. این مدل اکسیدان نسبت به نوع قبلی قدرت روشن‌کنندگی زیادی دارد و برای داشتن یک رنگ موی خوشرنگ بدون دکلره مناسب است.
اکسیدان ولوم ۳۰ هیدروژن پراکسید ۹ درصد: این اکسیدان توانایی آن را دارد که موها را تا سه درجه روشن‌تر کند و باعث بهتر رنگ باز کردن آن‌ها شود. اگر موهای آسیب‌دیده‌ای ندارید و دنبال رنگ‌های روشن هستید اکسیدان 9 درصد را در نظر داشته باشید.
اکسیدان ولوم ۴۰ هیدروژن پراکسید ۱۲ درصد: ترکیب این اکسیدان با پودر دکلره می‌تواند موها را 5 الی 8 درجه روشن‌تر کند. استفاده از اکسیدان 12 درصد بدون پودر دکلره به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

رنگ کردن مو در خانه

مرحله‌ی دوم: انتخاب رنگ مناسب

به منظور اینکه از نتیجه‌ی رنگ کردن مو در خانه لذت ببرید باید بتوانید بهترین رنگ را برای خودتان انتخاب کنید. در قدم اول برای انتخاب و خرید رنگ مو باید به تناژ پوستی خود توجه نمایید.

افراد دارای تناژ پوستی گرم: این دسته از افراد معمولا چشم‌ها و موهای تیره‌ای دارند و رنگ‌هایی چون قهوه‌ای و هایلایت‌های قرمز آلبالویی به آن‌ها می‌آید.
افراد دارای تناژ پوستی سرد: این افراد چشم‌های آبی، سبز و خاکستری دارند و روی پوستشان ته رنگ‌های آبی یا صورتی دیده می‌شود. کسانیکه تناژ پوستی سردی دارند با رنگ‌هایی چون آبی و بنفش چهره‌ی زیبایی پیدا می‌کنند.
افراد دارای تناژ پوستی خنثی: کسانیکه پوستشان نه سرد و نه گرم است می‌توانند هر رنگ مویی که خواستند را انتخاب کنند.
علاوه بر تناژ پوستی شما باید به رنگ چشم‌ها، ضخامت موا و سن خود هم توجه کنید. برای مثال موهای بلوند روشن به کسانیکه چشم‌های آبی یا سبز رنگ دارند به شدت می‌آید. از طرفی فرمولاسیون رنگی که برای موهای ضخیم استفاده می‌شود با موهای نازک فرق می‌کند. همچنین بهتر است با بالا رفتن سن خود به سراغ رنگ‌های تیره بروید تا از برجسته‌تر نشان داده شدن چروک‌های پوست خود جلوگیری نمایید.

انواع مختلفی از رنگ موها در بازار وجود دارد که هر کدام میزان ماندگاری متفاوتی دارند. این رنگ موها عبارتند از:

رنگ موهای دائمی: این رنگ موها برای همیشه ماندگار هستند و با شسته شدن از بین نمی‌روند؛ چرا که در واقعیت رنگ طبیعی مو را از بین می‌برند و آن را با رنگ جدید جایگزین می‌کنند. با رشد موها نیاز است که این رنگ را هر 4 الی 6 هفته یک‌بار (بسته به میزان رشد موها) تمدید کنید.
رنگ موهای نیمه دائمی: این رنگ موها نسبت به رنگ موهای دائمی ملایم‌تر هستند، در ترکیبات خود آمونیاک ندارند و پس از 12 الی 28 بار شسته شدن با شامپو پاک می‌شوند. رنگ‌های نیمه دائمی آسیب کمتری را به ساقه‌های مو وارد می‌‌کنند و باعث تحریک شدید کف سر نمی‌شوند.
رنگ موهای شبه پایدار: این رنگ موها علاوه بر آمونیاک در ترکیبات خود پراکسید هیدروژن هم ندارند. رنگ‌های شبه پایدار به دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند و پس از 4 الی 8 بار شست‌وشو با شامپو از بین می‌روند چرا که فقط روی خارجی‌ترین لایه‌ی تارهای مو رسوب می‌کنند.
رنگ موهای تدریجی: این دسته از رنگ‌ها در واقع محلول‌های آبی از فلزات هستند و به راحتی با شامپو از بین می‌روند. بنابراین شما باید در طول هفته به صورت مکرر رنگ موهای تدریجی را تمدید کنید.
رنگ موهای موقت: رنگ‌های موی موقت به دلیل داشتن ترکیباتی با مولکول‌های بزرگتر، هرگز به ساقه‌ی موها نفوذ نمی‌کنند. این دسته از رنگ‌ها با یکبار شست‌وشو با شامپو پاک می‌شوند به همین دلیل پس از هر بار استحمام نیاز به تمدید دوباره دارند. از رنگ موهای موقت برای ایجاد رنگ‌های فانتزی مانند صورتی، بنفش و آبی استفاده می‌کنند.

مرحله‌ی سوم: شست‌وشوی موها برای رنگ کردن مو در خانه

شما باید 24 الی 48 ساعت پیش از رنگ کردن موهای خود آن‌ها را بشویید. روغن‌های طبیعی روی پوست سر در واقع به عنوان یک سد محافظ در برابر مواد شیمیایی درون رنگ مو عمل می‌کند و باعث جلوگیری از بروز هر گونه تحریک و حساسیتی می‌شود. اگر موهایتان را درست قبل از شروع فرآیند رنگ کردن مو بشویید ممکن است سوزش و درد را در سر خود احساس کنید. در صورت امکان سعی کنید در آخرین حمام خود پیش از رنگ کردن موها به سراغ مصرف نرم‌کننده نروید. نرم‌کننده‌ها برای اثرگذاری روی موها روغن‌های طبیعی کف سر را از بین می‌برند. با همه‌ی این‌ها، اگر موهایتان خیلی کثیف و چرب است باید حتما آن‌ها را طبق زمانی که گفتیم بشویید تا اثرگذاری و نفوذپذیری آن از بین نرود.

رنگ کردن مو در خانه

مرحله‌ی چهارم: آماده‌سازی محیط برای رنگ کردن مو

رنگ کردن مو در خانه، شما می‌خواهید موهای خود را رنگ کنید و نه محیط اطراف را؛‌ بنابراین خیلی مهم است که پیش از هر کاری محیط را برای شروع این فرآیند آماده نمایید. هر سطحی که در اطرافتان وجود دارد و ممکن است رنگ بگیرد را با سفره یکبار مصرف و روزنامه بپوشانید. برای مقابله با ریختن رنگ مو از روی سر حتما دستمال کاغذی را در دسترس خود نگه دارید. یک پیراهن قدیمی که دیگر آن را دوست ندارید بپوشید و روی آن‌ هم یک پیش‌بند مخصوص یا سفره یکبار مصرف ببندید.

مرحله‌ی پنجم: آماده‌سازی موها برای رنگ

قبل از اینکه بخواهید به سراغ مرحله‌ی رنگ کردن موها بروید،‌ باید گره‌ آن‌ها را به خوبی باز کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا به راحتی موها را با استفاده از شانه‌ی مخصوص تقسیم مو از هم جدا کنید و از یکنواخت نشدن رنگ جلوگیری نمایید. برای اینکه پیشانی، شقیقه و گوش‌های شما رنگ نگیرند باید قبل از شروع فرآیند رنگ گذاشتن حتما از وازلین، بالم یا کرم موجود در کیت رنگ مو استفاده کنید. با این کار شست‌وشوی رنگ از روی پوست برایتان بسیار آسان خواهد شد.

مرحله‌ی ششم: ترکیب رنگ مو و اکسیدان

حال که به خوبی آماده شدید می‌توانید به سراغ ترکیب رنگ با اکسیدان بروید. دستکش‌های یکبار مصرف خود را بپوشید تا انگشت‌ها و ناخن‌هایتان رنگ نگیرند. معمولا کیت‌های مخصوص رنگ مو یک دستورالعمل مشخص برای ترکیب اکسیدان و رنگ مو دارند که با مطالعه و دنبال کردن آن حتما به نتیجه‌ی دلخواه خود خواهید رسید. تمامی رنگ موها هم روی خودشان راهنما دارند و شما باید حتما آن را بخوانید؛ چرا که همه‌ی رنگ‌ها را نمی‌توان با اکسیدان ترکیب کرد.

اگر روی جعبه‌ی رنگ مو عبارت «1:2» نوشته شده باشید باید دو برابر رنگی که می‌خواهید بزنید از اکسیدان در ترکیب خود استفاده کنید. اما اگر رنگ مویی که خریده‌اید نسبت «1:1» داشته باشد باید از رنگ و اکسیدان به میزان مساوی استفاده نمایید. شما باید ترکیب را بلافاصله پس از آماده‌سازی آن روی موهای خود بگذارید تا به نتیجه‌ی دلخواه خود برسید.

مرحله‌ی هفتم: تست رنگ مو برای رنگ کردن مو در خانه

رنگ کردن مو در خانه، درست مانند وقتی که قرار است یک محصول پوستی یا آرایشی جدید را امتحان کنید، باید ترکیب رنگی که آماده کرده‌اید را هم روی موهای خود تست نمایید. چند تار مو را از قسمت میانی سر خود انتخاب کنید و رنگ را به آن بزنید. به رنگ مو زمان بدهید تا خودش را نشان دهد؛ سپس آن را بشویید و خشک کنید تا نتیجه را ببینید. با این کار می‌توانید متوجه شوید که ترکیب آماده شده همانطور که تصور می‌کردید شما را به رنگ دلخواه خود می‌رساند یا خیر.

مرحله‌ی هفتم: گذاشتن رنگ مو روی سر

با استفاده از یک شانه‌ی مخصوص موهای خود را به چهار قسمت مساوی تقسیم نمایید. سپس از گیره‌های پلاستیکی بزرگ برای نگه داشته هر قسمت در سر جای خودش استفاده کنید. این کار باعث می‌شود هیچ یک از بخش‌های سر فراموش نشوند و رنگ موی یکنواختی داشته باشید. حال هر یک از قسمت‌ها را به 4 الی 5 بخش دیگر تقسیم کنید و سپس با استفاده از براش مخصوص رنگ را به خوبی روی آن‌ها بمالید. ریشه‌های مو نسبت به ساقه‌ها از تخلخل کمتری برخوردار هستند؛‌ بنابراین ابتدا باید روی این قسمت‌ها رنگ بگذارید تا کمترین آسیب را به موهایتان وارد کنید. هر چقدر موهایتان ضخیم‌تر باشد باید تقسیم‌بندی‌ها را بیشتر کنید تا رنگ همه‌ی تار موها را پوشش بدهد. برای گذاشتن رنگ مو روی پشت سر خود از یک آینه‌ی دستی دیگر استفاده کنید.

نکته: اگر فقط می‌خواهید ریشه‌ی موهای خود را تمدید کنید، توصیه می‌شود با یک روغن نارگیل یا یک ماسک نرم‌کننده (کاندیشنر) بخش‌های یگر موهای خود را بپوشانید تا آن‌ها روشن‌تر یا لک نشوند.

رنگ کردن مو در خانه

مرحله‌ی هشتم: زمان دادن به رنگ مو

پس از آنکه تمامی بخش‌های موهای خود را رنگ کردید، وقت آن است که به رنگ زمان بدهید تا خودش را نشان دهد. با مطالعه‌ی دستورالعمل‌های روی رنگ مو می‌توانید متوجه شوید که پس از گذشتن چه مدتی باید موهای خود را آبکشی کنید. اگر موهای خاکستری رنگی دارید حتما اجازه دهید تا رنگ برای حداکثر مدت زمانی که دستورالعمل گفته روی سرتان بماند. هرگز اجازه ندهید رنگ مو برای یک مدت طولانی، مانند کل شب، روی سرتان نگه داشته شود؛‌ چرا که با این کار پوست سرتان آسیب می‌بیند و به شدت تحریک می‌شود.

مرحله‌ی نهم: گذاشتن کلاه مخصوص و پاک کردن رنگ از روی پوست

رنگ اضافی را با استفاده از یک دستمال کاغذی یا دستمال مرطوب از روی گردن، گوش‌ها، پیشانی و شقیقه‌های خود پاک کنید. سپس کلاه پلاستیکی یکبار مصرفی که در همه‌ی کیت‌های مخصوص رنگ مو وجود دارند را روی سر خود بگذارید و روی آن هم یک حوله‌ی کوچک ببندید. با این کار گرمای روی سرتان بیشتر می‌شود و رنگ موهایتان زودتر خودش را نشان می‌دهد.

مرحله‌ی دهم: آبکشی موها پس از رنگ کردن مو در خانه

پس از اتمام زمان تعیین شده برای رنگ مو، به حمام بروید یا در سینک موهای خود را آبکشی نمایید. برای شست‌وشوی موهای خود نه از آب خیلی سرد و نه از آب خیلی گرم استفاده نمایید. از دیدن پایین آمدن رنگ مو از موهایتان نترسید؛ این موضوع یک فرآیند طبیعی است. این کار را تا زمانی ادامه بدهید که هیچ رنگی از روی سرتان پایین نیاید. سپس پس از گذشت حداقل یک ساعت به موهای خود شامپو بزنید تا رنگ فرصت داشته باشد در ساقه‌ی موها نفوذ کند. به خاطر داشته باشید که اگر رنگ موی موقتی یا تدریجی خریده باشید پس از هر بار شست‌وشو، رنگ از روی موهایتان پاک می‌شود.

source

توسط funkhabari.ir